Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PolgarJeno

    csendes tag

    Sziasztok!

    A következő problémám van:
    Májusban a videokártya meghalt (artifactok, indulás után fagyás), garanciális csere (6870ről 7870re). A gépet visszahozták június legvégén, 3 napig ment. Utána fagyások, beakadó kép/hang, újraindulás, kékhalál. Memtest86 random hibákat dobott ki (tehát 2x egymás után lefuttatva nem ugyanazt a hibát írja ki). Gép vissza szervizbe, alaplapcsere, júli végére gép visszajött. 10 napig ment, utána ugyanaz a hiba, fagyás, kép beakad (sőt, néha szétesik), induláskor fagy (post előtt, post után, windows töltődés közben, windows töltődés után közvetlenül, memtest közben, memtest közben vmi olyat írt, hogy a cpu4-et leállította, etc). A fagyás mindig játék közben volt először, amikor magasabb kihasználtságon ment a gép (proci 80-100%, videokártya 60-80%).
    Jelenleg 3 memóriaslotban a memtest hibát dob (ezekben volt memória úgy, h játszottam) illetve nem is nagyon indul el a gép, vagy indulás után percekkel fagy. A 4. slotba a memtest nem dob hibát, és nem is fagy a gép (ebben a slotban nem volt memória, mikor játszottam, illetve mióta itt van a memória nem játszottam).

    Még 2011 októberben volt egy hasonló hiba (memória beszart dualchannelben), akkor ezt írták (garis javítás): helytelenul pasztazott (kb. 10-szeres hasznalt pasztamennyiseg, belefolyt a RAM es CPU foglalatba is). Összeszerelést én csináltam (2011 február), hűtőtrutyi annyi volt, amennyit gyárilag a hűtő aljára tettek. Akkor a garis javítás után szintén 2 hétig ment a gép dual channelben, beszart újra, majd áttettem single channelre, úgy ment egészen most májusig (amikor is a vkari szart be).

    A kérdésem az lenne, hogy mi okozhat ilyet (táp, proci?). Azt nem tartom valószínűnek, h az új alaplapon véletlenszerűen kialakul ugyanaz a hiba 10 nap után.

    A gép:
    AMD Phenom II X6 1100T 3.30Ghz AM3 BOX Black Edition
    ASUS M4A79XTD EVO (ez elméletileg 3 hetes)
    ASUS HD7870 DCU II 2GB (ez 1.5 hónapos)
    CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM
    KINGSTON HyperX 2048Mb DDR3 1600Mhz CL9 Blu (x2)
    COOLERMASTER RC-600-KKN1 Gladiator 600
    Illetve a procin egy artic freezer 64 pro van

Új hozzászólás Aktív témák