-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
elistvan
őstag
válasz gregory91 #139149 üzenetére
Muterék 2 városnyira laknak megnézem legközelebb nem tudom mikor tudok kimenni, de a probléma bekövetkezte előtt 100/100-as volt az ssd alig volt írás rajta.
Armagedown: UV400-as Kingston sata.
[ Szerkesztve ]
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
Csupingo
veterán
válasz elistvan #139152 üzenetére
Mindenféle hibát ismerősnél az alaplapon lévő púpos kondenzátorok okoztak, de az kicsit régebbi, P4-es gépnél volt. (Kicserélve őket, újra működött.) Nálatok talán ssd (kábel), windows, vagy alaplap hiba lehet.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
-
Marci112233
addikt
válasz w.miki #139156 üzenetére
Elméletileg igen, átáll magától legalábbis ha be van kapcsolva az automatikus dátum és idő, akkor át kéne neki állnia.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Vorontsov
tag
Sziasztok szeretnék segítséget kérni a win 10 fényképnézegető rádob egy szűrő efektet a képemre hogyan tudnám orvosolni,normálisan szeretném látni a fényképet nem napszemüvegen keresztül.Köszi ha segít valaki.A bal oldali paint -es kép a jobb oldali fényképnézegetős.
[link][ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz Cs1csó #139159 üzenetére
Net biztos kell neki? Nekem a mostani telóm most fog elsőnek átállni, de az elődje a Samsung Galaxy J3 2017-esem net nélkül is átállt. Kíváncsi leszek a Samsung Galaxy A52S 5G telefonom is át fog-e állni. Reggel megírom majd, mert netet nem fogok adni neki éjszakára.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Cs1csó
félisten
válasz Marci112233 #139160 üzenetére
"elméletileg" nem kell, de biztosabb ha kap netet - szerintem - amikor otthon vagyok a mobilnetet ki is kapcsolom sőt az okosórám miatti BT-t is kikapcsolom csak a wifi van.
SZáz szónak is egy a vége: puding próbája az evés. Amúgy a beállításokat azért nézd át, hogy engedélyezve van e az automatikusa átállás a nyári időszámítsra.
-
-
-
Sziasztok,
A kérdést azért írom ide, mert a Linuxos topicban nem kaptam rá választ (hátha itt ) . Tehát:
"Érdeklődni szeretnék, hogy... Modernebb alaplapoknál miért készítünk EFI partíciót Linux alapú operációs rendszer telepítésénél? Tudtommal az UEFI az alaplap ROM-jában található. Akkor mi az EFI partíció szerepe?"
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Marci112233
addikt
válasz Cs1csó #139161 üzenetére
Átállt a telefonom probléma nélkül, ahogy a család többi okostelefonja is, pedig egyik se kapcsolódott netre.
-
Hosssszu
őstag
válasz Rowon #139170 üzenetére
Szerintem biztos hogy nem.
Szerintem (de ez csak feltételezés) az EFI partíció egy BOOT partíció, nincs köze a BIOS/EFI beállításokhoz. Illetve biztos hogy az EFI beállítások nem az EFI partíción vannak, hiszen akkor ha máshonnan boootolna az ember akkor elveszne minden beállítás és ez nem így van.
Viszont az újabb OS-ek bele tudnak írni az EFI-be. -
Top cat
addikt
válasz Top cat #139163 üzenetére
A hálózat alatt, a mobilhálózatot értettem. Ezért is írtam külön, hogy nem kell neki internet. Enyémen nincs adatkeret és átállt eddig is, most is gond nélkül.
Hátha jövőre már nem lesz ez az állítgatósdi.Essejó
Én csak akkor kapcsolom be a Wi-Fi-t, ha kell. Ne szívja az aksit feleslegesen. -
-
Armagedown
őstag
Van jópár weboldal, amelyik figyeli, hogy az egérmutatóval elhagytuk az oldalt, akkor egy figyelteztetést jelenítenek meg, hogy iratkozzunk fel, itt van példa.
Mivel lehetne ezeket blokkolni?“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Doky586
nagyúr
válasz Rowon #139167 üzenetére
"miért készítünk EFI partíciót"
Mert ezt írja elő a szabvány. Csak így működik a secure boot. Uefi alatt több mindent értünk. Szerintem ha a "UEFI az alaplap ROM-jában található" dolgot továbbra is uefibios-nak nevezzük úgy könnyebb megérteni a rendszert (hiszen ma is bios frissítésnek nevezik a gyártók).
Ezen partíción szerepelnek a bootbejegyzések, ami ha nagyobb lenne a linux részére is megfelelne. -
adrian94
őstag
Sziasztok
Windows 11-et használok.
Laptopra rá van dugva egy monitor.
Az lenne a kérdésem, hogy azt meg lehet oldani, hogy 2 asztalt használok akkor az 1. asztal tartalmát a laptopon lássam a 2. asztal tartalmát pedig a monitoron?
A kiterjesztés működik jól de ha asztalok között váltok akkor a laptop kijelzőjén is és a monitoron is ugyan az az asztal tartalma látszik.
-
gregory91
senior tag
válasz Essejó #139151 üzenetére
Linuxra(linux liverendszer) vagy freedos(szintén live mód vagy floopy-s verzió)-ra is van ingyenes verzió.
Illetve vannak erre "különleges" linux/windows PE distribúciók ami szándékosan az ilyen esetekre való.[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
-
válasz Vismajor01 #139181 üzenetére
Ha csak nézegetni akarja, akkor minek a link funkció? De egyébként a winfos beépített képnézőjénél bármi jobb.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Van egy lga775-os gep win10-el ...
Az elkepzelheto, hogy tud bootolni msata-rol?
Az msata egy ssd sata adapterbe van.Elore is koszi az infokat
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Nem tudtam eldönteni, pontosan melyik hanggal kapcsolatos topikba passzolna a kérdésem, így ide írom.
Szóval, azt szeretném tudni, hogy ha adott egy akár integrált, akár dedikált hangkártya, amelyben használok egy fülest, akkor ha én a gépházam előlapi Jack foglalatait használom a füleshez, ugyanazt a hangot fogom kapni?
Tehát, ugyanúgy a hangkártya vezérli annak is a hangminőségét, hiába úgymond külön van bedugva a gépház csatlakozása, az ún. "HD Audio" vezetékkel az alaplapba?Remélem érthetően fogalmaztam.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Malaka!
-
varmi2
nagyúr
válasz spleenszuru #139187 üzenetére
A ház elején lévő hang csatlakozók ha az alaplapra vannak dugva, akkor az integrált hangkártya hajtja meg, ha van dedikált hangkártya, akkor azt is arra kell dugni.
Annyiban térhet hogy hosszabb a kábel, és így vehet fel több zajt, illetve a ház gyártója milyen minőségű kábelt , csatlakozóz használt.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
nepszter1
addikt
Sziasztok!
Létezik valamilyen Chrome kiegészítő amellyel tudom kezelni a gmail hírlevelek leiratkozását? -
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
A Google magától osztrák régióra váltott és most sok német nyelvű találatom van. Mi lehet az oka és hogyan tudom vissza állítani? Nem voltam külföldön, osztrák határtól 40km-re lakom, január körül nyitottam meg a Google.at de ez a jelenség kb 1 hete van és más ismerősömnél is előfordul.
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Cheesus
senior tag
Sziasztok
Lenne egy kis problémám, csak elég körülményesen tudom leírni a panaszt, kérlek ezt nézzétek el nekem
Szóval adott egy W10-es laptop nVidia VGA-val. A munkahelyemen illetve otthol is úgy szoktam használni, hogy egy VGA-HDMI átalakító segítségével kötöttem rá második monitort. Tegnap viszont amikor hazaértem és rá kaartam kötni a második monitort, egy fekete villódzó képernyő fogadott a laptopon, majd csak force shutdown-al tudtam kikapcsolni a gépet. Újraindítást követően ismét próbáltam rádugni a másik monitort, de egyszerűen nem érzékelte, illetve még egy hibát felfedeztem, hogy a laptop lekorlátozta magát 64hz-es képfrissítésre, holott eddig 300hz-en ment. És mintha az egész rendszer olyan akadozós lenne, lassabban nyitva meg az ablakokat, böngészőt stb. Próbáltam dvi - HDMI illetve HDMI - HDMI kábellel is összekötni a laptopot illetve monitort, de ugyanaz az eredmény, nem észleli a másik monitort. Itt már kezdtem gyanakodni, hogy valahogy a rendszer letiltotta a HDMI-t, vagy vmi szoftveresen nagyon összeakadt egymással. Innentől inkább pontokba szedve írom le, hogy miket próbáltam eddig ki:
- monitor illetve a kábelek nem hibásak, teszteltem a régi asztali gépemen
- nVidia Control Panel-ben csak a 3d beállítási lehetőségeket látom, Dsiplay-t nem
- letöröltem/újratelepítettem/átnéztem tetőtől talpig a Control Panelt, Geforce Experience-t és a hozzájuk kapcsolódó többi nVidia progit
- illesztőprogramból is legfrisseb van jelenleg, próbáltam azt is újrarakni, előző verziót is visszaállítottam, de ugyan az a hiba
- nyomtam azért egy víruskeresést is hátha, az se hozott eredménytKb ennyi lenne, szóval van egy hétvégém rájönni mi lehet a baj, de most értem el arra a szintre hogy teljesen tanácstalan vagyok, úgyhogy ha itt nem jut eszébe valakinek valami vilegmegváltó javaslat, akkor megy a munkahelyre vissza a rendszergazdákhoz, aztán legrosszabb esetben újratelepítik a Windoiws-t.
https://www.twitch.tv/csehla
-
w.miki
veterán
Citromail üzenetek GMAILbe küldéséhez tudtok egy jó leírást?
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
adrian94
őstag
Sziasztok.
Van egy Lenovo laptopom.
Ha játszok rajta és nem lock-olom az fps-t 60-ra akkor eléggé merül a laptop úgy, hogy csatlakoztatva van a töltőjére és ha 20%-ra csökken az aksi töltöttsége akkor a laptop teljesítménye eléggé vissza esik..
Ha lock-olom az fps-t 60-ra, nincs ilyen gond akkor max pár %-ot csökken a töltöttség több óra játék után is.
Ez normális?
Van erre valami megoldás, hogy ne merüljön ilyen gyorsan és/vagy x% alá ne csökkenjen a töltöttség ha csatlakoztatva van?
-
csabi98
tag
Sziasztok.
Nem teljesen informatikai jellegű a problémám,de szerintem ahhoz is kapcsolódik.
Ha mégsem akkor bocsi előre is az OFF-ért!
Az egyik autónkba vettünk egy új autórádiót (Pioneer)
És a beszerelés után azt vettük észre hogy hozzá csatlakoztatva egy 64gb méretű Sandisk márkájú pendrive-ról semmit sem játszik le,csak azt írja ki hogy reading.
De,ha ugyanezt a pendriveot bedugom a másik autónkba amiben egy kínai rádió van,akkor hibátlanul működik.
Ha a másik autóban levő (8Gb-os) pendriveot csatlakoztatom az új rádióhoz,azzal hibátlaul működik.
Esetleg valami particionálási gond lehet? Vagy valami formátum nem megfelelő neki? Vagy a rádió nem tudna esetleg 32Gb-tól nagyobb adattárolót kezelni? Mert ilyenről is hallottam már!
Esetleg a Fat32 formázás bajos neki a 64Gb miatt? Mert pc-hez csatlakoztatva mindkét pendriveot Fat32nek látta a rendszer.
Particiókezelő programmal leformáztam és próbáltam úgyis hogy létrehoztam rajta egy kisebb particiót (20Gb Fat32-ben) de így sem jó sajnos.
Ha valaki tud erre működőképes megoldást,hogy hogyan lehetne ezt összehozni,azt megköszönném!Galaxy S21 Fe 5G vadonat új szilikontokok eladóak és Dell E6410 laptop alkatrészek is (Nézz szét a profilomon!)
-
King Unique
titán
válasz csabi98 #139197 üzenetére
How to Check if Disk is MBR or GPT in Windows
Az ilyen vackoknál egy jellemző probléma szokott lenni, hogy nem kezelik a GPT partíciós séma szerinti lemezeket és csak az MBR-t ismerik. Vagyis megnézed Windowson a linkelt útmutató alapján és ha GPT a pendrive, akkor az lehet a probléma, ahol ilyenkor GPT helyett értelemszerűen MBR séma szerint kellene újraparticionálni.
A FAT32 fájlrendszer elvileg nem lehet gond, azt még a legrégibb, legbutább operációs rendszerek is alapból kezelni szokták, ellenben az exFAT és NTFS fájlrendszereket már nem feltétlen.
A FAT32 fájlrendszernél a 32 GB-os létrehozási / formázási limit Windowsoknál van az SD-kártya standardokhoz igazodva, ellenben más operációs rendszereknél és Windowsoknál 3rd party programokkal megoldható akár 2 TB-os kötetek FAT32-re formázása is, sőt pl. 4Kn (4Ke) szektorméretet használó USB-s meghajtóknál akár 16 TB-is kitolható a max. kötetméret.
Az viszont persze már egy másik dolog, hogy az autós lejátszó, az azon lévő buta operációs rendszer mekkora kötetméretet képes kezelni...[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz King Unique #139198 üzenetére
"Ha a másik autóban levő (8Gb-os) pendriveot csatlakoztatom az új rádióhoz,azzal hibátlaul működik."
Egy másik javaslat esetleg a "sima" FAT (FAT16) fájlrendszer kipróbálása lett volna, de annál egyrészt alapesetben Windowsoknál (is) csak max. 4 GB-os kötetméretig támogatott a formázás.
Másrészt ha az a 8 GB-os pendrive is FAT32 fájlrendszerű, akkor nyilván nem a FAT32 lehet a gond.Ha nem GPT séma szerinti a 64 GB-os SanDisk pendrive, hanem MBR és MBR | FAT32 alapon sem kezeli az autós lejátszó, valamint parancssoros törlés + újraparticionálás + újraformázás után sem, akkor lehet az adott USB 3.X pendrive-ot nem támogatja (inkompatibilis), vagy a 32+ GB-os kötetméretet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Philips LCD és LED TV-k
- Kutya topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Nitro AN517-41 17.3" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 32GB 512GB NVMe gar
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10100F / GTX 1660S / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest