- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- BIOS frissítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
válasz pibácsi #30950 üzenetére
Igen, létezik. Magyar felirattal is elérhető.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
-
Jahno
veterán
válasz szpeti40 #30961 üzenetére
Lehet nekifutok újra. elsőre nem állt rá az agyam, meg párszor el is döglött a gépemen, mikor kellett volna. Legalább terjed asnnyira, hogy YTon seperc alatt találni segédletet. Bár amikor ezt a fentit követtem el, még Resolve sehol nem volt.
Érdekes, hogy képekhez minimál timelapse utilt alig találni, pedig egy alap 20 dollárt még adnék is érte, amibe beszórom és vagy fix hosszúságú videó lesz, vagy ahány kép az alapján jön ki a másodperc, de nem nagyon van. Pinnacle hellyel-közzel jó, egyelőre rendesen ki kellene exponálnom és nyersanyagot adni alá.
Persze az év legborúsabb és fénymentesebb napján jutott eszembe és lehetett volna rövidebb, de az OpenShot is eldöglött rajta, végül Pinnaclével gyorsítottam fel, majd elment, visszatölt, felgyorsít, elment... Áááááá... Ez sem egy szofisztikált megoldás, de működött:
-
mirci18
addikt
Sziasztok
Online fotószerkesztő oldalt ami jól használható tudtok mondani?
Laptopom nincs csak céges gépem mobilon már dolgoztam az Adobe Lightroom szoftverekkel. De egy online felület hátha egyszerűbb lenne és kényelmesebb.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
lionshamlet
senior tag
Ha mar szóba kerult a panoráma, 360 fokos panoráma képet mivel tudom összefűzni?
23db képről lenne szo, de a lightroom photo merge - panorama funkcioja nem tudja megcsinalni. -
addikt
-
Jahno
veterán
válasz mirci18 #30963 üzenetére
Abból túl komoly nincs, esetire néha a Fotort használom, ha csak hirtelen szabni kell valamit és kontrasztot/szníhőt igazítani, az egész jó cucc. Csak nem nagyon vagyok úgy, hogy gép nélkül és erre gyakran szükség legyen mert a legcsumpibb céges laposon is van minimum IrfanView. Teljesség igénye nélkül annó ennyit gyűjtöttem össze, mert pld. van ami kezel réteget vagy tud egyszerűen dupla expót illeszteni:
https://www.fotor.com/app.html#/editor
https://pixlr.com/
https://www.befunky.com/create/photo-editor/
https://www.pizap.com/app/login
https://photoeditor.polarr.co/
https://www3.lunapic.com/editor/ (haladó, teljesen ingyenes)Legtöbb nem regisztrálós, de már akkor a fizetős irányba terelt volna, meg csinálj fiókot, töltsd fel a tartalmat merkatinget nyomott, szóval lehet azóta már változtak.
-
válasz lionshamlet #30966 üzenetére
Ingyen a Microsoft ICE vagy a Hugin, fizetős (vagy ingyen vízjelezősben) pl. PTGui.
Érdekes, korábban a LR - persze ha mondjuk 6 180° halszem képről volt szó - nem akadt fenn és megcsinálta nekem a panorámát.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
scarabaeus
őstag
válasz szpeti40 #30967 üzenetére
Én is az AutoPanót mondtam volna pár éve, de miután megvette őket a GoPro, pár évvel utána felszámolta őket. Nekem még örökre szól a licenszem, megvan az utolsó telepítő is, a gömbpanorámákat azzal csinálom ezután is, de ajánlani már nem tudom a programot. Remélem, a francia fejlesztők megint összeállnak és összehoznak még ilyen programot.
[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
pibácsi
senior tag
válasz mirci18 #30963 üzenetére
Szia!
PhotoScape - igaz, hogy ez nem online, de szabad, nem fizetős szerkesztő, feltelepítve 230MB és hihetetlen sokat tud, nagyon könnyű a kezelése, nem úgy mint az Adobéknak. Azokhoz sokszor"egyetem" kell. Ehhez nem, csak ügyesen kell alkalmazni. Én évek óta számítok rá és első látásra el sem hinné az ember, mire képes. Javaslom.Üdv. Pibácsi.
-
pibácsi
senior tag
válasz Lassú Víz #30953 üzenetére
Igen, az )Olimpushoz találok, de általánosra gondoltam, ami bármilyen gépre felcsavarozható az állványrögzítőre. Esetleg több tétel - 30-40 gr-osak - is összekapcsolhatók. Így lehetne pl. fél kilót is rátenni egy könnyű gépre. Most csináltam hobbi szinten egy 80 grammosat ólomból betokozva, viszonylag jól is néz ki, de gyárira gondoltam, amit már kitaláltak.
Üdv. Pibácsi -
mirci18
addikt
Köszönöm szépen a választ.
Igazából eddig is ezután is mobillal fotóztam.
Huawei P30 Pro.
Oda tökéletes az Adobe Lightroom mobilos verziója.
De most kaptam egy lehetőséget kipróbálni egy Canon EOS 50D-t.
De mivel laptopot nincs a céges gépre nem telepíthetek külsős programokat így online szerettem volna a fotó szerkesztést kipróbálni.A felsorolt oldalakat megnézem.
Köszönöm a segítséget.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Jahno
veterán
válasz pibácsi #30972 üzenetére
LightRoom sem egy bonyolult dolog, csak kár összehasonlítani a kettőt mert nagyvonalakban is másról szólnak. PhotoScape nálam montázzsal és keretezésekkel szokott dolgozni, de még előző verzióm van amit RAW-t sem tud és onnantól azért már hamar korlátokba ütközünk. Persze attól függ mit szeretnénk.
-
mirci18
addikt
Nyilván jogos a felvetés.
Én pont azt szeretem a mobilos verzióban hogy alap dolgokat tudok vele csinálni.
Mivel nem a foglalkozásom a fotózás így nekem a pro dolgokra nincs szükségem.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Teasüti
nagyúr
Egérmozin tényleg fura, de egy táblagépen tollal már simán lehet fotót szerkeszteni.
Nekem mondjuk a teljesítményigény fura egy kicsit. A gamer PC-t leveri a víz egy pár ezer képes importnál LR Classic-ban. Erre fura módon meg egy iPad elvileg csont nélkül tudja ugyanazt vmi mobil SoC-kal? Mi több videót is vágnak már iPad-en és egész gördülékeny egyes beszámolók szerint. Nem is tudom melyik szoftvert ajánlák, talán Filmorát? Nekem kicsit hihetetlen, hogy a PC folyton letérdel meg kevés a vram, meg belassul - de egy iPad meg nem??[ Szerkesztve ]
-
Smish
tag
Sziasztok!
Vizálló fényképezőt szeretnék venni, csak nem tudom mennyire használhatók ezek.
Három típus van jelenleg ami elérhető, árban nagy a szórás. Fuji xp140, Pana ft-7 és Nikon W300. Mennyire bírják a sós vizet és úgy álltalában teljesítik amit ígérnek?
Szabad tüdős úszkáláshoz szeretném használni. -
Jahno
veterán
Bírják, teljesítik. Legalábbis én nem bírtam elrontani, akad ismerős aki lassan már napi szinten használja sós vízben, akadt amit a gyári határérték alá is merített. Bár pont a legdrágább Nikonnal rohangáltam sokat, egy időben 100ezer alatt volt ez a széria. Max. EXIFet hétvégén tudok túrni, hogy mik voltak nálam de haveri körben szinte minden van és nincs panasz. Max. ilyesmik, hogy X méter alatt nagyon elhúzza a színhőt, de azzal nem lehet mit tenni és szabad tüdővel az X méter sem releváns :-D Csúszdaparkokban is verettem, itt-ott leejtettem, működik.
Legtöbbet tán Pentax wg3-at hajt egy távoli fórumos ismerős, az sok hetet is kibírt 8 méter mélyen sós vízben egyhuzamban. Ellenben vulkánnal óvatosan, lávába lökte állványostól és az már sok volt a cuccnak...
-
Smish
tag
Köszi a válaszokat. Tavaly nyáron egy ulefon strapatelefonnal próbálkoztam. A hangszórója teljesen tönkrement, valamint víz alatti fényképezéshez használhatatlan volt. Max videót tudtam vele rögzíteni, de azt is el kellett indítani már a felszínen.
De maga a viz alatti videózás, fotózás így is meg fogott.
Valószínüleg a Panasonic ft7 lessz a nyerő, találtam róla most magyar tesztet is, egy jó középútnak tűnik.[ Szerkesztve ]
-
Peczek
aktív tag
.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok!
Munkahelyre lenne szükségem fényképezőre, alkalmanként napi több 100 fotó készítése a feladat, pc mellett, közelében, fotó minősége nem elsődleges.
Létezik olyan kompakt, milc, dslr bármilyen amely egy vevővel azonnal-real time netán a háttérben folyamatosan tudja pc-re másolni a képeket?
A csatlakoztatás, intéző megnyit stb-stb időbe telik ezt szeretném kényelmesebbé tenni.
ár, rugalmas.Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
Smish
tag
válasz Balinov #30985 üzenetére
Ez egy igen jó tippnek tűnik
Keresgéltem a témában és külföldi oldalakon találtam több tesztet is róla,
egyértelműen a legjobb kompakt búvár kamerának hozzák ki.
Találtam teszt képeket is az olympus-hoz is meg a panához is.
Hát a panasonic elég csalódás lenne ezek alapján. Nagyon zajosak a képei.
Nekem egyértelműen az olympus képei tetszenek jobban.
Csak ez már 140-ről indul sajnos.
[link] Olypus
[link] Panasonic
Szerintetek megéri a felárat? -
Lassú Víz
addikt
Azért itt a fotósok közt is volt különbség. Viszont ha elég a 12 Mpixel (Pana 20) és a 15 m vizállóság (Pana 31), akkor kapsz induló oldalon nagyobb látószöget és több mint 1 FÉ előnyt az objektívben. Nekem megérné a felárat. Ha fontos a videó, azt is össze kell hasonlítani, ahhoz nem értek.
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Reno7
senior tag
Üdv
Magyarországon vannak fotósok akik közösségi médiára való fotókat csinálnak? Nem vagyok fotogén, de kéne valami használható kép pl. Facebookra vagy tinderre.My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
w.miki
veterán
Nem értek a fotózáshoz.
Vettem egy Sony DSC-RX100 használt, kompakt fényképezőgépet.
Mire kellene állítanom, hogy automatikus módon, a lehető legjobb képeket kapjam?
Rengeteg beállítás van rajta iA, iA+ (mi a különbség??), Minőség (Finom/Normál), Képméret (L,M,S) Fókusz mód (multif, af,-s,c, dmf, ilyen, olyan)
Mire állítsam ezeket? Leginkább portré, családi képek készülnek vele.iA, vagy iA+? iA+ mintha lassabb lenne.
Fókusz: Egyszeri: AF-S, DMF, MF ?
Képméret L 20M, Képarány 3:2, ezek jók?
Sima bőr effektus, Arcfelismerés: Ki - Ki ?
Tiszta kép zoom, Digitális Zoom, AF segédfény: Mind Ki?
AEL váltó az mi?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Teasüti
nagyúr
válasz w.miki #30997 üzenetére
Ha ennyire fogalmatlan vagy az egészhez, akkor miért nem telefonnal kattintgatsz? A mai jobb telefonok már alapból jó képeket köpködnek ki. Annál jobbakat már nemigen lehet full automata módban, egy gombnyomással csinálni. Ha nem is akarod elsajátítani a gép kezelését és a fotózást, akkor szerintem rossz lóra tettél.
-
Teasüti
nagyúr
válasz w.miki #30999 üzenetére
Komolyan? Pedig a Samsung-ok elég erősek fotózásban. Főleg ahogy egyre terjed az AI, stb. Ha fényképező mellett maradsz, akkor viszont nem úszod meg az elsajátítását, mert nincs mindenre jó beállítás. Azt az adott helyzethez kell megtalálni.
Az ilyen alap dolgokra meg amiket felsoroltál, a használati választ ad. Képminőség, képméret és képarány, ezek talán nem szorulnak magyarázatra, vagy igen? Többet nemigen van róluk mit beszélni, mint ami bele van írva a használatiba. Az, h mit érdemes használni a funkciók közül, az meg megint csak egyéni preferencia. Ezt kontextus nélkül nehéz megítélni.
Egy családi eseményre mint szülinap vagy karácsony én általában csak telefont használok. Ezek amúgy se azok a helyzetek, amikor művészkedni akarok, csak legyen dokumentálva.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest