Új hozzászólás Aktív témák
-
unreg1
tag
-
Speciali
tag
válasz Winner_hun #21541 üzenetére
rajzon is le lehet modellezni, beakad e. Akár M 1:1-ben, vagy méretarányosan rajzold le, es a forgáspontba szurj egy körzöt, a körivet meg huzd ott, ahol a probléma jelentkezhet.
Ha felezve vannak a szögek, akkor szerintem nem akadhat össze semmi. -
törölt tag
Tudtátok, hogy a dewalt 735-ös vastagolóhóz gyárt egy cég cserelapkás tengelyt?
Sajna más, európában is ismert márkához még nem láttam; leginkább USA piacon fellelhető gépekhez csinál ilyen opciót. -
runner 125
nagyúr
válasz #05304832 #21551 üzenetére
Köszi.
Aprod.hu-n találtam. Mint írtam az új ára 20k/db, a 4-et lealkudtam 28-ra. Ennyit már megért.
unreg1
Igen, ez a márka illetve típus, annyi különbséggel, h amit én vettem az mattkróm, a linkelt pedig bronz.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
thomgrande
tag
válasz #22145024 #21554 üzenetére
Tengelycsere bemutatása.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
sysrq
őstag
válasz runner 125 #21555 üzenetére
Hétezerért meg el lehet gondolkodni az IKEÁ-s lámpán, abban az árban már benne van a led is.
De ez már nagyon off, van külön led topik.Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
törölt tag
válasz thomgrande #21556 üzenetére
Nem tetszik ez a dewalt, elég macerásnak tűnik a szétszedése.
Egyébként innét indult a keresés: egy a XX. sz. hajnalán gyártott gépet újított fel egy ember, miután már más is megbarkácsolta. Egy másik videóban taglalja, hogy sokkal jobb ez a cserelapkás tengely, ha pl mázolt fát gyalult. A sima-késest elég hamar kicsorbította, de ezen meg csak a biztonság kedvéért a munkálatok végén fordított rajtuk egyet.BTW, amit te linkeltél, ott a 6dB hangnyomáscsökkenés elméletben fele akkora "hangérzetet" takar, ami nem kevés! ( a dobhártyabosszantó visítás hiányáról nem is beszélve )
-
pali923
aktív tag
Ha már Ikea, van itt néhány érdekesség róla.
A legszebbek:
Az összes IKEA bútor a világ teljes fakitermelésének 1 százalékát használja fel.
Naponta több mint 13 millió kilónyi forgács keletkezik a bútorok előállítása során.
A BILLY nevű könyvespolcok a legnépszerűbb termékek, 10 másodpercenként eladnak belőle egyet.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
runner 125
nagyúr
Köszi, valóban korrekt az ára, viszont ez képmegvilágító, ahogy a talpkialakításából is látszik. Bútor tetején az a talp kicsit furán nézne ki, illetve ahogy látom nem elérhető belőle a kisebb, 35cm-es méret. (Illetve a teljesítményinfot hiányolom, ez is hasonló, 3,6Watt nem egy erős fény, de az olcsóbb ebből is csak 1,8Watt-os, ami nagyon halovány.
..off-ba raktam az előzőt, mert csak részben asztalos téma, de ettől függetlenül szerintem is szorosan kötődik a szakmához, hisz bútorvilágítás, s ahogy leíródott, jó ha a mesterember tisztában van az ilyen jellegű kívánságokkal is.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
Egy dolgot nem tudok felfogni, h bizonyos tömeg és méret alatt mi a francért nincs házhoz szállítás?!
2013 végén az vicc. Értem én h is csorognak a milliárdok, de Mo.-n van 2 Ikea Pöstön, aztán kifújt.
..én meg évente 1x megyek max., akkor sem szívesen."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
scrtaft
tag
Sziasztok.
Egy szekrényt szeretnék készíteni a fürdőbe. Nem sok ismeretem van ezért kérdeznék tőletek.
4*50-es csavarokat kaptam az összerakáshoz ez ahogy olvasgattam stimmel. Ennek 3,5-es fúróval kéne előfurni vagy jó lesz a 3-as is?A legfontosabb kérdésem, hogy a bútort én úgy "állmodtam" meg hogy a csavarok a felső lapból fognak menni az oldalát képező bútorlapokba. Arra gondoltam, hogy így stabilabb lesz ha súlyt rakok rá. Okoz ez problémát vagy mindegy, hogy fentról vagy oldalról csavarozza össze az ember a szekrényt.
Farostlemezzel csinálom meg a hátulját. 750x450 es szekrény lesz. Erre mekkora farostlemez kell? Gondolom kicsit kisebb mint a tényleges méret. Én a rendeléskor 740x440 et adtam meg. Remélem nem lőtem nagy bakit.
Válaszotok előre is köszönöm.
-
Pydew
csendes tag
Kinek van tapasztalata az alábbi gépekről? Most gondolkodom ennek a gépszettnek a megvételén. (a nettó árat nézzétek)
Mert ahogy nézegettem, megérős. -
unreg1
tag
válasz scrtaft #21567 üzenetére
a csavarok a felső lapból fognak menni az oldalát képező bútorlapokba. Arra gondoltam, hogy így stabilabb lesz ha súlyt rakok rá.
Szerintem akkor már inkább így csináld:
A felső lapot alulról csavarozva nem látszanak a csavarok, nem úgy, mint a te variációdnál.
[ Szerkesztve ]
-
dezs520
senior tag
Sziasztok,tud valaki valami egyszerű bútor tervező progit,ami nem is a látványra,inkább a méretezésre van kiélezve...
18-as bútorlaphoz kellene,mindig bajban vagyok az anyag vastagság kivonásával,illetve hozzáadásával.(gardrób,több egyforma köz,stb...) -
mdk01
addikt
válasz scrtaft #21567 üzenetére
3,5x60 jobb lett volna, de nem fog szétesni a 4x50-től.
Mindig 0,5mm-rel nagyobbal kell kifúrni a lapot amin keresztül csavarozol mint a csavar átmérője. A másik lapba nem kell előfúrni forgácslap esetében.
Alá fölé mehet a lap a csavarok miatt. Azért szokták pl. közé rakni a tető, feneket mert így általában megspórolja az ember ezen lapok 3oldali élzárását/festését, meg szorítózás esetében nem kell némely bútornál 1,5-2m-es szorítókat használni hanem 1m-essel összelehet rakni a legtöbb bútort.
Hátfal=külméret-4mm ha nem akarod falcolni. Azért jó minél kevesebbet levonni a külméretből mert így több hely marad rendesen megszegelni a hátfalat.
Majd legközelebb jobb lesz, hajrá. -
runner 125
nagyúr
válasz Winner_hun #21574 üzenetére
Szerintem is nyerőbb csavarozni, én pl a konyhánál eleve úgy kértem, és kivételesen úgy is csinálták.
..nem akartam h az legyen a vége, mint a réginek. Szinte nem volt olyan elemrész, ahol ne állt volna el a hátlap. Volt h akarva akaratlanul megindult egy fazék s pl rá lett csukva az ajtó, vagy kicsit meg volt nyomorgatva és az évek során szépen letolta a farostlemezt hátulról."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
unreg1
tag
Ez azért vicces: "a helyzet gyorsan megoldódott, miután a rendőrök nekiálltak és villámgyorsan összeszerelték a bútort, és végre mindenki nyugodtan aludni térhetett."
-
scrtaft
tag
Sziasztok.
Köszönöm a hozzászólásokat.
A csavarokat ki tudom cserélni, mert csak hétfőre lesznek meg a lapok szóval még nem kezdtem el összerakni.
60as hossznál akkor csak a külső bútorlapot kell fúrni? Ahova megy a csavar ott nem lehet vagy nem kell és nem baj ha az is meg van kicsit fúrva.
Köszi még egyszer.
-
AKG
tag
Szerintem ja!
-
nesa
veterán
válasz #22145024 #21583 üzenetére
Nem a rickenbacker eszembe se jutott, tudtommal ilyen meg nemkeszult csak basszusba, ez viszont szolo gitar lesz.
Fiamnak karacsonyraA nyak csatlakozasa is igen erdekessen fog alakulni, nem szokvanyos lesz.
A nyak is juhar + mahagoni lesz, igaz a maha nemfog latszani de a hangzashoz hozza tesz.
#21581) runner 125
Koszi
hasznalt mar valaki Tung olajat?
[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
Helló
Szeretném megköszönni a segítségeteket akkus fúró kapcsán.
Apám egy hete nyüstöli a "drágaszágot" [AEG akkus fúrócsavarozó BS12C2LI152C]Örült neki. Eddig nem panaszkodott rá. Egy hete nála van. Meglepődött az erején és a fordulatán amit tud.
A súlya az ami nem tetszik neki. Azon én is meglepődtem, mert nehéz egy ekkora géphez képest. De legalább nincs kispórolva belőle az anyag.Üdv: Gábor
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
mdk01
addikt
Teljességgel felesleges én úgy gondolom. Ha megfelelő szeget vagy kapcsot használ az ember az megállja a helyét bőven.
Két megoldás van számomra az egyik a kimondottan hátfal szeg ami egy erős nagyfejű szeg, a másik meg a kapocs de ebből is min.20-25mm hosszú.
Utóbbi években kapcsot használok szegbelövővel bőven megfelelő, visszaütni nem lehet mert inkább a hátfal szakad szét, mint ahogy csavarnál.
Van, hogy én is csavarozom, de csak spec. helyeken mint pl. a függesztővasnál, de ott már dupla sűrűn is van mert ettől független körbelövöm a szekrényt.Runner: Ne azokból a béna 25mm-es bognárszegekből indulj ki amit a tömeggyárak adnak a szekrényükhöz, mert az nem hátfalszegezésre való azt csak azért adják, hogy adjanak vmit, de xart sem ér.
Nem értem hogyan állhat el az új szekrénynél is a hátfal, hacsak nem arra gondolsz hogy az alkatrészek nem egyforma szélesek és sarkoknál egyik eltartja a másikat, de ezen a csavar sem segít. -
unreg1
tag
Én is a szegelés mellet vagyok, van olyan gardróbszekrény, amit 15 éve csináltam, a gyerekek sokszor bújócskáznak benne nem kímélve a hátfalat, mégsem jött szét, pedig szegelve van.
A pályafutásom alatt még egyszer sem volt baj a hátfallal.
Ehhez hozzátartozik, hogy nem függőlegesen szoktam beütni a szeget, hanem egy kicsit ferdén, váltakozva egy jobbra dől, egy balra dől, végig sorban, így belülről kinyomni sem lehet, előbb fog szakadni.Csavarozásban a kisebb furattal előfúrók táborát gyarapítom, én is szeretem, ha a menet mindkét anyagban benne van, de ez már egyéni preferencia kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
unreg1
tag
... és ha már szegelés...ezt is lehet hova fejleszteni.
-
runner 125
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- Samsung Galaxy A52 - royal cuvée
- Nyomtató topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Lakáshitel, lakásvásárlás