- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Nyomtató topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
troll81
addikt
válasz MunezXBK #60600 üzenetére
koszonom.ez a feladat lehet nem az en hozzaertesemnek megfelelo szinten van sajnos a posicional fealliom a frontot mondjuk meg csinalja a bemerest es addig lehuzom a sub rcat?hihetetlen mennyi tudast es tapasztalat kell ehhez.sokkal egyszerubbnek gondolnam reggel ota nezelodok RAINBOW GL-C6.2 Active ezzel szemezgetek nezelodok
[ Szerkesztve ]
-
sutyesz96
őstag
Sziasztok!
Pioneer fejegységen, amin hátul van az RCA bemenet, hogy lehetne előrevezetni a jack kábelt? Nem is értem egyébként a koncepciót hogy ez így mire jó..
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
Lite
őstag
-
rover45
őstag
válasz rover45 #60568 üzenetére
Sziasztok!
Visszatérve a hivatkozott hozzászólásomhoz, az történt amit írtatok.
Kipróbáltam egy másik méllyel és azzal tökéletesen működik.
Beleszagolva a sub hátuljába még most is érezni az égett szagot.
Annyi a változás, hogy szétszedés után derült ki, hogy nem a linkelt SW1251 a mély, hanem egy SW3012.Két dolgot szeretnék kérdezni:
- Ezek szerint simán létezik az, hogy egy "nem túl erős" erősítővel, tönkre tudok tenni egy relative normálisabb mélynyomót? Nem értek az autóhifihez, így csak a száraz számok alapján azt gondolnám, hogy egy maximum 400W-os erősítő, nem tehetne kárt egy maximum 700W-os mélynyomóban. De az aláhúzott részre hivatkozva, nyílván rosszul gondolom és nem adhatok akkor csak a nyers Watt értékekre ... Kérem, ha valaki ráér, okosítson fel- Van-e értelme megcsináltatnom a mélyet, vagy inkább cseréljem le? Látszólag nincs baja, szaga van, illetve bizonyos hangerő felett nem szól, de alatta tökéletesen.A Balaton mellett lakom, van bárkinek ismerettsége a Dunántúlon, ahol a fenti SW3012 mélynyomót helyre tudják hozni?
Köszönöm
szerk: Lehet a gond forrása, hogy a mélyet hídba kötve használom?
[ Szerkesztve ]
-
Lite
őstag
válasz troll81 #60608 üzenetére
Ne aggódj, nem olyan meredek. Viszont Front Left-re állítsd először, hiszen onnan fogod hallgatni.
Ha az eleje megvan, a szubot azzal a fejjel azért jól hozzá lehet rakni.
A mérés előtt a vágásokat állítsd be, azt nem teszi meg a fej! Illetve, mivel 1 szubod lesz, a fejen azt tedd mono-ra. És nagyon-nagyon csöndben csináld! (Én éjszaka csapattam a teremgarázsban.) -
Lite
őstag
válasz rover45 #60609 üzenetére
Ez a kockajeles hajtás tipikus esete lesz, amikor széterőlködi magát az erősítő, torz jelet ad ki és kinyírja a hangszóró tekercsét. Ezért mondják itt a nálam okosabbak, hogy a szobai hifivel ellentétben az autóban az erősítő legyen nagyobb teljesítményű, mint a hangszóró.
Székesfehérváron vagy egy hangszórós hely, régi cuccokat restaurálnak. Ott talán tudnak tekercselni így. Valami .... 2000 Bt., ha jól emléxem.
-
Ear001
addikt
válasz rover45 #60609 üzenetére
Persze. Az erősítő maxra járatva elég sok torzítást generál, emiatt a hangszóró olyan jeleket kap, ami nem csak le-fel mozgásra készteti, emiatt az amúgy is meleg tekercs a hangszórón leéghet, a cső, amire feltekerték deformálódhat, stb. Ugyan ezért lehet simán leégetni egy első szett magasát autórádióról, ott is a torzítás a ludas, míg erősítővel ugyan ez már nehezebb mutatvány. Ezért ajánlott nagyobb teljesítményű erősítőt használni, mint ami a hangszóró névleges teljesítménye, és a szinteket jól beállítani.
-
rover45
őstag
Köszönöm! Ajánlottak már egy fehérvárit, remélem egyról beszéltek, utánanézek
Ear001: Értem, jól elmagyaráztad köszönöm! Ezek alapján, vagy megcsináltatom a jelenlegi mélyet és kultúráltan használom a jelenlegi összeállításban, vagy veszek egy kisebb teljesítményű mélyet helyette, vagy egy erősebb erősítőt?
-
-
sutyesz96
őstag
válasz GyurosAki #60605 üzenetére
szia. Fúrni nem igazán szeretnék, jó lenne valamilyen jobb megoldást találni.
(#60606) Lite: Nem kell túlbonyolítani, csak én vagyok a laikus.
Jack kábelt szeretnék rádugni a fejegységre (tehát egyszerű, 3,5mm-es), másik felére meg menne a telefon.No matter what, you keep finding something to fight for.
-
nemethchek19
aktív tag
válasz nemethchek19 #60515 üzenetére
Erre valakinek valami ötlete?
A fejegység továbbra sem kommunikál usb-n keresztül az androidos telefonommal. Más telefonnal igen. Igazából, csak az ARC miatt szeretném használni.
Ezt írja ki a fejegység:
- "Error 19"
- "Format Read"Valaki találkozott már ezzel a szituációval?
Felmerült, hogy ennek a hiánya az oka, de nem biztos: "Android Open Accessory (AOA)"
[ Szerkesztve ]
-
Lite
őstag
válasz nemethchek19 #60621 üzenetére
Mire van állítva a telefonod usb kapcsolata? (Emlékeim szerint több opciót is feldob, de talán a háttértér esetében működik).
Ennyit ír róla a Pio oldala: -
Lite
őstag
válasz nemethchek19 #60623 üzenetére
Elvileg az MTP lenne a nyerő.
-
Akos1994
aktív tag
Gyújtáslevételnél mi okozhat hangszórókból jövő hangos pattanó hangot?
RCA-kat ellenőriztem, (egyszer volt már ilyen problema, de akkor félig le volt csúszva egy rca a fej mögött), test szerintem tuti rendben, gyári és rozsdamentes pontra van fogatva a saruja.. Minden a helyén elméletileg.. Mit kell ilyenkor még átnézni? -
lautnermark
aktív tag
válasz Akos1994 #60626 üzenetére
Pontosítsunk, csak simán gyújtás levétel vagy ilyenkor ki is kapcsolod a hifit vele?
sutyesz96
Jobban szeretnél 2 nagy rca aljzatot az előlapra? Ha nincs kedved fúrni, akkor húzd el a kábelt a kesztyűtartóba.nemetcheck19
A fejegységed manualja mit ír az error 19-re?[ Szerkesztve ]
-
Amarth
aktív tag
válasz nemethchek19 #60623 üzenetére
Mtp-re állítsd.Nálam úgy megy.
Porfestés Szegeden, rövid határidővel!
-
Akos1994
aktív tag
válasz lautnermark #60627 üzenetére
Bocs, ezt el is felejtettem.. Gyújtás levételkor kikapcsol a fejegység/hifi, és olyankor "pukkan", viszont ha pl. gyújtás közben kikapcsolom a fejet akkor semmi, és utána gyújtás levételkor is semmi.
-
zsoltee53
csendes tag
Sziasztok!
Gyári fejegység helyére szeretnék másikat beépíteni, ehhez kérnék segítséget.
Vásároltam egy komplett szettet, minden volt benne, amihez a beépítéshez szükségem lesz. Direkt olyat vásároltam, ahol csak a kábeleket összekötöm és mehet az új fejegység a régi helyére. Nem akarok semmit elvágni, forrasztani stb. Sajnos azonban két kábellel gondom akadt, a képen ezeket bekarikáztam. Az aktív átalakítóhoz tartozó testet és az antenna átalakító kábelét hova kellene kötnöm? Videókat és leírásokat már néztem, mindenhol csak a bekötött kábelköteget benyomják a műszerfalba, persze ez a két kábel sehol nem látszik, a leírásokban pedig csak annyi van, hogy "X. lépés: Kösd az Y kábelt a helyére".
Autó: Audi TT 8N (2000)
Gyári fejegység: Audi Concert + aktív Bose rendszer
Új fejegység: Sony DSX-A400BTElőre is köszi!
[ Szerkesztve ]
A szállításhoz soha nem veszek csomagolóanyagot, kizárólag újra felhasznált műanyagot és kartont használok (a ragasztószalag kivételével). Ha nem tudod újra felhasználni, kérlek, dobd a szelektív gyűjtőbe!
-
BBéci
legenda
válasz zsoltee53 #60633 üzenetére
Bár az Audi Bose rendszer nem éppen csúcsminőségű, de azért annál a Sony fejegységnél két kategóriával jobbat érdemelne.
Szerintem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
troll81
addikt
sziasztok.tegnap neki altam a prs allitgatasnak nem volt tetszetos az egesz.radio ill mp3 van itthon az sem tul jo minosegben.ma elmentem vettem audio cd.t jazz ill rock kategoriaban, egy egy darabot a rock (metalica album)mondom egesz jo lett szerintem a jazz lemez mivel nem szeretem igy nem is akartam ra probalni se,de ha mar van akkor miert ne.hat nem dobtam ki belole kurva jo ez az eso benyomas rola utana meg finomitottam de nem vettem ki jarok egy par napig.jelenleg passziv de nekem tetszik.tervezem aktiva tenni de csak kesobb meg.meg ahhoz meg informalodni kell sokmindenrol ezzel kapcsolatban a fej nagyon jo elegedett vagyok vele nem visit mint a versenytarsai es csak fejet csereltem.a tanulsag egyszer kell jot venni.
-
GyurosAki
tag
Srácok, ez mennyire lenne jó vétel elektronikus zenére a hifo geminihez? Szinte kizárólag csak 2003-2005ös német fórumokon találni róla némi infót. Ott azt írják, hogy high end...
-
BBéci
legenda
válasz troll81 #60636 üzenetére
Ha nagyon muszáj valamelyik alkotóelemet legfontosabbnak nevezni, akkor az szerintem egyértelműen a fejegység. Ha egy csőbe az egyik végén nem töltesz be valamit, az a másik végén biztosan nem fog kifolyni.
Az is tény, hogy hiába van kiváló fejegységed, ha a nyersanyag, a zene szar. Az MP3 és a rádióadások minősége borzalmas, ezt Te is tapasztaltad.
Egy jó fejegység (ha a lánc többi eleme azonos minőségű) meg tudja mutatni a különböző CD-k közti különbséget is. Találkoztam ugyanannak a kiadónak/gyártónak fél év különbséggel préselt lemezeivel, durva hangminőség különbséget hallottam, pedig az volt a cél, hogy kapcsolgatással, lemezcsere nélkül össze tudjak hasonlítani két CD-játszót.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz troll81 #60639 üzenetére
Amiket felsoroltál, azok ajánlottak, valamint kedvencem, a Focal Utopia is. Eszembe jutottak még a Brax hangszórók, amiket mindig nagy örömmel hallgattam.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
B-enji
tag
válasz troll81 #60639 üzenetére
Ha kedveled a hangszeres zenéket, én megfontolóra venném a Hertz Mille Legend szettet is.
[ Szerkesztve ]
-
padi68
senior tag
Sziasztok, sajnos a kocsimban a rádió nem szól jól mikor városon kívül kocsikázom, és mivel egyben van sok egyéb kapcsolóval szükségem lenne egy jó lejátszóra
mi az ami ajánlott 100-400€ környékén?
AUX-on keresztül csatlakoznék a kocsi hangszóróihoz a rádión keresztül...vagy van valami más lehetőségem?
Köszönöm Árpi
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Elektromos autók - motorok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Xbox One
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest