- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
"Nem kemény szavak ezek így?"
A "haverjának", a "kulturális szalon" szellemi atyjának sem jobb a hozzáállása. Persze megszoktuk ebben a közegben egy szűk kisebbségtől, hogy ha valaki mást fogalmaz meg, mint amit egyesek helyesnek gondolnak, azok "hozzánemértők, fogalmatlanok, képzetlenek, műveletlenek". Ettől szerintem jobb, ha valaki leírja, hogy beszűkült f@sz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Mathiask
senior tag
válasz #71562240 #7701 üzenetére
"A dolog léte, oka, módja eleve rosszindulat."
Én nem látok benne rosszindulatot. Igazából az indulatokat se értem az írással szemben. Akár igaz is lehet belőle sok minden. Egy szóval, pl hogy hamis, így félresöpörni se lehet. Vagy van benne tárgyi tévedés és akkor azt fel lehet hozni, vagy ki lehet egészíteni azzal, amit nem vesz figyelembe. Ha ezek nincsenek, akkor ez egy vélemény, ami igaz is lehet, még ha más véleménye nem is egyezik ezzel. De attól, hogy neked, vagy nekem más a véleményem, amit ugyancsak nehéz tényekkel alátámasztani, még simán lehet, hogy ez reálisabb kép a hifizésről. Ki tudja. -
nagyúr
válasz #01758976 #7709 üzenetére
"A szerző jól láthatóan gúzsba van kötve, pont a tanult ismereteitől, szellemi csőlátással rendelkezik, ez szerintem veszélyes"
Egész pontosan jellemezted az "ellenoldal" képviselőinek egy jelentős részét is. Csak ott nem tanult, hanem tapasztalatnak hitt ismeretek okozta csőlátásról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mathiask #7710 üzenetére
Nagyrészt igaz mit ír, csak a mondanivaló a hibás, így tehát minden Ha tény cikkben ( legyen ez most egy kétismeretlenes egyenlet) hibádzik, egy picit a logika, lehet helyes akkor az eredmény?
7712 : Ez így kevés, konkrét kérdés hangzott el, választ kérek rá. liszitől is jöhet.
-
Mathiask
senior tag
válasz #01758976 #7713 üzenetére
Nem triviális hol hibás a mondanivalója. Ezt ki kell fejtened. De ettől függetlenül én nem ismerek más utat egy viszonylag komplex, sok dolgot érintő téma megértésére, megcáfolására mint, hogy lépésről lépésre haladva ki kell értékelni mi az ami igaz, mi a tévedés. Kétségtelen, ez fárasztó, de különben csak maradnak a magyarázat nélküli kijelentések, amik indulatot szülnek.
-
taf120
lelkes újonc
-
törölt tag
"nem feltétlenül kellene így minősíteni. Mint ahogyan ő sem tette a cikkben."
A minősítésnek ugye sokféle módja van, például manifeszt és rejtett, közvetlen és közvetett... Az iromány szerzője azt a magát civilizáltnak láttatni próbáló utat választotta, hogy rejtve, közvetve minősít a cikkében, a közvetlenül és közvetve benne szereplőket ("bácsikat", hifistákat, audiofileket...) olyan szintűre degradálva, ami miatt én ugye kénytelen vagyok azt mondani rá, hogy eleve rosszindulat az egész (szerk.: lásd taf120 is érti, hogy miről van szó). Én, mint a gyakorlott audiofilség mellett gyakorlott szociálpszichológus és kultúrantropológus, a nyelv, a kommunikáció szociálpszichológiájának jó ismerője. Bicskanyitogató, tenyérbemászó, kulisszahasogató minősítés minden mondata, még a csendjei is - általában sunyin, "sub rosa". Én, aki hárásónál tapasztaltabb vagyok a szociálpszichológiában, kevésbé nevezném az irományt és szerzőjét naiv és beszűkül faszságnak, mint inkább viszonylag felkészülten manipulatív rosszindulatnak, alkalmasint kereskedelmi érdekek gerillamarketingjének - mindkettőből adódott aztán a kommentszekciójában, nem véletlenül, hanem célszerűen, lásd ki írta az irományt, hol írta az irományt, milyen érdekek mentén írta az irományt. Ha holnap véletlenül a PA üzlet helyett audiofil üzletet nyitna, érdekes lenne figyelni.[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
"Ha egy mérnökember az ezoteria felé fordul, arról az első két dolog ami eszembe jut az az, hogy vagy áruló, vagy szélhámos."
Kicsit a szövegkörnyezetet figyeld meg, és látható, hogy ezt külön bekezdésben, különválasztva az előzőektől, általánosságban írta, amolyan hangos gondolkodással. És ebben semmi személyeskedés nincs, inkább egy félig-meddig vicces kijelentés ami azt akarja jelenteni, hogy érthetetlennek tartja amikor egy mérnökember (általánosságban) ezotéria felé fordulását.
"Namost ez az idős villamosmérnök bácsi, aki egyébként teljesen épelméjűnek látszik, miért csinál ilyesmit? "
Ez hol személyeskedés? -
nagyúr
-
AMDFan
addikt
válasz #71562240 #7718 üzenetére
Csak egy részét ragadnám ki annak amit írtál.
"nem véletlenül, hanem célszerűen, lásd ki írta az irományt, hol írta az irományt, milyen érdekek mentén írta az irományt. Ha holnap véletlenül a PA üzlet helyett audiofil üzletet nyitna, érdekes lenne figyelni."
Milyen üzleti érdek diktálja azt, hogy a tudomány felé fordulva, megmagyarázza és oktatja az embereket? Szerinted mi az oka annak, hogy a hitspace kínálata nincs tele "high-end" kábelekkel? Talán azt gondolod, hogy az 10 ezer forint alatti Klotz és társai szintű kábeleken nagyobb a haszonkulcs mintha Audioquest reseller lenne?
Megfordítom: ha az üzleti érdek vezérelné, akkor lényegesen könnyebb dolga lenne ugyanezeket a dolgokat fordítva leírni, becsomagolni egy érthetetlen áltudományos maszlagba, beállni a sorba és árulni a snake oilt, a fél milliós audioquestet meg a soktízezres furutech termékeket.(szerk.: lásd liszi70 is érti, hogy miről van szó)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mathiask #7710 üzenetére
"Én nem látok benne rosszindulatot. Igazából az indulatokat se értem"
Nekem például egy szemernyi indulatom sincs, laboráns stílusban írtam, amit írtam. Korábban is, évek óta visszatérőleg - ha lett is volna valaha indulatom, már biztos belefáradtam volna, de sose volt, sose van, sose lenni fog."Akár igaz is lehet belőle sok minden."
Sőt, természetesen sokminden igaz belőle kisebb-nagyobb mértékben."Egy szóval, pl hogy hamis, így félresöpörni se lehet."
Nem lehet, mert ügyes iromány."Vagy van benne tárgyi tévedés és akkor azt fel lehet hozni, vagy ki lehet egészíteni azzal, amit nem vesz figyelembe."
Ezért is hoztam vissza (akkortájt nem írtam ebbe a topikba, ezért most utólag) a témát a kolléga sommás "kötelező"-je után, hogy alkalmasint egyszer meg is lehetne tárgyalni az audiokultúra fórumában ennek a hifi topikokban lépten-nyomon előkerülő írománynak a tartalmát, formáját, módszereit - addig se a járványról folyik a veszekedés, hanem legalább témábavágó ügyről."De attól, hogy neked, vagy nekem más a véleményem, amit ugyancsak nehéz tényekkel alátámasztani, még simán lehet, hogy ez reálisabb kép a hifizésről."
Én ugye elsősorban arra világítottam rá "vitaindítóként", hogy nem feltétlen Szerző véleménye fogalmazódik meg az irományban, hanem inkább kereskedelmi érdekei, mozgalmi helyezkedése, aminthogy az iromány fogadtatását is sikerült természetesen eszerint alakítani ott a honlapon - nem volt nehéz, hiszen zömében eleve a PA felé szelektálódott közönség van ott. Monografikus terjedelemben lehet elemezni, hogy mit hol hogyan miért csúsztat a megcélzott személyek-csoportok-társaságok leminősítése érdekében. Mint mondtam, "az évezred három legpimaszabb-bicskanyitóbb-inkorrektebb hifi tematikájú irománya között van". Ki lehet és érdemes is lehet ezt itt elemezni - igaz, az elemzés fele lesz csak szakmai, a másik fele szociálpszichológiai, amint utaltam erre anno többször a hifitopikban is. -
nagyúr
válasz #71562240 #7723 üzenetére
Igazad van, ezt a cikket is érdemes lehet kielemezni szociálpszichológiai szempontból, de semmiképp se hagyd ki azon cikkek szociálpszichológiai kielemzését sem, amik a "másik oldalon" teszik ugyanazt, kézzelfogható szociálpszichológiai és/vagy kereskedelmi érdekből.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"azt, hogy a tudomány felé fordulva, megmagyarázza és oktatja az embereket?"
Az iromány ugyebár nem ez. Éppen erről van szó, hogy az iromány nem ez. Ez az iromány sem ez. Amennyire pedig ez, annyira pedig a hárásó megállapítás igaz rá nagymértékben, lásd naiv beszűkültség, szakbarbáráll... ez is benne van. És persze mond okosakat is, ki ne mondana ennyi mondat között törvényszerűen okosakat is, de ez nem eliminálja a csúsztatásokat, szemellenzősségeket, szakbarbárságokat."Szerinted mi az oka annak, hogy a hitspace kínálata nincs tele "high-end" kábelekkel? Talán azt gondolod, hogy az 10 ezer forint alatti Klotz és társai szintű kábeleken nagyobb a haszonkulcs mintha Audioquest reseller lenne?"
Már amennyire így van, és már amennyire nem. Ők egy alapvetően PA üzlet, a PA-n belüli piaci viszonyok szerint, adott piaci rést betöltve. Minden piaci rést betölt valaki egy piacgazdaságban, egyszerűen azért, mert ott van a piaci rés, és az töltendő be inkább, nem a már esetleg nagyon sűrű fülke. A nagy fogalom kis haszon és a kis forgalom nagy haszon jellegű piaci réseket is betöltik valakik, ez önmagában semmit sem jelent, ellenben azzal, hogy mindegyiknek megvan a saját jellegű marketingje és gerillamarketingje - lásd a Prohardver hifi jellegű fórumait is -, függetlenül attól, hogy mennyire igaz a jellemzésed éppen a Hitről (nekik is megvannak természetesen a saját különbejáratú sznobizmusaik, ami fontos is)."Megfordítom: ha az üzleti érdek vezérelné, akkor lényegesen könnyebb dolga lenne ugyanezeket a dolgokat fordítva leírni, becsomagolni egy érthetetlen áltudományos maszlagba, beállni a sorba és árulni a snake oilt, a fél milliós audioquestet meg a soktízezres furutech termékeket."
Lásd mint fent.----------------
Hogy - különösen a minősítéses tematikájú előzmények után - a taf120 által jelenségértékűen kiragadott jelenségértékű mondatokra visszakérdezel, hogy azokkal mi baj..., na azt szintén csak faviccként tudnám értékelni - ha annak szántad volna.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mathiask #7716 üzenetére
Emlékezetből.
Minden kábel egyforma! Tápkábelre ne kölcséé!, meg semmilyen kábelre se. Mindezt alátámasztva 3 vagy 4 mérési eredménnyel, ami tényleg nem tud (?) igazán különbséget tenni. És most? Ez akkor ennyi lenne? wtf???, de belefáradtam én már ezekbe. Mondhatni abba, amit el sem kezdtem. Szóval részemről magasan teszek rá, ki melyik, milyen oldalon áll. „A kacsák előtt legyen mindig víz. ” Ez a lényeg gyerekek.Nem ismerve az oldalt, sem a szerzőt, idegenként úgy olvastam, ahogy leírtam, az is a véleményem most is. Azonban, ha picit utána jártam volna az oldalnak a szerzőnek, lehet sokkal több tudatosságot látok bele és egyetértek k. – val, a véleményét illetően. Azonban nekem tök ismeretlen a mezsgye, meg nem is izgat igazán.
Csakhogy legyen itt ellenpélda is.” Valhalla” Ákos, tudtommal szakmabéli ő is, és van valami papírja is róla, és mégis..
-
taf120
lelkes újonc
válasz #71562240 #7729 üzenetére
A piaci résről teljesen igazad van. Például az emlegetett Klotz kábel, ami egy vacak minőség. Most milyen alapon árulják? Árulnának inkább Hamát ami olcsóbb és megbízhatóbb. De akkor kevesebb lenne a profit.
Aki ért az elektronikához meg a villamosságtanhoz az tudja hogy butaságokat beszél a cikk írója. Sajnos mai világban mindenki aki megnéz 1-2 youtube videót az már szakértőnek képzeli magát.
Ezek a legveszélyesebbek mert minél kevesebbet értenek hozzá annál nagyobb az önbizalmuk. -
AMDFan
addikt
válasz #01758976 #7730 üzenetére
"Csakhogy legyen itt ellenpélda is"
Már Radnai úr (cables) is elég komoly ellenpélda volt, hiszen ő a cikkben említett mérnök. Ez bizonyít bármit is? Nem... Példát és ellenpéldát rengeteget lehet hozni, gondolhatsz akár a Paul McGowan vs. Ethan Winer vitára is. Eldöntött valamit? Nem.
kammerernek: Ki lehet bontani ezt a piaci érdek dolgot, és tudok mutatni hiteltelenséget és túlárazottságot a magyar "high-end"-nek nevezett hifis berkeken belül. Csak név nélkül, mert nem szeretnék problémákat magamnak:
- magyar "fejlesztő" cég aki egy másik magyar mérnök elektronikai termékeit vásárolja meg, majd igényesen dobozolva és marketingelve 10x áron értékesíti mint amennyiért magától a gyártótól meg lehetett vásárolni bárkinek
- magyar "fejlesztő" cég aki "Made In USA" szlogennel hirdeti a referencia hangfalaikba épített kínai gyártású, de egyébként jól csengő amerikai cég hangszóróit, és körülbelül 5x-ös áron kínálja a kész hangfalat, összeszerelve.
- magyar "fejlesztő" cég ázsiából importált random kábeleket dugóz fel, majd árulja jól csengő néven, mint referencia kábel.Na most, hogy kontextusba helyezzük ezt az egészet. Nem az a problémám ezzel, hogy magas árréssel értékesítik ezeket a termékeket, hiszen a nagy gyártók is valószínűleg komoly árréssel dolgoznak. A probléma az, hogy ezek nem fejlesztő cégek, hanem a hifista szubkultúrából kinőtt ügyeskedő vállalkozók akik a többi hifistáról akarnak lehúzni még egy bőrt. Csodálkozom, hogy te ezt nem látod, pedig tisztában vagy a magyar hifista világgal úgy gondolom.
És akkor ezt a világot állítsuk szembe a hitspace-es A/D üzleti érdekeivel és a szakmai tudásával, vagy éppen a rendszeres vendég Silk szakmai tudásával, vagy éppen Ákos (nem a Valhalla hanem a Kovács) ismereteivel. Abszolút nulla érdekeltségem van benne, hogy védjem a hitspacet, vagy a dolgozóikat, viszont elmondhatatlan különbség van az általuk képviselt szakmaiság, valós mögöttes tudás, tapasztalat és azok között az utóbbi pár évben felkent hifis pápává válókról akik pl. AVX-en, vagy youtubeon, vagy éppen a facebookos hifis csoportokban hirdetik véres szájjal a saját igazságukat, és promótálják a saját termékeiket, vagy amiből éppen csurran cseppen pár ezer forint jutalékuk.
Na ezért hatalmas öngól a kereskedelmi érdekek mentén lefolytatni ezt a vitát. De tőlem mehet a dolog. Tudok pár csúnya manőverről amiket ezek az ügyeskedő hifis vállalkozók megcsináltak. És én még messze vagyok a kis kemény magjuktól...
[ Szerkesztve ]
-
Mathiask
senior tag
válasz #71562240 #7723 üzenetére
"nem feltétlen Szerző véleménye fogalmazódik meg az irományban, hanem inkább kereskedelmi érdekei, mozgalmi helyezkedése,"
Ezt a részét én elengedném. Nem tudom, hogy mennyire van ebben kereskedelmi érdeke. Nem tudom ő-e a tulajdonos, vagy csak egy alkalmazott, stb. Azt se tudjuk, hogy mindig is ez volt a véleménye és épp ezért dolgozik ott. Vagy nem ez a véleménye és valóban valamiféle érdekből írja. (bár elég közvetetten szolgálja az érdekét, főleg, hogy gyakorlatilag saját közönség előtt írta)
Ezen kívül, mert kereskedőként mond valamit még nem biztos, hogy nincs haszna, mint ahogy az se biztos, ha valaki nem érdekből mond valamit annak van.
Az a lényeg a mi szempontunkból, hogy mi a tartalom. Mindegy ki mondja, hogy, ha van benne valami értelmes, akkor ok, ha meg nincs akkor meg akárki is mondhatja. A szociálpszichológiai elemzésnek se itt a helye valószínűleg. -
Mathiask
senior tag
válasz #01758976 #7732 üzenetére
A fentebbi kérdésedre nem tudok jobb választ adni annál a költői kérdésnél amit írtam. Nem egészen értem mit akarsz belőle kihozni. Ha gondolod kifejtheted.
Valhalla Ákos nem tudom mennyire szakmabéli, amennyiben szakmabéli alatt valami villamosmérnöki, vagy akusztikai szakmát értesz. Én ahogy emlékszem állványokat gyártott (vettem/rendeltem is tőle egyedi állványt), a kábel később került terítékre emlékeim szerint. És mikor elkezdte nekem nagyon úgy tűnt, hogy mint sokan felült erre a "kábelt "gyártok", mert ehhez nem kell más, csak próbálgatni a különböző anyagokat" vonatra. Ami persze nem kisebbíti a kábelei esetleges kvalitásait, lehet tök jó kábelei vannak, nem tudom.
-
AMDFan
addikt
válasz Mathiask #7735 üzenetére
Ammenyire én tudom (de lehet, hogy tévedek) ő a hitspace tulaja. De azt tudni érdemes, hogy ez egy hangszerbolt alapvetően, ami stúdiófelszerelések értékesítésével is foglalkozik. Ha bemész, láthatod, hogy tele van szintikkel, elektronikus hangszerekkel stb... Amiről a cikk szól, arra nehéz ráhúzni azt, hogy kereskedelmi érdek. Ahogy írod, közvetetten szolgálja az érdekét. Egy internetes megjelenés, a saját platformjukon írt saját cikk, saját közönségnek, ami inkább arra hivatott, hogy tisztába tegyen félreértéseket. Az, hogy elfajult és felkapott lett a cikk, az főleg az egyet nem értők felől érkező támadások miatt, illetve maga Radnai úr miatt volt, aki AVX-en is, és ott is gerillamarketingbe kezdett a kábeleivel.
-
törölt tag
válasz #71562240 #7701 üzenetére
Ha esetleg megengednéd magadnak, hogy előre definiált indulat nélkül olvasd a szavait, talán más véleményre jutnál. Az intelligencia és műveltség egyik mércéje, mennyire vagyunk képesek elfogadni a mienktől eltérő véleményeket. A cikk írójának legdurvább felhasznált jelzője a "furcsa". És akkor most tekintsük át, itt, a kulturális szalonban milyen jelzővel illették őt! Szerintem nem ő áll bukásra.
Hogy melyikünk mennyire ért egyet a cikkíróval, az most tökmindegy, az írásnak teljesen más a jelentősége. Megmutatja, mennyire más a hozzáállása, látás/hallásmódja és a szempontjai egy praktizáló zeneipari munkásnak és a hifistáknak. A cikkből és a rá adott reakciókból szépen kirajzolódik, miért is nem értik egymást.
Az emlegetett mérnökbácsi közismert véleménye, hogy a lejátszó rendszer legfontosabb eleme a kábelezés. Aki szerint ez egy elfogadhatóbb vélemény a világ számára, az talán rossz irányban ül a paripán.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Na ezért hatalmas öngól a kereskedelmi érdekek mentén lefolytatni ezt a vitát."
Nem öngól, mert az, hogy mások mit csinálnak, nem hat arra vissza, hogy a szóbanforgó SZÖVEGET hogyan értékeljem. Azt a szöveg maga és az írója határozza meg - mások magatartása nem vonatkozik erre a szövegre.
Ezzel ugye azt is mondom, hogy számomra egyébként nem fontos a szöveg értékelése szempontjából az, hogy ki és miért írta, a kereskedelmi mellékkörülménnyel csak magyaráztam a szöveg bizonyos magatartásformáit. A lényeg a szöveg önmagában. Hogy mit mond és hogyan. Tartalom és forma, ez a lényeg. A mellékkörülményekkel csak érzékeltettem, hogy MILYEN a szöveg. Ezen szöveg milyenségét ellenben nem befolyásolja, hogy mások a példáidban mit csinálnak. A szöveget nézem. Nem függ össze másokkal.Ezt mondom Mathiasknak is, azazhogy én is elengedem a kereskedelmi érdekkel kapcsolatos témát, mert meg se fogtam, csak jelzőtáblaként felmutattam, hogy jelezzen a szöveg milyenségének egy aspektusáról. Például Gedeon dolgait nem sorolom az évezred három legpimaszabb megnyilvánulása közé, mert az ő megnyilvánulásai nem oda tartoznak. A szöveg érdekes önmagában, az értékeli önmagát.
-
AMDFan
addikt
válasz #71562240 #7742 üzenetére
Én csak arra reflektáltam amit írtál. Az egy dolog, hogy te hogyan értékeled a szöveget, eddig is tudtuk a véleményed róla. Arra nem lehet érdemben reagálni.
Arra viszont lehet reagálni, hogy félkövéren kiemeled, hogy kereskedelmi érdekek mentén íródott. Én erre azt mondom, hogy sokkal kevésbé íródott kereskedelmi érdekek mentén, mint egy-egy "ártatlan" facebook poszt, youtube videó stb... amiből a hazai hifisták ezrei, talán tízezrei tájékozódnak. Csak éppen, ha a te stílusodban szeretném minősíteni őket, akkor: "szemtelen, hazug és pimasz" módon félre vannak vezetve.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
1A.: "Nekem például egy szemernyi indulatom sincs, laboráns stílusban írtam, amit írtam. Korábban is, évek óta visszatérőleg - ha lett is volna valaha indulatom, már biztos belefáradtam volna, de sose volt, sose van, sose lenni fog."
2A: "Ha esetleg megengednéd magadnak, hogy előre definiált indulat nélkül olvasd a szavait,..."
1B.: Que?!
...
-
törölt tag
A példáid fontos témák, egyetértünk, beszéljünk róla! - külön a szóbanforgó szöveg témájától.
Hogy annak illusztrálásul, hogy a konkrét szöveg alkalmasint nem feltétlenül csak Szerző véleményét tükrözi, félkövérrel kiemelem, hogy "inkább kereskedelmi érdekei, mozgalmi helyezkedése," mentén íródott, arra nem reakció az, hogy esetleg más megnyilvánulások sokkal inkább kereskedelmi érdekek mentén íródtak, hiszen ez nem változtat a konkrét szöveg milyenségén. A példáid fontos és érdekes témák, de külön témák a most tárgyalt szövegtől. Igaz, hogy más megnyilvánulások sokkal inkább kereskedelmiek, és ez fontos, de külön téma.
A konkrét szöveg ügyében a konkrét szöveget elemezzük, ha lesznek erre jelentkező referátorok, korreferátorok elegendően. -
törölt tag
válasz #71562240 #7697 üzenetére
Addig tudtam olvasni, hogy a 83 centis tápkábel mit okoz a hifista szerint, holott előtte kilométereken át min jön...
Ez egy baromság, oly ostoba ember agyszüleménye, aki értékes kábelekkel értékes rendszerben még soha a b.dös életben nem találkozott.
A vaktesztelés...sóhaj.
Boldogok ezek az emberek, azok olyan silány rendszerekkel hallgatnak zeneszerűséget, amiknél mindegy, milyen tápkábel van...hja, s az a rossz rendszer (ezt kaptam már magyarázatul), amelyiknél kihallod a különbségeket...
Összegezném:
Van a hifista, van a zenehallgató, és vannak olyan emberek is, akikre rá lehet húzni a cikket, a botcsinálta hifisták, a pénzcsinálta hifisták...aki nem látja a cikkben a sértő, általánosító "tényokoskodásokat", azok a zenehallgatók, akik csak szerettek volna hifisták lenni(vagy nem, ez kb egyenlő), de lemondtak róla, feladták.
Kérdés, hogy miért kell a hifisták ellen ágálniuk folyamatosan. Talán az elkeseredés, önigazolás, hogy de nekik sem sikerülhet, placebó a hifi, kábelek egyformák, 20 kiloherz felett lóf.szt hallanak...
S ugye, ha leírjuk, hogy a kábel fontos, az alátét fontos, az értékes dugózás (ezzel egyenértékű ezek elhagyása) fontos, mert jön valaki, aki tanácsot kér ilyen ügyben, akkor ezen emberek jönnek és placebóznak, ezoteriáról beszélnek...
Ez a no comment kategória...pont ahogy a fórum megint ketté szakadt...betévedne ilyenkor egy kérdező, megint azt látná, ahogy a zenehallgatók küzdenek a hifistákkal..van olyan hely, ahol normálisan lehet ezekről a dolgokról beszélni, ez nem az a hely...itt folytatódik mindig a hsz-ek félremagyarázása is...van ami nem változik.
Te érted, amiket írok, mások majd félremagyarázzák ezt a hsz-t is.
Szép a fórumélet.
Hifizzünk tovább. -
AMDFan
addikt
válasz #71562240 #7745 üzenetére
OK értelek.
A konkrét szöveg ügyében akkor várjuk ugye a konkrét problémákat a szöveggel Bár alapvetően azt hiszem, hogy ez nem lesz működőképes diskurzus a túlzott indulatok miatt. Illetve visszatérünk oda, hogy nem tudunk megegyezni alapvetésekben, amit pl. a Tiger az előbb egy sóhajtással lesöpört az asztalról (vakteszt).
Azért én azt gondolom, hogy pl. Tigernek is egy vagy több árnyalattal finomabban kellene megfogalmaznia a kritikáját valakivel szemben, aki azért objektíven nézve is jó eséllyel lényegesen több tapasztalattal rendelkezik a témában. Nem azt mondom, hogy egyet kell érteni, de azért explicit kijelenteni, hogy "oly ostoba ember agyszüleménye, aki értékes kábelekkel értékes rendszerben még soha a b.dös életben nem találkozott." azért mondhatjuk, hogy a meggondolatlanság kategóriája. Már csak abból kiindulva, hogy ugye ennek az ostoba embernek a cége az ATC egyedüli hivatalos magyar forgalmazója, és viszonylag korrekt körülmények között lehet náluk meghallgatni komoly main monitorokat, ATC, Barefoot, Genelec.... Hát szóval ennek fényében, még ha nem is adok igazat, de nem feltétlenül írnám le azt, hogy a büdös életben nem találkozott még értékes rendszerrel. De hát nem vagyunk egyformák.[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz #10726912 #7746 üzenetére
Szerintem most pont Te választottad ketté a tengert, Tigris. Miért lenne zenehallgató és hifista két külön dolog ?
A kábeltéma sem olyan, hogy nemhallatszik meg, csak egyszerűen már "apróból", párezerből megoldható az a minőségi szint, ami elektromosan, árnyékolás, mérnöki és mérőműszeri "szemmel" hibátlankiválókurvajó az átvitelhez. Oszt pont.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
törölt tag
válasz Dißnäëß #7748 üzenetére
Ezt a hifista szót nem szeretem én sem. Én pl. a zenehallgatók közé sorolom magam, nem vagyok hifista így gondolom. Elmegyek egy bizonyos szintig, oda ahol már tényleg élvezetes a reprodukció, ez egy viszonylag magas szint, de ennyi, nincs tovább. Igazából nem érdekel tovább a dolog, mert a zenét úgy sem viszed be a házba, mert lehetetlen. Biztos vagyok benne, hogy az ultra highendben is találnék valami kivetni valót. Egyszerűen azért, mert nem olyan. Egyszerű fizika ez. Aki szeretné a maximum élethúséget az otthonába, az bukó. A hifista az én értelmezésemben, nem áll le, űzi, hajtja, keresi a semmit. A képzeletemben pont olyan, mint Ámok. pff
Mondjuk, ha Esterházy Pál vagy fényes Miklós a neved és a „tied” Haydn, az más. Akkor a legnagyobb magyar hifista vagy, itt a szó jó értelmében.
A hifista valamiért nálam egy picit pejoratív értékkel bír, tisztelet a kivételnek. Ez a szó magával hozza ezt az értékítéletet, de most ezen elkezdek dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"A konkrét szöveg ügyében akkor várjuk ugye a konkrét problémákat a szöveggel Bár alapvetően azt hiszem, hogy ez nem lesz működőképes diskurzus a túlzott indulatok miatt."
Én ugye ezügyben az előbb azt írtam, hogy "A konkrét szöveg ügyében a konkrét szöveget elemezzük, ha lesznek erre jelentkező referátorok, korreferátorok elegendően."Lásd referátorok, korreferátorok.
Ha érdekel minket (például a lelkes propagálóit és a lelketlen degradálóit) annyira az elég régen készült, és a megjelentetési helyén is már többször lecsengett, de hát a folyton vele előhozakodók miatt aktualitását és jelentőségét elveszteni eddig más fórumokon sem tudott szöveg, akkor álljunk neki, göngyölítsük fel egyszer és mindenkorra. A "ha érdekel minket annyira" kitétel ugyebár azt jelenti, hogy van elegendő fórumtárs, aki belefekteti a munkát a szöveg elsajátításába, kielemzésébe. Tehát, ha mondjuk van itt rajtam kívül legalább négy delikvens, aki becsületszóra vállalja, és be is teljesíti a vállalását, hogy a megfelelő elemző munka révén recenziót/kritikát ír X A4-es oldalon (lábjegyzetek, hivatkozások, anyja neve két példányban) a szóbanforgó szövegről, és erről referál itt, majd megvitattatik a vita résztvevői és a partvonalról bekiabáló kibicek és lézengő ritterek által, akkor leszünk legalább öten, akik felkészülten megvitatjuk a kérdést. Én egyedül persze nem állok neki a számomra tökéletesen érdektelen feladatnak, de ha van rajtam kívül legalább négy ember, aki garantáltan megteszi, akkor az azt jelenti, hogy érdekel minket annyira az ügy, hogy nem csak agitpropizálunk és puffogunk rajta, hanem komoly ember módjára elbeszélgetünk, megvitatjuk - amihez ugyebár az kell, hogy fel is készüljünk a megvitatásra, referátummal, ami alapján korreferálni tudjuk egymást és a partvonalról bekiabálókat. Így.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs