- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz sanyika987 #67750 üzenetére
Ha ki van tekerve az erő,es csak annyira esik be a fesz,az ket dologtól lehet. Vagy kegyetlenül durva tapod van,vagy hurka erőd
-
szvoboda
tag
válasz bombibmw #67751 üzenetére
Nagyon sok fejet kipróbáltam, az előbb említetteket, utoljára pedig egy JVC 821bt volt a favorit.
Én is a 304-et gondoltam, de a boltban megláttam az 5200-est és valahogy kicsit minőségibbnek nézett ki.
Nekem.
Azt mondják a kenwood menüje kusza, furcsa. Hát a pio és az alpine után kész felüdülés volt
birizgálni a menüben. A DSP-je pedig szerintem érzékelhetően jobb.
Az alpine 92bt-nél nem is használtam, mert normálisan be sem lehetett lőnei. Persze ez lehet júzer error is, nekem nem ment.
Nem bántam meg, igaz, hogy a cd-t nem használom, de nekem jobban tetszik a hosszabb képernyő, és a csúnya usb-aux kombó sem az előlapon virít. -
szvoboda
tag
Időkorr.-t akartam írni, de DSP lett belőle. Bocs.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz sanyika987 #67755 üzenetére
Akkor jó a tápod ha csak annyit esik veretve,az hibátlan
-
troll81
addikt
szia A spectron 1500d?Az erő mèrve 1kw rms te merted lakatfogoval?aramot nem neztel melle?menyit ker be?
kondi feszültsège csúcsban le esik 12.5v most akkor kondi is van a rendszerben?
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
válasz sanyika987 #67758 üzenetére
1 OHMS / 14.4V (THD<=1.0%)All channels driven simultaneously 1000W x 1 akkor a 12.5V megy hajtva ehhez tudsz szamolni.
vegyel lakatfogot az sokszor kihuz a problemabol. a 12,5 nem olyan veszes. menyivel tolt az autod?
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
válasz sanyika987 #67760 üzenetére
perfeckt. nekem 80 Ah a generator 70 ah az elso aku meg ket 92 ah powersafe van ben relezve.es 14.8V toltes kb egy 4 csatis 62A meg egy 2 csatis kb 152A enyi fut.rolla gond nelkul
-
troll81
addikt
válasz sanyika987 #67762 üzenetére
egy gyari ladam van egy krypton 66,5L bent jelenleg.a szett gladen audio sql de ez valtozik neha,ez az allando.
-
troll81
addikt
válasz sanyika987 #67764 üzenetére
Audio System Krypton 12 szeretem de neha sok. erositoben csak Steg 2 eve lassan elgge meg szerettem ezeket. lada
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
válasz sanyika987 #67766 üzenetére
ez se nagy cucc.el vagyok vele amig nem tudok hova epiteni egy rendes spl rendszert.igen ezert kell masik auto hogy abban jatszon apa
-
gramofon89
tag
Az a spectron mono nagyon jó körülménynek között is jó ha 500/600rmst lead 1 ohmon. Abból 1kwrms soha nem fog lejönni.
-
bombibmw
veterán
-
troll81
addikt
válasz bombibmw #67770 üzenetére
szia nem tudom a fej kb 15rms tud talán. próbáld meg úgy is hallod majd azt ha nem lesz jó.én próbáltam egy u dimension szettet fejről halott ötlet volt 2 percen belül.veszteni való nincs puding próbája az evés.
egy rendes 4 csatornás azért hallgatható hangerőt és minőséget produkál.
-
bombibmw
veterán
-
sanyika987
aktív tag
válasz gramofon89 #67769 üzenetére
Az már csak azèrt is èrdekes mert 50% sincs hajtva ès a dld dl12 hihajtom így vele
iphone 14
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Egy DLD 500+BR lesz a mélynyomóm.
Azt néztem, hogy elég érzékeny a hangszóró.
Képes lehet meghajtani ezt a ládát egy 4 csatornás erősítő, aminek 2 csatornája hídba kötve 150W-ot küld rá?[ Szerkesztve ]
-
gramofon89
tag
válasz sanyika987 #67773 üzenetére
Mindezt fülre méred?
Volt nekem is még nagyon régen plusz akksival 35ös táppal jó kis erősítő bohóckodni a haverok előtt. De ennek a valós teljesítménye elmarad az 1kwtól hidd el -
sanyika987
aktív tag
válasz gramofon89 #67775 üzenetére
Szagra mèrtem èrezni a tekercs szagát ha feltekerem
De elvileg mèrte is az előző gazda
De már tènyleg nem èrtek ehez szerintem
Mi számít kihajtásnak?
Ezt tisztázzuk le kèrlek
Akkor ha egy papíron 800w rms kèr a nyomó
Ami jó talán 600w na egyèbkènt de ha ennèl többet tud a nyomó amit most szól akkor el nem adom[ Szerkesztve ]
iphone 14
-
sanyika987
aktív tag
válasz sanyika987 #67776 üzenetére
Viccet fèlre tève
Ha koppan a tekercs az a max nem???
Szivesen veszem a tanítást hogy hogyan tudom mikor van kitekerveiphone 14
-
gramofon89
tag
válasz sanyika987 #67777 üzenetére
Csak a watt számít semmi más!!! Az úgy jó ha ég a tekercs és alulméretezett a papiron 6 ezer wattos erősítő!
-
sanyika987
aktív tag
válasz gramofon89 #67778 üzenetére
Ahham akkor mi számít??
Hangnyomás?
Pmpo??
Vagy mi??
Buta vagyok nem èrtek hozzá világosics fel kèrlek
Ezèrt van a fórum nem?
Èn szivesen veszem ha valaki okosat mond
Egyèpkèn nem èrdekel a watt a rendszerem most van összhangban ès nekem ez elèg
Mèg ha szokolrádió akkor is[ Szerkesztve ]
iphone 14
-
vasi89
addikt
válasz sanyika987 #67779 üzenetére
Nagyon leegyszerűsítve, nézd meg mekkora biztosítékok vannak az erősítőben és az összegüket szorozd be 10el. Ez eléggé elnagyolt számítás de egy kb érték kijön belőle. Amúgy meg a hangminőség számít, amit kevés wattal is el lehet érni. Van egy régebbi dld 500as ládám és egy rockford p1 is, ugyan abban a környezetben ugyan azzal az erősítővel a dld nagyobbat szól de a p1 meg fényévekkel szebben. Sokáig volt nekem is DLD az autóban, nem olyan rossz az de nagyon a kategória legalja.
Gyárilag ennyi van benne? Mert úgy tényleg 1KW körül jön ki. Valóban lakatfogóval a legpontosabb de van ilyen leegyszerűsített kis számítás amivel saccolni lehet.
[ Szerkesztve ]
-
sanyika987
aktív tag
-
sanyika987
aktív tag
-
gramofon89
tag
válasz sanyika987 #67781 üzenetére
Én nem mértem, de valaki már megtette. Másfelől meg nézz utána fórumokon és kiderül, hogy mindenhol ennyit írnak rá valós teljesítményre. De nem értem miért lovagolunk ezen még mindig, ha a te lelkedet nyugtatja akkor legyen ezer wattos az az erősítő.
Ha átlendülsz azon, hogy egy egy autóhifis terméknek a watt jelzője ami neked a legtöbbet mondd és számít akkor tudsz majd rendszert építeni zene hallgatásra, ez az én véleményem. -
sanyika987
aktív tag
válasz gramofon89 #67783 üzenetére
Ha vissza olvasol láthatod a vèlemènyem
Azèrt mert valaki azt mondta hogy mèg koránt sem biztos úgy van
Ez igaz mind a kettőnk esetère szerintem[ Szerkesztve ]
iphone 14
-
gramofon89
tag
válasz sanyika987 #67784 üzenetére
Legyen igazad
-
PiciPeti
őstag
Az a spectron erő egy alsó középkategóriás, katalógusadatra kigyúrt erősítő... 600W-nál több biztos nem jön le róla komolyabb torzítás nélkül.
A tekercsszagot azért érezted, mert már torzított az erősítőd, a kockajel miatt melegszik túl a tekercs (vagy egy rosszul méretezett láda miatt).
Lekoppantani csak nagyon szar ládában tudod a nyomódat ezzel az erősítővel.
Nem lefikázni akarom, de ne ess hasra tőle, és az 1KW mért teljesítmény egyértelmű kamu.
Feszültséget pontosan pedig nem mérünk se multival, se kondiba épített kijelzővel, mert ezek nagyon durva átlagot néznek. Ha tényleg kíváncsi vagy mennyire esik be a feszültséged, ahhoz egy szkóp kell, aminek megvan a megfelelő mintavételi frekvenciája. Simán lehet hogy a kijelző által "mért" 12V a valóságban 10V környéke pár pillanatra.
-
tobias40
veterán
Sziasztok!
Van egy kínai fejegységem ami nekem tökéletes de a rádiója xar.
Létezik vmi usb-s vagy másmilyen egyszerű és okos megoldás hogy jó legyen a rádió vétel?
Sajnos a beépítettje nem tud többet,ezért kellene vmi külső megoldás.
Az autó egy Bmw E46. a gyári rádió antennával.Amúgy nekem nagyon megfelel ez a fejegység csak a rádióval van gondom..
Köszi előre is mindenkinek!
-
-
Lite
őstag
válasz bombibmw #67770 üzenetére
Ne tedd. A 304 saját erősítője harmatos lepke...g, nem fogod tudni úgy visszafogni a szubot, hogy ne ordítsa le. Jobban jársz a 4 csatissal, ha az intéz mindent.
(Van 304-em, tudom, hogy mit muzsikál önerőből. Szánalmas. Ahogy az 5900BT /580 BT páros is. Inkább erősítőhöz lettek kitalálva.)[ Szerkesztve ]
-
-
tothjani81
senior tag
Üdv. Lehet hülyeséget kérdezek de szerintetek hogy érdemesebb vagy jobb elhelyezni egy szubot? Rajzoltam egy variánst jelenleg a felső formációban van. Tudom próbáljam ki hogy jobb de én egy általános véleményre vagyok kíváncsi.
Ugye ez hátulró nézve van ha felnyitom a csomagteret. Vagy esetleg jobb ha bal oldalra teszem valamelyik variánsba. Magamnak akarok zenélni a kocsiba minél dinamikusabban minél kevesebb rezonanciával. Nem kifelé izé hü..... rek módjára.Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
BBéci
legenda
válasz tothjani81 #67795 üzenetére
Ha mindenképpen basszreflex ládát akarsz használni, a nyílás ne a hangszóróval ellentétes oldalon legyen, hanem ugyanazon, esetleg az oldalán. Irtó régen nem láttam olyan kialakításút, amilyen a rajzodon szerepel. Az autóhifi őskorában, a csövek néztek ki úgy, de azok szerencsére kihaltak.
Ferdehátú ládát ajánlok, amit az ülések támlájának hátuljához lehet passzítani, az a klasszikus elrendezés és az esetek döntő többségében a hangzásuk is úgy jó.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Wolfskin
őstag
sziasztok, egy kis tapasztalat kellene.
szerkesztettem egy mélyládát, zártat. a nyomó egy focal 33A. igazából 35-50 literes reflex ládához ajánlják, de egy német fórumon olvastam, hogy 30L zárt dobozban is szépen szól (Qts: 0,575, Fs: 47.37 Hz, Vas 27,12L) Építettem egy végül 36 literes, de a sok merevítés miatt kb 32-33 literben állt meg, így koppra befért a 3-4 üléssor közé a lábtérbe.
lefuttattam ekkora dobozra szimulációt a mica.de oldalon is meg winISD-n is, szóval 50-60Hz határfrekvenciát ad -3db-vel. hm...
ami kérdés:
a Qts 0,575, de ez biztos hogy változott azzal, hogy kapott egy harmonika szerű impregnált vászon peremet amitől sokkal lágyabb lett a felfüggesztése. ez akkor elméletben jobb lett zárt dobozra?csillapításnak körbe minden falra tojástartó szivacsot tűzőgépeztem, és középre egy lap vatelint lazán. ez sok, kevés, zárt dobozt menyire kell csillapítani?
a doboz nagyon merev és szinte légmentesen zárt, kell neki valamennyi szellőzés? most beraktam a helyére, nem akarom ki be szerelgetni, hogy kísérletezzek vele, megpróbálom az elméletileg legjobb megoldást, és úgy hagynám.
most szerintem szépen szól, bár ez az első ilyen, amit csináltam és hallani se hallottam még csak gyárikat, szóval autóban nincs viszonyítási alapom, hogy mit kell tudnia. ha valaki értő épp a Kelenföldi közelében jár, szívesen venném, ha meghallgatná...
jazz, blues és folk zenén a bőgő pontos és gyors, a basszgitár is, a dob életszerű. az Egmont nyitányban már kicsit bebrummogtak a bőgők, le kellet venni a subot (12 ből) 3-ra (egyébként 4-ersen van a fejegységen), az erősítő (mrv-1000) gain pedig 6 órától indul, és kb 8-9 óra állásban van. ezt lehet így hajtani?
kb ennyi.
a többi eleme: (vdo dayton CD3300, alpine 3554 aktívan és mrv-1000 a subhoz, morel, elate 6.2 focal tnk magassal, és a focal 33A)
[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
BBéci
legenda
válasz Wolfskin #67797 üzenetére
A lágyabb felfüggesztés egyáltalán nem jelenti azt, hogy jobb neki a zárt doboz, inkább az ellenkezője lehet igaz.
A doboznak teljesen légmentesnek kell lennie, ezért minden esetben ragasztással kell összeilleszteni az MDF lapokat. A csavarozás és a csapolás nem elegendő.
A tojástartó szivacs csak magastartományban csillapít, ezért szubládában olyan, mint halottnak a csók. A vatelin virtuálisan növeli a térfogatot. Mivel a ládád picit nagyobb az ajánlott 30 liternél, a térfogat további növelése inkább káros, mint hasznos.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Wolfskin
őstag
értem, köszönöm.
a tojástartó szivacsot vegyem is ki?
a doboz egyébként ragasztott, csavarozott, de nem mdf, csak bútorlap.
a 30 liter sem biztos, ezt csak egy forrás írta, aki eladni akarta, hogy 50literes reflexben és 30 literes zártban szólt jól a tapasztalatai alapján. viszont minden más forrás (igaz, nem sok van), reflexdobozba ajánlja.
na most nekem nem kell sem nagy hangnyomás, sem a nagyon ütős elektronikus basszus, akusztikus zenét hallgatok, tehát egy zárt ládát annak minden előnyével együtt jobban preferálnék. viszont ez a mélynyomó volt már, és mivel javítva lett, az sem gyári már. Tehát elvileg ahogy most szól, már tetszik. de ha bármivel javítani lehetne, nem lennék ellne. (új dobozt nincs kedvem csinálni, de még egyszer ki-és szétszerelem, ha kell).szóval a csillapítás minimalizálásán kívül mit lenne még érdemes megpróbálni?
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
BBéci
legenda
válasz Wolfskin #67799 üzenetére
Benne hagyhatod a szivacsot, nem oszt, nem szoroz.
Mivel a doboz és a hangszóró adottak, csak a csillapítóanyaggal, annak mennyiségével - ebbe a nullázás is bele tartozik - tudsz kísérletezni. No meg a vágási frekvenciával és az elhelyezéssel.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Tőzsde és gazdaság
- Bitcoin topic
- Milyen egeret válasszak?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest