- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soká
senior tag
Azt azért mondd már el, hogy egy plattolást vagy kontraprofil marástl mivel csinálsz meg?
Szerk: ezt csak azért kérdezem, mert ha a felsőmaró használat nálad kimerül abban, hogy lekerekítesz vele éleket, vagy repülőket modellezel, akkor tényleg elég egy egykezes kis gép.
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz shaft72 #20845 üzenetére
Aki nagyságrendileg ekkora összeget szán felsőmaróra, azelőtt kinyílik a világ.
A választék bőséges. Bármelyiket veszed meg ebben az árkategóriában, általános feladatra az alapokat minden gép korrektül tudja. A különbségek nüanszok, mégis esetenként figyelmet érdemlőek.
Asztalba építeni nem találkoztam még jobb géppel a Soká által linkelt unimaxos triton klónnál. Ez egy újra gondolt gép, ami szakított a hagyományokkal. Fő előnye, hogy a talp felől kurblival finoman állítható, valamint az, hogy nem kell az asztal alá nyúlni, ha kést akarsz cserélni, mert kellően ki tud nyúlni az asztal síkjából, mitöbb, ekkor automatikusan reteszel is. Viszont alaposan felvitték az árát. Nekem még bruttó 45 ezerért sikerült hozzájutnom. Ennyi pénzért viszont már kishíján az eredeti is megvehető.
Érdemes talán venned még egy olcsóbb 8-as befogatású gépet is, amit kézben használsz majd, akkor nem kell asztalból ki, asztalba be operálgatnod. 20 ezresből megúszhatsz karácsony táján a metróban egy 1KW-os B&D barkácsgépet - nekem azok nagyonnagyos sokat mentek hiba nélkül. Igaz, ez nem precíziós kategória, de arra ott lenne a másik.És igen, ha megveszel egy 12-es befogatású felsőmarót (érdemes), többnyire kapsz hozzá 8-as szűkítő patront is, amivel a kicsi szárat forgathatod. Nem minden gépnél tartozék ez! A 2KW-os Bosch pl nem adja tartozékként, hanem plusz 10 ezer pénzt kóstál. A DeWaltokba a patron viszont gyakorlatilag aprópénz - 1-2 ezres, ha emlékezetem nem csal, és tartozékként is járandóság.
Amit tudnod kell még, azt is leírták már: Egy 2KW-os gép súja többnyire 6 Kg körül kóstál. (Ezért (is) javasoltam mellé egy kicsi gépet is beszerezni.)
Csodálkozok, hogy yooccoo nem sietett ajánlatot tenni, ugyanis ők már kínáltak nekem 70 ezer pénz körül 12-es jónevű marógépet.
[ Szerkesztve ]
Több fa van, mint asztalos!
-
Skillet
addikt
egy munkát ajánlottak tegnap. nekem jelenleg sem időm, sem energiám bevállalni. a biztosítóm kitalálta, hogy az autómon a kár, nem is annak a következménye, mert a részeg ribi belehajtott
szóval most egy darabig ez fog lekötni.
akit érdekel a dolog, néhány infót át tudok küldeni. aztán az ügyfél elérhetőségét.
annyit elöljáróban, hogy ez egy szép terjedelmes sarok konyhabútor lesz. 320x180 környéke.
beépített hűtő, tűzhely...stb. és persze felső bútorokkal is.
kérem az jelentkezzen, akinek van ideje mihamarabb árajánlatot adni és a munkát precízen megoldani. egy ismerősöm nagyon kedves barátjának lenne a cucc. esetlegesen pár munkáról kép sem árthat a megrendelő felé.
köszöntem[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
nesa
veterán
Konkretan a POF 400 at hasznalom hangszerhez, marroagyba a faanyag, felette meg siklik a marro 2 sinen vizszintessen barmilyen iranyba, ezt a felhasznalasi teruletet lehet csak en hasznalom, + masolo keseket szoktam meg azt mind1 melyikkel csinalom de sokszor jobb oda is a kicsi, nekem igazabol olyan lenne idealis aminek cserelheto a talpa es keskeny hosszu a motor resz.
-
nesa
veterán
Nemkerultem ki, csak azt irtam le en mire haznalom, ebbol adodoan valoszinuleg te masra hasznalod mint en.
Ehez hasonlo az enyem is a lenyeg ugyan az.
-
Soká
senior tag
"Nemkerultem ki, csak azt irtam le en mire haznalom, ebbol adodoan valoszinuleg te masra hasznalod mint en."
Oké, de a kérdés még csak nem is az volt, hogy én mire használom. Valaki érdeklődött, és próbálunk adekvát választ adni.
A kérdező linkelt gépeket, elmondta, hogy asztalban is szeretné használni, felmerült a 12-es szár befogása is, ehhez képest a te válaszod kicsit szokatlan volt.A linket köszönöm, így már értem! Ezt a megoldást én egyengető gyalulás kiváltására használtam idáig.
És lám, ezen a videón is a nagyobb Makita dolgozik!Amúgy pedig elég anyagpazarlónak tűnt ez a gitártest kimarás (nem néztem végig a filmet)
-
Soká
senior tag
Pontosan 1:25-nél ráteszi a deszkára a sablon gitárt. Jobbra balra van felesleges 3-4 centi, ami megy a kukába, például. Pedig abból a lécből, amit ott megspórolna, készíthetne képkeretet annak az oklevélnek, amit a gitárhoz mellékel
A "más szabály" arra is vonatkozik, hogy nem pazaroljuk a trópusi fákat (sem). -
nesa
veterán
Sajnos a les paul keszites a leginkabb "anyagpazarlos" de itt minnel kevesebb darabbol van annal jobb lesz es sajnos anyagbol is jobban fogy, ne asztalosszemmel nezd.
Egyebkent nemhiszem hogy feltetlen kukaba vagy tuzifa lesz a leeso reszekbol nalam sem igazan van hulladek szinte mindent felhasznalok valamire az ertekes fakbol.
Dekopir nemigazan hangszerkeszito szerszam, rendkivul pontatlan nekem is az elovagos kek bosch GST 90 BE se egy preciz muszer nemugyanott vag allul mint felul, persze ocsem 3x ennyibe kerulo dewaltja se jobb.[ Szerkesztve ]
-
-
Armahun
addikt
Nemrég vettünk egy egyszerű 2000 forintos stanley rőkafarkat.
Azóta a dekopírt és a gérvágót is az esetek jelentős részében kiváltom ezzel.
Könnyebb gyorsabb egyszerűbb és még szebb is vele.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
shaft72
tag
A javaslatok alapján a 3612C és a DeWalt között dilemmázok. A Makita mellett szól, hogy a többi cuccom is Makita A DeWaltnak mindenhol dícsérik az elszívó megoldását, és 6-12 mm között fogad fejeket, nem is sokkal gyengébb, és csak 4 kg. Makita van 100-ért, a DeWalt 112. Nehéz döntés
-
thyeby
őstag
válasz shaft72 #20879 üzenetére
"Nehéz döntés"
Igen. Mert utána sok éven át ez lesz a szerszámod.
Szerintem megér annyit, hogy menj el, nézd meg, smárold le őket élőben, úgy könnyebben kialakul a nem hamis vonzódás. Szakmailag szinte mindegy. Most szerintem inkább arról szól a dal, hogy melyik inkább a Te szád íze szerinti gép?
Nekem egy ilyet sikerült (keveset) használtan vennem 45 ezerért. Jól jártam vele. Puritán egyszerű, és korrekt. Zavaró, hogy a revolverütköző fölötti finomállítójában túl erős rugó van, gyakorlatilag fogóval kell egy szint után tekerni, és az is, ahogyan a markolat rá van applikálva - ha leejted, eltörik, igaz olcsón pótolható.Több fa van, mint asztalos!
-
M43g
aktív tag
Nekem közben újra megoldásra váró problémám akadt...
Adott egy sarokbútor, amire a gyártó csak függetlenül nyíló ajtót tudott tenni, mi pedig szeretnénk együtt nyílóra megcsinálni.
A kérdés az, hogy ehhez milyen pánt kell? Tehát, pihenő állapotban a pánt 270 fokot zár be, nyitott állapotban meg kb. 180-at.
Én erre gondoltam, van esetleg jobb javaslat/ellenjavaslat?
-
Sanyabá
senior tag
Ez csak nekem nem világos: "gyártó csak függetlenül nyíló ajtót tudott tenni, mi pedig szeretnénk együtt nyílóra megcsinálni.?
Tehát adott egy sarokszekrény ,melyik a kettő közül? . Na most akkor, az a gond hogy nem elég nagy szögben nyílik ki az ajtó, vagy hogy a fix is nyíljon?
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Speciali
tag
Kell a 170 fokos ráütödö, ez van a korpuszon és kell a másik, ami a két ajtot köti össze. Most nem tudok katalogust nézni, de ha jol emlékszem, a közézárodo pillér pánt az.
Gondolom van már fogantyu az ajtokon.A furatokat el kell tüntetned. Gondolom a sarokszekrényen van egy jobbos és balos ajto, nincs középen a 90 foknál egy léc. Másik dolog, az ajtok mérete, hogyan fog passzolni ehhez a megoldáshoz. Ha az ajtok méretén is igazitani kellene, akkor legjobb lenne két uj ajto.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #20890 üzenetére
Jah szintúgy....
....és készülj mindjárt december eleje, lassan jönnek a "még karácsonyra kész tud lenni?" megrendelők[ Szerkesztve ]
-
M43g
aktív tag
Ne haragudjatok a nem kellően specifikált problémáért És persze nagyon hálás vagyok a válaszokba fektetett energiáért
Sanyabá jobb oldali ábrája a helyes, először balra aztán jobbra nyíló ajtó, zárni fordított sorrendben lehet csak (furatot nem kértünkrá ). Középen nincs léc, az ajtók talán egy leheletnyit "picik" a bútorra, úgyhogy elvileg el kellene férniük. Ha nem barmolom széjjel őket a pánthelyfúróval...
Tehát akkor kell 2 sarokszekrény pánt (link), ami a két ajtót a közös élen fogja össze, és a korpuszon a 170 fokos (link)?
Csak pont fordítva, mint ahogy nekem logikus lenne, de persze nem láttam még élőben. Akkor jól értettem?
Még egy kérdés, Bp belvárosban tudtok üzletet, ahol 2e alatt lehet pánthely fúrót kapni? Mindenhol a vidia lapos 5e fölöttit látom csak készleten, a másik pedig csak weben rendelhető, kiszállítási idővel...
[ Szerkesztve ]
-
iop84
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy a mosogatógép mellé (ha jól tudom akkor annak nem szoktak korpuszt készíteni) egy régi gáztűzhelyt raknék, akkor a mosogatógépnél,hogy kellene a szoklit rögzíteni?
Válaszokat köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest