- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen notebookot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- OLED TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibbike01
őstag
14" méretben az üzleti gépek között melyiknél van 2x ssd slot? Leginkább Thinkpad és Lalitude érdekelne. Illetve 2-5 éves gépek.
-
tibbike01
őstag
Látom, hogy a 16:10 kijelző méretarány kezd egyre jobban bejönni a laptopok világában. Miért van ez? Melyek az előnyei?
-
veterán
válasz Pyttawrx #48857 üzenetére
Nem lehet nagyobb a felülete egy 14"-esnek mintegy 15,6"-osnak. A képarány az egy dolog, de a képátló határozza meg a felület nagyságát, és a mérettel azt jelölik. Max. a magassága nagyobb a 16:10-enek a szélességéhez viszonyítva, de nem abszolút értékben.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
HARDVERAPRÓD
válasz SeniorTilla #48858 üzenetére
-
tibbike01
őstag
válasz Pyttawrx #48859 üzenetére
Már bocsi, de a 2 különböző 14"-os kijelzőnek van értelme összehasonlítani, így:
Az alapvető kérdés/feltevés, hogy a 14"-os kijelzők esetében eltérnek a megszokott 16:9 méretárnytól és 16:10-et alkalmaznak. Eszem ágában sincs 15 vagy 15,6...stb képernyőkkel összehasonlítani.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz tibbike01 #48860 üzenetére
Ez nem kijelzőcsere, hogy nem rakhatok be más méretet a helyére.
Ez egy összehasonlítás volt. Tehát ezt össze lehet vetni.
Nem véletlenül írtam a 15" összehasonlításképpen.
És ennek van is értelme, főleg pl azért mert ha valaki sokat használja, és hordozza is akkor jön gondolkodás (jogosan), hogy mit áldozzon be. Így látható, hogy erre pont tökéletes a 14" (16:10), a 15" 16:9 helyett, és alig veszít kijelzőméretet így.
Így van értelme, ahogy ez más topikban mástól is elhangzott már.[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
Sziasztok
Töltőt szeretnék venni az alábbi laptophoz:
DELL G5 5587 (P72F002)2 ilyen laptopunk van, az egyikhez van egy ilyen töltő, a másik elveszett
Ez jó lehet hozzá? Azért kérdezem, mert ez több W-ot ír...
-
marquuard
veterán
Sziasztok. A kijelző bal szélén vettem észre 1-2 hete, hogy megjelentek fehér szpotok. Élőben nem annyira látványos, mint a lenti képen. Ez milyen jelenség? Nem érte nyomás/fizikai behatás.
PSN ID: marquuard
-
veterán
válasz Pyttawrx #48861 üzenetére
15"-os gépet én nem láttam már vagy 16-17 éve
A kijelzőket a billentyűzet szélessége miatt szélesítették sztem (de ha nem így van javítsatok ki), mert így a gép nem négyzetes, hanem laposabb téglalapos lett. A régiek még 4:3-asak voltak (?) vagy valami hasonló. A szélesvászon terjedt el, de idővel kiderült, hogy ha nem médiát fogyasztunk rajta, akkor nem előnyös. Pl. amit most nézünk, a PH fórumfelülete is egy szűk, keskeny sáv. Itt előnyösebb, ha nem széles, hanem magas a kijelző.
Ezer féle van, az extrém szélesvászonig. Valamelyik tag szokott itt saját képet betenni egy ilyen monitorról. Egyszer próbáltam, nagy csalódás volt, mert a hasznos mérete kicsi. Most is miközben ezt írom, a képernyő 1/4-ét használom ki csak...
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
HARDVERAPRÓD
válasz SeniorTilla #48865 üzenetére
Az a te bajod, de akkor legyen 15,6, ott sincs sok vesztés a felületből, viszont hordozhatóság szempontól sokat nyerünk.
-
kiralytom
aktív tag
sziasztok
ezen a laptopon a 4-es csatlakozó azt írja a kézikönyv , hogy eternet csatlakozó de kisebb (egy pöcök van benne, ez a képen is látható)
ezt próbáltam kivenni de eddig nem jártam sikerrel most már eljutottam addig , hogy lötyög (visszapattintani nem tudom) , de tanácstalan vagyok, mert kárt nem akarok benne okozni és lehet már így is azt okoztam
-
veterán
-
czuni
lelkes újonc
Sziasztok!
Adott az alábbi laptop: [link]Hogyan lehetséges rá két monitort kötni?
Egy HDMI oké de a második az istenért sem akarja USB C-vel.A válaszokat előre is köszönöm
-
kiralytom
aktív tag
válasz Pyttawrx #48871 üzenetére
Köszönöm.
Tudja a franc de most lötyög mint a fene. Nem írtam semerre sem megmozdítani se fel, se le, semerre. Aztán próbáltam egy lapos műanyag eszközzel megmozdítani és most csak akkor marad benne stabilan a kábel HA az etherner kábel pöckét a szokásosnál kijjebb hajtom
[ Szerkesztve ]
-
Raiden_47
csendes tag
Hali
Egy olyan amatőr kérdésem lenne, hogy kaptam 1 lenovo loq gépet, 4050-es verziót, amin win 11 van.
Most újra akarnám rakni a gépet. Ilyenkor hogy lehet megcsinálni? Mi lesz az eredeti op rendszerrel? Az elveszik vagy valamit ki kell menteni? Hogy van ez?
Köszi előre is!
-
Raiden_47
csendes tag
válasz Pyttawrx #48878 üzenetére
Hát arra hogy ez az első laptopom, és újra akarnám húzni a windowst, most nem tudom hogy ezen a gépen hogy lehet. Kell valahonnan szereznem 1 win 11-et? Mi ennek a menete, mert ugye úgy jött hogy bekapcsoltam és szépen feltette magától a rendszert. Na most hogy lehet itt újra rakni és akkor is így magától beadná?
Remélem érthetően sikerült leírni
-
-
Remekelek28
őstag
Üdv Van egy beázott celeronos HDD-s laptop egy rokontól és az adatait szeretném lementeni. A laptop nem kapcsol be. Van külső 3,5-ös Coolink házam,de gondolom abba nem tudom beletenni. Miként tudnám legegyszerőbben lementeni a képeket stb? Nekem SSD-s laptopom van.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Remekelek28 #48882 üzenetére
Pl: [link]
Vagy asztali gépre teszed. De mi a külső ház pontos típusa? Linkeld -
HARDVERAPRÓD
válasz Remekelek28 #48884 üzenetére
Akkor használd.
-
3.Aragorn
addikt
Ausu Vivobook 14 numpad probléma:
win 11
A laptopon nincs numpad, viszont a külső billentyűzeté nem működik, azt nem lehet bekapcsolni, a 4-6-2-8 billentyűk arrow key-ként funkcionálnak.Valaki tud megoldást?
-
HARDVERAPRÓD
válasz Remekelek28 #48888 üzenetére
Másolás erejéig tedd rá a csatira a házba nem fontos beletenni. Nyilván fizikailaglötyögni fog, lehet keretet vennni, de most felesleges ezért. Vagy ha később is így szeretnétek azt a HDD-t használni, akkor meg venni kell pl: [link] orico vagy axagon mehet bátran
-
ferni
őstag
Sziasztok.
Édesapám akar venni magának laptopot/notebookot.
85-90k a plafon.Egyelőre a kiszemeltje egy Dell Latitude 5580.
1920*1080 FHD kijelző, 15,6"
CPU: Intel Core i5 7300U 2.6Ghz
RAM: 16GB DDR4
HDD: 512 GB SSD
Wifi 802.11 a/b/g/n, Webkamera, Bluetooth.
Intel HD 630 video - játékok futtatására is alkalmas!
Új gyári Dell 68Wh akkumulátor
Windows 10 Professional jogtisztán előtelepítve. Nagyon stabil, villámgyors!
Gyári hálózati töltőjével.
1 év garanciával!Annyira nem vagyok képben a dolgokkal ez ügyben.
Ez jó lehet? Vagy vannak ennél sokkal jobb ajánlatok hardveraprón akár?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
kiralytom
aktív tag
válasz Pyttawrx #48876 üzenetére
Leszedtem, egy műanyag pöcök letört. Maga a műanyag csatlakozó foglalat nem esik ki, csak kicsit ,,lifeg". Befogadja így is minden gond nélkül az ethernet kábelt de ez engem zavar. Hogyan tudom orvosolni a problémát? Igazából van rá baleseti garancia de ha nem akarok azzal vesződni, hogy tudom orvosolni?
[ Szerkesztve ]
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Van egy DELL WD15 dokkolóm, és egy HP Pavilion Aero laptopom. Az elmúlt kb. 3-4 hónapban együtt használtam őket, és mind a monitor, mind a töltés ment róla. Egy ideje viszont a hiába dugom össze őket, a monitor felvillan kb. 2 másodpercre, majd elmegy a kép (átmegy Energy Saving módba). A töltés az továbbra is megy.
Van egy céges Dell gépem is, ott a dokkoló hibátlanul működik. Illetve ma jöttem rá, hogyha áramtalanitom a dokkolót kb. 10 másodpercre, és utána dugom a HP gépre, akkor újra megjeleniti rendesen a monitort. Az is furcsa, hogy egy áramtalanitás után többször is működik az USB-C visszadugását követően, de ha összekötöm a Dell géppel, utána a HP-val már nem lehet összekötni csak ha áramtalanitottam.
Szerintetek mi lehet a probléma? A fenti miatt gondolom nem hardveres a probléma, inkább szoftveres lehet, de nem tudom milyen oldalról lehetne orvosolni. Van erre bármi tapasztalat / javaslatotok?
-
mokus1
addikt
Sziasztok van egy laptop és érdekes dolgokat csinál.
Egyszer lemerült nullára. Majd utána addig nem lehetett bekapcsolni amíg nem lett benne rendesen töltés. Azóta előfordul hogy akár 50-60%on is egyszercsak kikapcsol és rakell dugni toltore.
Viszont most meg úgy nem lehetett bekapcsolni ha töltőn van csak ha lehuztuk róla és akksirol ment.
Akksi csere megoldja vagy vmi más baja is lehet?
-
ricsi99
addikt
válasz mokus1 #48896 üzenetére
Lehet ha elárulod a noti tipusát akkor nem csak egy minden notira érvényes tippet kapsz....
Tippem szerint ez dell noti lehet
Ez lehet töltö/akku/töltésvezérlés hiba is ... meg akármi...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest