-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
válasz Grave_444 #138850 üzenetére
De ha jó a nyomtató, akkor minek vegyen új nyomtatót, és 15-ért azért nem kap jó nyomtatót. Most vettem egyet 25-ért egyfunkciós tintasugarast, egy zseléset váltok le vele.
Ja és az indulócsomag 75%-os telítettségű max.. Értem amit mondasz, de felesleges, ha a nyomtató amúgy jó. -
Benhill
senior tag
válasz Pyttawrx #138851 üzenetére
Nem olcsó a patron bele tény, most 12490Ft volt és ingyen hozták, lassan esedékes lesz a csere, úgy voltam vele veszek.
Nekem sokáig elég, orvosi papírokhoz, receptekhez, meg posta feladásokhoz nyomtatok vele papit kb ennyi.Most ami benne van, azt visszakerestem 2021.01.03-án vettem, de még nem fogyott ki.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Mitől lehet, hogy win10, Edge böngészőben időnként feljön a cookie ablak akkor is, ha már engedélyezve lett az adott weboldalon. Most például fizettem egy számlát, fizetés előtt engedélyeztem a kukikat, bejött a banki oldal, fizettem, visszairányított a kereskedő oldalára, és ismét feljött az ablak. Mi okozza ezt? A böngészőben NINCS beállítva, hogy törölje a kukikat kilépéskor. Elvileg ha egy oldalon már engedélyezted, akkor ott már nem kellene még egyszer megkérdeznie. Vagy hogy van ez? (Reklám/kuki blokkolókat nem akarok használni, mert nálam több kárt csinált, mint hasznot.) -
nagyúr
Nyomtató téma: vegyetek külső tintaellátó rendszeres nyomtatót! Évente kb. 5ezer forintért tankolok bele ~fél liter (!) festéket, decis tartály van minden színhez (nem 5ml! ), néha veszek hozzá új fejet, mondjuk két évente. Kb 8 éve megvan, imádom. Volt, hogy havonta elfogyott egy csomag (500db) papír. Persze a színek nem tökéletesek, de fotókat nem ezzel nyomtatok.
-
Marci112233
addikt
válasz Borisz76 #138857 üzenetére
Nálam is hasonló a helyzet, csak nekem nem hálózati nyomtatóim vannak. Van egy multifunkciós Samsung Xpress 2675F lézer, ami a szkenner és a fénymásoló része miatt jó dolog, bár a fénymásoló része van többet használva, illetve néha sima fekete-fehér oldalak esetén azt használom nyomtatásra. Viszont jó pár éve van egy színes lézerem is ami egy Canon LBP5050. Nem mai darab, de még szépen nyomtat most is mikor kell. A Samsungba már cseréltem toner-t ami nagyobb kapacitású, mert növelt lapszámra elég, de kb 3 évig simán bírta az eredetivel. A Canon már más. Az 55 ezerbe fájt anno, de a toner-ek bele 17-19 körül mozognak, és ugye 4 van benne. Ezt egyszer már töltettem és így féláron volt, igaz 2 év után az egyik toner-t jelezte hogy kifogyott. Bevittem megint oda ahol töltötték, és 1500 forintért javították.(Nem porhiány volt hanem a kis chip volt a hiba.) Azóta eltelt már legalább 5 év és még azóta is szépen teszi dolgát, igaz kb 3 éve a fekete toner-t abba is kicseréltem egy gyári nagyobb kapacitásúra, mert tudtam szerezni egyet újonnan 16-ért.
És nálam pont a havi 4-5 oldal vagy néha még annál is kevesebb nyomtatás miatt lettek lézerek. Annál nem kell félnem hogy beszárad, és emiatt potyára néha ki kell valamit nyomtassak miatta.
Bár még most is meg van nekem is a HP Deskjet 3320-as, de a patronja beszáradva, és nem igazán olcsó hozzá az új, na meg Windows 10-en működésre bírni elég nehézkes.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Nem tudom hova forduljak a problémával, de hátha kapok segítséget, vagy útbaigazítást.
Adott egy PC Gigabyte z170-es alaplappal és egy i5 6500-as prociva.
Most eladtam a videokártyát és a cseréig a prociba integrált vga-t használom.
A probléma az, hogy időnként elmegy a kép 1-2 másodpercre, majd visszajön, ez van ,hogy 5-10 percig nem csinálja, majd egy per alatt sokszor és nem tudom mi a baj.
- Drivel legfrissebb
- minden csatlakozót kipróbáltam (HDMI-DVI)
- kábeleket cserélgettem
- képfrissítést váltogattam, de nem oldódott meg egyelőre.Előre köszönöm a segítésget.
-
ityam
senior tag
válasz csumpa93 #138862 üzenetére
Én is biosfrissítésre tippelnék. "Kicsit" hasonló jelenséget produkáltak nálunk az intel NUCok. A kicsit hasonló ott az volt hogy percenként kb elment a kép pár másodpercre és visszajött utána. Abban nem voltak több perces megszakítáások hogy jó volt. De ezt a BIOS frissítés megoldotta a NUCoknál.
-
LOTR
addikt
sziasztok
továbbítanék egy kérdést:
asus x5dij notebook ezt a hibaüzenetet írja ki induláskor: [link]f2-re, meg egyéb gombnyomásra nem reagál, külső billentyűzettel sem, hdd másik gépben jól működött
hogy lehetne elindítani és usbről w10-et telepíteni rá?köszi
One Ring to rule them all
-
csabi98
tag
Sziasztok. Egy Dell Optiplex 7010-es gépben szeretnék Vga fejlesztést csinálni a jelenlegi helyett (ehhez jelenleg nem kell 6pines tápcsatlakozó!)
És az lenne a kérdésem hogy a bele szerelt gyári 275wattos Dell tápegység megbírna e hajtani egy Gtx 750/750ti 2Gb vga-t? Tudom ebből létezik tápcsatlakozós és olyan kivitel is amelyiken nincs,melyiket lenne érdemesebb megvenni? Nekem sincs a tápegységen ilyen 6pines csatlakozó,de láttam hogy létezik hozzá Sata átalakító.
Segítséget előre is köszönöm!Galaxy S21 Fe 5G vadonat új szilikontokok eladóak és Dell E6410 laptop alkatrészek is (Nézz szét a profilomon!)
-
Top cat
addikt
válasz csabi98 #138870 üzenetére
Most mit használsz, Intel iGP?
Ugyan a Gtx 750-nek nem nagy a fogyasztása, ezért is van olyan amin nincs külső tápcsatlakozó, én nem tenném egy 275-ös tápra. Lehet, hogy bírná, de csak épphogy.Opcionálisan van hozzá RADEON HD 7470 / 7570 de ezek fogyasztása kisebb.
Ezek a brand gépek nem játékra, hanem munkára készültek.
-
LOTR
addikt
válasz Pyttawrx #138868 üzenetére
másik gépben háttértárként működik a 320as hdd
#138867 mezis
most van nálam a gép és ezt még nem próbáltam, mert szét kell csavarozni itt mindent, hogy a hdd-t ki lehessen szednihogy lehet a biosba belépni?
mert semmilyen gombra nem reagál sajnosOne Ring to rule them all
-
timelord1987
őstag
Sziasztok!
Régebbi játékokhoz melyik konfig jobb?
Intel Core i3 10100 Intel UHD 630 VGA
vagy
Intel Core i7 4700MQ Nvidia GeForce GT 740M?Az Nvidia GT 740M erősebb az Intel integrált UHD 630-nál?
-
Csupingo
veterán
válasz csabi98 #138870 üzenetére
A sima 750 55w-os. Szerintem az választható. Javasolnám a 30w-os gt 1030-at, de az újabb kártyákkal néha gond szokott lenni ezekkel a gépekkel. Azt csak akkor, ha ki tudod próbálni. De még szerintem a 750ti-vel se lenne gond.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
csabi98
tag
válasz Top cat #138871 üzenetére
Ezzel én is tisztàban vagyok hogy nem ebből a gépből lesz egy bitang erős gamer pc ami max grafikán fogja futtatni mondjuk a Forza Horizon 5-öt,de azért szerintem kisebb gépigényű játékokra bőven elég lehet,mert szoktam most is játszani rajta csak egy picit erősebb vga kéne a jelenlegi helyett! (Most egy Radeon R5 430 2Gb van benne,de az a baj az csak 64bites így nem igazán játékra van szerintem kitalálva!)
Megnézem ezt a két típust is amit küldtél! Köszönöm![ Szerkesztve ]
Galaxy S21 Fe 5G vadonat új szilikontokok eladóak és Dell E6410 laptop alkatrészek is (Nézz szét a profilomon!)
-
csabi98
tag
válasz Csupingo #138874 üzenetére
Ha lehet maradnék inkább a 750/750ti vonalon mert a a Gt 1030 nem lenne rossz,én is nézegettem,de viszont csak 64bites kàrtya és ettől azért jobbat szeretnék!
Ui: Megnéztem a jelenlegi kártyám is 50wattos így szerintem a sima 750 biztosan jó lenne ahogy írtad is,de akkor valószínűleg a 750 ti is![ Szerkesztve ]
Galaxy S21 Fe 5G vadonat új szilikontokok eladóak és Dell E6410 laptop alkatrészek is (Nézz szét a profilomon!)
-
Csupingo
veterán
válasz csabi98 #138876 üzenetére
A 64bit annyira nem számít. Teljesítményben elvileg a 750, 750ti között lehet és jobbak a videólejátszó képességei. Valamint még garanciával is találni. Ettől függetlenűl, nem néztem utána a konkrét gépnek, talán a 750 azonnal működne, az 1030 nem biztos.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
nagyúr
Törölni és formázni szeretnék egy usb dokkolóban lévő HDD-t, amin rendszer volt valamikor, ezért a win10 lemezkezelője nem engedi törölni/formázni. Powershellben akarom törölni, de biztos akarok lenni a dolgomban. A lemezkezelőben a "Lemez 4" az, amit törölni akarok, a Lemez 0 a jelenleg is működő, élő rendszer, a lemezkezelőben látszik, hogy SSD. A powershellben így jelennek meg a lemezek. Hótziher és tutibiztos, hogy a Disk 4-et kell kijelölnöm törlésre?
-
King Unique
titán
válasz liszi70 #138880 üzenetére
How to use DiskPart to clean and format drive not working on Windows 10
Volt már erről szó itt egy korábbi válaszban.
Ha a
select disk 4
után újra kiadod újra alist disk
parancsot, akkor a kijelölt lemez előtt lesz egy *, onnan lehet biztosan tudni, hogy az lett kijelölve.Igen, a lemez 4 = disk 4.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz King Unique #138881 üzenetére
"Igen, a lemez 4 = disk 4."
Jóvanna, csak akkora para van rajtam a visszavonhatatlan törlés miatt, hogy gondoltam inkább megkérdezem, nem-e szokott felcserélődni valami ismeretlen okból a 4 meg a 0 lemez. Ki tudja, ebben a mai bonyolult világban. A PS-ben a 0 és a 4-es lemez tök ugyanolyan.
"a kijelölt lemez előtt lesz egy *, onnan lehet biztosan tudni, hogy az lett kijelölve"
Most is ott van, hogy "select disk 4".[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Megcsináltam, és mivel még mindig írok, ez azt jelenti, hogy nem töröltem magam alól a rendszert.
Köszönöm szépen! -
King Unique
titán
válasz liszi70 #138882 üzenetére
• Azért nem tök ugyanolyan, mivel a "
size
" oszlopban eleve látszanak a méretek és akár az alapján is be lehet azonosítani, hogy melyik lemez melyik.
• Mint az az előbb már le lett írva, aselect disk 4
parancs után kell még egyszer alist disk
(vagy egyéb) parancs, akkor fog megjelenni a disk 4 előtt a *, világosan szemléltetve hogy melyik lemez van kijelölve.
• Másik lehetőség grafikus particionáló program használata, ami grafikus felületen mutatja a változásokat és csak külön történő megerősítés (apply) után hajtja azokat ténylegesen végre, szükség esetén a megerősítés előtt visszavonható (undo) az adott művelet, stb. Ellentétben a Windowsok beépített eszközeinél alapesetben nincsen ezekre lehetőség, ezért a particionáló program használata ilyen szempontból biztonságosabb lehet, meg ha a felhasználó parancssorban az elgépelés miatt parázik.[ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
Sziasztok!
Van egy régebbi PC konfig, SAPPHIRE Radeon R7 260X OC 2GB GDDR5 128bit VGA-val szerelve.
Gondoltam, hogy felteszek rá Win11-et. De ahogy keresgéltem drivert olyanba botlottam, egy-két oldalon, hogy már nincs hozzá driver, illetve csak Win10-ig. Erősítsetek, meg hogy jól láttam!
Köszönöm!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
csabi98
tag
válasz Ruszki #138887 üzenetére
Szia. Esetleg a Win10-hez tartozó drivert nem tudod telepíteni a 11nél ehhez a Vgahoz vagy ezt már próbáltad? (Lehet hogy kompatibilitási módban kell futtatni!)
Régebben én 10-nél csináltam már ilyet amihez nem találtam 10es drivert csak 7hez tartozót és így engedte feltenni! Egy próbát megér![ Szerkesztve ]
-
csabi98
tag
Nos tegnap megnéztem a gépemet és hiába gyári Dell brand gép,de szerencsére normál atx házas és normál 24+4pines csatlakozóval van szerelve a tápegység illetve a sata csatlakozókkal,így csereszabatos lehet egy komolyabbra is,viszont így már akkor komolyabb fogyasztású vgaban is gondolkodhatok. Jól gondolom?
-
Ruszki
senior tag
csabi98, Grave_444!
Köszönöm!
Elméletileg nekem is ez volt az első ötletem, le is szedtem el is indult a telepítés, kért egy újraindítást és mintha nem ment volna tovább a telepítés...
Na neki esem még egyszer!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Ruszki
senior tag
válasz Grave_444 #138892 üzenetére
Siker!
Köszönöm!
Hát akkor nem szerette valószínűleg, hogy online voltam...
De most már pipa, eszközkezelőben is megvan az R7 200 Series felírat!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Marci112233
addikt
válasz csabi98 #138890 üzenetére
Abban az esetben ha nem egyedi méretű és foglalatú táp van a gépben, akkor azt kicserélve egy erősebbre, mehet mellé nagyobb fogyasztású kártya is. Azért írom ezt mert a brand gépekbe szeretnek egyedi méretű tápokat rakni, nehogy könnyen találjon az ember bele másikat, ha egyáltalán van más alternatíva.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Wyll
őstag
Backup feladat:
Laptop gyengélkedik, be lesz adva szervizbe. Szerviz előtt azonban menteni kéne a teljes oprendszert fájlostul, törölni, majd szerviz után pontosan ugyanazt az állapotot visszaállítani.
Szerencsére a méret nem nagy, egy 256GB-os nvme SSD van csak a laptopban, és van egy 1TB-os usb-s külső vinyó, ezt gondoltam a backupnak.A fő kérdésem nem a mentés, hanem a visszaállítás lenne:
hogyan lehet megcsinálni a visszaállítást, ha nincs sem usb-s nvme adapterem, sem egy másik olyan gép, amibe bele tudnám tenni ideiglenesen az ssd-t?Van-e olyan Backup/Restore program, amit mondjuk usb-ről be lehet bootolni, és a szintén USB-n bedugott külső HDD-ről visszaállítja a mentést a gépben lévő SSD-re?
Remélem érthető a problémám köszi előre is
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
ledgeri
nagyúr
Csak tudd, hogy ha ők is feltesznek, vagy bootolnak windowst, akkor lehet, hogy "hibajavítani" kell majd a te visszarakott bootolandó dolgodat.
Csak annyiról van szó, hogy az adott windows telepíés, vagy inkább boot környezet magának nevezi el a lemezeket, amiket az alaplappal is egyeztet, amik majd nem fognak megegyezni. Fentebbi macriumról tudom, hogy helyre tudja rakni, ha nem bootolna.
Ha értesz angolul akkor csak a logikát kell követned!// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
HARDVERAPRÓD
válasz ledgeri #138898 üzenetére
Dehogy kell. Macriumnál nem találkoztam még ilyennel, maximum, ha nem volt leállítva "rendesen", azaz SHIFT + leállítás (Gyorsindítá ki), mert akkor az első indulás után kékhalál, de reboot után indul szépen. Pont most fejeztem be egy gépet (HDD--->SSD klón) , ahol ez történt. Utána ment szépen.
[ Szerkesztve ]
-
Wyll
őstag
válasz Pyttawrx #138897 üzenetére
Köszi megnézem ma
Egy rövid mondatban leírnád nekem melyik funkcióját használjam ahhoz amit írtam, hogy telepített oprendszer nélkül tudjak teljes visszaállítást csinálni egy mentésből? Tudok angolul meg minden, lehet hogy én is rájönnék, de úgy látom te már rutinos vagy benne[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1360P 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Nitro AN517-41 17.3" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 32GB 512GB NVMe gar
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10100F / GTX 1660S / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- Újszerű Sonos ERA 100 fehér színben, Garancia 2026.01.14-ig
- Silhouette Alta Plus 3D Printer, 18db Filamenttel, 4 csomag Platform Tape
- Teljesen új. Bontatlan Joy! Elkelt. Értékelésre vár!
- Eladó APPLE SSD SM128E
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6148 (20c/40t, 2.4/3.7GHz), 512GB RAM,10G, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest