Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • izee

    senior tag

    válasz #65675776 #45257 üzenetére

    Aktuális problémám, hogy nem működik a hang Win 7 alatt. Lehet drivert váltok, de ennek is jónak kellene lennie...

    Realtek ALC660 codec-et írt az alaplap .pdf(user guide) specifikációja, valószínűleg ALC660 drivert használtam XP alatt. Értelemszerűen Win 7 alatt nem telepíthető. Próbáltam. Szóval hiába próbálkoztam VIAtech driverekkel (vinyl_v700b (~20 MB) majd v10_1200a (~350 MB) ) egyik nem ismerte fel a hw-t, másik valószínűleg nem is driver, mert sikerült telepítenie valamit (<10MB), de gyakorlatilag nem történt semmi, ami a hangot illeti. Utóbbit tehát le is töröltem, majd feltettem az ALC660-hoz a Vista/7/8.1 32bit/64bit drivert (200+ MB tömörítve). Meg is jelent a hangerőkeverő ikonja és hallom a fülesen, azt amit a mikrofonba beszélek (nem kellene így lenni), viszont Windows teszthangokat nem hallok, beszédemet nem érzékeli. Skype beszélgetés (echo) nem csak nem hallatszik, de a hívásindítás után hibával leáll!

    Kis kitérő:
    Korábban VIA Rhine II ethernetet azért írtam, mert Everest szerint az volt... De ezt kellett volna keresnem: Realtek® RTL8201CL-LF a pdf szerint. Még jó, hogy Win 7 instant megoldotta és kaptam netet azonnal.

    A VIA Hiperion 4in1-ben drivert nem tettem még fel, nem hiszem, hogy előfeltétele a hangnak!

    [ Szerkesztve ]

    Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s

Új hozzászólás Aktív témák