- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz Topa00 #16745 üzenetére
VGA drága (keress Elrondnál 90k alatt).
Lap drága. X2 csak PCI-E 1.1-es, tehát tényleg jobban jársz P35-ös lappal (fele ár, és van olyan lap, amelyik DDR3-at is fogad, tehát fejleszthetsz később), CF sem kell, tehát nem keveset spórolhatsz úgy, hogy megmarad a teljesítményed. További fejlesztésre gondolva érdemes lehet X38-as lapban gondolkodnod, de abból is kapsz már királyokat 50k körül.
Én továbbra is azt mondom, menjen bele egy C2D, ha energiatakarékost akarsz teljesítménnyel, E8400 (ez bőven 4GHz fölé húzható 45k-ért), és akkor még később érsz rá olcsón négymagosat venni. Akkor már értelme is lesz talán.[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Bundás22
őstag
válasz varga911 #16749 üzenetére
[link]drága alaplapot felesleges venni - ezt inkább nem is kommentálnám miért átlagembernek minek? azt mond meg mennyivel gyorsul egy ugyanolyan premium alaplap a simáéhoz? lol
3870X-et írt 3870-re gondoltam ami elmegy annyi pénzért bár nem a legjobbb
Q6600: komolyan ilyet nem vennék, drága és egy 8400 lenyomja a legtöbb programban(nem 3dmarkban), pláne 4 ghz felett és nem zabál nem melegszik annyira, azért szar, minden relatívEgo sum magister vitae - I am the teacher of life
-
katt777
félisten
Teljesítményben pont nem tud többet, csak szolgáltatásban, legalábbis hasonló chipsettel szerelve. Ésszerűen jobb alaplapért érdemes kifizetni extra pénzt, hogy ne fogja vissza egy teljes rendszert teljesítményben, de a sallangokért fölösleges fizetni, ha úgysem használod őket. De pl. Tomboy 20k-ért vett új AM2-es lapot mindennel, ami kellett neki, szóval ésszel kell vásárolni.
-
C@rbon
senior tag
Nincs még semmi megoldás erre a színcserére? Egyes honlapokon nem csak a kéket meg a pirosat keveri hanem a lilát is meg a rózsaszínt. Kissé zavaró
ELADÓ makettek: Tamiya Skyline GT-R; Ferrari Enzo; BMW Z8 stb. Csak a dobozuk van kinyitva! priviben keress meg!
-
Bundás22
őstag
válasz katt777 #16757 üzenetére
én is ezt mondom
legyen hova rakni a procit meg a cuccokat, hangja is legyen oszt csá
még sose volt olyan lapom amivel ne lettem volna megelégedve(nem tudott olyat ami nekem kellett volna)
tényleg prémium lapoknál mit kapsz többet? kábelt? meg csillogó díszdoboztON: komolyan gondolkozom egy 3850 256 mb-on sztem egy hónapon belül cserélek, meddig lehet húzni többnyire? 670/1400 az órajele? ugye OFF....
[ Szerkesztve ]
Ego sum magister vitae - I am the teacher of life
-
Pala
veterán
válasz Bundás22 #16761 üzenetére
Több integrált holmi. Aki ki tudja használni, annak jobban megér(het)i, mint egyesével bővítőkártyákat vásárolgatni.
mod: hehh, nekem is SLI alaplapom van, amikor semmi szükségem rá, főleg nem Ati kártyával. De ez más helyzet volt, mert nem került sokba és nem volt más alternatíva az üzletben, a vásárlás meg relatíve sürgős volt.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Bundás22 #16761 üzenetére
Nem, azért kapsz e-SATA kimenetet, +2 SATA foglalatot, digitális audio-kimenetet, ilyesmiket (de minek, ugye). Azért az mondjuk nem mindegy, amit pl. az 790X-es AM2+-os lapoknál csinálnak, hogy némely gyártónál csak a drágábbakban működik teljes értékűen a CF (mondjuk Tomboy lapja erre pont ellenpélda, azt hiszem), tehát ilyesmire érdemes figyelni. Magyarán, ha CF-t tervezel, akkor azt tudja FULL-ban, a sallangok meg nem számítanak. Ha viszont egy karit tervezel, egy ász hűtővel, akkor nyilván nem fog érdekelni, ha a szükséges felszereltségű lapot pl. 16+4-es CF-fel kapod meg (mert egykaris nincs), emiatt meg fölösleges a drágábbat venni. Na, most jól megkevertem a dolgokat.
Mondjuk pont anno ASUS P4P800-as lapommal jártam úgy, hogy nem volt benne párhuzamos port kimenet (csak a lapon a csati), mert nem deluxe volt, aztán győztem keresgélni, honnan tudok beszerezni. USB-portból is 1-gyel kevesebb volt, azaz 2-t nem tudtam használni, bár mondjuk nem is használtam annyi USB-s eszközt, ezért tehát meg fölösleges lett volna a deluxe (meg olcsón kapni is) Ilyesmi mondjuk szívás.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Topa00 #16765 üzenetére
Az biztos. 50k-t minimum megspórolhatsz. Ha van mani, akkor 2X2GB modult vegyél, esetleg tuningosat (1066MHZ, azzal 533-ig viheted az FSB-t), hogy vígan szaladjon a proci - látod, erre van értelme költeni (Vista alatt sem kell semminek lapozófájl, ergo nyersz 4GB helyet, és gyorsabb lesz a géped).
Nemrég belinkeltem, de +1x: itt.
Árlista/rendelés kedden, átvétel pénteken. Ha késve szállítanak, marad az ár, nem emeli meg.[ Szerkesztve ]
-
Bundás22
őstag
3850/256-ból melyik a legjobb márka?
Powercolor jó?
meddig lehet ezeket húzni?
mennyire hangos a hűtője? ill be lehet állítani netezés közbe elviselhetőre?Ego sum magister vitae - I am the teacher of life
-
-
katt777
félisten
válasz helkis #16772 üzenetére
Ezt most biztos a lapcserés hsz-ra kérdezed?
XP-re amúgy SP2- után semmit nem tettem föl (másodjára), mert a javítások fele elbarmol valamit a rendszerben. Védelemnek meg van tűzfalam és vírusirtóm.
Vista SP1-gyel addig jutottam, hogy kivágta azokat a progikat (pl. ATT), amelyeket driver-ellenőrzés kikapcsolásával addig fel tudtam telepíteni. Szóval az a partíció is visszament eredetire, tovább nem is néztem. Ha majd kijönnek a végleges változatok, azért megnézem mindegyiket +1x.[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
Jó lenne már egy 8.2, vagy egy újabb 8.1 HotFix, mert az 1 föpsös Crysis menubug az nagy élvezet.
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
Pala
veterán
válasz sutyi^ #16779 üzenetére
Én azt a bugot egyik driverrel sem tapasztaltam, se XP, se Vista alatt... Miért van az, hogy egyeseknél jelen van ez a probléma, mások meg sohasem találkoznak vele? Szerintem nem driver hiba lehet, hanem valami más kavar be. Előbbi esetben mindenkinél ilyennek kéne lennie, vagy nem?
-
katt777
félisten
Gyárilag ezek sem ventisek, csak úgy nem hűtenek le egy nagy teljesítményű VGA-t. Kisebb helyre (3 slot) asszem befér a DuoOrb, és jól is hűt. Nekem ezekkel csak a kifúvás hiánya a bajom, magyarán kevergetik a meleget, ahelyett hogy kinyomnák, és a házventi által benyomott frissel hűtenének tovább.
-
sutyi^
senior tag
Csak 8.1-el bugos, előtte lévőkkel jó. Nem tudom, hogy miért lehet. Volt régen LP-nél.
Lehet driver installációs metódus miatt van. Te simán rátelepíted a fentlévőre az újabbat, vagy te is leszed DC / DS, aztán felrak friss?
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
katt777
félisten
válasz sutyi^ #16783 üzenetére
5-6%-ot nyerhetsz 3D-ben egy kemény tuninggal (10-12%). (Extrém vízhűtéseseket mellőzve.) Ha ez teszi lehetővé a normális játszhatóságot egy progiban (vagy hogy valami nagyon szükséges grafikát feljebb tehess), érdemes tuningolni, ha nem, akkor fölösleges.
Mindenképpen javallott ATI szoftver eltávolító, aztán driversweeper, vagy valamilyen registry/junk file pucoló progi, újraindítás, és utána driver-frissítés. Ez a biztos.[ Szerkesztve ]
-
-
sutyi^
senior tag
válasz katt777 #16786 üzenetére
Játszhatósághoz az nem segít, ha valami nagyon lomha. Szimpla matek. Placebónak jó, háromdémakkokban látod, egyébként meg nem jo semmire.
20*1,06 > 21,2
25*1,06 > 26.5
30*1,06 > 31.8
35*1,06 > 37,1
40*1,06 > 42,4De ha ténylegesen megkapnád azt a 10%-ot játékban, az sem lenne hatalmas csoda.
-
sutyi^
senior tag
válasz rollins #16789 üzenetére
Még tavaly játszottam vele még 8600GT-n, azóta fent se volt. Tegnap rámoltam fel megint, úgyhogy bocs hogy nem tettem tűvé a topikot, egy olyan probléma miatt, ami tegnap estig nem érintett.
Szerk.: Btw, köszönöm a helpet.
[ Szerkesztve ]
-
-
Fel
addikt
válasz sutyi^ #16775 üzenetére
Szintén Powacolor 3850 tulaj vagyok, de én azt nem mondanám, h hangja nincs... 50%-ig jó, de a fölött már elkezd fújtatni a kis szélkereke... Érdekes az is, hogyan van gyárilag belőve a venti működése... 60 foknál kapcsol 30%-ra. Sztem érdemes 50%-on, vagy fölötte fixálni, mert ezen értékek alatt nem valami hatákony.
Tuning: nekem 759/1104-nél állt meg az overdive, ez nem tudom jó-e egy 3850-nél. A memórián nagyon meglepődtem, mert a korábbi 2900Pro (512bites) vgamon is 1,1ns-os Samsung memók voltak, de azok nem bírták ennyire az iramot (1000MHz környékén megálltak).
-
sutyi^
senior tag
válasz Bundás22 #16795 üzenetére
730-780 amit láttam eddig mindenféle vmod, bios és cooler csere nélkül. Akik nagyon kihegyezik azok szokták állítani a ventit is rajt, olyan 50-60% környékére. Ott még nincs különösebb hangja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest