- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz _Toka_ #31849 üzenetére
És arról a sok "csalás"-ról nem is beszéltünk, amitől egyesek azt hiszik, hogy gyorsabb lesz pl. egy átnevezéstől egy program, pedig csak a driver másnak hiszi, így szépen kihagyja az adott programhoz szükséges beállításokat, ergo gyors lesz, csak egy rakás effekt eltűnik. Stb. Szóval egy rakás "gyártói trükk" nem más, mint a userek meglehetős alulinformáltsága, és akkor még finoman fogalmaztam.
Blugene még azt is elfelejti, hogy az "igazgyöngy effektus" miatt muszáj javítani a programok megjelenésén (ezzel még akkor is sokat törődnek, ha a játék amúgy ritka szar). De az ő közgazdasági ismeretei csak a közvetlen haszonig terjednek.[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Mankó
veterán
Mennyire igazak az Everest által megállapított hőfokok a vid.karira?
Lecseréltettem a kártyán a hűtést Accelero S1-re (12es venti van rajta 5V-on) és ilyen 46 fokokat ír win alatt (zárt házban). Tsztelni még nem sikerült, előbb a gépet akarom belőni valami stabil értékre. -
lala42
őstag
válasz Szuperboci #31842 üzenetére
Basszus ez nem semmi!!!!! És képzeld el, hogy ezt a lelkünk ill. az eszünk mélyén tudjuk is és mégsem csinálunk ellene semmit. ( úgy globálisan értem, nem pedig egyénenként)
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
Bluegene
addikt
válasz katt777 #31852 üzenetére
pont fordítva szokta az nvidia csinálni, h a tesztelők több FPS-t kaphassanak(lásd pl.: 9600GT, NFSPS PH teszt), szal ott pl nem voltak árnyékok így tudott a 9600GT magas fps-sel "büszkélkedni", ez is az is koszos marketing
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
_Toka_
senior tag
válasz katt777 #31852 üzenetére
Valóban, ez az átnevezősdi dolognak csalásként való említése - konkrétan a "szőrös fánk" féle program, amelynek semmi kézzelfogható funkciója nincs /úgy értem össze se mérhető azzal, mintha a driverből pusztán csak tréfából a 2D-ből 3D-be való váltás rutinját emelnék ki, míg minden mást soha nem látott sebességben tudna a driver, csak éppen ezáltal el nem érhetővé téve azokat.../ - számomra olyan mellékzöngéje van a dolognak, mintha az illetők a csökkent látású gyerekeiket nem a szemészetre kísérnék, hanem egy utazási irodában a gyereket az ölükbe ültetve egy a Taigetoszra tartó charter járat árait böngésznék azzal a szándékkal, hogy érkezés után pár perccel a mélybe taszítsák kedvencüket...
Télleg nem tudom, miért baj, ha a gyártó driverből védi a másik kedvencünket, mert nem lőnek a dologgal... Ha már anno nem gondoltak rá a fánkosok - miért is tették volna... -, hogy lesz olyan hardver, ami megsül ilyen körülmények között úgy, hogy minden olyan területen, ahova tervezték a vasat, maximálisan helyt áll. Sztem ezek az egyének nem érték meg anno azt az időt, amikor egy 486-oson tökéletesen futott egy Turbo Pascal program, amely egy későbbi procin, a Pentiumon, vagy az AMD 586-osán induláskor nullával való osztással elszállt. Csak azért, mert egy olyan rutin, amely minden Borland termék által írt applikáció kezdetekor lefut két jól meghatározható állapot közt eltelt idővel osztott, ami a proci gyorsulásával az adott ábrázolás mellett már 0-t adott. Csak, mert fejlődött a vas. Rengeteg rendszer hasalt el ezen. Símán mérhető ez a Y2K problémával, persze lehet, erről se hallott itt mindenki... Anno senki nem gondolta, hogy a gyorsítással AMD, vagy Intel csalt volna akkor, amikor ennek áthidalására az ezekre épülő rendszerekre kiadott egy-egy patch-et.
[ Szerkesztve ]
-
Szuperboci
senior tag
válasz lala42 #31856 üzenetére
Én tudtam pár dolgot belőle de igy összeségébe nagy hatást gyakarol az emberre azt biztos.
Bluegene: Te ilyen nagytudású ember vagy?
[ Szerkesztve ]
Music!!!
-
Bluegene
addikt
válasz Szuperboci #31861 üzenetére
pontosítok, ilyen vagyok:
[I] Black-hat hacker
A klasszikus „cracker” csoport, akik komoly szaktudással rendelkeznek, ám tudásukat nem etikus formában használják fel.[/I]
hehe, vagyis fekete kalap hekker vagyok, és nem vagyok etikus, egy partizán
látogass át az Far Cry 2 topicba ott is partizánkodom ellentmondok mindenkinek és közbe meghekkelem őket , itt is ott is ezt teszem
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Bluegene
addikt
válasz Szuperboci #31863 üzenetére
black hat cracker= fekete kalap kréker
vagyok , na elég a hülyeségből
-
szasanyi
félisten
No, megnéztem milyen is az a Vantage. Egyrészt mert még nem láttam, másrészt kíváncsi voltam a konfigom teljesítményére. Elég gyatra. Azt sejtettem, hogy ez a CPU már nem elég izmos, de most a konkrét eredményét is látom.
Nekem olyan 3DMark99Max feelingem volt a teszt alatt, rögvest az jutott eszembe már az elején. Aki már nyomult a TNT/TNT2 érában, ahol a Celeron 366@550 volt bajnok, az tudja mire gondolok.
Ránézésre nem tűnik ki, miért is igényel ez a teszt olyan komoly hw-t, mert én nem estem hanyatt a látványtól. Sőt... sokkal jobbra számítottam. -
Déta
tag
Sziasztok. Készülök vásárolni egy HIS 4850 ICEQ4-es karit, és azt szeretném tudni, hogy az a QRVA "Need For Speed - Underground 2"-es max felbontáson mennyivel döcögne rajta?
[ Szerkesztve ]
Írtam egy alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html
-
Tibord
senior tag
válasz Tomate #31836 üzenetére
Valószínüleg nem ugy saját hogy ők írják, hanem hogy belenyúlnak.
Ezt onnan gondolom hogy az előző kártyám (3870) fagyogatott (őár másodpercig fekete képernyő) az AMD oldaláról leszedett driverrel, mig a sapphire oldalán találhatóval simán tuningal men minden gond nélkül.
Nekem ebből az jön át hogy foglalkoznak vele.
Mig például néztem hogy a 4850-eshez a giga 3 hónapja semmit nem mutatott fel.Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
Déta
tag
válasz Szuperboci #31868 üzenetére
De hol a válasz?
Írtam egy alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Milyen progival lehet tesztelni a vga hűtését,hogy mennyire melegszik?
Köszi a válaszokat !HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
Háááát állítólag 90-ig nincs gond,akkor nem aggódom az 57-60 C°-tól cod4 alatt
Egyébként az Ati-tray-tools nem mutatja a venti fordulatszámát erre van vmi megoldás?[ Szerkesztve ]
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
dilipok
veterán
válasz LamaCube #31876 üzenetére
nekem meg alapon 80at mutat a ccc, tehat gondolom jatek kozben magasabb, de mivel nincs gond vele ezert 1 cseppet sem zavar h hany fok. Kicsit neha ugy erzem tullihegik ezt a homerseklet kerdest. egyszeru: ha nincs semmi baj, nem mind1 hany fok?
PSN ID/BF3/4: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621
-
Bluegene
addikt
[link] azoknak akik szerint 100+ fokos is lehet a gpu, ez nem igaz, a profik lemérték
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #31878 üzenetére
Persze, valószínűleg azokban a szar kis házikókban mérték, amelyekbe Mo-on csak 2 fajta ember pakolja a hardverét, hogy spóroljon: boldog és boldogtalan.
_Toka_: Driverrel kapcsolatban két út van, az egyik az nV-áé, amely gondoskodik a ált. stabil futásról és a gyorsaságról, még ha bizonyos verziókban trükkökkel is, a másik az ATI-é, amely úgy, ahogy vannak, bent hagyja a bug-okat a drivereiben (magyarul nem foglalkozik a hibák bárminemű lekezelésével), így VGA-inak tulajdonosai hónapokig szívnak, mire rendesen tudnak játszani. Egyik sem úriemberhez méltó eljárás, viszont előbbi legalább részben nézi a fogyasztók érdekeit (ti. pl. az elégedettséget).
-
banderasz77
addikt
Háj mindenkinek. 8800GTS (G92)-nek mi lenne a méltó utódja? HD4870-el lenne jelentős előrelépés?
-
DeSanto
őstag
válasz banderasz77 #31880 üzenetére
9800GTX-ről váltottam HD4850-re és megérte.
(#31882) banderasz77: Én COD4, GRID és Pure-el játszottam mostanság.
COD4 alatt sokkal gyorsabb, GRID is gyorsult. Crysis-t nem próbáltam.
1920*1080-ban játszok szóval ott volt gyorsulás.[ Szerkesztve ]
-
_Toka_
senior tag
válasz katt777 #31879 üzenetére
Nem érzem én driverek terén se ilyen élesnek a helyzetet, ahogy említed. Mondom ezt pont azért, mert nekem aztán tényleg sehova nem húz a szívem. Talán mégis ... az elégedettségi indexem és a pénztárcám, ami komolyan befolyásolja a döntéseimet etéren ... de talán inkább általában.
Mikor nálam váltásra kerül a sor, ált. rászánok max. 1 hónapot, mikor szintre hozom magam az adott vasak terén annyira, hogy véletlenül se alapvetően olyanok véleménye alapján döntsek a megvásárolandó vasról, akik előítélettel terheltek. Igyekszem a lehető legtöbb tesztet nézni. Azokban azt látni, amiket tényleg mutatnak. Fogom, hogy procitesztnél miért a lehető legerősebb procikkal, VGA-kkal a lehető legkisebb felbontásokon tesztelnek, ill. VGA tesztben miért teszik ugyanazokkal a vasakkal az elérhető legnagyobb felbontásokon ... akármekkora monitorom is van nekem, látom bennük, mit is mutatnak és tudok az alapján dönteni. Majd döntök.
Így hozta a sors, hogy most éppen piros kártyám van sok-sok éves adag zöld kártya után.
Miután megvettem viszont, már nem nagyon tesztelgetek. Egy viszonylag teljes körű tesztet zúzok az első 1-2 napon, aztán már nem érdekelnek a tesztek.
De, mivel bőven láttam nV drivereit, használtam a karijaikat sok játékon át, most pedig teszem ezt ATi termékével, én alapvetően nem látok semmi különbséget a két gyártó termékeihez való gyártói hozzáállásban. Kétségtelen, hogy egy játékot döntően vagy egyik, vagy másik vassal tolom. Az a 2-3 játék kivétel mindíg, amelyik éppen a váltás pillanatában is a gépen van.Apropó, kinek hova húz a szíve...
Öööö ... nem akarok senkit se megbántani, de nyilván, aki oly nagyon ATi párti, az ma - ha akarja, ha nem - az AMD-t kellene, hogy támogassa. Itteni tapasztalatom, hogy aki annyira, de annyira isteníti ATi-t - megjegyzem, tiszteletben tartom eme érzéseit - ott válik halványan hiteltelenné, mikor szemrebbenés nélkül szemet húny azon tény felett, hogy amennyiben az erősebb C2D-t választja platformként, éppen nagy kedvencének hosszútávú esélyeit csökkenti... Ha viszont azt nézzük, hogy racionálisan gondolkodik procik terén - mert ugye azt teszi -, akkor miért nem látja be, hogy konkrétan ő még jobban járna, ha a VGA-k terén is racionális gondolkodást folytatna.
Még egyszer! Tiszteletben tartom a hozzáállásukat, csak nem értek vele egyet.Meggyőződésem egyébként, hogy ma a racionális gondolkodás VGA-k terén ebben a topicban hozza össze a legtöbb embert...
[ Szerkesztve ]
-
_Toka_
senior tag
válasz Szuperboci #31884 üzenetére
B@sszus ... a racionális gondolkodásnak szinte a legalapvetőbb része maga a takaró... Mármint az a nyújtózkodós fajta.
[ Szerkesztve ]
-
Eagl3
veterán
Valaki világosítson fel, hogy a CCC -be miért nicns beépítve egy normális ATT -hez hasonló ventiszabályozás?
Mi a jó abban az ATI -nak, h. más programját használljuk és nem az övékét. Még csak most tették bele az manuális ventiszabályozást is -
Bikerider
aktív tag
válasz Gorneck #31581 üzenetére
HI
Vista Ultimatom es Xp en ugyan az a hiba.Inditas utan valamikor 5perc,20perc es Az osszes jateknal akadas ezerrel a hang is akad es fekete kepernyo.Utana kidob az asztalra.Fekete kepernyo utan nagyon belassul a gep.
P5Q-E,E7200 Asus V60,2*2Gb Geil,His IceQ4 4850 512mb,Samu 750GB,Fsp Epsilon 700W,Aerocool Extrem Engime T3,LG 19ws-ns.
Se a proci,se a VGA nincs huzva.
8,10 cata van fel.A venti szabalyzas 50 szazalekon megy.Meg Crisis alatt se megy fel a GPU 40 fok fole.
Mikor akadas van latom hogy a GPU terheles 99 szazalek.Gyenge a kartya vagy keves neki a 512 Vram
Ami nalam akad az masnal jol megy.Ez nagyon erdekes szamomra -
_Toka_
senior tag
Szerintem egyszerűen azért, mert ATi-ék rábízták a kártyák gyártóira a dolgot azzal, hogy a BIOS-ban állítsák a szerintük optimálisra.
Még csak most tették bele az manuális ventiszabályozást is
Én meg inkább azt nem értem, ezt miért tették be a CCC-be. Mert ez túl azon, hogy manuális, fix is. Azaz egészen addig alternatívát jelent ez a dinamikus vezérléssel szemben, míg a fixként általunk beállított fordulatszámmal alacsonyabban tudja tartani a kari hőmérsékletét, mint ahol a dinamikus beállítással már gyorsabban hajtaná a ventit. Ha viszont eléri ezt a hőmérsékletet - nyilván van rá lehetőség, ezért van a BIOS-ban ennél erősebb fordulat is ... már, ha nem 100%-ra állítjuk a'la manual -, megfő a kártya... Na jó, lekapcsol...
Szerintem ez is csak azért került bele, mert már szinte mindenki vagy fixálta a kattintgatós lehetőség hiányának ellenére is, vagy azon erőlködött, hogy rejtett file-ok útvesztőin keresztül fixálja a fordulatot. Így hát csak az ő dolgukat könnyítették meg. Magyarán, ahelyett, hogy tovább keresgélnék a helyét, játsszanak...[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
xtreme-g 8.10 csataliszt
Végre(vagy kitudja ) összegyúrták mind vista mind xp-nél a 32 és 64 bites verziókat.A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
Eagl3
veterán
"8.10
News Posted by:
Tweakforce releases the Xtreme-G Catalyst 8.10 Display Drivers for Windows XP and Vista Operating Systems. This released is based off of the Far Cry 2 Hotfix Drivers. Grab 'em now and as always your constructive feedback is appreciated"Tehát bele van építve a FarCry2 hotfix-is ha jól értem.
[ Szerkesztve ]
-
_Toka_
senior tag
válasz Tomate #31893 üzenetére
Ez egy tweak-elt driver. Nem feltétlenül jobb. Amit a csapat fontosabbnak/jobbnak tart, mint a hivatalos driver beállításai, azokat az alapbeállításokat megváltoztatja szerintük jobbra.
(#31894) Eagl3: Konkrétan úgy fogalmaz, hogy az volt az a hivatalos driver, amelyet nekiálltak gyúrni. Mármint a 8.10 hotfix.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz _Toka_ #31883 üzenetére
Persze, hogy nem ennyire éles, csak sarkítottam a kontrasztok végett, mert nagyjából így állnak hozzá a dologhoz.
Nem vagyok elfogult, nV mellett a nyers erő és az újaknál az energia-takarékosság, az ATI mellett a több szolgáltatás (pl. AVIVO, DX10.1, stb), és a szebb kép szól, bármit mondanak is nV fan-ek, hogy nincs különbség. Ősi nV-s ismerősöm bevállalt egy 4850-et, aztán csak nézett a színek láttán, és én sem tudtam 8800GT-vel olyan élethű színhatásokat elérni, mint az ATI-val (ua. volt a konfigom, és 1szerre volt az és 3870-em). 2D-ben ez pl. egy hidegebb, alig érzékelhetően kékes-zöldes fehérben nyilvánul meg.
Sajna a "nagy" tesztekkel az a baj, hogy ha alaposan átfutja az ember, és nem dől be a grafikonoknak (mint az olvasók 90%-a), akkor látja, hogy bizonyos koncepció alapján készülnek, a koncepciónak pedig alapvető része, hogy nem igazán tesztelnek olyan felbontásokban és összetettséggel, amelyek egyértelműen a tesztelt VGA használhatatlanságát bizonyítanák (és a driver hibákat), mert ezt a gyártók nem vennék jó néven, pedig ők is abból élnek. Ezért teszem meg én. És ezért tudom, hogy ha azt mondom egy Catalyst-ről, hogy az hibás, akkor igazam van.
Amúgy az olyan tesztekben az is érdekes, hogy mihelyst kijön egy újabb VGA, amellyel magasabb teljesítményt lehet elérni, rögtön megjelennek a régi hardverek eredményei is, amelyek a fenti állításomat bizonyítják (azaz ekkor már megmutatják, hogy használhatatlanok, mert az újabb cuccoknak kell reklámot csinálni). Természetesen szó nem érheti a ház elejét, mert azért mindenütt ott vannak a tesztbeállítások, úgy apró betűs szinten.
A prekoncepciózusság másik, szakmai szemmel roppant észrevehető része, hogy a bizonyítani kívánt állítást alátámasztó programokkal tesztelnek (lásd CF), másokkal nem, így teljességet illetően hamis eredményt mutatnak úgy, hogy a tesztek maguk igazak, és megkérdőjelezhetetlenek. De hát régóta tudjuk, hogy a legjobb hazugság a megfelelően tálalt igazság.Chipsetről annyit, hogy az Intel jó, a többi meg nem. Az AMD nem csak prociban van lemaradva, hanem a chipset-fejlesztésben is, és itt nem feltétlenül a szolgáltatásokra és a teljesítményre gondolok. AMD-s lapommal több baja is volt a rendszeremnek (hiába volt minden megfelelően feltelepítve és beállítva), amelyek az Intel chipsettel egy csapásra megszűntek. Persze ez is lehetett az MSI sara, mint a phenomíthatatlanság, ami ASUS-nál nem fordult elő, de akkor köszönje meg nekik az AMD, hogy többet nem veszek AMD-s cuccot. Intellel elvoltam bő egy évtizedig (és vsz. leszek is ), AMD-ből fél év alatt elegem lett.
Ventiszabályozásról: Hogy én azt már hányX írtam, hogy a RBE-nak régóta van egy olyan funkciója, amellyel a CCC-ben elmentett profilokhoz ventiszabályozást tudunk megadni...
Azért XG-ben nem csak pár átállítás van! Ahhoz, hogy a CCC-ben egy-két kapcsolót megváltoztassanak, nem kell 1 hétig dolgozniuk rajta. Amúgy használtam eleget ahhoz, hogy tudjam, stabilabb, és jobban tuningolható a ref. drivernél (és a CCC-t fel sem teszem).
[ Szerkesztve ]
-
Randall1017
tag
Sziasztok!
Ilyet lehet kapni valahol MO-nDiamond HD 4870 512MB GDDR5 XOC Black Edition
Nem sírok, csak izzad a szemem
-
banderasz77
addikt
válasz Randall1017 #31897 üzenetére