Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz mdk01 #11642 üzenetére

    Valóban, az erőhatást kiegyenlíti, mégis, ez nem egy flex vágókorong, hanem vidia lapkás fűrésztárcsa. Tekintve, hogy a papád lakatos szaki, bizonyára magad is használod olykor a műhelyét. Amikor az egykezes csiszolóval belenyúlunk mélyen a vasba, tudod jól, hogy ha csak picit is megremeg a kezünk, kidobja a korong a gépet a vágandó anyagból. Egy lemeznél ez még jól ellentartható, de egy méretesebb zártszelvénynél, aminek falvastagsága is van, izomzat és reflex kell, hogy mi uraljuk a gépet, s ne fordítva legyen.
    Ilyen csudamasinával sem dolgoztam még soha, mégis meggyőződésem, hogy egy vidialapkás korong célirányosabban rád tud támadni, mint egy vasvágó korong. Flex-el sokat dolgoztam, (és volt szerencsém piros fűben is visíttatni a gépet) érzem, hogy komoly előny lesz az a két ellenforgó korong. (Vajon hogyan oldották meg a porvédelmét, ill. a csapágyazás hűtését ennek az elmés szerkezetnek?) Mégis rossz ómennek gondolom egy ilyen gép beszerzését - valószínűleg drágább egy profi sarokcsiszolónál is. De annyiért már milyen frankó körfűrészt lehet venni?
    Igen, ha egy talp lenne hozzá, bizalomgerjesztőbb lenne a látványa. Bizonyára létezik olyan alkalmazás, ahova ez célszerűbb egyéb vágó alkalmatosságoknál (Különben miért gyártaná bárki is sorozatban?), de nem tudtam kitalálni, mi is az a terület?

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák