Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Timer

    veterán

    Nem tudom, nekem személy szerint tetszenek ph_5.5 képei, mondhatom, hogy rohadtul örülnék, ha én is hasonló minőséget tudnék előállítani, bár erre lelkes hobbistaként nem sok esélyem van.
    Az meg, hogy manapság divat lett fikázni a csöcssegg képeket egy olyan országban, ahol tíz évadon át életképes egy ValóVilág, meg egy ÉNB, mindig megmosolyogtat. Nem azt mondom, hogy ez az iányzat a magas művészet teteje, de azért egy-egy ilyen jól sikerült képnek (és itt nem a közönségességbe átcsúszó alkotásokról van szó) mindig megvan a helye, az pedig, hogy elemi ösztönökre hat, sok esetben hatásvadász módon, hát na bumm. Akinek nem tetszik, az nézelődjön a szépművészetiben. Hihetetlen, mekkora rinya alakult ki fotós/modelles/TFCD csoportokban is emiatt, de valahogy mégsem látom, hogy a leghangosabb kritikusok között olyan marha sokan a magas művészetre hajtanának. Arról már nem is beszélve, hogy hiába értékesebb abszolút művészeti értelemben egy Apparat vagy egy Aphex Twin, a legtöbben mégis kisgrófót és döglött bankjegyet hallgatnak az országban, ami egyben azt is jelenti, hogy aki eladható képeket szeretne, az kénytelen bevállalni a kommerszebb villantós fotókat is. Hangsúlyozom, szerintem.
    Én amúgy is imádom a fehérneműs / glamour képeket, innen is indultam ki és egyben ide is tartok, a minőségen szeretnék "csak" javítani, de egy jól meglőtt low-key képet még ruha nélkül sem érzek prosztónak. És nem, szerintem a legtöbb embernél ez nem a nyáladzásról szól, vagy akinél igen, az inkább ne fotózzon. Bár azt nem értem, hogy ki akarna amatőr modellekkel emiatt szenvedni, vagy profi modelleknek vagyonokat fizetni az olcsó nők és a pornhub korában, de kinek mi. :D

    Más. Ha már szóba jött a retus, ki mire esküszik? Én a könnyű használata miatt eddig a Luminart toltam manuális módon ( az AI kotvány részei nevetséges vagy csak szimplán rossz eredményt adnak legtöbbször), de ideje lenne tovább lépni. RAW kibontáshoz megvan a CaptureOne előfizetés, PS-ben viszont nem mozgok otthonosan. Van egy Retouch Pro panel nevezetű cucc kispénzért, ami ha jól látom, csak egy könnyebb kezelőfelületet ad a PS fölé, és annak az eszközeivel dolgozik a háttérben. Ezt ismeri valaki, érdemes belevágni?

Új hozzászólás Aktív témák