-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok
BMW e39-ben szeretném lecserélni a gyári fejegységet. Egy JVC kdx 220-ast szeretnék bele mert az van itthon. A kérdés a következő, ha ezeket a dolgokat megveszem hozzá akkor a kormányról való távvezérlés is fog működik ? Mert szerintem nem lehet rákötni erre a rádióra, vagy tévedek ? Légyszíves segítsetek
-
-
kacsa7
őstag
Persze azért fontos megjegyezni, hogy nem mindegyik amcsi erősítőre jellemző ez az "amcsi" hang. Egy Phoenix Gold pl. inkább visszafogott és érzelemmel töltött, meleg karakter, de a Soundstream-nek is vannak finomabb hangú erősítői, a Zapco pedig a mai napig nagyon komoly SQ erősítőket gyárt.
-
addikt
Üdv!
1, Ahogy olvasom itt senki sem javasolna a műanyag keretet a hangszóróhoz. Annyira ne,hogy inkább MDF-ből csináljam meg a keretet,hiába van műanyag átalakítóm? Vennem kell lapot valami barkácsboltban.
2, Hangszóró alá kell valami anyagot tenni,hogy ne legyen veszteség? Vagy a csavarokkal annyira fel lehet fogatni,hogy felfekszik tökéletesen a keretre?
3, Kaptam kölcsönbe egy MA Red Attack 2,5k erősítőt. Érdemes egyáltalán beszerelnem egy fejegység és egy első szett hangszóróhoz? "320W" de 15A bizti van benne
-
BBéci
legenda
válasz kacsa7 #68553 üzenetére
Igen, ez valóban teljes mértékben igaz.
Már nem emlékszem, hogy annak idején miért nem ZX 450-et vettem a Rockford helyett. Alighanem az ára döntött és valamennyire a megadott teljesítmény is, ami persze a valóságban több.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
McSico
senior tag
Senkinek nincs tapasztalata a Mac Absolute 304-es hangszóróval?
Mondjuk már mindegy vettem egyet, de vártam valami megerősítést a doboz mérete kapcsán...
Nem linkelem be megint a hsz-em olvassatok vissza..."Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
BBéci
legenda
válasz gramofon89 #68560 üzenetére
Ez majdnem olyan, mintha műanyag dobozba szerelnél hangszórót. Alapvető fontosságú a lehető legszilárdabb felfogatás, amit egy efféle vékony műanyag nem tud biztosítani.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
addikt
Nekem nem vastag a keret és elég merevnek tűnik. Kemény műanyag a hatása. Meg azt gondoltam nem csak odacsavarozom,hanem oda is ragasztom az ajtóra a keretet. Az a legbiztosabb.
gramofon89: Ha már az ajtót is leszigetelem,akkor szeretném jól csinálni. Már vagy 2 hete tervezem,de nem volt időm rá(komplett nap) és az időjárás miatt sem tudtam beszerelni a cuccot Nem drága otthon barkácsolni egy keretet,csak lapot kell szerezni,dekopírt és kell 1 óra kivágni. Ha ennyit számít akkor várok és beszerzem ezeket is.
Egy olcsó erősítő szerintem csak ront a helyzeten mint javítana a fejegységhez képest. Értem hogy jobban meg tudná hajtani a hangszórót,de amikor a profi erősítők is színezik a hangot és itt arról írnak
Akkor egy olcsó mennyire el tudja rontani. Meg plusz kábelezés és macera is. Az eredmény meg kérdéses,mert lehet jobban bömböp majd de minőségre meg csak rosszabb lesz. -
BBéci
legenda
válasz grabber #68562 üzenetére
Biztosan nem merev annyira, mint egy 15 mm-es MDF gyűrű.
A fejegységek erősítője szerinted nem színez? De bizony, ráadásul erőtlen, dinamikátlan. Ezzel szemben vonal kikenetről sokkal jobb minőségű jelet adnak.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
addikt
Sose lesz vége Így mindenképp egy komplett hétvége kell majd hozzá. Az erősítőt az utasoldali ülés alá lehetne beszerelni,plusz akksitól kellene egy új kábel hozzá és még RCA is.
Vagy majd beszerelés előtt amikor szét van bontva minden még akár le is próbálhatom,milyen fejegységről és milyen erősítővel.
-
troll81
addikt
-
addikt
válasz troll81 #68566 üzenetére
Köszönöm a választ. Én maradnék a fej-nél. Félek,hogy nem minőségi erősítőt kaptam kölcsönbe a kollégától(eladná nekem ha beválik,de az ára alapján nem gondolom minőséginek). Kicsit kiköltekeztem magam,nem szeretnék már többet költeni rá. Viszont 2x sem szeretnék kábelezni. Ha erősítőt szerelnék be akkor tuti a mostani beépítésnél. Később már nem bontanám meg,ha nem muszáj.
Sajnos tapasztalatom nincs,hogy el tudjam dönteni,hogy fej vagy erősítő. Csak olvasás stb alapján tudok döntést hozni. Na meg pénz -
addikt
válasz troll81 #68568 üzenetére
Még ott vannak a csipogok is. Azt is meg kéne hallgatnom hova érdemes raknom és még be is kell barkácsolnom. Szerintem az A oszlop lesz,mert máshova nem fér. Az sem pár óra,ha esztétikusan mindent meg akarok csinálni. Szerintem ami van azt beszerelem mostanában. Aztán meglátom mi lesz. Ha hiányolom majd a mélyeket,akkor úgy is kell majd erősítő.
Értem,hogy a minél nagyobb a jobb,de azért ez már túlzás Manapság van már nyomtató,nyomtass rá nagyobb értéket
-
Warloo93
tag
Sziasztok. Ki mindenki megy Szentendrére? Lehet majd hallgatózni is? Kellene valami referencia, ha majd nekiállok építeni a hifit.
-
BBéci
legenda
válasz grabber #68567 üzenetére
Véleményem szerint ha nincs a rendszeben végfok, akkor az nem autóhifi. A belépő kategóriát kivéve, nem kellene a fejegységekbe erősítő. Felesleges kifizetni az árát és amelyikben kikapcsolható, az is termel valamennyi hőt.
Ismétlem, össze nem hasonlítható a hangszóró és a vonal kimenetek minősége.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
@tco@
aktív tag
Sziasztok,
nemsokára Swift-re váltok (2005-2010), és szeretnék bele egy vállalható szettet (fejegység+2 hangszóró), vegyes műfajhoz, de kevés elektroval. Ezekre+beépítés+sallang 100k forintot szánnék. Azt tudom, hogy középkat fejegység+Hertz EV 165L.5 hangja nekem megfelelő lenne, de kicsit jobb az nem lenne rossz, mélyláda kizárva (kicsi a csomagtartó).
Mi lehetne a legjobb kombó (hangfalpár+fejegység)? Valószínűleg Paradoxéknál intézném az egészet.
[ Szerkesztve ]
-
kobefiam
csendes tag
Sziasztok!
Erősítőt cserélek a héten, és az lenne a kérdésem, hogy ha úgy cserélném, hogy nem húzom le a sarut az akksiról, lehet valami gubanc belőle? Nem akarnék újra állítani mindent...
-
-
BBéci
legenda
válasz hislah #68572 üzenetére
[link].
Bármelyik Skoda szalonban hallgathatsz olyat.(#68574) kobefiam
Miért kellene levenni az akkumulátor saruját?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz kobefiam #68577 üzenetére
Félreértettél.
Természetesen meg kell szakítani a tápellátást, de arra egy normálisan megépített rendszerben más lehetőségek is vannak, (kell legyenek) mint a saru levétele.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
troll81
addikt
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Peugeot 206 SW autómban szeretném a gyári rendszert cserélni.
Zeneileg főleg rock/metál (Metallica, Iron Maiden, ROAD, Queen stb.) amit hallgatok.
Fejegységet cserélném, itt én Pioneer MVH-s100uba típusra gondoltam. Fontos, hogy FLAC-et szeretnék
USB-ről hallgatni.
Ezen felül az első, gyári hangszórókat cserélném. Itt merül fel több kérdésem is:
- Kétutas hangszóró esetén, az első ajtóba menő 4 vezeték gyári csatiját levágom, 2 vezetéket kap a 16,5-ös hangszóró, 2 vezeték pedig megy előre a tükrökhöz, ahol
a csipogó gyárilag kialakított helye van? A hangváltót ide kéne beszerelni, a csipogó 2 vezetéke elé?
A csipogónak gyárilag megvan a hely, be is van elvileg vezetékelve és még szemben is helyezkednek el egymással.
- A másik lehetőség, hogy koaxiális, 3 utas hangszórót teszek be az első ajtókba.Szerintetek melyik az ajánlottabb megoldás?
Az első lehetőség esetén a fejegység alsó/felső szűrője lényeges nekem? Nem teljesen értem, hogy hogyan tudnám a fejegységnél "vágni" pl. a magas hangokat, ill. ez miben más mint a külső hangváltó használata?
Kétutas rendszer esetén én az Alpha Audio 165-re gondoltam, a fejegységre és a hangszórókra 40 ezret szánnék.
Előre is köszönöm a segítséget, és bocsi az amatőr kérdésekért."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
kemalboy01
tag
Sziasztok!
Azt lehet tudni, hogy a gyári focus mk1 hangszóróinak mi a terhelhetősége rms-ben?( nem mintha arra alapoznék, csak merő kiváncsiság...).
Illetve most nemrég vettem egy kenwood kmm bt 304 fejet. Hogyan állítsam be hogy elfogadható legyen a hangzás? -
troll81
addikt
válasz lumpy92 #68582 üzenetére
A 40k keret melle kellene meg egy kevés mert ezen a zenen szet fog esni minden. A kabeleket cserelni kellene szigetelni az ajtot legalabb. Meg at kellene gondolni a keretet a 40 k kevés lesz ha be is teszed nem biztos boldog leszel ha minden zorog es nem ezt vartad stbb. Egy 60 k lenne idealis minimalis szigeteléssel meg gladen alpha szett minimummal.
-
addikt
válasz kemalboy01 #68583 üzenetére
Mivel nekem is az van és a hangszóró hátoldalára 25w van írva,arra lehet következtetni,hogy nem sok
Ma az Alpine fejegységgel meghajtottam és az 4x50W jó indulattal,de az biztos hogy a hangszórót ki tudta hajtani. -
addikt
válasz troll81 #68580 üzenetére
De a D osztályú sem tűnik sokkal olcsóbbnak. Nekem ez a 25w maxon is elég hangos volt a gyári hangszóróból. Eldöntöttem,nem lesz most erősítő. Ha majd hiányolom majd másik projektem beszerelem,de nem most. Amíg nem tudom mennyivel jobb erősítővel,addig nem fog hiányozni a hangja
-
BBéci
legenda
válasz grabber #68586 üzenetére
Amire 4x50 W van írva, az valójában 4x12-15 W!
A csúcskategóriás (100-200000 forintos) fejegységek is olyan mértékben kezdenek torzítani a hangerőszabályzó 50 %-os állása fölött, hogy borzalom. 80 %-on hallgathatalanok. Ezt 1993 őszén tapasztaltam a saját káromon. Azt hittem, a hangszórók nem bírják, megvettem Ausztriában az egyik legdrágábbat 2500 schillingért és pontosan ugyanott kezdett torzítani, mint az elődje. Az a schilling összeg durván 22000 forintnak felelt meg, amikor a bruttó átlagfizetés 27000 Ft volt!!! Tehát olyan, mintha ma 230000 forintért venném, mert a 2017-es bruttó 297000 Ft. Több mint egy havi nettó kereset egy nyavalyás hangszórópárért!!! Fent pihen a padláson, eladni sem volt kedvem.
Az elülső hangszórókat egy kétcsatornás erősítő hajtotta, amikről szó van, azok az úgynevezett rear-fill hangot adták, Passat kombi hátsó fertályában. Aztán ezeket kihajítottam az autóból, vettem egy négycsatornás Kenwood erősítőt és (én balga) izobarikus bandpass szubládát.
A fentiekből látható, voltak mellényúlásaim, az olyanoktól akarlak megkímélni titeket a tanácsaimmal.Nem azért kell végfok, hogy hangosabban szóljon a zene!
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Hi!
Létezik usb-s rádió vevő amivel jó minőségben tudnám fogni a rádió csatornákat?
A kínai fejegységemen nagyon gyatra a rádió adó vétel,olyan mintha nem lenne bedugva az antenna,folyamatosan gyenge,attól függetlenül hogy vidéken vagyok vagy Budapesten .Van ötletetek erre a nagy problémámra?
-
addikt
Értem. Én csak a fejegységet akartam lecserélni,mert a gyári kazettá volt. Aztán a hangszórót,mert recseg a gyári. Aztán ajtószigetelés is.megvan már. Most ott tartok,hogy erősítő. Sose lesz vége,de bakker az erősítőn sok múlik. Kerestem is Youtube videót és egyet találtam arról,hogy valaki a bal oldali hangszórókat fejegységről a jobb oldaliakat meg erősítőről hajtja. Videó közben átvált az egyik oldalról a másikra. Így is hallható,hogy mennyivel dinamukisabb az erősőtíről.
Ha van egy gyári 25 wattos/db nem tudjuk milyen érzékenységű hangszóró pár és ez maxon már baromi hangos számomra. Akkor egy 50 RMS/hangszóró 93 dB pár hangosabban szólna? Vagy mennyire kellene ezt kihajtani,hogy ugyan annyira szóljon?Ami nálam van Red attack 2500 az pont kihajtaná az 50 RMS hankeltőket a 60W RMS-vel. Legalább az most nálam van és nem sokat kellene rá költenem.
-
bivalyos
tag
Sziasztok, aktív mélynyomót keresek ülés alá, ki is néztem 1et ami ár érték arányban jó lehet, de a véleményeteket kérném az alany egy
Mac audio micro cube 108dÜdvözlettel: bivaly
-
MunezXBK
nagyúr
-
tobias40
veterán
válasz MunezXBK #68597 üzenetére
Köszi,közben kigoogliztam...
Van ilyenem de ugye ezen nem Bmw-s a rádió csatlakozó és így nem tudom betenni.
Az előző fejegységhez volt ilyen de a fejegységen csak Bmw-s csati van sztem...Most látom hogy van Bmw-hez is.
Ez megoldaná szted a gondomat?
Egy próbát megér,nem egy drága cucc....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest