- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz DJ WOKKY #24149 üzenetére
Két kép nem azért kellett, hogy a sebességet analóg módon is ki tudják értékelni? Értsd, a képek közt eltelt idő, és a jármű helyzetváltozásából ki lehet számolni a sebességet könnyedén.
Mivel bárki hivatkozhat egy kép alapján rosszul működő trafira. Itt, Angliában legalábbis így van, mondjuk itt a telepített trafiknál van útfelfestés is, ami alapján könnyebb számolni a megtett távot a trafi mögött.Csygusz
Hát, sajnálom, én amúgy alapból nem wifizek, szal nagyon még általánosságokba sem tudunk belemenni, lévén használhatatlannak tartom.szerk: nem tudod cseréltetni másik tipusra? lehet, hogy csak valami összeférhetetlenség lesz, olyasmi előfordulhat bárhol, bármikor, bármivel
[ Szerkesztve ]
-
KYZRR
őstag
Udv!
Ha egy HD6850-re, ami Elpida VRAM-os, arra ratehetem mondjuk a Hynix RAM-os BIOS-t?You can only die once, make sure it is worth it...
-
ZeroCaptan
tag
mennyit fogyaszt kb. egy 17 crt monitor? most készülük lcd-t venni, úgy látom 40 w körül fogyaszt egy átlag lcd wide
NHL, NBA, Soccer
-
brd
nagyúr
válasz ZeroCaptan #24159 üzenetére
~100+W
TcK_Marco: A VRAM időzítései számítanak inkább, a típus nem annyira.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
Rambi
tag
Sziasztok!
A gépházamba van 4 ledes ventilátor. Néha feleslegesnek érzem (pl.:böngészés,zenehallgatás közbe), de játék közben pedig nagyon hasznosnak bizonyul. Hogyan tudnám megoldani azt, hogy én tudjam ki-be kapcsolgatni, úgy, hogy közben megy a gép?
Mindegyik csatlakozója a tápra illeszkedik, ha sorra kötöm őket, közé lenne valami megszakító kapcsoló azzal megtudnám így oldani, nem? Lehet kapni vmi ilyesmi kütyüt? -
GNorbi
tag
Sziasztok!
Van egy Slimtype DS8A4S típusú dvd íróm és nem ismeri fel a lemezeket, hiába vannak megírva, azt írja ki rá, hogy ÜRES.
Ötletek?
Köszönöm,
Üdv! -
xxxbmx
tag
sziasztok olyan kérdésem lenne h tud vki vmit a "fizetős hardverapro projektről"?nem mintha sürgetném csak kérdem h azzal a dologgal mi lett...köszi
ha az üzletemet akarod rontani keress másik embert(vagyis ne offold a hirdetéseket):D
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok!
2009 ben raktam össze utoljára gépem ezért kicsit kiestem a ritmusból. A kiválasztott Intel procimnál keresném az FSB értéket ami sehol nincs. Alaplap gyártó oldalán szintén ez az adat nincs kint.
Miért?
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
spista222
addikt
válasz HartgeH3-2.8 #24167 üzenetére
Mert a 775-el megszűnt az FSB.
Helyette QPI van.[ Szerkesztve ]
-
nova001
senior tag
hello
shs fájlt mivel tudom megnyitni ? tudom google a barátom de az is feladta már...néztem a filewiewpro-t nem nyitja meg... az word 2010sem a commander sem..worpad se.... :S ötlet ?win7 és office 2010van fent
-
rob83
aktív tag
Sziasztok!
Hdmi-s videó kártya a Hdmi-n hangot tud átvinni?
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
televana
csendes tag
Sziasztok!
A gyors válasz reményében írok ide, előre is bocsi, ha nem ide tartozik etc...
Kérdés:
Adott 2 mikrofon, egy 6.3 Jack elosztó - 3.5 jack-re (2x 6.3 --> 1x 3.5) , ha ezt így csatlakoztatom a számítógép mikrofon bemenetére, akkor mind a két mikrofont lehet használni? (egyszerre is? - karaoke)
Az, hogy stereo az elosztó az a működésben nem befolyásolja, ugye?Segítségeteket előre is köszönöm!
televana
-
Lompos48
nagyúr
válasz #48613632 #24152 üzenetére
Két kép nem azért kellett, hogy a sebességet analóg módon is ki tudják értékelni? Értsd, a képek közt eltelt idő, és a jármű helyzetváltozásából ki lehet számolni a sebességet könnyedén.
A sebességmérés nem úgy történik. Létezik egy Doppler effektus a fizikában. A kibocsájtott és egy mozgó tárgyról visszaverődő frekvencia különbsége hordozza pontosan a sebességet jellemző információt. (Lásd vonatfütty jövet és menet.) Ez egy mikrohullámó vagy lézer"sugár" A másik a fény, amivel a fotót készítik (szűrők meg miegymás beeértve)
-
Cseri0058
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne a géppel hogy egyszer csak nem adott jelet a monitornak. Kiprobáltuk másik videókarival meg az alaplapi karival is és nem volt jó. Probáltuk a ramokat cserélgetni is de ígysem lett jó. Aztán vettem egy alaplapot mert arra tippeltem hogy ez a probléma. Összeszereltem a gépet és ha a videokártyába dugom a monitor kábelt fekete kép viszont ha az alaplapiba akkor elindul a gép és van kép. A videokártya másik gépben kilett próbálva és működik. Mi lehet a probléma? -
kiskornel
addikt
válasz nova001 #24172 üzenetére
Húzd be a Worbe vagy Excelbe! Drag&Drop módszerrel:
File created by Microsoft Word and Excel when a user drags and drops selected document text onto the desktop; contains a copy of the highlighted contents in its native document format; used to copy portions of a document for insertion into another document.SHS files are special OLE object files and cannot be opened directly. They can only be dragged into another opened document. When SHS files are created, an associated icon is placed on the desktop. If this icon is deleted, the scrap file is also deleted.
Az első link: [link]
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
törölt tag
válasz Lompos48 #24180 üzenetére
Félreértettük egymást, azt gondolom.
Tudom a sebességmérés lényegét, a két képes verziót arra mondtam, ha a páciens megtámadja a műszer hitelességét, akkor a fentebb felvázolt módon bizonyítható a gép helyes működése, vagyis a doppler-effektus által mért, és az analóg módon, a két kép alapján számolt sebesség megegyezik, akkor kizárható a gép hibás működése. -
aAron_
őstag
Üdvözlet.
Egy sürgős kérdésem lenne. Van egy külső hdd-m, amin sok mindent archiválok, és 1 másik hdd-m amin jelenleg egy xp van. Hogy tudnám live bootolt Ubuntu alatt ezt az xp-set archiválni, úgy, hogy bootolható maradjon, tehát byteról bytera? elvileg van egy ilyen parancs, hogy dd if=/dev/sda of=/dev/sdb bs=1k, de erre azt írja, hogy hozzáférés megtagadva az xps hdd-től. más ötlet?
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
bsh
addikt
válasz aAron_ #24186 üzenetére
egyrészt csak megfelelő (rendszergazdai) jogokkal enged hozzáférni a /dev-okhoz, másrészt ez a parancs amit beírtál, ez klasszul felülírja neked a másik lemezedet a rajta lévő adatokkal egyetemben... gondolom úgy szeretnéd, hogy az xp partícóját (vagy a teljes lemezt?) egy fájlba menteni az archiválós lemezedre, nem?
-
spista222
addikt
válasz #48613632 #24185 üzenetére
Két kép alapján hogy számolsz sebességet?
Az időt még csak csak de szerintem ott id elég nagy késleltetése van a fényképezőgépnek, de a megtett utat azt pontosan hogy?
A távolságot egy kép alapján hogy hitelesíted?
Arra is kíváncsi lennék hogy az optika mennyit csal[ Szerkesztve ]
-
todie
tag
sziasztok!
van egy ati hd4200-as integralt vga-val rendelkezo gigabyte alaplapom. az alaplapon levo dvi kimenetre dugtam a dvi-hdmi kabelemet es igy kotottem ossze a multimedias monitorommal.
ugy tudom, hogy ez a vga mar tud dvi-n keresztul hangot kuldeni, de nem talaltam meg, hogy hol lehet ezt beallitani.ebben kernem a segitsegeteket.
elore is koszi!
-
fracture333
aktív tag
voltam munkavédelmi áruházban és találtam egy sötétített munkavédelmi szemüveget ami még UV szűrős is volt és mindössze 1700 Ft volt. a sötétítés olyan erős volt hogy simán elmegy napszemüvegnek is, és még kva jól is nézett ki. nem vettem meg mert ennyiért átverést éreztem a dologban. az érdekel hogy 1700ért lehet-e UV szűrős szemcsit kapni, vagy tényleg átverés-e? a másik hogy olyan diákmelót végzek ahol üveggyapotot is kell néha vágni, milyen szemcsit tudtok ajánlani? a boltban kérdeztem, de előszőr is egy olyan öregember válaszolt aki szerintem azt se tudta hol van éppen. és ráadásul olyan szemüveget ajánlott amit fentebb is említettem, nekem olyasmi kéne mint egy úszószemüveg vagy valami hasonló, hogy ne tudjon a szálló üveggyapot por beleszállni a szemebe, sehonnan. szal milyet ajánlotok?
KEEP UP MOTHAFUCKA!
-
törölt tag
válasz spista222 #24189 üzenetére
Azt írtam, hogy Angliában van útfelfestés, keresztben vannak egymástól egyforma távolságra sávok pingálva. A kamera azonos intervallumban villan kettőt. Innen egyszerű matematika.
Valami hasonló van itt is, mint a képen látható.Lompos48
Ok, tisztáztukfracture333
Az UV szűrő a közhiedelemmel ellentétben, nem túl drága, egy kínai gagyi napszemcsi is tartalmazhat kellő UV védelmet, és nem kell, hogy drága legyen. Gondold el, ha 20 rugóból körbefóliázod az autódat, akkor mennyi kell egy lencsére?Ajánlani viszont nem tudok Neked, sajna.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fracture333 #24194 üzenetére
Hát ugye ha körbe sötétíted akkor ugyanazért, mint napszemcsi esetén. Mert a pupilla tágulása és szűkülése fény hatására ugye véd a káros UV ellen, namost ha átvered magad és a napszemcsivel besötétítesz, akkor a pupilla kitágul, és beengedi a káros UV sugarakat. tehát ha lesötétítesz, akkor illik UV ellen is védeni, különben a szemed hosszú távon károsodik. Ez nyilván autónál is igaz.
szerintem amire te gondolsz, hogy drága, az a polarizált lencse
[ Szerkesztve ]
-
Dawe88
csendes tag
Tudom lenne megfelelőbb topik, de eléggé sürget az idő. Ha valakinek útban van, nyugodtan tegye át más topikba!
Egy egyszerű, irodai színvonalú gépről lenne szó. Egyik este csak úgy kikapcsolt és égett szagot éreztek. Másnap kiszedtem belőle mindent, bekapcsoltam csak a tápot és valóban azonnal égett műanyag szag jött belőle. Kíváncsiságból szétszedtem, hogy mi lehet a gubanc, de semmi különös nem látszódott. Nem volt szétdurranva a trafó és nem is volt sehol kormos vagy ilyesmi.
Ugyebár nem tudom mi a konkrét baja a tápnak (amúgy egy 450W-os ISO "márkájú", mondhatni noname táp), ezért az eset még problémásabb. Első kérdés: be tudom-e kapcsolni a tápot, tehát elindul-e, ha előtte túlfeszt kapott? Mert ha nem, akkor nem ez a gond, ami jó hír, viszont én ugye be tudtam kapcsolni. Feltételezzük, hogy a válasz igen és túlfesz a gond. De akkor ugye ki tudja mit vitt magával a táp és hogy ha valami, mondjuk a DVD ugrott, akkor nem túl nyerő azt egy új táppal berakni és imádkozni, hogy ne juttassa ugyanerre a sorsra a winchestert is. Biztosan meg lehet valahogy nézni egyesével, hogy melyik alkatrészek mentek tönkre esetleg, de nem vagyok műszerész. Szóval a második kérdés: akkor hogyan?
Az a helyzet, hogy felhívtam a számtech boltot, ahol be szoktam szerezni az alkatrészeket és beszéltem a szervizesükkel is. (Amúgy egy igen kedvelt és megbízható budapesti helyről van szó.) Azt mondta, hogy 2-3 napon belül tudja visszaadni a gépet, annyi dolga van és körülbelül 2-3 eFt lesz a költség, DE(!!!) igazából ő is csak úgy tudja megnézni, hogy berak egy új tápot és kiderül mi ment tönkre. Na most 10 perc alatt, ingyen ezt én is meg tudom csinálni. Ha meg túlfeszes lett (pl.) az alaplap és még nem is, de az új táppal indítás után hazavág minden alkatrészt, akkor meg hót mindegy, hogy én k*rom el vagy ő!
Valakinek bármilyen tippje van esetleg?
A személyes véleményem, hogy csak a táp kuka, de biztos, hogy nem raknám át a winchestert a saját gépembe, hogy esetleg ott okozzon kárt. Vagy bízzak az új táp védelmében és ha valami meghibásodott, akkor úgyse hagyja működni a gépet és próbálkozással ki tudom deríteni, hogy mit kell cserélni? Nem lenne vicces kidobni az egész gépet, főleg a vinyót nem.
Várom és előre is köszönöm a javaslatokat!
-
spista222
addikt
válasz #48613632 #24193 üzenetére
Jó akkor ott van értelme de itthon szinte semmi mert itt nem festenek utat így nincs semmi amivel hiteles távolságot lehetne kapni.
Dawe88 Vedd ki a tápból a panel-t és nézd meg hogy nem-e egy forrasztás engedte el.
Nyugodtan próbáld ki másik nem gagyi táppal ha valamit hazavágott a régi táp akkor az már nem megy tönkre mégegyszer és az új táp nem teszt tönkre semmit pluszban. Azért ne legyen gagyi mert ha valahol zárlat van akkor a gagyik túlfeszt adhatnak.
Mondjuk első indításnál elég ha csak az alaplapra van rákötve a táp a CD és a HDD csak akkor kösd rá ha az alaplap+proci+mem+VGA ha nem itegrált adott már valami életjelet.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dawe88 #24197 üzenetére
Szedj ki mindent a bizonyos gépből, csak az alaplap, cpu, vga (ha irodai, akkor gondolom integrált) és egy memória maradjon. A hdd-odd-ket húzd le róla és indítsd a másik tápegységgel. Ha rossz az alaplap, akkor nem fog elindulni a gép. Ha elindul, akkor mehet rá pl az ODD, beleteszel egy telepítő lemezt és megnézed, elindul-e. Ha eljut a HDD keresésig, akkor tedd vissza a HDD-t, eléggé kizártnak tartom, hogy tönkre menjen, ha így viselkedik az alaplap.
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
volt egy ilyen hibaüzenet tegnap:
"The instruction at 0x******* referenced memory at 0x*******.
The memory could not be read.Click on OK to terminate the program"
Majd ezután nem sokkal már konkrétan életjelet se adott a gép (a ventik se pörögnek fel)!
ilyenkor mi mehet tönkre?
a halál előtt a memtest 1x lefutott, amibe nem volt hiba!egy cnc vezérlésű gépről van szó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest