Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    Nem igazán tudom, hogy az auto-frissítő Windows 11 22H2, vagy az 1-2 heti rendszerességgel manuálisan frissített Gentoo Linux hibája lehet-e, de egy jó ideje (hónapok, talán lassan már egy év) nagyon lassan áll fel hálózat a Linux szerver és a Windows kliens gép közt, ha elaltatom és felébresztem a Windows-t.
    Alapvetően DHCP van, de próbáltam már statikus IP-t adni a Windows-os gépnek.
    A Linux-os gépen nem változtattam a bridge beállításait ("hello time", learning time, ilyesmik, amiket még a Gento handbook alapján lőttem be évekkel ezelőtt).
    Vártam egy jó darabig, hátha magától megoldódik, de már kezdem unni, hogy ébresztés után akár perceket is kell várni.
    Nem csak internet nincs, a helyi hálózati meghajtót sem lehet elérni, ami a Linnux szerveren van (és nem NETBIOS névvel, hanem statikus IP-vel van felcsatolva).
    A hálókártya LED az villog. Elég régi kártya (Mellanox ConnectX2, így ritkán frissül a Windows driver, Linux-on pedig igazából már "legacy" support van rá, de egy kernel konfig kapcsolóval még üzemel, a firmware-ük is elég régi már, de a legújabb van rajtuk évek óta).
    Mi lehet a gond? :U

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák