Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Eszleny

    aktív tag

    Egy pár észrevételem a Lion-nal kapcsolatosan. A Snow Leopardhoz képest számomra negatív irányba változott dolgokat írom le (néhány pozitív is van).

    Finder:
    - régebb ha lista nézetben az oszlopokat elválasztó vonalra duplán kattintottál akkor automatikusan megfelelő szélességűre méretezte a balra lévő oszlopot. Ez most eltűnt. (bosszantó)
    - A meghajtók az oldalsávon alulra kerültek (bosszantó)
    - Két féle beállítás van, hogy melyik oszlop szerint rendezze a fájlokat. Az egyikben egy átlátszó sávon jelennek meg, hogy Név, Típus stb. Ezen a sávra kattintva az éppen alatta lévő fájl fogja megnyitni. Ebben a nézetbe nem tudtam az oszlopok széleségét átméretezni. A másik szerencsére a szokásos.
    + Ha egy mappára Folder Scriptet állítunk be akkor egy másik mappára váltva nem vibrál a Finder ablak. Ez a vibrálás gyakorlatilag használhatatlaná tette a Folder Script-et Snow Leopard alatt.

    Mission Control vs Exposé and Spaces
    - Mission Controlban nem látod, hogy éppen melyik Desktopon vagy. Eltűnt a Spaces-re jellemző indikátor a menü sorból. (bosszantó apróság)
    - Még kicsi bugos, néha rosszul jelenti meg az ablakokat. (javítva lesz)
    + Végre megjegyzi, hogy melyik ablak volt felül az előző Desktopon. Nem kavarja össze mint a Spaces
    - Ha nyomsz egy Exposét pl. Finderre és utána nem választasz ki ablakot, hanem nyomsz egy Esc-et akkor ha van más Desktopon Finder ablak akkor oda vált. (remélem javítják)
    - Nincsenek körbe fűzve a Desktopok, pl. a legutolsóról nem lehet egyből az elsőre ugrani.
    - Teljes képernyős programok egy új Desktopot hoznak létre maguknak az utolsó után.

    Gesztusok:
    - a nagyítás elég szeszélyesen működik (valószínű javítva lesz)
    - Az Előre/Vissza gesztusokat érdemes átállítani három ujjasra, mert a két ujjas Finderben, Súgóban nem működik. Safari alatt a balra/jobbra két ujjas könnyen Előre/Vissza-t eredményez, mikor csak egy széles oldalt akartál megnézni (ez utóbbi szokást igényel)

    Görgető sáv:
    - Az eltűnő/előtűnő görgető sávok alá kerülhetnek dolgok, amikre kattintani szeretnél (ritka, nem olyan bosszantó)

    Quick Look:
    - nem lehet bele nagyítani az így megnyitott képbe vagy pdf-be (nem olyan bosszantó dolog)

    Van egy két program (pl. Rosetta hiánya), ami miatt még Snow Leopardon maradok. Az új dolgok nem vonzanak annyira, mint amennyire a régi bevált dolgok hiányoznak.

Új hozzászólás Aktív témák