- Apple notebookok
- Lézervágás, gravírozás
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
Nem 7e-re gondoltam, inkább távolsági buszra. 5-10percre elővenni szerintem sincs értelme egy zötyögős helyijáraton. De egy 2 órás buszutat elviselhetőbbé tud tenni.
PSP 2024.01.12. : ? Erről én lemaradtam. Nekem a PSP az a 20 éves cucc, anno jó volt, de azóta elavult. Milyen PSP jelent meg idén év elején?
Retro emulátoros handheld cucc meg korábban is szóba került, a teljesség igénye miatt emltettem meg. (ill. mivel szóba jött a PSP, az nálam retró, - újról meg még tudok, de majd elmondod, mire gondoltál, miről maradtam le).
És bár nem közvetlen konkurrenciája a hordozható PC-knek, nem egy liga, azért mégiscsak témába vág.De amúgy látod, mekkorát megy a Switch, és egy hordozható PS is nagy lövés lenne (vagy már az, majd linkeled), tehát igény van a kézben hordozható konzolokra.
A kézben hordozható PC alapú játékokra miért ne lenne ugyanúgy igény? Legalább annyira, hogy minősítsük hülyeségnek?![ Szerkesztve ]
-
Sztonee
csendes tag
Vonaton semmi akadálya. A 7e-n, meg ne akarj ilyesmit elővenni. PSP 2024.01.12. A retro konzolt ide te hoztad, az szóba se került. Nyilván egy gameboy vagy egy ds egészen más tészta. Bár... Akkor már ott a nyomorult telefon, egész nap a kezetekben, van emulator. Teljesen felesleges, és nettó hülyeség a deck meg a hasonszőrű baromságok. Igen, jó pofa kis cucc, de értelme kb nulla. Mondom, ezt pc vonatkozásában gondolom. Valószínűleg konzolos emberkéknek jó lehet. Pl verekedős játékoknál vagy autós cuccoknál.
-
Sztonee
csendes tag
Teljesen felesleges baromság. Ott vannak erre a "gamer" laptopok. Max érdekesség, tech demo. Hogy ilyet is lehet. De minek? Pc-s agyvérzést kap az irányítás miatt, konzolos meg psp-t vesz. Nem ismétlem meg a kérdést, teljesen felesleges.
-
Drachoo
senior tag
Istenem, inkább néznél utána, mielőtt ilyen hülyeséget leírsz (Steam deck zárt rendszer 🤣)… Egy teljes értékű Arch Linux van rajta (game scope és desktop felülettel, te döntöd el melyiket használod éppen vagy mit telepítesz rá). De tényleg felesleges válaszolnom…
Nem érdekel az eladott mennyiség, nem ugyanabban a ligában játszik a switch mint a Deck. Handheld consol vs Handheld computer.
Ég áldjon!
[ Szerkesztve ]
Okos pilóta alagútban nem katapultál.
-
Crus
őstag
A Steam is zárt rendszer, mert van rajta a Steam OS az egyszer user számára és ennyi. Az már egy másik erősen alternatív kör, amikor Protonnal warezt futtat rajta, vagy Windowst tákol rá. Switchre is vannak alternatív megoldások nyilván.
Mindjárt mást mondanál, ha 140+ millió Deck ment volna el és csak 3m Switch. Itt a gond.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - "Magánéleti célokra használhatta a szervezet forrásait..."
-
Lokii
aktív tag
Régebbire elmegy ha a base clock nem túl alacsony(PL Sims 3 1,6 GHznél nem hajlandó többet használni , szóval 2,4 GHz boost nem ér sokat N3700 esetében) illetv ha boostol akkor n nem ragad meg base clocknál. PL Nvidia 920Men Carbon MW2005 simán elfut , Dirt 3 szintén elmegy gondolom
Mali 76 MP4en 2005 épphogy elfut, ugye emulator nem lenne nyilván jobban futna , ez ugye azért is mert lehet hogy a sok kisebb órajelű CPU mag (én még telomon nem néztem , de 2x 2,05 GHz és 6x 2 GHz nem túl izmos)
Na most N3700+920 M combón azért ment sokkal jobban mert nincs emulator , ha nativan futna szerintem valamennyivel lenne csak gyengébb, de össze is lehetne hasonlítani. Laptopon hardware encoding ha van vagy TV kártya, telón screen recording
GTA5/Social club: Dunna8 , Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
Crus
őstag
Bocs, de mind a kettő handheld számítógép hiszen memória, háttértár, CPU, periféria a jellemzőjük. Egyébként a Switch is nyitható, már ha valaki annyira beteg, hogy azon akar Wordöt futtatni... a SD-re meg szintén nem túl elegáns módon lehet Switch játékokat pakolni. Szívesen!
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - "Magánéleti célokra használhatta a szervezet forrásait..."
-
BiP
nagyúr
A linkelt Anbernic az Androidos.
Ezért mondtam.A desktop rendszeres Lenovo legion Go, Steam Deck, Rog Ally meg alapból más kávéház.
Én retro handheldekről beszéltem, és jó részük moddolt linux, de a linkelt példány és az említett Odin2 is mutatja,., hogy van üdítő kivétel. Így mégis reális opció lehet erre a célra is.
De van még a Retroid Pocket 4 Pro is, az is Androidos.[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
A legtöbb nem jó, mert nem android van rajtuk, hanem egy átmodolt desktop linux. Arra is fel lehetne tenni az android futtatásához szükséges környezetet, de nem szokták. Ezért is emeltem ki külön az androidos játékokat, mert nekem kifejezetten ahhoz kell.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
csendes tag
Nézd meg az Anbernic RG556-ot. Nem olyan erős, mint egy 2-3-400e Ft-os csúcsteló, de cserébe 200$-ért megkapod újonnan (postával). Vagy itt hwaprón is van pár 75k-ért. A tesztek szerint visz minden játékot. Én is gondolkodom rajta... ha nem fér bele a budgetbe egy Legjon Go, akkor lehet ilyen lesz.
Ha ez nem elég, akkor egy Odin 2 kell neked (ahogy Mr. Csizmás is írta #21-ben), de az 3x ennyi... -
fatpingvin
addikt
válasz Sidorovich #32 üzenetére
a legjobb embertől kérdezed (nem használok windowst és videojátékokkal sem játszom), én kizárólag onnan tudok róla hogy a fórumokon téma szokott lenni hogy ez az egyik utolsó akadály: a proton amúgy tudná futtatni a szoftvert, ez a mechanizmus viszont lelövi.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Sidorovich
senior tag
válasz fatpingvin #28 üzenetére
Kernel spaceben futó anti-cheat van egyes játékokban?
Ez nekem új (nem szoktam multiplayerezni évek óta).
Ez a játék telepítésekor kiderül valahogyan? Windows nem hívja fel erre baromi feltűnően a figyelmet? -
NvidiaRTX
őstag
Sejtettem hogy ez lesz, a Sony kézikonzolok sorsára jutnak ezek majd idővel.
Egy újabb kiváló felesleges pénztemető.
Ingyen sem kéne ilyen kacat kategória nálam.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
fatpingvin
addikt
a crowdstrike-os fiaskót követően a microsoft belengette hogy ki fogja hajítani a kernelbe kapaszkodó security megoldásokat, aki ilyesmit akar az lesz szíves userspace-ben megoldani. ez magában foglalja amúgy a fent nevezett játékok anticheat mechanizmusait, ami a Proton fejlesztésében nagyjából az utolsó nagy obstacle volt. ha ez átmegy, akkor eljutottunk oda hogy gyakorlatilag bármilyen tetszőleges, windowsra írt progit lehet normális környezetben futtatni, nem kell alá win.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Landro
tag
A cégek a saját tőkéjüket teszik bele a fejlesztésbe, nekem,mint user, csak annyi a fontos, hogy legyen megfelelő kínálat. Ha senki sem tud 100 óra üzemidőt kínálni, akkor tényleg senki nem tud. A versengő piac segít a fejlesztésnek és kigyomlálja azt a terméket, ami nem jó. Ezért nem értem a cikk negatív zöngéjét. Lépjenek be sokan a piacra, jöjjenek új fejlesztések és minél többen használják azokat. Ami jó azt megveszik.
-
Crus
őstag
Bocs, de mind a kettő handheld, mind a kettőre elérhető egy rakás közös halmazt képező játék. Az, hogy te mint használsz az nem releváns, főleg a számok tükrében nem...
A Stem Deck felszívta azokat, akik nem nyitottak a zseniális Nintendo címekre, mert gyerekesnek tartják... hát nem voltak túl sokan.Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - "Magánéleti célokra használhatta a szervezet forrásait..."
-
BiP
nagyúr
Jó, de olyan meg nincs, amit itt mindenki szeretne.
Legyen kicsi, bikaerős, hosszú üzemidő, és olcsó.
Mondjuk azért a mostani 1-2-3 órás üzemidő szerintem is vicc kategória. De ekkora méretben, maxon pörgetve igazából nem csodálkozom. (csak ugye ha gyengébbre van véve, hogy bírja, akkor meg az a baj) -
BiP
nagyúr
Ez sajnos ilyen, ha a modern játékokat akarod kipróbálni, új/erős teló kell, azt meg nem kapod meg alsókategóriás áron.
De amúgy ha ez a cél, akkor lehet, hogy egyszerűbb venni egy felsőkategóriás telefont, ha beéred egy 1-2 éves használt modellel, akkor bőven 200 alatt kijössz belőle,
veszel hozzá egy controller kiegészítőt pártízezerért az alzán, és csapathatod is. -
janeszgol
félisten
A sok szar kezikonzol gyartasaba fektetett penzt koltenek inkabb normalis minosegu androidos jatekok fejlesztesere.
-
Pikari
addikt
Nekem androidos gamer handheld kéne. Ki szeretném végre próbálni a modernebb androidos játékokat. De felment az áruk 20-30 ezerről 200-400 ezerre, amihez egész egyszerűen nincs gusztusom.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
D.Va
senior tag
Igen nyilván nem ilyenekre gondoltam hanem bika üzleti gépekre illetve gamer gépekre...
Power gépek sosem bírnak 2 óránál többet max némely esetben akkor ha az a hordozhatóság rovására megy... Akkor meg minek hordozható, ha igazából nem az.
-
Amúgy kíváncsi lennék, hogy nem nyugati piacokon mennyi fogy a "noname" handheld PC-kből amik nem a cikkben említett márkás nagy gyártók termékei...
Gondolom kínában és egyéb hasonló piacokon ezekből sok fogy, csak ezekről mi javarészt nem tudunk, mert hozzánk el sem jutnak, vagy kevésbé.[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Vannak olyan laptopok, amik max terhelés alatt is hosszú üzemidővel rendelkeznek (pentium N és Celeron J: 4-6w max), viszont ezek játékra kevésbé alkalmasak.
-
D.Va
senior tag
A kis akku üzemidő mindíg kinyír minden értelmes alternatívát terhelés alatt, legyen az gamer laptop vagy bármilyen erősebb handheld... Amióta laptop létezik nem tudtak több évtized alatt értelmes innovatív akku technológiát kifejleszteni aminek értelmes üzemideje lenne nagy terhelés alatt is. Emiatt szinte sosem volt semmilyen hordozható eszközöm, laptop sem.
Egyedül PSP. Annak viszont elég jó volt az üzemideje. Igaz nem is csúcs grafikát futtatott az sem.[ Szerkesztve ]
-
Drachoo
senior tag
Bocs, de tévedtél, nem teljesen azonos a célközönség… Eszembe nem jutna Switch-et venni magamnak. Gyereknek vettem, azóta is ott porosodik, használja a pc-t inkább. Magamnak pedig jött egy Steam Deck, ég és föld összevetve a Nintendo-val. Nagyon nem egy kategóriának érzem azon kívül, hogy hordozható mindkettő….
[ Szerkesztve ]
Okos pilóta alagútban nem katapultál.
-
Crus
őstag
És(!) tévedtél(!).
A célpiac azonos: játékosok -> mobilitásra is vágyó játékosok és innen ágazik el tovább, de alig, mert egy rakás cím elérhető PC-re és Switchre is, viszont legálisan szinte alig érhető el Nintendo exclu PC-re. Úgy tűnik a hardvert továbbra is a jó és szórakoztató szoftverekkel lehet eladni...
Egy meglévő ökoszisztémába, vagyis a kézikonzolok és PC-k piacára lépett be, ahol a maradékot fel is szívta és gyak. ki lett téve a megtelt tábla.
Senki nem mondta, hogy bármit is abba kéne hagyni. Ténymegállapítást közöltem, számokkal. Ahogy a cikk is helyesen arról regél, hogy itt már sok látnivaló nincs... ill. hamarosan lesz a Switch Proakármivel.
-
Crus
őstag
2024-ben(!) még(!) mindig(!) ott(!) tart(!) mert(!) a(!) piac(!) telített(!), alig(!) fogy(!) már(!) belőle(!).
-
Crus
őstag
Nem értem. A Deck is dockolható, a Switch is. A Decken raádásul futnak a Switch játékok is, mégis totálisan esélytelen nagyobb növekedésre a piacon.
-
Lokii
aktív tag
Zsebben elfér kb nem értem mi a gond , játszhatok avval amivrl PCn , Nintendo nem érdekel , engem Crossplay érdekel , nem akarok külön 2 GTA onlineal tolni Pl total értelmetlen
Vagy külön WOTtal , WTvel , FFXIVrl stbvel , jobb egybe
GTA5/Social club: Dunna8 , Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
.mf
veterán
Már a Playstation(!) bejelentésekor(!) megmondtam, hogy ez egy nem túl jó ötlet egy olyan piacon, ahol cirka húszmillió Atari2600 van a népnél.
Kézikonzol mindkettő, de nem azonos a célpiac, és a kettő között van nem kicsi teljesítménybeli különbség.
Az Allyból az első 2 hónap alatt elment 400k, a félmilla 23 őszére megvolt. Biztos van az Asusnak is több tucat laptop-típusa, amiből pár tízezer vagy max százezer kelt el évek alatt - biztos nagyon siránkoznak, hogy ebből meg pár hónap alatt félmilla. Sőt, esélyes, hogy olcsóbb is gyártaniuk, kisebb kijelző, nincs billentyűzet.
Totál fals logika, hogy az egyik legsikeresebb kézikonzolhoz méred. Ez nem új ökoszisztémát akar kiépíteni új OS-szel, amivel le kell tarolniuk a piacot, hanem egy meglévő ökoszisztémába (windows) tagozódik be. Az Asus és Lenovo szempontjából nem sokban más, mint tetszőleges laptop-vonaluk. Most azt is hagyják abba, mert van már a piacon egy sikeresebb, nagyobb számban eladott laptop, mondjuk egy ős IBM Thinkpad T43?Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
törölt tag
Valve Reportedly Preps For ARM64 Support On Proton, ARM-Based Steam Handheld On The Way?
A Valve már tesztelgeti az ARM-es Protont, nem lennék meglepődve, ha pár éven belül az ARM-s "PC-s" kézi konzol valóság lenne.
Bármilyen konzolt, szoftverbolt nélkül lehetetlen hosszútávon nyereségesen működtetni..
Lehet, hogy az ASUS-nak hoz valami pénzt, de ezt az erőforrást másba is be lehetne invesztálni, valószínűleg nagyobb ROI-t lehetne elérni. (Mondjuk nem pont az illatos notebookba kéne..)
Valven kívül talán az Epic adhatna még ki konzolt, de minek..[ Szerkesztve ]
-
-=V3rthil=-
őstag
Ez igaz, viszont szerintem ezzel nem fognak nagyobb közönséget megszólítani. Ha amúgy játékra használod, akkor lehet, hogy másra is fogod, de csak a másodlagos felhasználás miatt nem fognak kézikonzolt venni az emberek (szerintem), mert még mindig kényelmetlenebb, mint egy notebook vagy tablet.
hey-ho-let's-go
-
attilav2
őstag
A kézokonzol akár laptop helyettesítő is lehet, amennyiben a kijelző nagyság/akkuidő megfelelő az adott munkára/célra. Jóval kisebb mint egy laptop, sokkal könnyebben szállítható. Szóval én a játékon kívüli másodlagos /munka/szabadidő/ felhasználásban is látok fantáziát, piaci potenciált a kézikonzoloknál. Kvázi olyan mintha egy windowsos/linuxos pc-t hordanál a zsebedben, ami igaz is. Egy bármilyen androidos telefon azért jóval korlátosabb, igaz az akkuideje jóval hosszabb.
[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
Dester31
tag
És a Steam Deck sem lett volna ekkora siker, ha nincs a SteamOS. Ezt a Valve nagyon ügyesen mérte fel. Épp ezért nehéz a többieknek a Windows-zal labdába rúgni, az egyszerűen féllábú óriásnak tűnik a SteamOS helyett, ami kifejezetten erre lett kihegyezve. Persze van egy szűk réteg, akinek kell a Windows, mert Fortnite-tal vagy Destiny2-vel játszanának kézikonzolon, de a többségnek (még ha nem is tudatosan) fontos a SteamOS által kínált feature set. Hogy mást ne mondjak, az azonnali elalvás és folytatás képessége, akár a játék kellős közepén is, illetve hogy érezhetően az eszközre lett szabva a rendszer. A Windows meg értelemszerűen nem, hiába kínál az ASUS és a Lenovo mindenféle profilokat és appokat.
Des
-
nubreed
veterán
Persze, hogy nincs felvevő piac, teljesen felesleges ennyi féle gyártótól érkező kézikonzolt ráereszteni a piacra. A cikkben is említett 2-3 nagy név/márka szvsz bőven elég a piaci igények majdnem 100%-os lefedésére. Mindig mikor jön egy újabb cikk, hogy az X meg az Y gyártó is bejelentette a "saját" kézikonzoljának megjelenését, egyből arra gondolok, hogy ezt most minek erőltetni, kb a kutyának sem fog kelleni.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
-=V3rthil=-
őstag
A Valve-nak kb mindegy, hogy mennyit adnak el a Steam Deckből, nekik az az üzlet, hogy a userek úgyis a Steamről fognak vásárolni. A többieknek sokkal kevésbé éri meg, ők a HW-ből akarnak pénzt szerezni. A Valve-nak az lesz a következő ugrás, ha hivatalosan is kiadják a többi (Ally és LeGO) a SteamOS-t. Nyilván nem lesz ennek akkora piaca, mint a switch-nek, nem ugyanaz a kategória (persze, handheld az is, de teljesen más a közönség).
hey-ho-let's-go
-
Crus
őstag
Már a Steam Deck(!) bejelentésekor(!) megmondtam, hogy ez egy nem túl jó ötlet egy olyan piacon, ahol cirka 141 millió Nintendo Switch van a népnél. Eltelt bő 2.5 év és a Deckből 3 millió ment el kb. és ebből vérverítékkel lesz TALÁN 4 millió úgy cirka 2 éven belül.
A többiek csak kullognak... ROG Ally-ból jó ha félmilla elment.
A piac valójában már akkor keményen "le volt rabolva", amikor a Deck megjelent... és hamarosan jön a Switch Pro/2.0, amiből garantálom, hogy 1 hét alatt fog több elfogyni, mint az összes többi próbálkozóból évek alatt...
-
prolad
addikt
Talán nem az új szériás hardverek (Strix Point és Lunar Lake) előtt kelletr volna kiadni az Ally X-et, akkor jobban fogyna.
Én örülnék pár alternatívának, a kezikonzol koncepciója abszolút bevált, de a mostani Legion Go elég foghíjas.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 14 Pro 128 GB Space Black, Független! Mint egy új! 88% Akku!
- iPhone SE 2020 Product Red, Független, 64 GB, 100%-os Akkuval!
- P1 Gen3 27% 15.6" FHD IPS i7-10750H T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GAMER ÉS TERVEZŐ PC - I7 13700K / RTX 3080 XTREME 10GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD / VÍZHŰTÉS
- Nespresso Vertuo Next Deluxe Sötét Króm színben eladó. + kiegészítők + kapszulák
- ZUMAX ZU-1850W 80 PLUS GOLD
- Kingston HyperX FURY 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz memória,hibátlan állapotban!
- Be Quiet! Pur Base 500 Black Window teljesen új!
- Asus Vivobook 16, Ryzen 9 7940hs/780m, 16gb Ddr5, 1tb ssd, 2025.07 garis
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest