- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #49301 üzenetére
Közben beszéltem a barátommal, akié a laptop és azt mondta, hogy tápcsati átalakítós megoldás lenne csak jó (egyelőre), mert neki nem éri meg akár csak a használt tápot is megvenni, ha kiderül, hogy a laptop egyébként nincs jó állapotban.
Szóval nekem van egy 19V/3.16A-es tápom, amihez kellene egy olyan csatlakozó átalakító, ami bele megy az ő laptopjába (ami 19V/3.95A-es) és valószínűleg 5.5x2.5-ös csatlakozó kell bele. Szóval kérdezném akkor megint, hogy ilyen csatlakozó átalakítókat honnan lehet beszerezni?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz SunMount3r #49303 üzenetére
Szia!
Léteznek adapterek, de tudni kell a pontos méreteket.
LINKNem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz SunMount3r #49305 üzenetére
Hirtelen még az alin se találtam olyan méretet, de ha nélkülözhető számodra a táp, akkor le kell vágni róla a dugót, és ráforrasztani a megfelelő méretűt, persze figyelve a polaritásra!
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Kbali
nagyúr
válasz SunMount3r #49307 üzenetére
Egyébként mit szeretne a tulaja a géppel? Ha az adatok kellenek róla, akkor ki kell venni a HDD-t, bepattintani egy keretbe és lehet nézegetni.
Ha sikerülne is életre lehelni a gépet, akkor is win10 már nemigen megy rá, lassú lesz, mint a fene. -
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a laptopomban bővíteni a memóriát, de az egyik csavar le van ragasztva a garancia miatt (papír cetli+keresztbe egy másik matrica). Mivel lenne célszerű ezt eltávolítani, hogy utána vissza tudjam tenni és ne legyen feltűnő, hogy eltávolítottam?
-
Kbali
nagyúr
válasz SunMount3r #49309 üzenetére
Engedje el: core2duo proci, 2 giga ram (lehet, hogy 4-ig bővíthető), 120-as HDD. Ez csigalassú lesz, ha egyáltalán beindul. Az ezer éve már nem támogatott, még security patch-eket sem kapó Win7-et meg felejtse el. Nekem is volt ilyen korú Toshibám, de már 4 évvel ezelőtt is használhatatlan volt, egy böngésző oldalt alig tudott betölteni.
-
SunMount3r
nagyúr
Nekem még megvan a Core2Duo-s gépem, igaz desktop és 2.4GHz-es, meg 8GB RAM van benne, de elég szépen elfut rajta a Win 10 is, alap dolgokra teljesen jó még. RAM-ot bővíteni a laposba meg lehet olcsón vadászni hozzá az Apróról + egy olcsó SSD.
De mint írtam, ha egy párszázas adapterrel ki tudom próbálni, akkor minden kiderül, annyit azért megér a dolog.
-
movax
őstag
válasz SunMount3r #49313 üzenetére
4 giga memóriával, ha nem is fürgén, de elfut rajta egy Linux Mint XFCE, írni és netezgetni az elfogadhatóság alsó határán.
-
H0P4
csendes tag
Sziasztok!
Ide küldtek a kérdésemmel...
Két dologban kérnék segítséget.
1.) Új ramot vettem laptopba, és abból indultam ki hogy majd beállítja magának a laptop által támogatott 2666Mhz-re a ramot, sajnos nem teszi, hagyja hogy a ram próbálkozzon 3200Mhz-en indulni. A gép még el is indul vele egyébként, de belefagy.
Erre a legegyszerűbb megoldás / fix az lenne: Hogyan tudom a windows 11-ben limitálni hogy ne engedje egyáltalán magasabbra tenni az órajelét a ramnak? Registry fixet keresek egyenlőre nem találtam, vagy valami appot ami driver szinten tudja ezt állítani.
2.) A laptop GL503VS. Sajnos it is rejtve vannak a BIOS-ban az advanced chip beállítások. Ezt kéne előcsalnom és ott szépen limitálni a ram speed-et. Erre tud valaki megoldást nekem, mert egy haver mondta van, de nem találok, néhány régi hardware topic emlegeti firmware/bios fixet kell alkalmaznin de nem tudom ezt hogy még nem csináltam ilyet.
Mielőtt megkérdezitek miért vettem ezt: Ami benne van már nem kapható, nem tudom pótolni. Amik vannak azok meg drágábbak illetve úgy is gyorsabbak vagy így vagy úgy. Plusz a ram igen is képes kell elgyen JEDEC szinten a szabványnak megfelelő sebességre, hogy miért nem veszi le magát azt nem tudom ez a fura nekem, miért hagyja a laptop egyáltalán elinduljon 3200Mhz-en (volt mikor bebootolt windows és látszott a task managerben )
Előre is köszi. -
RaZroX
addikt
Sziasztok,
Van egy Lenovo IdeaPad 5 14ALC05 notebookom és két külső monitort szeretnék egyszerre használni.
1HDMI port van rajta, illetve egy type-C de az utóbbi csak töltésre van.
Hogyan/mivel tudnék két monitort párhuzamosan használni?Köszönöm!
This is the way
-
SunMount3r
nagyúr
Hát már több órája túrom a netet, de ilyet, hogy 5.5x3mm-es anya -> 5.5x2.5mm-es apa átalakítót sehol sem találok. Még az Alin sem találtam, pedig ott azután van dögivel mindenféle, de ilyen persze pont nincs.
-
teptep
aktív tag
válasz RaZroX #49316 üzenetére
Klónozással vagy asztal kitejesztéssel?
Klónozáshoz HDMI elosztó, asztal kiterjesztéshez USB-C to HDMI adapter szükséges.
Lenovo IdeaPad 5 14ALC05 specifications:
Standard Ports
1x USB 3.2 Gen 1
1x USB 3.2 Gen 1 (Always On)
1x USB-C 3.2 Gen 1 (support data transfer, Power Delivery 3.0 and DisplayPort™ 1.4)
1x HDMI 1.4b -
psg5
veterán
Sziasztok!
Adott egy zenbbok UX431DA_UM431DA notebook. Win 11-re való frissítés óta ha hálózati töltőkábelen van és úgy indítom újra vagy kapcsolom be, akkor csak az üdvözlő képernyőig jut és órákig a kör forog. Ha kikpacsolom ekkor kényszerítve és lehúzom a töltőről akkor jó. Ha nincs töltőn rendesen indul újra és kapcsol be.
Ez win 11 miatt vagy attól független?F.K.T.
-
ricsi99
addikt
Ha frissités előtt jó volt akkor 99% frissitési hiba.
Első körben a win energiasémáját "teljesitménycentrikus" ra tenném teszt kép...
Csak és kizárólag ezen variállhat a win induláskor ,hogy van töltő vagy sem.
Egy tiszta win11 telepités nem megoldható?Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
Noti-k biosában az álltalad említett beállítások nincsennek.
Eleve a 2400mhz feletti ramoknak XMP-profil kell amit szintén nem tud a noti... ami ebbül neked érdekes hogy ott a memoria feszültsége is magasabb mint a 2400-as ram-é
Max mod biost találhatsz esetleg ,de az már haladó szint
Szerintem add el a ramokat és vegyél bele 2400-as ramokat... az a proci úgy sem tud profitálni a magasabb ram sebességébőlEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Ratiferenc
újonc
Üdv. Olyan problémám van, hogy vettem egy Fujcu 549 laptopot. Megpróbáltam újra telepíteni pendriveról. De olyan lassú, hogy halálnak is keéső! A boot menü bejön, kiválasztom az usb bootot, elindul és ettől a pillanattól percek telnek el mire bejön a kövi kép. Nagyon lassan halad tovább, lassan törli a meghajtókat és mikor elindul tovább az is lassan megy. Eddig kb 15 perc. Aztán kb fél óra mire felmegy a telepítés után újra indul. Utána bejön a "felkészülés" képernyő és másfél órát legalább ezt nézem.. ha ki kapcsoltam akkor újra indul és a "telepítés közben váratlanul újraindult a gép, és a telepítés nem folytatható " üzit kapom. Próbáltam win 10, 11 tört és frissen a Msoftról letöltötteket is. Usb 2 és 3 pendriveról, minden lukban. Van valakinek valami ötlete, hogy mitől van ez?
-
ricsi99
addikt
válasz Ratiferenc #49323 üzenetére
Nem alacsny órajelen (400-600Mhz) abban a proci? Hűtési/töltési gondal szoktak olyan csinálni ,hogy minimum órajelen megy
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Ratiferenc #49326 üzenetére
Megy is azon az orajelen?
Cpu-z vagy egyébb tesztprogival meg is nézhetedEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Laptophoz külső powerbankot lehet kapni?
A 230V-ba dugható tápegységből 19V és kb 4A, max. 80W jön ki egyenáram.
Ha van ilyen akkor olcsón és jó kéne
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Rodzser Mór #49329 üzenetére
Szia.
Mit jelent neked az olcsó szó számokban, és milyen laptophoz kellene pontosan?
Lehet így jobban kapsz itt javaslatot ha ezeket is megadod... -
Rodzser Mór
senior tag
válasz Pyttawrx #49330 üzenetére
Szia.
Közben böngésztem, találtam is. Mily meglepő!
Különböző márkájú, típusú laptopokhoz, univerzálisan kéne.Viszont találtma olyanokat, amik USB-n töltenek.
Ha rádugok egy ilyen külső akkut egy régi (10 éves) laptop USB portjára, akkor az nem vágja tönkre? Képes onnan eneregiát felvenni egy régi laptop? -
HARDVERAPRÓD
válasz Rodzser Mór #49331 üzenetére
Erre nem tudom a választ
-
Kbali
nagyúr
válasz Rodzser Mór #49331 üzenetére
10 éves laptop szerintem nem fog tudni energiát felvenni USB-n. Max tölteni fogja a powerbankot. Töltésre már minimum USB-C-s laptop kellene, ami specifikáció szerint is tud töltést felvenni arról a portról.
-
mrlujoak
veterán
válasz Rodzser Mór #49334 üzenetére
...esetleg olyan power bankot nézz, amihez van többféle csatlakozó, amit a régi notid tápcsatlakozójába dugsz...
Hirtelen rákeresve ezt találtam:
[link]Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
gergo5991
őstag
sziasztok, ismerősöm vett egy lenovo laptopot, gondolom új modell stb stb
felhívott az elébb egy olyan problémával, ha kikapcsolja a gépet, és lehajta / lecsukja
és ujból felnyitja a gépet a gép már automatikusan bekapcsol és már csak a windowsba kell belépni
ez bug, vagy feature?
szóval teljesen kikapcsolja a gép, nem pedig csak elaltatja lehajtás előtt -
veterán
-
Armagedown
őstag
Van egy Toshiba töltőm, hibás kábellel, és egy Sony töltöm, aminél maga a táp a hibás.
Hogy lenne érdemes nekiállni a kábelcserének, szétszedegetni a tápokat, polaritáshelyesen bekötni a Sony kábelét a Toshiba adapteréhez, majd visszaragasztani melegragasztóval?
Esetlen átvágni, majd megtoldani?“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Kbali
nagyúr
válasz Armagedown #49339 üzenetére
Ha erre a kérdésre magadtól nem tudod a választ, akkor szerintem ne állj neki szerelni, hanem keress egy új adaptert.
-
ricsi99
addikt
válasz gergo5991 #49336 üzenetére
Vedd úgy hogy a notiknál a kijelző kinyitása/becsukása a hibernálás/altatás "gomb" megnyomásával egyenlő... Vagy a géphez letölthető software-ben ,vagy a vin energiagazdálkodás menüben vagy a biosban kikapcsolható a funkció
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Armagedown #49339 üzenetére
a fesz stimmeljen... kb , meg nem árt ha a watt szám az "új" tápon annyi vagy több mint a hibáson... Simán bekötheted ,de forrasztás/zsugorcső illik... de magát a tápegységet nem tudod szétszedni arra figyelj amikor a kábelt elvágod... ha "nyakban" tört el akkor kuka.
Dell/ hp táp ami 3 szálas ott nem érdemes mókolni....
Viszont egy 40-60w os töltö nem drága használtan... hozzáértés nélkül én inkább abba tennék egy kis energiát... hibás /rosszul bekötött táp esetén kibújhat a dzsin a notiból
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Dell Latitude 5440 laptop Win 11-el és belépve a facebookra (Chrome, Firefox, Edge, egyikkel sem megy) nem tudok hívást indítani. Megjelenik egy fekete ablak de nem cseng ki, a kamera, mikrofon engedélyezést sem dobja fel, pedig beállítottam, engedélyeztem. Mi lehet a baj? Skype-al tökéletesen megy minden. -
t72killer
titán
Sziasztok!
Berendeltem egy hadviselt Toughbook CF-20 veteránt, amihez keresek egy egyszerű autós tápot. Vajon minden Pana laposnak ugyanolyan a tápcsatija ?30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz t72killer #49346 üzenetére
Nna, túl korán járt a szám, találtam egy ilyet , ez sokmindent megmagyaráz, igaz drága, már csak az alis, harmadennyibe kerülő változatát kell megtalálnom.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Használt laptop vételnél EZ mennyire probléma?
Amúgy rendesen tölt meg minden, csak hát izé...
-
t72killer
titán
válasz ricsi99 #49349 üzenetére
Megvettem, vagyis még visszaküldhető (ebay), de egy jól szerelhető toughbook-ról van szó: ha minden kötél szakad szétszedem-összerakom... . Illetve pont ezen a modellen két csati is van, mert szétszedhető tablet+billentyűzet rendszer (CF-20). Hacsak nem lesz zárlatos a behajolt csati, a tablet-oldali csatin még mindíg tudom tölteni.
A kínálatot nézve elég kedvezményes volt, úgyhogy csak a letört csati-takaró miatt tolok neki patáliát, a térgörbítést csak megemlítem
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest