Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz randras_83 #34447 üzenetére
Köszi! Közben utánaolvastam meg néztem TeCsőn, és elvileg az van, hogy glicerines kozmetikumokkal kell átkenni a modell bőrét, aztán mehet rá a vízpermet, ennek hiányában babaolaj, majd utána vízpermet. A hétvégén ha minden igaz, lesz rá lehetőségem kipróbálni, majd riportolok, melyik vált be végül.
-
-
veterán
válasz randras_83 #34452 üzenetére
Ha nincs a bőrön glicerin vagy olaj, akkor nem alakulnak ki szép cseppek, elvileg.
-
veterán
válasz theporcupine #34454 üzenetére
Köszi a tippet, lehet, hogy a glicerin használatát félreértettem, vagy ez egy másik megközelítés, passzolom. Ha más nem, a babaolaj biztos a bőrre megy, mivel elkeverni nem lehet.
-
veterán
válasz theporcupine #34454 üzenetére
Na, mostmár tudom, biztosan kell valamennyi glicerin a vízbe, mert a babaolajos testen is szétfolyt a vízcsepp, pedig fecskendővel rakta fel a modell, cseppenként. Na sebaj, ma is tanultam valamit, legközelebb szerzek azt is.
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Korábban írtam a topikba a DIY "fotóstúdiómmal" kapcsolatban, ahol internetes eladásra szeretnék tárgyakat fotózni. Vége felé jár a projekt, elkészült a sarok, megérkeztek a LED reflektorok, egyelőre 2 darabot állítottam csatasorba ebből a fajtából:
https://lumenet.hu/ledvance-led-reflektor-extra-hidegfeher-30-w-essential-floodlights
A fényerő elegendő, bár még csak pár tárgyon próbálgattam a beállításokat, de úgy tűnik, rendben lesz.
Egy gond viszont adódott, mégpedig a villogás. A két reflektor ugyanabba a konnektorba van bedugva, és jelentkezik az a klasszikus fénycsöves villogó hatás a képeken. Szabad szemmel alig látszik (de látszik úgy is), viszont a fotókon (vagy a telefon képernyőjén a fotókészítés alatt) borzalmas. Tudjátok, amikor olyan vízszintes sávosan jönnek a sötét vastag csíkok. Van, hogy elkapom jó ütemben, de általában nem.
Próbáltam másik konnektorba, vagy másik fázisra kötni a két refit, de ugyanaz. Lekötöttem róla a földelést is, de akkor sem változott semmi. Ha a rekeszt nagyobbra nyitom, akkor a villogás az egyre nagyobb rekesz felé haladva csökken, majd megszűnik, viszont elkezd kiégni a kép. ISO legalacsonyabbon van, a megvilágítás tehát elegendő.
Van valami ötletetek, mivel lehetne orvosolni?
Pl itt van ez a kép (ez a telefon automata módjában készült), itt felül és alul is látszik a sötétebb sáv, de ezt még elég jól elkaptam...:
Köszönök minden segítséget!
A fikázást légyszi mellőzzük, a cél itt továbbra sem katalógusképek készítése.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Jahno
veterán
válasz csabyka666 #34457 üzenetére
Ezek ilyenek, sokszor szabad szemmel is látható. Lehet szórakozni menüben villódzás mentesítéssel meg mindenféle záridőkkel, aztán általában nem jó. Én annó lehet ezt írtam is, de ha mást nem, akkor olyat ami occsó és legalább műxik.
-
csabyka666
veterán
Az a fura, az összes világításom LED a házban, van, amelyik vibrál, de minimálisan, van, amelyik egyáltalán nem. Mindegy, még így is nagyságrendekkel jobb képeket lehet készíteni, mintha a telefon saját vakuját használnám. Van pár ötletem, kipróbálom őket, valami csak kisül belőle.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
theporcupine
tag
válasz csabyka666 #34459 üzenetére
Esetleg próbáld ki az 1/50-es záridőt.
https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
csabyka666
veterán
válasz theporcupine #34460 üzenetére
Basszus de nagy vagy, így semmi vibrálás nincs, nekem eszembe sem jutott, hogy az 50Hz-et így ki lehet nullázni!
A fény így viszont túl sok, szóval a megvilágítással játszanom kell, de ez már jó irány.Nagyon köszi!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Jahno
veterán
válasz csabyka666 #34461 üzenetére
Elvileg a /50 többszöröse is jó lesz.
-
csabyka666
veterán
Holnap végigpróbálgatom, ez csak amolyan tapogatózás nekem.
Valamiért ha manuálisan állítom be, akkor a fókuszt nem akarja megtalálni. Van több opció, illetve csúszkán én magam is állíthatom, de nem tetszik. Automatán szép éles képeket lövök, de úgy nem tudok belenyúlni a záridőbe...Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Jahno
veterán
válasz csabyka666 #34463 üzenetére
Mennyire kell belenyúlni a záridőbe? Majdnem mondtam, hogy rekeszprioritás és kész, aztán csak nem megy nagyon félre de mobiltelefon. Arra meg Open Camera vagy FV5 és kész is.
-
csabyka666
veterán
Alapból a gyári automata módban fotóznék, mert bőven jó képeket készít úgy is, csak ez a buta villogás, ami miatt a záridőt 1/50-re kell fixen tennem.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Nézegetem ezt az FV-5 szoftvert (letöltöttem a Lite verziót). Miben tud ez többet, mint a gyári kamera szoftver? Azt értem, hogy a teljes verzió tud RAW-ot, meg nagyobb felbontást...de ezt tudja az S10 gyári kameraszoftvere is. Van PRO mód, abban tudok állítani sok mindent.
Lehetséges, hogy ugyanazon beállítások mellett az egyik mégis jobb képeket készít? Fókuszt úgy érzem, az FV 5 jobban megoldja, ugyanaz a tárgy sokkal nagyobb területen éles.
-
Jahno
veterán
válasz csabyka666 #34467 üzenetére
Legtöbb cuccban nincs pro meg manuális módszertan és korrekciók.
-
csabyka666
veterán
Szóval ezeket hivatott kiváltani!
Arról mit gondolsz, elképzelhető, hogy az algoritmus ügyesebben old meg egy adott feladatot, mint a gyári szoftver? Gondolok itt a fókuszra, vagy hogy szebb színeket eredményez igyanolyan fényviszonyok mellett?
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Használ valaki közületek Ulanzi F38-as rendszert?
Kerestem megoldást arra, hogy amikor mászkálok (pl. városban, szabadban fotózni), hogyan tudnám a fényképezőt a "legnormálisabban" magammal vinni úgy, hogy:
- azonnal kéznél legyen, ha kell,
- de ne foglalja el a kezemet, ne kézben tartva kelljen vinnem,
- és ne is a nyakamban lógjon (gyári pánt), mert hát nehéz, nem kényelmes, és ha épp kabát vagy bármi cipzáras, gombos ruha van rajtam, ütődhet, kophat.Így találtam rá a táska pántjára erősíthető rendszerre ( [link] ), majd azon keresztül a vázhoz való L-bracketre ( [link] ), amit adapter nélkül, közvetlenül a vállpántos tartóba illeszthetek. Hozzá pedig még a tripodokhoz való adaptert ( [link] ), amibe szintén plusz adapter nélkül csatlakoztatható az L-bracket mindkét pozícióban.
Szívesen kipróbálnám a vállpántot is ( [link] ), de olyan fura, bizonytalannak tűnik, hogy ezek a részek ( [kép] ) ha beakadnak valahova, vagy egy "vicces vendég" ha meghúzza, akkor máris földön a kamera... Vagy nem olyan egyszerű azt kioldani?
Van tapasztalatotok erről a rendszerről? Van esetleg még, amire érdemes ránézni rendszeren belül? Pl. F22-kompatibilis az L-bracket oldalsó része, így lehet, azt is fel lehet használni valamire, amire most még nem gondolok.
Vagy hagyjam az egész Ulanzit, és jobban megéri másfelé keresgélni?
Köszönöm.
-
Jahno
veterán
válasz csabyka666 #34469 üzenetére
Tudja tök a szoftver részét, igazából ahány app annyiféle dolog esik ki, szóval bármi is lehet.
-
vond
MODERÁTOR
Én használom elég sok részét az F38-as rendszernek, teljes megelégedéssel. Az összes vázamon ott az Arca-Swiss kompatilibis fej rész, amit helyzettől függően vagy a V1-es pántra/övre rögzíthető "talppal" használok (én általában övre teszem, egyet balra, egyet jobbra), vagy a szintén V1-es vállpántra rögzíthető fogadó résszel (van V2-esem is eladó jó áron ), vagy a nagy videós állványra és a gimbalra rögzített talp résszel, vagy csak simán az Arca-Swiss-es tripodok fejére rácsavarva.
Eszméletlen jó így az átjárás az eszközök, kiegészítők között, gyorsan és egyszerűen válthatok, bármiről is legyen szó.
A mágneses Ulanzi vállpántot nem próbáltam, de szerintem nem adták volna így ki, ha olyan könnyen ki lehetne akasztani azt a részét. Én a kialakítása, anyaga (olyan, mint az autós biztonsági övek, csak az egyik fele gumírozott) miatt inkább Peak Design Slide V2-ket vettem, arra kötöttem rá a két Ulanzis fogadó részt. Nekem ez így nagyon kényelmes és szuperül használtó. Akárcsak az egész rendszer.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
roseben
kezdő
Sziasztok!
El tudná nekem valaki magyarázni a global shutter és a függyönyzár együttműködését? Vagy nincs függönyzár a globál shutteres gépben?
Az megvan, hogy a globálzár egyszerre olvassa ki az összes pixel információját a rolling shutter pedig soronként olvassa ki. Videónál ferde lesz a függőleges téma ha gyorsabban mozdul a kamera oldalirányban vagy fotónál egy baseball ütő vagy forgó drón propeller elhajlik.
De ez az elektronikus zár.
A 1/4000s alatti mechanikus zár kb. olyan mint a rolling shutter kiolvasása. Egy vékony nyílás végigfut a szenzoron függőlegesen.
Nem értem, hogy a kettő hogy működik együtt. Pl. az új Sony global shutterrel használ redőnyzárat? Elektronikus zárnál csökken a bit mélység. Ez van ennél az új gépnél is, hogy tök jó nincs rolling hatás de cserébe a dinamikatartimánya kisebb? Tényleg nem értem. -
Roxx
tag
Sziasztok.Canon töltőm Canon LP E6N akkuval eléggé melegszik töltés közben ez normális?
-
csacsi77
senior tag
válasz #79484416 #34477 üzenetére
220Volt használt - itt bizományba és készpénzért is átveszik
Fotoptix Dávid - készpénz
Opticam - itt nincs személyes tapsztalat, de sok használt gép van náluk, mindig megállok a kirakat előtt csemegézni
Fotoplus használt - itt sem tudom hogy megy az adásvételNyilván használtpiaci ár alatt valamennyivel veszik be a dolgokat, de legalább gyorsan és nem kell hirdetgetni és várakozni.
Öreg fater megoldja!!!!
-
Taci
addikt
Kicsit össze-vissza vagyok, segítsetek, kérlek.
Egyéni vállalkozó fényképésznek (és minden cégnek, vállalkozásnak) kötelező a cégtábla, ha jól értem. Mik a kötelező elemei? Mert van, ahol adószámot is olvasok, máshol csak név (X Y e.v.), tevékenységi kör, cím.
Neten rendelnék, de nem tudom, honnan érdemes. Ha már csináltatok, valami szebb, igényesebb darabot csináltatnék. Ajánljatok kérlek weboldalt/céget hozzá. Keresésre a cégtábla.eu jön fel az elején, de ezek műanyagok (ami persze nem baj, ha a végeredmény szép), de a szerkesztő az nagyon idegesítő. Biztosan van más cég, ahol több anyagból, jobb szerkesztővel, esetleg sablonokkal lehet dolgozni.
Köszönöm.
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Én ezt találtam:
"Ha az egyéni vállalkozó magánlakásával megegyezik, és magánszemélyként a neve akár a postaládára ki van már írva, akkor egyéni vállalkozóként nem szükséges a nevet külön még egyszer kiírni. A cég nevén kívül más adatot nem kell kiírni a Ctv. szerint sem a cégtáblára."
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Joco_77
senior tag
Sziasztok
R10 esem van több mint 1 éve(Az alap kites objektívvel). Alapvetően imádom most tervezek hozzá hálózati töltőt venni (az USB ssel nem sokra megyek amikor elutazunk párommal).
Na de nem is ez a lényeg ami miatt ideírok azok az éjszakai képek. Azokkal nem vagyok elégedett kizárólag. Kérdéseim: Fullframe el jelentősen élesebbek az éjszakai képek, tehát afelé kell kacsintgatnom ha váltanék ? Canon vonalon ugye ott az R8 ami árban még megfizethető csere lenne ha ezt eladnám, viszont vannak dolgok amik miatt húzom a számat, leginkább az alacsony "aksiidő" miatt. Tehát ugye Canonnál marad az R6 II ami árban már eléggé combos, egy "hobbifotós" számára aki szeret utazgatni és igazából "traveling" gépnek használnám.
Tehát a kérdések: Fullframe éjszakára jelentősen jobb? Ha nem maradnék Canonnál máshol (Pl Nikon) van ami hozná az R10 szintjét (a 4K/30fps limit nélküli és crop nélküli videókról nem mondanék le) viszont éjszakai képeket "könnyebben" csinálnék vele és árban mérsékeltebb egy R6 II nél? Köszi szépen.[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
-
Beldar
tag
válasz Joco_77 #34485 üzenetére
Eleve egy modern FF váznak sokkal jobb a zaj-tűrése, mint pl. az említett APS-C szenzoros R10-nek, szóval biztosan látnál javulást gyengébb fényviszonyok esetén. Kérdés, milyen éjszakai témák lennének fókuszban, pl. asztro-fotózás esetén állvány segít ezen a dolgon, illetve mit értesz éjszakai fotózáson, vaku megoldhatja-e, stb.
-
Beldar
tag
válasz Picturemaker #34486 üzenetére
Az R8 gyakorlatilag egy butított R6-II - kisebb ház, akksi, szimpla card-slot, ilyesmik, de a szenzor és AF rendszer, proci egyezik.
Nikon megfelelője valóban a Z6-II lehet, - árban, tudásban hasonszőrűek... -
Joco_77
senior tag
-
Jahno
veterán
válasz Joco_77 #34489 üzenetére
Szívni azt lehet vele, nem lesz belőle jó kép sosem. Amúgy meg idejében cseréld Sonyra, gazdaságosabb és jobb az obi választék :-P
Itt azért előtér is mást fény kap, föld is foltos összevissza, háttér sötétebb és ki is van világítva, szóval úgy összességében nehéz belőle jól kinéző képet kihozni bármilyen más géppel/obival. Sebességen, zajon lehet segíteni.
-
Lassú Víz
addikt
válasz Joco_77 #34489 üzenetére
Ilyen technikai tanács kérésnél egy eredeti exiffel ellátott képet célszerű megosztani, és nem a PH-n keresztül, mert tömörít a feltöltött képen.
Semmit nem tudunk a kép készítésének körülményeiről és a feldolgozásról sem. Vaku használatra tippelek, de mit reméltél tőle egy ekkora térben? Így láttatlanban azt kell mondjam, hogy kizárt dolog, hogy egy R10 ennyit tudjon. Ma már a gép árának kevésbé meghatározó része a szenzor, épp ezért legtöbbször nem pénz kérdése, hogy FF vagy croppos vázat használsz. Egy FF géppel nyilván szebb lesz a végeredmény, talán annyival is, hogy már elégedett leszel, de a hiányzó tudatosságot nem fogja pótolni.
Itt egy saját karácsonyi vásáros kép. Régebbi technika, kisebb szenzor. De van egy ügyes blogger, aki (időnként vagy általában) szintén kisebb szenzorral tolja.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
veterán
válasz Joco_77 #34492 üzenetére
Itt vagy utólagos zajszűrés van, vagy baromi hosszú záridő, és jó eséllyel nem is KIT objektívvel készült. Szóval, ne csak a vázra koncentrálj, léegalább ennyire fontos az üveg is, bár szerintem egy Z5 (és nem Z50) + 24-70 F4 már elég lenne ehhez a mutatványhoz, ha elég stabil a kezed. Na meg persze utómunka. Egy állvány azért könnyít a helyzeten, de nyilván nincs mindig kéznél.
-
Jahno
veterán
válasz Lassú Víz #34491 üzenetére
"Ma már a gép árának kevésbé meghatározó része a szenzor, épp ezért legtöbbször nem pénz kérdése, hogy FF vagy croppos vázat használsz."
Gép nem annyira ja, rég lenne FF vázam, ha tudnám 1-2 értelmes obival etetni. De lassan kialakul a dolog, most elvileg sikerült egy occsó 14mm-es Samyangot vennem, kell még mellé egy 11es TTartisan és kész is. Reménytelen harc kis pénzből, hogy akkor most nem sokkal drágább az FF váz, de akkor legyen jobb, még jobb, tudjon kicsit többet, ha meg valami dolgozás beesik akkor legyen még megfelelőbb.
Eddig úgy volt, hogy vettem 1-1 APSC obit mikor szembejött és occsó volt, aztán gondoltam ha mást nem akkor 200ezer körül veszek valami átlag vázat akár csak rövidebb távra is, de most keresztbe szerveződött és beesett egy FF váz. Azért ha úgy nézem, hogy az A7-III 400ezer, hát ez van. Még akkukat kellene vennem és tesztelni az obikat.
És kérdés, hogy a 2 rendszer egyik felét miképpen tudom felszámolni, mert Panán a 14-140 obi olyan jól multifunkciósan bejött, hogy nagyon, kicsi is és nincs multifunkciós párja, ahogy a 100-300 is bejött és a Sigma 150-600 jóval drágább, cserébe nehezebb is. Erre ott tartok, hogy míg műszakialg megfelel, addig a Pana váz + obi annyit ér, mint a Sigma obi, innentől meghagyom csak erre. Igaz a gyutávon meg kisebb, melyik ujjam harapjam meg?
-
Jahno
veterán
Ha gép van, akkor van táska is, elég ritkán megyek nagy cucc nélkül, de a minimálhoz is elfér egy kis állvány. Ha fotózás van, akkor Pixi mellé egy közepes méretű Vanguard is jön, meg ilyen mini állványok:
Úgyis az a lényege, hogy ha cipeled akkor nem használod, ha nem viszed akkor meg ez kellene a legjobban
Néha ilyen is elég lenne, most ezen gondolkozom, de ez túl gyenge volt a legkisebb gépemhez is:
Most agyalok valamin ami ott lehet a gép alján, de kihajtogatom és célnak pont megfelel, ha nem kell 1.5 méter magasra kihúzni.
-
Lassú Víz
addikt
Hát ja. Bár ha azt nézem, hogy egy Sony a7iii 24-105 f4 G-vel annyiba kerül mint egy OM-1 Mk II a 12-40 f2.8-cal, akkor az ember elgondolkodik, hogy merre tovább. Különösen, ha ez a tartomány a képek 95%-át lefedi. Remélem, hogy még sokáig jó szolgálatot tesz a meglévő cucc, és nem kell ilyenen törni a fejem. Sajnos amennyit manapság fotózok, időnként még a telefon kameráját is luxusnak érzem
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Jahno
veterán
válasz Lassú Víz #34499 üzenetére
OM-1 nem volt a kezemben, de alkalomadtán kipróbálom. Engem néha berángatnak valami sportcsarnokba és esküvőkre, aztán mikor előző Olykat is egekbe magasztalták, én meg csak küzdöttem vele akkor azért volt összehasonlítási alap. E-M1X is csendesebb volt mechanikusan, de bazi nagy, előadták, hogy milyen jómunkásgép és igazából nem voltam vele előre, az ár-értékét meg nem is nézve. Csak így nehezebb vitatkozni, hogy nem ismerem, de van rá egy söröm, hogy nem éri meg az árát.
Amivel még bajaim vannak az a látószög, mert APSC-re azokhoz képest még mindig fruttiért van a 11-16os nagylátóm, itt nem baj ha lassú a fókusz, mert másra kell. FF-re meg most vettem egész jó 14mm-es Samyangot, hogy tájnál meg éjszakai égboltnál férjen is bele, amit kinéztem. MFT ezzel is okozott fejvakarást rendesen, hogy mit vegyek.
Én mondjuk használom is a cumókat rendesen, most éppen timelapse videókat csinálnék nyáron, de egyelőre küzdöttem a színekkel, záridővel, mindennel is. 1-2 hét és az is jó lesz. Holnap fotós csavargás, kedd-szerdán meló után valami minimál kerülő, aztán el lehet lenni.
Ennyi azért kiesett belőle és majd jövök még: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Mazda topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple notebookok
- PlayStation 5
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest