Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdk01
addikt
-
mdk01
addikt
válasz runner 125 #21499 üzenetére
Nem vagy szerencsés.
Amit rajzoltál én nem engedném ki annyira csak 1-1,5cm-t.
Ha annyira kiengeded oldalra nem lesz szép....sztem....én legalábbis nem szoktam annyit. -
nesa
veterán
válasz runner 125 #21499 üzenetére
A hutonek van rendes szellozese, munkahelyemen nemreg kigyulladt egy, korabban nemis gondoltam hogy kepes ilyenre, ugy rendessen kiiegett a helyseg.
-
runner 125
nagyúr
Hm, de akár egy épületből indulunk ki, vagy bármiből a párkány mindenhol egységes mélységű - fordulókon is, nemde?
10cm az előreugrása, mivel majd süllyesztett LED csíkot szeretnék bele körbe, így muszáj lesz ott is kialakítanom azt a 10cm-es előrenyúlást, mint a terven is:Egy síkban - mint, ahogy most is van - vagy 1-2cm-es kiugrással szerintem iszonyú bután néz ki.
nesa
Van rendes szellőzése.
Falat bontattam miatta. Így most van 20cm légrés mögötte. Plusz a fülke kb. 20cm-rel magasabb mint a hűtő, illetve a felette lévő szekrényelem hátfala is 20cm-rel bentebb került és az egész hűtőt szintúgy lábazatra emeltem, a szokliba belekerült az 50 széles szellőző rács, így alatta is van 10cm - az-az a levegő teljesen körbe tudja járni.
Korábban local1 kérdezte az Ikea-s fiókelosztókat. A hosszú elválasztók mélysége nem stimmelt, így szépen levágtam, majd visszatoltam a végzáróját, utána már okés volt.
Ettől függetlenül szerintem remek egy ilyen elválasztószett.ui. az elszívón még nincs fent a kihúzója..
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
mdk01
addikt
válasz runner 125 #21506 üzenetére
Síkban valóban hülyén néz ki. Ha ledcsaíkot szeretnél oda is, akkor kiugraszthatod oldalra.
A párkány előreugrása alap esetben a fronthoz képest történik én ebből indulok ki. Akárhányszor kérdés volt ilyen esetben hogy mennyit álljon ki az oldalhoz képest(mint ahogy te is szeretnéd) mindig a kisebb visszaállás volt a szebb, de persze ezeknél nem kellett ledszalag. -
hali.papa
csendes tag
válasz runner 125 #21506 üzenetére
Ez milyen progival lett tervezve?
-
runner 125
nagyúr
Oks, az lesz.
Egyébként a LED alu profilt mivel lehetne szerinted bevágni? Nyilván szétszedném az egész párkányt és egyesével lenne "kimarva". Ilyet szeretnék belerakni.
18 x 6 mm-t kellene bemarni. Ha, berajzolgatom és elviszem egy asztalosnak asztali körfűrészen is ki lehet tolni nem?
hali.papa
Jaja, SU-val rajzoltam, akkor láttam először, baromi egyszerű.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Winner_hun
titán
válasz runner 125 #21510 üzenetére
Felsőmaró. Körfűrésznek nagy az íve, sokat kell utána faragni.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Winner_hun #21513 üzenetére
Nem szokásom nekem se az ilyen, de sajnos akit lefixáltam visszamondta családi okok miatt, nekem meg az egész lakást jövőhét elején kezdik felújítani ami 2-3 hét lesz, és közbe a konyhának is készen kellene lennie...
Meg ugye rengeteg olyan emberkét hallani aki szeretne dolgozni de nincs munkája, gondolom annak is jól jönne a pénz...
-
mdk01
addikt
válasz runner 125 #21510 üzenetére
Ha berajzolod akkor igen körfűrészen viszonylag hamar kivágják neked de előtte kérj árat rá mert vhol méterben határozzák meg a vágást és neked kapásból egy méter ilyen kivágása 6m-be kerül 6x3mm=18mm Nehogy a végén lepődj meg.
Felsőmaróval sem lesz sztem olcsóbb, de rákérdezhetsz ők mivel csinálnák és az mennyibe kerül.Winner-t nem értem de sztem ő úgy gondolta hogy a gérbe vágások nem lesznek szétszedve de én úgy értelmeztem az írásod hogy azt szétakarod szedni szálakra.
-
mdk01
addikt
válasz B-L-A-C-K #21514 üzenetére
Meg ugye rengeteg olyan emberkét hallani aki szeretne dolgozni de nincs munkája, gondolom annak is jól jönne a pénz...
Az évek során volt részem pár lakás/házfelújításba és a 3. után megtanultam hogy minden jó szakinak időben előre 1-2hónappal kell szólni hogy ráhangolja magát a munkára és betudja tervezni. Ez ebben a szakmában sincs másképp. Aki azonnal ráér 1-2héten belül az nem egy kapós szakmabeli és hogy miért azt kitalálod sztem magadtól is. Aztán persze van mindenre ellenpélda, de nagyjából ez így néz ki.
Ritkán szoktam én is Bp.re dolgozni, de van itt is elég munka, szerencsére-nem szerencsére.[ Szerkesztve ]
-
Bokrász
csendes tag
Én inkább bükknek nézem. De ti közebbről jobban látjátok.
-
mdk01
addikt
Az ott nem kéreg? Én arra gondoltam.
Ha az ott kéreg akkor a tölgyfának nem ilyen a kérge illetve a szijács része világos.
A bükk sem nyert.Én a 0644 alapján a kőrisnél tartok, de a kérge annak sem olyan....ha az ott kéreg.
Szerk.:
Mondjuk az is lehet hogy többfajta fa és amit én kőrisnek hiszek az az, a kérges az meg egy másik fajta fa...ne ez így jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
Gyick
őstag
Azt részt lefényképezem holnap még1x de sztem az nem kéreg ott olyan mintha valamivel lemarták volna róla...Elég homogénnek néz ki élőben sztem 1 féle fa...
Tegyük fel hogy tölgy vagy bükk akkor mennyit lehet érte kérni?
Én nem használom semmire itt van már régóta és elég nagy helyet elfoglal a melléképületben,már jó volna eladni..Majd még a szomszédokkal konzultálok hogy milyen fa lehet vajon.
-
runner 125
nagyúr
válasz #05304832 #21515 üzenetére
Passz.
Ez a Legrabox mit fog tudni?A felsőperembe csak mint hangulatvilágítás funkcionálna, eleve opál plexi mögé húznám be.. Funkció világítást majd a felső elemek aljára fogok rakni.
Nem szeretlek. Sikerült elbizonytalanítod, ami ritkán sikerül bárkinek is. Nem akarok átesni a ló másik felére, lehet át kellene gondolnom és maradni a jól bevált LED spotok-nál és még funkciója is lenne, kérdés létezik 6cm körüli, mivel csak 10 a kiállás.Az utolsó kérdés is teljesen jogos. Ugyanezt megfordult a fejemben minap nekem is. Ahogy a terven is látszott, én nem terveztem semmiféle csicsát a tetejére, csak szimpla bútorlap párkány. Ezt ők rakták rá.. benne volt az 'árban', nem fizettem érte pluszt. De most h mondod valóban nem illik ez ide, le fogom kapni őket.
Érdemes valamit helyette feltenni, vagy hagyjam úgy?
Kösz az építő hsz.-t.
mdk01
Okés, köszi, egyelőre átrágóban a LED csík.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz #05304832 #20969 üzenetére
No ennél a megoldásnál a jobb oldali ajtóhoz milyen pánt lenne jó? A korábban említett 45 fokos? Mert a bal oldalihoz 45 fokos kell az már biztos. Azért kérdezem mert a jobb oldali ajtó szögben vágott bal éle a sima kivetőpánttal nem nyílna ki, idő előtt beleakadna a korpuszba.
Hmm viszont ha a másik ajtóba nem akad bele akkor lehet a korpusz egy kicsit keskenyebb, csak a kivetőpánt talpának felfúrásánál kell vigyázni a mérettel.mod: ahogy gondolkozok rajta az lesz a megoldás hogy sima pánt megy az ajtóra, a 45 fokos nem is lenne jó, a korpusz pedig kisebb lesz, úgy be tud fordulni az ajtó éle. A kérdés már csak az hogy a jobb oldali ajtó forduláskor vajon a bal oldali ajtóba nem akad-e bele? Nekem van egy olyan érzésem hogy nem. Persze ki kéne próbálni és úgy lehetne biztosat mondani..
[ Szerkesztve ]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz #05304832 #21538 üzenetére
Szóval egy normál kivetőpántban gondolkoztál félig nyitott állapotában berakni
Nem.és a kisebb korpuszt úgy értetted hogy az oldalt rövidebbre vágnád hogy elforduljon a pánt.
Nem.Megpróbálom kicsit kipihentebben is leírni, lehet tegnap este már nem azt írtam amit akartam.
Itt van a szekrény:
1-es helyre megy a 45 fokos pánt (9-es számú), 2-es helynél a korpusz 8 mm-rel rövidebb lesz (rajzon nem úgy van), így az ajtó pluszban kiálló sarka nem akad bele.
Élzárásra kap majd egy sima fóliát a letöréshez és annyi. Lapszabászaton már ezt se zárják le és előre ragasztózott ABS-t se tudnak adni. Ez van... most írom csak össze a megrendelést, már a végén járok. Eddig más munkák voltak.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
unreg1
tag
válasz Winner_hun #21541 üzenetére
Ha a bal oldal közvetlenül a fal mellett van, akkor felesleges az a 7 mm-es rátakarás, szemből úgy sem látni az oldalának az élét és így szögbe vágni sem kell.
-
runner 125
nagyúr
válasz #05304832 #21537 üzenetére
Komoly, jó cucc.
Viszont konyhába a sarkított, íves fiókoldal szerintem nyerőbb, persze ha 1,5x annyi fér ezekbe, akkor egyértelműen jobb vétel.Tolok majd fel teljes képeket is.
Néztem a besüllyeszthető spot-okat, hát sajna mind minimum 8cm átmérőjű... az meg elég bután nézne ki, noh meg nem kis hőt termel egy ilyen, félek h túl közel esne.
Párkányvilágításra milyen alternatívák működnének még? Láttam a szekrény tetejére szerelhető, kiálló karos megoldásokat, kérdés mennyire illene a stílushoz.
..de, már elbizonytalanodtam h egyáltalán kell oda világítás."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz #05304832 #21544 üzenetére
Leteszek a párkány LED-ről, itt is az van, igaz nem profilban de ez így nagyon nem. (A karácsonyfa hatásra azzal a zöld izével 10 lapáttal még rá is tesz. )
Ez pl tetszik és az ára is jó.
Valami frankó LED izzóval szerintem bevállalom."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Pydew
csendes tag
Kinek van tapasztalata kis kombinált gyalugépekről? Einhell,Zipper,Güde, Scheppach, Hyundai.... igazából a körfűrésszel felcsíkozott anyag meggyalulására kellene táblásítás előtt. (a körfűrészelés előtt a nagy anyag már meglenne gyalulva csak azt nem itthon csinálnám).
Ennyit kibírhat egy ilyen kisgép?
Tudom, hogy egy nagy gép sokkal jobb, erősebb stb, de azt majd egy év múlva tudom megengedni magamnak(de lehet, hogy hamarabb). -
runner 125
nagyúr
válasz #05304832 #21548 üzenetére
Végül megvettem a duplát, persze sikerült alkudni, de az új ára 20k/db.
4-et vettem. Megy a hűtő fölé, sütőhöz, mosogatóhoz, és a 90 széles felnyíló fölé.
G4-es izzó megy bele, majd azokat kell még 2,5 W-os LED-esre cserélni és kész.mod.
mdk01
Így viszont szerintem nem lesz belül is párkány, mert a kiálló világítást pont a hűtő közepére szeretném tenni és ebben az esetben már nem mutatna jól a kanyarban is megjelenő 10cm-es párkány.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest