- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
I'am Dony
őstag
válasz szakall77 #60250 üzenetére
Köszi, de ne szerénykedj
Még egy dilemmát segíthetnél feloldani, ami típusfüggetlen. A Bit ten beállításánál írják, hogy az RCA-k az erő felé legyenek lehúzva, a fej legyen a torzítási határ alatti hangerőn és ezt követően tekerjük a potikat a ledek villanásáig. (a bemenet nagyjelszint lesz) Na amit nem értek: honnan a bánatból tudjam, hogy a fej az új Rainbow szettel hol kezd torzítani, ha akkor szerelem be és az RCA-k le vannak húzva? Vagy nézzem meg a gyári szettel és ugyanezt a hangerő értéket alkalmazzam?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz szakall77 #60249 üzenetére
Az összeset valóban nem ismerem, de a Volkswagen csoport autóinak jelentős részéhez kapható a gyárival szinte hajszál pontosan megegyező kinézetű és funkciójú fejegység. Alpine, Blaupunkt, ESX, Kenwood, Pioneer, Zenec, stb. Utóbbiból létezik BMW, Fiat, Ford, Hyundai, Opel, Mercedes. [link]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kacsa7
őstag
válasz I'am Dony #60251 üzenetére
Amit mondasz, az a BIT Ten bemeneti jelszint beállítása. Ott van a bal és jobb csatornának a "clip"-es ledje. Ha világít, akkor már torzít. Addig kell tekerni, amíg el nem kezd világítani, amikor ez megvan, akkor egy picit vissza. A fej 3/4 hangerőn még biztosan nem torzít. Jobban úgysem fogod tudni, mert ezt csak oszcilloszkóppal lehetne mérni. Ráadásul a beállításhoz a CD-n alacsony freki szól, ami a legrosszabb eset. Zenén ezt nem nagyon fogod elérni.
Egyébként irreleváns ebből a szempontból, hogy Rainbow szett, vagy gyári 10 cm-es koax hangszóró van a lánc végén. -
szakall77
csendes tag
Egy A6-ból indultunk. És hozzátettem hogy Prémium. Egy Golf vagy Octavia szerintem nem prémium.
Ha beülsz egy A6-ba mondjuk és megtapizod a gyári fejet ( ha lenne rá lehetőség ) akkor nem hiszem hogy ki akarnád cserélni Zenec-re aminek kemény ropogós műanyag előlapja van......amig a föld kerek...
-
I'am Dony
őstag
válasz kacsa7 #60253 üzenetére
Köszi. Akkor a gyári cuccal megnézem és az marad indulásnak. Másik: szükséges a fejről mind a 4 hsz. vezetékével menni a Bit-ig vagy elég a 2 első (így elég lenne 4 szál vezeték erre) és a Bit bemenetnél átkötnék a 3. és 4. csatornára. Nem spórolás miatt csak a kevesebb vezeték okán.
-
Reneolus
tag
CTK rezgéscsillapító anyagaival van valakinek tapasztalata? STP készlethiány van, kifutottak a régi szériák, és CTK-át ajánlottak helyette.
Helix P DSP, JVC R981BT, Morel MT23/Soundstream Reference 300, DLS UP6/Emphaser EA2190, Emphaser EG12 (ETBR112)/Signat RAM3 MKII
-
BBéci
legenda
válasz szakall77 #60254 üzenetére
Valamit akkor is kezdeni kell az A6 gyári rendszerével, mert egy autóhifis számára siralmasan szól.
Prémium közeli Passatokhoz is kaphatóak autóspecifikus fejegységek.
Miből gondolod, hogy nincs lehetőségem A6 gyári fejegységét tapizni?
(#60261) civicfan
Nem kevés a 2 mm? 3-4 szokott szerepelni az ajánlatokban. Netán másik réteget is ragasztasz rá?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Lite
őstag
válasz pengusz77 #60259 üzenetére
Na végre, kezd alakulni. Rövid fej,3 pár rca, 4V, időkorr. Csak azt nem értem, (pontosabban inkább azt érzem, hogy amióta a Kenivel összeálltak, mintha a JVC-t direkt a gyengébb márkának állítanák be) miért csak 48kHz/24 bit a maximális felbontás, amit le tud játszani. Az év elején még pont azt reklámozták, hogy a JVC-nél eljön a Hi-Res audio kora, most meg, ha ránézek, pl. a Keni 2 din fejek kb. hülyére verik speckó alapján a 2 din mezőnyt (192kHz/24 bit!!!!), a JVC meg még a Pio-t (96kHz/24bit) sem tudta befogni. Vagy nem akarták, hogy túl jó legyen...
Pedig rövid fej manapság igen ritka, pláne 3 pár kimenettel...
Európában lehet már tudni,milyen típusszámmal jön? Én még a 441BT-t is csak 2 rca-snak látom...
-
civicfan
tag
Éppen ma készültem el az egész ajtóval, a kiemelő gyűrű maradt utoljára!
Az ajtón már van 1 réteg Amortson (2mm) bitumenlap, én arra tettem még rá ezt a butilt, és a szerelőnyílásokra.
Ma déu. mikor meghallgattam bizonyos zenéken a mély megváltozott, javult. Olyan mélyládaszerű, ráadásúl nem remeg annyira a műanyag kárpit, mint mikor bitumenlap volt a szerelőnyílásokon. -
BBéci
legenda
válasz civicfan #60266 üzenetére
Akkor nem tévedtem, amikor kevésnek gondoltam a 2 mm-t.
Egyelőre csak tervezem a műveletet, a tubuson látott orosz videók alapján, két réteggel. Fogalmam sincs, mikor lesz belőle konkrétum. Leginkább pénz kell hozzá, nem csak a csillapító anyaghoz, hanem a fejegységhez, valamint ki kell találni, hogyan vezetem át a kábelt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szakall77
csendes tag
Tudom. Van rá megoldás természetesen, de a kitűzött célösszegbe nem fog beleférni sehogysem, mert az autó rendszerének megkerülése kerül ennyibe ( jel, táp).
A Passat sosem volt prémium, az középkategória.
Miért ne tapizhatnál A6 fejet?
Olvasd el mégegyszer.( ha lenne lehetőség a fejegység kicserélésére akkor sem opció, mert a gyári ugyan hifi szempontból olyan amilyen -egyébként rendes rendszerrel mögötte nem is olyan rossz,nem az a leggyengébb láncszem a rendszerben- de kinézetre a kettő nem is összehasonlítható)...amig a föld kerek...
-
szakall77
csendes tag
-
törölt tag
válasz Reneolus #60269 üzenetére
Egy réteg Silent,kb olyan merevvé tette az ajtót,mint a hanno. Hangban is nagyon jó,de hogy egymáshoz képest melyik a jobb,azt csak tesztel lehetne eldönteni. Arra meg nem most fogok sort keríteni,hogy 4-5 egyforma dolgot építsek. Ami biztos,hogy jó vele dolgozni. Ja és a két réteg stp-vel is simán felveszi a versenyt. Természetesen a 2mm-es ről van szó,..a 4mm-es még durcább
[ Szerkesztve ]
-
-
szakall77
csendes tag
A nagyobbak közt a Passat kivétel, hogy lehet cserélni.
De cserélhetetlenség jön lefelé :-) a következő Renaultokban sem lehet már csereberélni mert vettek valahonnan egy csomó tapipadot és mindegyikben az van, teljesen céltalanul bénán berakva ( de akkor sem cserélhető).
Vagy tegnap volt nálam egy új Mercedes E s213, a műszerfal nem változtatható sehogysem....amig a föld kerek...
-
FerQleS
csendes tag
Sziasztok!
Egy tanácsot szeretnék kérni tőletek; Focal ES 165 K komponens szetthez milyen erősítőt javasoltok?
Kicsit körbe néztem a használt piacon, és találtam két típust is amin megakadt a szemem, egy Sinus Live SL-A6505, és egy Rokford PRIME R300X4... ezek szóba jöhetnének, vagy rossz kategóriában nézelődök?
Meg egyáltalán jól gondolom, hogy érdemes használt erősítőt lőni, vagy ezen szett mellé egy újat kéne venni inkább?
Előre is köszönöm a segítséget! -
BBéci
legenda
válasz szakall77 #60274 üzenetére
Két és fél hete átvett Octaviámban olyan fejegység van, ami cserélhető és választék van bőven, csak pénz kell hozzá. Legjobban a Pioneer tetszik, viszont az Alpine után a második legdrágább. UK-ben találtam egy boltot, ahol 800 fontért adják, de egyáltalán nem biztos, hogy mire összejön rá a pénzem, akkor is lesz annyiért. Esélyes a Blaupunkt Bremen 975 is.
-
mandras81
senior tag
Urak!
Macaudio SC08 20-as szub milyen minőség lehet, valaki hallotta már? Egy dupla ládában két ilyen vajon működhet metálra, vagy jobb egy gyors 30-as?
-
mandras81
senior tag
válasz Osynho #60200 üzenetére
Igazából nincs nagyon mit részletezni. Komponenscsere nem volt, Peti "csak" rendbe rakta a fázisokat meg az időkorrekciót, és láss csodát!
Azóta hallgatva - illetve, már akkor is a Peti rendszerének meghallgatása után - kezdem érteni, hogy miért mondják némelyek a Steg-re, hogy kicsit steril. Mivel itthon is Harman és régi JBL páros van, ezért nekem melegebb, dögösebb hangzásra lenne szükségem, így valószínűleg idővel a Steg is menni fog, de most nem ez a legnagyobb bajom, hanem a lentebb említett "torzítás". Ez pedig attól tartok csak akkor fog eltűnni, ha a szett lesz leváltva.
#60221 Akos1994 :
Viszont a szettet leváltani a jelenlegi autóban nem olyan könnyű, hiszen én úgy tudom, hogy a Predator külső átmérője nagyobb, mint az átlagos 16-os kick-eké, ezért mókolni kéne az ajtópanelemen, amit magam biztos nem csinálnék meg, ráadásul autócserét is tervezek záros határidőn belül, így nem is nagyon szeretnék már költeni ilyesmire.A Preset valószínű majd az új autóba kerül be, ami - ha minden igaz - egy Renault Grand Scenic lesz (2006-2007 körül évjárat). Azt már tudom, hogy a francia extra szopó tud lenni, de esetleg valakinek van utólagosan beépített hifije ebbe a típusba a jelenlevők közül? Szakáll, te csináltál már ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
GyurosAki
tag
Sziasztok! Corolla E10-be szeretném cserélni a gyári borzalmat. Pár hete olvasom a fórumot. Szerintetek ide beférne a kicx icq 6.2? A rács két legközelebbi széle között 16 centit mérek. Annyi a problémám hogy ennek a rácsnak maradnia kell, alatta szétfúrok mindent, még a kis lyukak méretét is növelhetem ésszerű keretek között, de nem látszódhat a művelet.
Javarészt elektronikus zenét hallgatok, a ládát későbbre tervezem, ahogy az ajtók bélelését.
Ezek közül melyik erősítőt(ek) javasolnátok?
Sony XM-gtx6041
Impact LK 454
Impact LK 705
Soundstream PCA 4.400
JBL CS60
JBL GTO 4060
Ahogy itt olvasgattam alapnak nem rossz párosítás lenne, ami talán necces az a Sony CDX L480X fejegységem...
Köszi előre is a segítséget. -
mihione
őstag
Hali!Tudtok valami tippet gyari fejre valo erosito kotesre?
Egy melyt szeretnek hajtani rola,tegnap barkacsoltam aux bemenetet cd tar helyere.Igy mar meglepoen jol szol,de betennem a kis kezdo szubcsovem,hogy teljesen legyen az elmeny.
Honnan lehetne levenni a jelet? Hatso hangszorora ha csak kotok egy rca-t mukodhet a dolog?
Vagy erdemes venni egy jelatalakitot?Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
G.Zs.
senior tag
Ez a Blaupunkt mar nem az a Blaupunkt.
"The 2011 take-over effectively left Blaupunkt as a managed brand name with all production outsourced to China, with virtually no 'Bosch era' products still under production. The original Blaupunkt factories within the EU are now owned and operated by Bosch, used exclusively to produce 24 V AV equipment for coach."
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
BBéci
legenda
válasz szakall77 #60277 üzenetére
Az Alpine eleve kiesik az ára miatt, de más bajai is vannak. Nem fér be síkban a középkonzolba, kicsit kiáll belőle, nincsenek az eredetivel megegyező kezelőgombjai, nincs az alapcsomagban optikai olvasó, feleslegesen nagy a kijelző átmérője (9 col), stb.
Hallottam régi Blaupunkt Brement (MP74?), egészen szerethető volt a hangja, talán a mostani sem rosszabb. Mindent tud, amit szeretnék és 800 euró a listaára, ami szintén mellette szól.
Kétségtelenül legszimpatikusabb a Pioneer.(#60282) G.Zs.
Azt tudom, hogy voltak változások a Blaupunkt tulajdonosi körében, de ugyanakkor mostanában több jót hallani róluk, mint rosszat.(#60284) istvan170
Nem értünk egyet.[ Szerkesztve ]
-
kobefiam
csendes tag
válasz Reneolus #60287 üzenetére
A nagy felületekre duplán, hangszóró mögött triplán. A szerelőnyílásokban ami nagyobb 3 rétegben, hogy ne lobogjon véletlen sem. Úgy voltam vele, hogy egyszer megcsinálom normálisan és nem lesz bajom vele többet. Úgy számoltam, hogy kell 1nm ajtónként és rászámoltam még 0.5nm-t a kárpitra, de végül azt is megette az ajtó
-
I'am Dony
őstag
Készítem az alapot az erőnek és procinak. A vezetékeket mivel tudnám korrekten és esztétikusan rögzíteni? (A fa átfúrásán és gyorskötözőn kívül) Szeretném párhuzamosan és ívben is rögzíteni ahol kell. Másik kérdésem, hogy az erő alatti részen érdemes kivágni egy négyzetet a melegedés csökkentésére?
[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
Ha valaki nem boldogul az időkorrekcióval, akkor kipróbálhatja ezzel kalkulálni az értékeket és azt megadni a fejben/dsp-ben. Inch-ben kell megadni a hangszórók távolságát. Egész jó kiindulásnak.
-
pengusz77
senior tag
Egy napra ki kell vennem a subot. Ha nem akarom, hogy az erője bekapcsoljon, akkor elég, ha a remote szálat kikötöm?
-
sza.sa
tag
Peugeot 307 ajtaján a nyílások szürkés anyaggal van leragasztva a kárpit mögött, elég ragaszkodó is. Ha leszedem valahol mivel tudom visszaragasztani? Egy helyen próbáltam, de mintha utána nem ragadna már vissza...
sza.sa
-
pöttty
tag
Sziasztok. A segítségeteket szeretném kérni. Van nekem egy viszonylag jó kis szeretem a kocsiban, de a beállítása közben becsúszott egy hiba amit nem értek. Van valakinek ötlete? Fej egy Jvc kdr90bt erő u-Dim prox 500.24 comp aya. A magasakat a hátsó csatornàkra kötöttem és az erővel vágom. A közepek meg a frontrol mennek hogy 50Hznel vágva a fejen, lpf meg az erőn olyan 3500 Hznél.
Ha a fejen allitgatom a balancet és a fadert akkor a magasak felé tolva a balanceot ki tudom tolni teljesen jobbra és balra a hangot. Viszont ha a közép felé tolom el a fadert akkor a balance minden állásban közepén marad, nem tudom csak a jobb vagy csak a bal hangszórót megszólaltatni.
Van valakinek ötlete miért?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Nyomtató topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Trollok komolyan
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest