Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • freelanced

    addikt

    válasz Lassú Víz #33820 üzenetére

    Köszönöm a választ,

    Nos ebben is van igazából valami, lehet, hogy kezdek egy könnyű karbon tripoddal aztán majd meglátom merre tovább. Tény, ha hordozhatóbb esélyesen magammal viszem a táska oldalán vagy valami, szóval azt hiszem első körben ez lesz a jó lépés, egyelőre úgy is csak olyan 1,5 - 2 kg a gép, aztán majd meglátom, hogy mennyire működik jól, mennyire használható, mi tetszik, mi nem és akkor azok alapján átgondolom a dolgokat.

    Jahno

    Köszönöm neked. Tény amúgy ha az ember fotós társasággal megy az más. No aztán ki tudja, pár év és együtt mentek majd fotózni, sosem lehet tudni :N

    Ez elég jó makró feltétnek tűnik, én is néztem párat, lassan berendelek egyet. Most valami basic noname diffúzor van, de nem vagyok megelégedve vele, az objektivre kell húzni, de alig fér rá, szóval macerás.
    Ezek a led lámpák megérik? Mennyire használhatóak? Egy ideig én is szemeztem velük, de most egyelőre egy Godox TT685 lett.

    Grillo

    Szoktam nézni Micael Widellt, néha van egy két furcsa pillanat de összességében jó videói vannak.

    Stauffenberg

    Köszönöm neked is a véleményt, úgy látom azért nagyobb általánosságban ez a konklúzió. Mindenesetre kipróbálok egy KF karbont aztán meglátom hogy alakul a dolog.

    Most sikerült beszereznem egy kis Smallrig-et is, meglátjuk mennyi hasznát veszem makróhoz, de ha más nem jó lesz itthonra szöszölni. Egyébként elég alacsonyra be lehet állitani, de az invert középrudas megoldással nem tud versenyezni. Ellenben legalább nem fejjel lefelé van minden, kicsi, könnyű stb.

    Ilyen:
    SmallRig Tabletop Mini Tripod with Panoramic Ball Head BUT2664 /  SYNTEXSHOP.HU

    Egyébként meglepően egybe van, egy kicsit jobb gömbfejjel még többet ki lehet hozni belőle. Ha jól rémlik maga a tripod 20KG-ot bir, a fej 2KG-ot, szóval a fej a szűk keresztmetszet jelenleg, de talán még vakuval sem haladom meg a 2KG-ot egyelőre. Viszont szerintem ez kb bármilyen gömbfejjel kompatibilis, szóval ha a másik állványomhoz lesz egy nagyobb teherbirású gömbfej, szerintem rátekerem azt a biztonság kedvéért.

    _________________________________

    Ma még körbenézek használtan hátha lelek valamit, aztán ha nem választok egy karbon KF-et szerintem, hacsak nincs valami alu most nagyon jó árban. :)

    Találtam egy Vanguard Alta Pro 263AT, de ez is elég nehéz ahogy nézem, elvileg fej nélkül 1,9 KG.

    [ Szerkesztve ]

    Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

Új hozzászólás Aktív témák