Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog (1)

    válasz szab.tam #8995 üzenetére

    naakkor, a dp azért kell, mert a dvinek kell órajelgenerátor, ami a dpnél kihagyható. hdmi ==single link dvi+hang. két darab DVI/HDMI kártyánként biztosan megy, ezt már egy x800gto is tudta. meg egy hd3870 és egy hd6950 is. jelenleg épp utóbbiról írok, szóval biztosan megy. hdmi+dvi (hdmi átalakítón át) szintén megy, ezt anno a 3870el és mind a hozzá kapott átalakítóval, mind egy dvi->hdmi kábellel teszteltem.

    innentől hacsak nincs valami haXX a kártyán, két DVI/HDMInél többet natívan nem fog meghajtani. másik limitáció, hogy az újabb kártyáknál csak egyik DVI szokott tudni átküldeni analóg jelet.
    viszont az összes leírásban, bemutatóban azt látom, hogy a 2 db. dvi-t és a dp-t kell bekötni, hdmi-t ki kell hagyni.
    most akkor ez hogy van?

    elvileg az egyik dvi helyett a hdminek is kéne mennie. ha nem megy, van occsó dvi/hdmi kábel.

    egy dvinél kell menni az eyefinitynek, mert két kijlezőt rá tudsz dugni dpre. caymannál már elvileg lehet dp daisy chaint is építeni az újfajta DP porton át, de az budget nem lenne.

    hdmi -> dp átalakító van, de éppen a hdmit kiadó cég be akarja az összest vonatni a piacról. de szerintem inkább kösd az egyik monitort DPn, másikat DVIt, a tvnek meg mennie kéne a hdmiről. ha nem, akkor átalakító közéjük, dvi to hdmit szoktak adni kártyák mellé.

    dps monitorom nincs, azokat értelemszerűleg nem próbáltam. aktív/passzív átalakító témába még nem ástam bele magam. 5770em nem volt, de másik három kártyával próbáltam a dvis dolgokat.

    ja, ami nem kérdésre: 1440x900 három kijelzőn 4 megapixel, ez kb 2560x1600nak felel meg egy kijelzőn. ultrán nem fog menni, highon se mindennel, de szerintem medium ok lesz. AA/AF zabálhatja a memóriát, az nem fog kelleni, több kijelzőn az ember nem áll neki recéket számolni.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák