-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
tcarina
csendes tag
válasz simi811118 #52536 üzenetére
Köszi a tanácsot,majd szétnézek a free air hangszórók között.
-
G.Zs.
senior tag
válasz tcarina #52551 üzenetére
Mielott kivagod a kalaptartot, en meg probalkoznek.
Ha mar bent van az erosito akkor keress egy boltot vagy valakit akinek van Audio System MX 12 vagy Gladen M-Line 12 nyomoja reflex ladaban. Akar a gyari ladaja is jo lesz. Ez egy nagyon erzekeny sub, kis teljesitmennyel is hajthato, reflex ladaban akar eleg hangos is lehet.
Szal kosd ra az erositore, vagd meg kb 80 Hz-en (sedanban a csomagter csillapitasa miatt valoszinuleg valahol ott lesz a jo vagasi pont - kesobb finomhangolhatod), es kezdd el hallgatni. Ha igy is kevesnek erzed johet a kalaptarto. En ezt elotte mindenkepp kiprobalnam.Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
G.Zs.
senior tag
válasz tcarina #52551 üzenetére
Masik lehetoseg: a u-Dimension rm-208sl altalaban be szokott ferni ules ala egy lapos dobozban. Nem vagyok nagyon oda ezert a sub-ert, de szerintem inkabb ez, mint a kalaptarto.
[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
HornedReaper
senior tag
német eBay-en 2 négyzetméter alu-butyl nincs 10eFt, ha van ismerős aki elhozza:
2nm öntapadós alus butil gumi 50x400cmAz eladó:
surga-performance-de[ Szerkesztve ]
-
Joe fiú
senior tag
válasz bojti175 #52535 üzenetére
Most kaptam meg, gyors be is szereltem. Elsőre tökéletesen hozza amit elvárok tőle, leszámítva a kijelzőt, az valami borzalmas, rádiója jó, könnyen kezelhető, szerencsére boldogul a RUE 4187 távval is, azzal sincs baj. BT-je jó, gyors,egyből felismerték egymást a telefonnal. Eddig bevált.
-
Adonimus
senior tag
Sziasztok. Fejegység csere előtt állok.
Elment egy Pioneer MVH-150UI.Olyan kellene ami minőségben többet hozna. Lehet egy egyszerű CD-s fej is használtan vagy USB-s újonnan.
2x2 RCA minimum kell. A maximum keret: 27.000ftJelenlegi kiszemeltek:
Ez nagyon tetszett volna ha nem spórolnak ki 2RCA-t. FLAC-et is tud és CD-s is.
Pioneer DEH-1800UBEz meg még büszkélkedik vele, hogy rövid házas(gagyi)
Pioneer MVH-180UIEsetleg ez tetszik még:
Kenwood KMM-361SDadonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
Adonimus
senior tag
válasz Adonimus #52557 üzenetére
Bocsi a dupla hzs-ért.
Találtam még egy potenciális jelöltet:
Kenwood KMM-122adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
Adonimus
senior tag
válasz akela91 #52559 üzenetére
Kenwood KMM-122-re gondolsz? Csak az RCa részét használnám.
Még egy fontos dolog. HPF? az első hangszórókat eddig 63 hercnél vágtam. Az nagyon fontos lenne. Nem írja sehol, hogy ebben van-e ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
Faci80
csendes tag
Aloha!
Segítségetek kérném, mivel nagyon lapát vagyok a témában. Adott egy frissen beszerzett, alig 15 éves Twingo, amiben jelenleg gyári zajkelő van. Mivel előreláthatóan az autó napi munkába járáshoz (is) lesz, szeretnék bele valami normális zenebonát (dísznóvágásos horror vér-bél metál)
- fejegység:- mechanika nélküli, flac lejátszás (kék háttér, kékfog előny)
- 165mm komponens szett előre
- 4csatornás elrőlködő meghagyva a lehetőséget egy későbbi subnakA keret cca 7-8 SzentIstván. Ajálanátok valami bestbuy combót ami a keretbe belefér?
Továbbá a negyediken kissé macerás lenne megoldani aa ajtószigetelést, kiemelő legyártását, kábelezést stb. Van valami igényesen, de mégse horror áron dolgozó fehérvár környéki cég?
Köszi!
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
A tanácsotokra lenne szükségem.
Cserélni szeretnék egy öreg CD-s Sony fejegységet,- és a hangszóróimat - újabbra. Először is CD mechanika nem fontos, sőt elhagynám, ha lehet. Tökéletesen megfelel egy mechanika nélküli típus. Fontos, és alapfeltétel, hogy bluetooth-os telefonkihangosítós legyen mikrofonnal. Elkezdtem nézelődni, de igazából sok típus ugyanolyan tudásunak látszik, - nyilván az is - más típusszám alatt. Kenwood-okkal szimpatizálok, de nyitott vagyok... low budget kategóriában gondolkozom, de ha van értelme, alapja a középbe benézni, hát legyen!
Ezeket a típusokat néztem ki:
Kenwood KMM-303BT
Kenwood KMM-302BT nem jöttem rá mi a különbség a kettő között?
Kenwood KMM-BT35
esetleg Kenwood KDC-BT44
vagy KDC-BT45U...és kicsit feljebb a
Kenwood KDC-BT53U - bár ez utóbbi három CD.-s is, ami bajnak nem baj.
Új hangszórók is lesznek - egyenlőre sub nélkül, az majd késöbb - ezek JBL-ek lesznek, mert a cégemtől olcsón tudok venni...
Gyári helyekre fognak menni egy Astra G.-be
Első ajtóba 165mm.-es JBL CS762
Hátsó ajtóba 130mm.-es JBL CS752Tehát a kérdésem az, hogy milyen, melyik fejegységet ajánlotok a fentiek alapján, és a kiválasztott hangszórók jók lesznek-e ( hozzá) ?
Köszönöm!
Üdv.:
Julot[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
Samus
addikt
Az MTX milyen minőséget gyárt? Van egy low budget kategóriás szettjük, a TRS 654, egész baráti áron, de szinte semmi info nem található róla, csak a gyártó oldala.
Anno a PIMP My Ride-ban láttam a JackHammer nyomójukat, de az nem az átlagembernem lett kitalálva.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Khaosz55
addikt
Idáig reflex ládát használtam. Most zárt van, nem tudom de ez a zárt láda nem megy olyan mélyre mint a reflex. Egyszerűen a legalja hiányzik elektromos discó és a többi zenénél is.
-
simi811118
aktív tag
Szia!
Itt le tudod csekkolni a különbséget :
Összehasonlítás"Tehát a kérdésem az, hogy milyen, melyik fejegységet ajánlotok a fentiek alapján, és a kiválasztott hangszórók jók lesznek-e ( hozzá) ?"
Fejegység választásod ezek közül a szimpátia, a felszereltség és a pénztárca függvénye, rajtad áll.
Igazából mellényúlni nem tudsz. Keress olyat ami a lenti kívánalmaknak a legjobban megfelel.
A hangszórók jók lesznek hozzá, ha esetleg olcsóbban tudod megvenni, nézd meg azért, hgy miből áll még a kínálat, bár a JBL típusait nem ismerem, ezek a CS sorozatú hsz-k igazából nem lesznek sokkal jobbak mint a gyáriak. -
simi811118
aktív tag
Szia! Nézegettem a gyártó oldalán a terméket. A magassugárzó 25mm-es, és a középnek rendes fáziskúpja van, ez jó. Kategóriában "megszokott" gagyi magassugárzót védő hangváltó - egy kétutas normál váltó biztos sokat javítana rajta. Ebben az árkategóriában - első ránézésre - egyébként sztem jó ajánlat. Hangjára én is kíváncsi lennék.
-
simi811118
aktív tag
válasz Khaosz55 #52567 üzenetére
Mivel a reflex kiemel bizonyos frekin (a reflexcsővel szokták "hangolni"), ezért tűnik kevesebbnek.
Egy jobbfajta zárt láda is le tud menni elég mélyre, de ahhoz mélyebbre is kell a zsebbe nyúlni.(zárt ládákhoz általában combosabb erő kell, mint a refikhez)
Lehet hogy a nyomód sem zárt ládához van kitalálva. -
Julot
aktív tag
válasz simi811118 #52568 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszodat!
Akkor valamelyik mechanika nélküli fejegység lesz, majd elválik. Ami a hangszórókat illeti a 2 párt meg tudom venni kb 6000 Ft.-ért újonnan. De nem a gyárik lesznek cserélve, csak gyári helyre mennének. Most elöl egy 165cm.-es Rainbow ( típust nem tudom ) van, hátul meg két tönkrement 130mm.-es JBL, amik csak sercegnek. Ráadásul mindkét esetben 15-16 éves hangszórókról beszélünk... Gondolom ennél jobbak lesznek az új JBL CS-k?
Ami még érdekelne: Melyik webáruház az amiben érdemes vásárolni, amikkel jók a tapasztalatok? Illetve Pécsett és környékén melyik autóhifis megbízható? A fejegységet hol érdemes megvennem?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
Adonimus
senior tag
Sziasztok.
Alpine CDA-9883R -ről mi a véleményetek?
adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
XP NINJA
őstag
Sziasztok!
Golf 3-ban van jelenleg a szett:
Varta 70Ah
Audio System MX 165Plus
Axton C609
Kácsa Rca
2,5mm2-es hangszórókábelek
16mm2-es tápkábelek + 80A biztositék.A gond az lenne, hogy eddig szólt remekül, de 1 hete, egy 20 perces út alatt hazafele letiltott az utolsó km-en.
Tegnap megint jelentkezett, 20 percig szólt elég nagy hangerőn, amikor torzulni kezdett és le is tiltott. Az erősitő 1 ponton forró volt, megvártuk még teljesen lehült, kinyitottuk a csomagtartót, és alulról is megtámasztottuk hogy járja a levegő. Bekapcsoltam halkan és 1 perc alatt ismét forró lett. Átkötöttük másik csatornára, hogy hátha, de azóta fél másodperc és letilt, világit a protect. Kábeleket akárhol nézem, rendben vannak. Olyat olvastam most, hogy 11V alá esik a feszültség és akkor letilt. Ez lenne a megoldás? -
pengusz77
senior tag
Sajnos a folyékony szigetelés nem vált be, úgyhogy marad a Maestro spré, amit Kigoi ajánlott
(Szerencsére lakkbenzinnel le lehetett mosni, a nem látható felületeken fent hagytam) -
Adonimus
senior tag
Üdv Urak.
Tudom nem lehet itt ilyesmit, de mindenképp megbízható helyről szeretnék fejegységet venni. Aki tud 2-3x2 rca-s, Cd,MP3-as akár időkorrekciós Alpine fejet, ne tartsa magában. 15-25.000Ft. Privátban jöhetnének az ajánlatok. Csak hibátlan érdekel. Debrecen környékén vagy postai úton.
Jelenlegi kiszemelt ALpine CDA-9812RR, 17.000ft-ért jofogáson.
Az eladó első körben egy CDA-9812Rb leírását linkelte be.adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
Lite
őstag
Sziasztok!
A 2 DIN-es rádió esetében csak a keret (illetve a hátsó dió) elbírja a beépítést, vagy kell a kerethez oldalsó fül is?
(Lehet, hogy nem fogalmaztam elég egyértelműen, ezért linkelem, amire gondolok:
Az a két fém fül kell, vagy elég a front egy Kenwood DPX-5000 BT-hez?)
Illetve, ha elég, akkor egy ilyen vagy egy ilyen, kis átalakítással elbírja-e a rádiót?,
Köszönöm!
-
LógaGéza
veterán
Valamelyik Adok-veszek csopiban láttam a hétvégén egy 178BT-t, de most nem találom... Nem látta véletlen valaki?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Joe fiú
senior tag
Próbálgatom az UTE 92BT-t. Ahhoz képest, hogy a hangjára mennyi negatívum volt, passzívban nem mondanám rosszabbnak mint a 9855r vagy9812 vagy Kenwood 6051 triót. Sőőt, szerintem ötvözi a Kenwood dinamikáját az Alpine naturális hangzásával, szóval hang és funkciók szempontjából nagyon bevált. De a kijelző, az botrány, sírok ha ránézek...2016-ban ennyi pénzért ez siralmas..
Olvastam, hogy a tunerje is elég vérszegény, féltem tőle, mert nálunk nem sok adótorony van a közelben, de szuper. Hifi-re rakva a tuner érzékenységét, nincs olyan sáv ahol ne találná meg az adót. A 9855nél meg úgy kellett kikönyörögni egy stabil adót.
Szóval a kijelzőt leszámítva én azt mondom, hogy best-buy.
[ Szerkesztve ]
-
balazska92
senior tag
válasz simi811118 #52486 üzenetére
Bocsi hogy későn írok, köszönöm a leírást és a segítséget. Jelenleg ott tartok, hogy minden úgy van bekötve ahogy írtátok, hol rendes polaritással, hol forditottal. Jelenleg a gainek beállítása jönne, ehez multimétert használnék, láttam neten róla videót, elég egyszerűnek tűnik. Elvileg az első szettem 70w rms 4ohm, a subom 120w rms 4ohm, az erő pedig 400w rms. A netes képlet alapján, első szettnél gyök alatt 70*4= 16,7 subnál pedig gyök alatt 120*4= 21,9
Na ha ez a számítás helyes, akkor csak fogom a multimétert, és az erő első szett kimenetelén mérek, és addig állítom a gaint ameddig 16,7-et nem mutat, aztán a subnál pedig 21,9-et. Ennyi az egész? Kell berakni teszt cd-t, vagy maxon kell lennie a hangerőnek a fejegységen, vagy ezek nem befolyásolnak semmit?
-
kacsa7
őstag
válasz Joe fiú #52585 üzenetére
Én az Alpine hangját sokkal inkább mondanám hideg-rideg, de részletezőnek, mint naturálisnak. Nekem ez volt az egyik gondom vele. Váltottam JVC-re és annyival élettel telibb a középtartomány. Nem olyan hideg, mint az Alpival volt. A hangszer hangok pedig ezzel tényleg természetesek, míg az Alpine hangjában erősen hallható V EQ sok helyen érezhető. De ez megint a kinek mi tetszik. Egyik sem rosszabb, mint a másik, csak más.
[ Szerkesztve ]
-
-
PiciPeti
őstag
válasz tboy93 #52588 üzenetére
A szó amit kerestek: digitális. Legalábbis sztem. A 9855 erre egy tipikus példa volt, azzal körítve, hogy a mély tartománya is fos...
A JVC/Clarion/Kenwood sokkal zeneibb, ugyanakkor kicsit mos sztem. A pioneer meg az optimum az én fülemnek. Persze minden gyártónak vannak kivételes modelljei, egy 7897-re a mai napig fáj a fogam pl...
Vagy a régi nagggyyyon csúúúnya Clarion (tologatós előlap, usb...) szintén egy kivételesen jól sikerült készülék sztem. Ahogy pl a Sony is gyártott jó fejeket, 7750, főleg C90 személyében... -
Joe fiú
senior tag
-
nagyúr
No ugy tunik bevalt opeter tippje, befujkaltam kontakt sprayel a signat hpf/lpf kapcsolojat es maris mukodik mindket csatorna
-
pengusz77
senior tag
Esetleg valaki tudna olyanban segíteni, hogy amikor be lesz kötve a szett (kábelek behúzva, minden a helyén), akkor a villás- és csúszósarukat krimpelőfogóval rányomnánk nekem? (jelige : Budapest és dél Pest)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Android szakmai topik
- Filmvilág
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen processzort vegyek?
- Sorozatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- SSD kibeszélő
- Spórolós topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest