- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mefistofeles
addikt
Oké a jumperes megoldást megpróbálom. A házban BIZTOS nincs semmiféle "nyitottság" érzékelő, jó párszor ment már nyitott állapotban.
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
mefistofeles
addikt
-
MasterMark
titán
válasz mefistofeles #140154 üzenetére
Van erre egy header az alaplapon. Kompatibilis házat lehet oda bekötni, ami tudja érzékelni ha nyitva van.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Top cat
addikt
válasz Doky586 #140152 üzenetére
Tudom, hogy működik, volt is ilyen alaplapom.
mefistofeles
Nem írtad milyen gép. Lehet, hogy van kapcsoló, csak nem gondolod, hogy az az.Van ahol középen van, van olyan ahol a szélén, de bárhol elhelyezhetik.
[ Szerkesztve ]
-
gregory91
senior tag
válasz mefistofeles #140154 üzenetére
Igen egyes házakon van egy bizonyos gombszerűség ami a oldala/teteje környékén lóg ki egy kicsit és mikor a oldalát/tetejét ráhúzod lenyomja azt a bizonyos gombot.És az üzenet eltűnik.
Amúgy hasznos tud lenni mert nos.....a gépbe bármi beleeshet.[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
mefistofeles
addikt
válasz gregory91 #140160 üzenetére
Oké, de ezt már többször leírtam, hogy nálam biztos nincs ilyen érzékelő, gomb vagy akármi. A bios reset után is nyitott állapotban indítottam újra a rendszert és előtte is számtalanszor volt nyitott állapotban a ház. Volt, hogy egy új hardver beszerelését ellenőriztem így, de volt hogy működés közben szedtem le az oldalfalakat és nyitottam fel a házat. Sosem volt ebből semmiféle gond.
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Doky586
nagyúr
válasz mefistofeles #140161 üzenetére
Akkor miért nem kapcsolod ki a biosban ahogy mások mutatták, vagy teszel a tüskékre jumpert ahogy mutattam..???
-
t420s
aktív tag
üdv!
valaki elmondaná mi ez
Hand386 handheld computer 386CPU windows95/DOS system retro notebook OPL3 sound cardés mire jó?
főleg 90.000-ért mire jó?
[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
válasz t420s #140163 üzenetére
Még akár poén is lehetne, ha jó volna a kijelző minősége, a billentyűzetről meg inkább ne is beszéljünk
Van róla "teszt" , amiben a testvére is szerepel[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
nubreed
veterán
Sziasztok, először itt próbálkozom, mert egyelőre nem tudom hova tenni a problémám miben létét:
Játék közben (mostanában diablo 4-el játszom) random időpontokbanm de viszonylak ritkán, magától egyik pillanatról a másikra újraindul a gép, tehát nem BSOD hanem egyszerűen csak újraindul. Az Event Viewerben "event 41 kernel-power" hiba szerepel, a Bugcheck Code értéke: 0.
- Nem rég cseréltem tápot (az új tápom Corsair RM750x Shift) és egy kb 10 éves Corsair HX650 -et cseréltem le vele. A tápra gyanakodtam, hogy mivel régi az okozza ezt a hibát. De ezek szerint nem.
-Futtattam Memtest -et: nem hozott hibát, tehát elvileg ezt is pipálhatjuk.
Mire gyanakodjak innentől kezdve? Egyáltalán hogyan tovább? Vannak ötleteitek esetleg?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
BitRider
senior tag
- Google fotóalbumok letöltése -
Ez lenne a téma. Nem használom a Fotók szolgáltatást, de már 2 ismerősöm is megkeresett azzal, hogy hogyan lehetne onnan tematikus mentést végezni, megtartva az albumokat, amiket a Google alakított ki. Erre szerintetek van megoldás?
nubreed: A többi komponens az, ami az adatlapodon olvasható? Milyen állapotban vannak? Hőfokok? Futtatsz egy BurnInTest-et? Windows, driverek, speckó programok? Pl. nemrég jöttek ki a D4 ready VGA driverek.
Mellesleg a játék is elég új, ráadásul ezzel a problémával Redditre is írtak. Gyanúm szerint, ha egyébként minden más stimmel, folyamatosan kapja a játék a frissítéseket, illetve a drivereket is reszelik, szóval magától megoldódik.
[ Szerkesztve ]
-
válasz BitRider #140177 üzenetére
A saját fotóidat, albumba rendezve a Google Takeout szolgáltatáson keresztül le lehet tölteni.
Most megnéztem, működik.
Bár az előfordulhat vele, ha egy fotó több albumban is szerepel, akkor az többször is letöltődik.
-
nubreed
veterán
válasz BitRider #140177 üzenetére
Köszönöm. Igen, a többi hardverem az ami az adatlapomon van. A gépet rendszeresen portalanítom. A hőfokok rendben vannak, minden játék alatt használom az MSI Afterburnert és monitorozom a GPU és CPU hőfokot, sosem láttam extrém kiugrást, mindkettő 65 fok körül maxol de a CPU csak ritkán megy fel eddig, általában max 55-ig megy, a városokban szokott kicsit megugrani meg ha vendorral kereskedek épp, ilyesmi. De a 65 nem extrém egyáltalán ennél a CPU családnál és a 3060Ti -nál sem. Windows 10 22H2 és fent vannak a legfrissebb windows update -ek. A GPU driver, nos igen, bevallom ezt ma cseréltem le a legfrissebbre, előtte egy több mint egy éves driverem volt fent. De futott vele a játék... most azóta még csak kis időm volt tesztelni.
Egyébként azt még érdemes tudni, hogy ez az issue az utóbbi kb egy évben (bár őszintén szólva nem emlékszem pontosan mióta van, mert nagyon ritkán jött/jön elő) más játékoknál is előfordult. És ezek olyan játékok voltak, amik régebben jelentek meg, csak én most játszottam velük, tehát a fent lévő GPU driver frissebb volt sokkal, a játék legutóbbi update -jének a dátumától is.
A D4 reddites postot én eddig nem láttam, de köszönöm, hogy linkelted, lehet, hogy erre vezethető vissza. Mindenesetre nálam most még be van kapcsolva a BIOS -ban az AMD Precesion Boost Overdrive, ezt ki fogom kapcsolni, lehet, hogy ez is okozza a hibát, nekem gyanús.
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
BitRider
senior tag
válasz nubreed #140180 üzenetére
Az ilyen nagy játékcímek esetén sokat számít a friss driver, általában a release előtt van is update hozzá. Az AMD-nél legalábbis tuti a 23.5.2 óta. De nekem a leggyanúsabb maga a játék... bárhogy is nézzük, a Blizzard nem éppen a stabilitásról vagy – az utóbbi időben – a dream játékfejlesztői atmoszféráról híres. És akkor is új. Csodálom, hogy egyáltalán megjelent már.
Persze lehet hibás a VGA is, de mostanában talán nem nagyon voltak olyan elcseszett szériák, mint pl. a Sapphire 7800-asok, ahol random fagytak a játékok: valamelyiknél használhatatlan szinten, másik esetén meg egyáltalán nem.
[ Szerkesztve ]
-
Zada
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok a kérdésemmel.
Keresek egy olyan android alkalmazást, amit elindítva képes rezegni meghatározott idő után vagy időnként akár többször is.
Arról lenne szó, hogy egy-egy céges előadás alkalmával szeretném tudni, hogy hány perce beszélek, anélkül, hogy ez kvázi másoknak feltűnne. Tehát pl. ha 20 percem van a színpadon, akkor beállítható legyen, hogy 15. percnél rezegjen a telóm majd utána 20. percnél is.
Ismertek ilyen alkalmazást? Ha Google watch-ra is lenne, az szuper lenne.A válaszokat előre is köszönöm.
-
w.miki
veterán
38 mm átmérőjű kört szeretnék kinyomtatni A4-es lapra Canon MX870 nyomtatóval.
Hogyan tudnám ezt megtenni?
Úgy tudom, hogy a margók, meg a DPI beállítások miatt teljesen más méretű is lehet a köröm. De nekem pontosan 38 mm átmérőjű kellene.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
w.miki
veterán
válasz Doky586 #140188 üzenetére
90 mm átmérőjű, bocsi.
A4es nyomtató. Gondolom valamit elrontottam. Utána próbáltam kisebb kört rajzolni paintben, az viszont túl pici lett.[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
nagyúr
válasz w.miki #140189 üzenetére
Én az ilyet úgy szoktam kiszámolni, hogy választok egy tetszőleges DPI (dot/inch) értéket (például legyen 300, akkor nem lesz pixeles a nyomtatás) és kiszámolom, hogy 38mm pontosan hány inch (1.49606299), akkor kell rajzolni egy 449 (448,818897) pixel nagyságú kört. Ezt elmentem képként. Ezután én az irfanview programban szoktam megnyitni, mert ott a felső sávon az "i" betűnél van lehetőséged megadni a kép DPI értékét kézzel (miután a paint nem adja ezt meg). Ezután a nyomtatásnál ki kell választani a nyomtatás DPI alapján opciót, a többi már a nyomtató dolga. Így elég pontosan lehet méretezni dolgokat.
-
AlyrArkhon
senior tag
+1 az irfannak! ahol nem mindegy, mi jön ki a nyomtatóból, ott csak azt használom. Pl. egy pdf alap win nyomtatással, böngészőből, adobe-ból, másik pdf nézegetőből és irfanból simán négy különböző végeredményt ad... de képeknél szintén. Legszebb amikor a win saját képkezelője be se tudja tölteni a pár száz k-s képet memóriahiány miatt, irfan meg simán betölti/kinyomtatja
Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
nagyúr
válasz AlyrArkhon #140192 üzenetére
Az biztos, hogy ha nem lenne, akkor nagyon hiányozna. Igazi svájcibicska a képszerkesztésben. Van, hogy gimp-pel szerkesztek egy képet, de van néhány művelet, amit sokkal egyszerűbb irfanview-ban elvégezni, két kattintással megcsinálom abban, utána folytatom a gimp-ben.
-
BitRider
senior tag
válasz Aryes #140193 üzenetére
Azért érdemes megnézni a FastStone Image Viewer-t is, mert szerkesztési funkcióból milliószor annyi van és sokkal jobb minőségű (nem cseszi el pl. a PNG-k átlátszóságát). A batch konvertere külön programként FastStone Photo Resizer néven elérhető. Mindkettő ingyenes. Az IrfanView egyedül a képek gyors megnyitásában jó, e célból én se cserélném le, minden más szempontból egy gnóm.
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Milyen eszközt ajánlanátok a következő feladatra. Céges laptopomat itthon akarom használni de közben használnám a pc-met is. Nem akarok két billenytyűzet egér monitor stb-t. Milyen eszközt, milyen kötést javasolnátok?
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
Cs1csó
félisten
válasz marec1122 #140196 üzenetére
A monitor egyszerű: az egyiket pl. HDMI-vel a másikat pedig a monitoron lévő másik csatival pl. DP-vel csatlakoztatod. gondolom a váltást meg lehet oldani akkor is ha mindkét gép működik.
Az egér bill kombóra ezt a cikket olvad el: [link]
Van hardveres megoldás KVM Switch elég széles a szórás árban de már van 7k-ért is ATEN márka azt írják ez jó ebben a szegmensbenVan egérre a "Share Mouse" alkalmazás de vannak még hasonlóak: Barrier
Any2Any -
w.miki
veterán
válasz Aryes #140191 üzenetére
Köszi, így végül sikerült.
Azt melyik képnéző tudja (XN/IRfan/FastStone View) közül, hogy jegyzetelek, bekarikázok a képen valamit, aztán így menteném el?
Az XnView-ban van Paint modul, csak azt a nézés után külön be kell tölteni, és úgy tudod a képet szerkeszteni.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Kés topik
- PlayStation 5
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Motoros topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Alapfelhasználásra tökéletesen alkalmas 4 magos HP laptop
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- 12" Apple MacBook Retina 2017 Rose Gold! Intel Core i5 + 8GB RAM + 512GB SSD! Olyan mint az új!
- Samsung Galaxy S21 5G Phantom Gray, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Független, Fekete, Garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest