- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
válasz Armagedown #48697 üzenetére
Szia. Nem. Minimum 90 kell neki, ahogy Tilla is írta.
-
sztivo
őstag
válasz cs.zs. #48700 üzenetére
Likewise, the Wi-Fi 6E AX2xx family of cards, supporting the Wi-Fi 6 at 6 GHz, is proposed in CNVio2 or M.2 form factor: a 0 at the end of the name designates a PCI-E NGFF card (AX200,[4] AX210 [5]) whereas a 1 designates a CNVio2 card (AX201,[6] AX211,[7] AX411).
Forrás: Wikipedia
A CNVio szabvány intel specifikus, tehát azért nincs AMD-ben ilyen, de ettől függetlenül sima NGFF is mehet bele. Csak arra kell figyelni, hogy a CNVio első vagy második generációja.
No de úgy néz ki meg is makkant most már az enyém, bármit csinálok vele
-
veterán
-
HXY
addikt
Sziasztok!
A ThinkPad X230i laptopomban kb 10 éve 2 darab Micron 4GB DDR3L RAM-ok vannak.
Amik alapból 1.35V-on mennek, de tudnak menni 1.5V-on is.
A CPU-m Intel Core i3-2370M "2nd gen Sandy Bridge", ami az intel oldala szerint DDR3 1066/1333 RAM-okat támogat.
A CPU-Z SPD oldalán azt írja, hogy Voltage: 1.35V
A CPU-nak elvileg 1.5V-on kellene futtatni a DDR3L-es RAM-okat.Hol lehetne megnézni azt, hogy hány V-on üzemelnek a gépben?
-
veterán
Szia,
Biosban kell megnézni a ramnál, hogy vannak-e, elérhetők-e az XMP-beállítások. (Extreme Memory Profiles)
Azzal lehet feszültséget/frekvenciát/késleltetést állítani, de laptopban nagyon ritka, még gamer laptopokban sem általános a megléte.Aida64 program megmutatja hogy mekkora feszkón ketyeg. Nyilván alapértelmezetten.
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
thotzoltan
tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo Ideapad 320 (15, IAP) ,ami nem akar bekapcsolni. de nem világít a kék lámpácska sem rajta,ami a töltést jelezte eddig... sajnos régebben is volt,hogy nehezen kapcsolt be... csak töltő hiba lenne? -
HXY
addikt
válasz thotzoltan #48706 üzenetére
Szia! Multiméterrel nézd meg a töltőt. Ha 19V alatti, akkor a töltő a rossz.
-
Tim82
félisten
Úgy rémlik, a HWInfo64 meg tudja mondani, de szinte biztos, hogy 1,5 V-on mennek.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
veterán
Én azt értem, hogy mid van. Ha lehet valahol állítani, akkor ott a biosban lehet, de annak igen kicsi az esélye, hogy olyanod is legyen a biosban. Meg kell nézni. Pénzbe nem kerül
Aidában (nekem most nincs fent, próbálok emlékezni) bal fent nyisd ki a DMI fület is, meg az alaplap-alaplap/memóriát.
De ott ahol most vagy, jobb oldalt ott is mutatja, hogy 1,35-1,5 Voltos modul, és ha ott a jobb oldali adathalmaz között ha letekersz az aljára, ott is mutat ezt-azt. Bár ez egy nem aktivált próbaverzió, nem biztos hogy mindent megmutat.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Tim82
félisten
válasz cs.zs. #48710 üzenetére
Akkor ezt most itt hagynám a jövőre nézve, mielőtt "fapados" Lenovo business class noti BIOS-ában XMP beállítást ajánlanánk újra.
Lenovo BIOS simulator (egyenesen a gyártó honlapjáról)
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz cs.zs. #48712 üzenetére
De azért csak ajánlottad, még ha tudtad is, hogy szinte biztosan felesleges kör lesz.
De mindegy is, a lényeg, hogy van rá online tool, hogy az ember megnézze (az utóbbi 10-11 évben kijött) Lenovo gépeknél, hogy milyen menüpontok, beállítási lehetőségek vannak BIOS-ban/UEFI-ben.
-
Janusz001
őstag
Grafitszürke magyar billentyűzet matricát tud valaki ajánlani? Világítós billentyűzetre kellene, ha számít.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Lenovo Legion Pro 5 laptopot, amit főleg asztali gépként tervezek majd használni.
Azaz mindig töltőre csatlakoztatva + monitorral használom.Van ez a termó mód:
Itt akkor melyiket célszerű választani?
Teljesítmény módban csak akkor pörgeti jobban ventik ha szükség is van rá?
Ha nem kell akkor nem megy magasabb órajelen(teljesítményen) a cpu?Vagy legyen inkább a kiegyensúlyozott + bepipálva ezt a Legion AI Engine+ , ami észleli mikor kell az erő és majd amikor kell akkor "rákapcsol"?
-
veterán
válasz kory24 #48716 üzenetére
Fn+Q gombokkal lehet leggyorsabban teljesítmény-módot váltani. Silent(kék)-Auto(fehér)-Power(vörös). A power-gomb olyan színűre változik. A miénk 2 éves, szinte mindig Power módban van.
Csak akkor pörög fel, ha az adott dologhoz kell a kakaó.
Ott van még a ventillátorok gyorsbeállítása is (pl a Vantage segédprogramban), ugyanez: silent-auto-full. Azt is nézd meg, tedd auto-ra, vagy bármelyikre, igény szerint.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
kory24
őstag
válasz cs.zs. #48717 üzenetére
Köszönöm!
Úgy veszem észre teljesítmény módban sem pörögnek állandóan ventik.
(ventillátorokat úgy láttam csak egyéni módban lehet állítani, azt meg nem akarom használni)Mégegy kérdésem lenne:
Ha csak a monitoron van képem, akkor a laptop legyen kinyitva vagy lehet becsukva is?
Melegedés miatt van jelentőssége? A meleg elvileg elsősorban ugye felfelé akar távozni -
veterán
válasz kory24 #48718 üzenetére
Legionból oldalt és hátul távozik a levegő, a kijelző állása/fekvése semmit nem befolyásol.
Nincs jelentősége hogy lehajtod vagy nem.
De ha már ott van, jobb megoldás a 2 kijelzős mód.
Több információt láthatsz egyszerre.
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz kory24 #48720 üzenetére
Az nem egy Legion.
A Legionod azt a pózt nem nagyon köszönné meg(csak a plusz info, plusz kijelzős elrendezés a lényeg a képen)
(de úgy ahogy mondod, a hordozhatóság is egy fontos tényező, ebben az esetben fontosabb volt, mint a Legion teljesítménye, ezért lett ez egy Rog FLow X13)[ Szerkesztve ]
-
kory24
őstag
Az mitől lehet, hogy a külső monitoron a színek nem olyan szépek?
Olyan fátyolosnak tűnik, homályos....
hdmi kábelen, Philips 326m6vjrmb monitorElőtte egy gtx1050Ti-vel nagyon szép képe volt
Hiába próbáltam nvidia vezérlőpultban is beállitani
[ Szerkesztve ]
-
whited
addikt
Sziasztok
Az alany egy Lenovo IdeaPad gaming 3
Eddig 2x4GB RAM volt benne, ma bekapcsolom és látom, hogy csak 4GB-t ír.
Hátlap le, ramok ki és vissza, nem lett jó (elindul de nem látja a másikat)
Mindkettő ki, egyik vissza és ment, másik slotban nem
Elképesztő hogy egyik pillanatról a másikra elment az egyik slot?
Külső sérülés és semmi nem látszik, csak nem értem.Mit tudnék még kezdeni vele, esetleg lenne ötlet ?
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
leweegee
aktív tag
válasz whited #48727 üzenetére
Én ilyenkor egy fogpiszkáló [bambusz, az nem rojtosodik] segítségével szoktam a ram foglalat tüskéit kicsit "felcsiszolni", egy kis kontaktspray és (persze ésszel) végighúzgálom a tüskesoron alul felül. A ramok lábait meg radírral polírozom. Idegen tárgy nincs a foglalatban? Pl. Egy hajszál is tud nagy bajokat csinálni. Az egyik foglalatban megy mindkét ram a másikban egyik sem?
Ne nőj fel! Csapda!
-
-
leweegee
aktív tag
válasz whited #48734 üzenetére
Jahogy... bocs akkor félreértés volt részemről, bár a radírozásal kárt nem teszel, sőt. Akkor marad a fentebb taglalt foglalat fogpiszkálózás, hátha... persze érzéssel, nehogy görbüljenek a foglalat tüskéi, és utána alaposan kifújni a foglalatot. Más ötletem nincs.
Ne nőj fel! Csapda!
-
whited
addikt
válasz leweegee #48735 üzenetére
Foglalkoztam vele, de nem segítettem de inkább nem erőltetem tovább, van ismerős aki javít elektronikákat stb inkább nézzen rá ő
Ilyenkor amúgy mit lehet tenni, maga a foglalat cserélhető/javítható?Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
veterán
válasz whited #48734 üzenetére
Esetleg egy nagyítóval (akár telefon kamerájával) nézd végig a ram-slotok lábait. Aprólékosan, lassan. Keresd az eltérést! Kiesett láb, alaplapról elvált forrasztás, bármi ami nem passzol az összes többihez.
-
whited
addikt
válasz Pyttawrx #48740 üzenetére
már úgy értem , hogy a két működő négyest eladom, és helyette 1x16-t rakok bele abba, amiben most is van az egyik négyes ( azért tudok írni )
szétszedve takarítás céljából volt 1 hónapja, szoktam javítani, de 1 ponton túl nem megyek bele, mert ismerem a határaim, ez is ilyen[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
HARDVERAPRÓD
-
fcc
aktív tag
Helló!
Mennyire ártok az akkunak, ha sokat van töltőn a laptop? Film nézés miatt. -
veterán
-
Petrónius
aktív tag
válasz SeniorTilla #48749 üzenetére
A mai technológiához szerintem a "formázás" is felesleges. Sok helyen olvasom hogy ne töltsük 100%-ra. Nem hiszem hogy ennek is sok értelme lenne. Hosszútávon talán 1-2 héttel meghosszabbítja az élettartamot. Ami éves szinten szerintem semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest