-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
Így van, az ultrabookoknál várható hogy lassan mindenki lecseréli az USB portokat USB-C-re, mivel ha vékonyítani akarnak, nem fér rá a rendes USB port a gépre.
A HP is ezt csinálta a Spectre-nél például.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
T_Stark
őstag
Észrevettem egy karcot az Air kijelzőjének bal szélén.
Szerintetek ezt tudják úgy szervizelni, hogy csak az üveget cserélni, és nem az egész kijelzőt?
Kijelző csere horror ár, annyira azért nem zavaró az a karc, úgyis csak világos háttérnél látszik. -
Raz3r
tag
Mac OS Sierra frissítése óta minden alvó állapotból való felébredés vagy restart után folyamatosan 2-3x is (egymás után) feldobja a NAShoz lévő csatlakozás ablakot (afp). Nem csatlakozik automatikusan.
Nálatok is előjött ez a probléma?? Van rá valami megoldás? Kezd egyre jobban megrendülni a bizalmam az appleben nem értem mit csinálnak, egyre több a gond. jó kis fícsör.
-
r4z
nagyúr
Ez a Sierra biztonsági "fícsörje", sajnos ez egy darabig így marad.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
megema
őstag
Jól értem, ébresztés után többször is bekéri az adatokat ugyanahhoz a NAS-hoz? Egyszer lenne normális.
Pontosan hogy csatolod fel? Én egy saját szkriptet használok, ami több megosztást csatol egyszerre. AFP-re váltáskor vettem észre, hogy minden egyes megosztást külön autentikált, nem egyben az összeset. Nálad is ez lehet a gond.
-
lugosi
MODERÁTOR
Szerintem a válasz kulcsa az, hogy a perifériáidat amit jelenleg használsz tudod-e 4-5 év múlva használni. Azaz, mennyire fut be az USB-c. Ha nem annyira, nem olyan gyorsan, akkor 4-5 év múlva még simán meglesznek a mai csatlakozók, és szerintem akkor rendben lehetsz a 2015-ös géppel. Ha gyorsan elterjed akkor a használati ciklusa második felében nehéz lesz az akkori perifériákkal.
Ha meg tudod oldani hogy a mostani cuccaidat átalakítókkal használod, akkor érdemes lenne az új modellt venned szerintem. Én azért vettem a régit, mert a gép árához képest (air) árban nem volt elfogadható egy átalakítócsomag, de egy 1 milliós géphez megvenni őket szerintem %-osan nem olyan nagy differencia. -
Black Dragon
addikt
Bár már sokan leírták a véleményüket, azért én is megosztom a sajátomat. Pár hónapja vettem egy 12" Macbookot, és azóta ismerkedem az USB-C vel, és azt kell hogy mondjam, könnyen összebarátkoztunk. Sokan azt hiányolták erről a kis gépről, hogy nincs rajta legalább még 1 USB-C port, de nekem így is elég, nagyon ritkán dugok rá bármit is.
Nyilván a te esetedben ez más, sok csati kell, egyik sem kombatibilis az új géppel, átalakítót kell venni, de én mégis úgy érzem, hogy teljesen élhető tud lenni már most is az USB-C, nagyon örülök neki, hogy mindkét "felével" be lehet dugni, mint a lightningot, és bár a magsafe kb mindenkinek hiányzik, én tudok örülni a kisebb töltőnek, sokkal kevesebb helyet foglal a táskában, és ki is lehet húzni a töltőfejből a kábelt, így nem fog megtörni sem.
A másik dolog, hogy az extra kábelek ára már eltörpül a gép ára mellett, nem azon fog múlni az biztos. Mostanra már egyre több gyártó egyre több terméke kezd feltűnni a piacon mindenféle variácókban, gondolok itt egy ilyenre. Szépen lassan megjelennek majd nagyobb számban az USB-C külső vinyók is, bár ez kevesek igénye egyben.Amit ki akarok hozni az egészből az az, hogy ugyan most jobb választásnak tűnik, egyben olcsóbbnak is a 2015-ös MBP, de az extra teljesítmény(ha tényleg ilyen fontos) akkor az új szériában mindenképpen nyerőbb. A hordozhatóság gondolom nem szempont, az sem, hogy kisebb helyet foglal, de a nagyobb tapipad is biztos kényelmesebb lesz, és a feltuningolt kijelző.
Bár azt mondták, hogy jövőre leviszik a Prok árait, de hatalmas árkülönbség akkor sem lesz, szerintem 100 dodónál többel nem fogják lejjebb vinni, így arra sem várnak igazán.Ha a jövőbe akarsz tekinteni, akkor én az új gépet venném, még akkor is, ha sokan szídják, átalakító kell hozzá, és drága, mert te nem csak mostanra veszed, hanem 4 év múlvára is.
-
megema
őstag
Másnál sem az itt leírtak szerint működik a bekapcsológomb Sierra alatt? Nekem sem az alvó módba lépés, sem a dialog nem jelenik meg. Pedig Control + Powerre azonnal megjelenik a dialog. Command+Alt+Powernél sem mindegy hogy hogy nyomom a bekapcsológombot, mert van, hogy még el sem halványul a képernyő, már vissza is ébred.
BetterTouchToollal visszaállítottam a normál működést, key sequence-ként érzékeli a bekapcsológombot is.
-
GhettoChild
tag
2016-os MacBook Pro-k !
[link] -
CharlieDrop
veterán
válasz GhettoChild #44917 üzenetére
az a baj, hogy csak elsőre vicces.
Amikor tele lesz ilyen kiegészítőkkel a szobánk, majd nem röhögünk
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
apple87
senior tag
Sziasztok!
Ha van köztetek olyan aki a macet legfőképpen grafikus munkára használja, milyen egeret használtok a géphez?Érdekelne az itteni véleményi is , nem csak a milyen egeret vegyek topikba.
-
Phoenix100
csendes tag
Na én két hét agyalás után végük megrendeltem a tb nélküli új prot! Mielőtt megköveznetek azért megtudom indokolni miért ezt választottam... , de mindegy is , holnap érkezik! Viszont szükségem lenne egy kis segítségre ( ez lesz az első Macbookom) , mivel nem kivehető az akksija , hogy érdemes használni ? folyamat töltöre dugva ? Vagy mindig mikor kéri a töltést feltölteni ?
A másik h az előző Dell- emet sikerült két év alatt kinyirni , mert a kis ágyamba hasznaltam az ágyneműn és egy párszor besült szegény... itt lehet ilyen gond ?
Tudom hülye kérdések , de sehol nem találtam rá értelmes választ. Köszönöm a segítséget előre is!
Egy átlagos hobbi user... -
apple87
senior tag
Másik kérdésem az lenne hogy a 2015 macbpro.
külső monitorra kötve mennyire bírja a 4k felbontást? -
nord_
veterán
válasz Phoenix100 #44920 üzenetére
Töltőre dugva. (Nálam az Air 4 évesen még mindig 83% akkukapacitást tud.)
-
TBMC
addikt
válasz Black Dragon #44914 üzenetére
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, érveket.
Nagy nehezen de elméletben sikerült döntést hoznom, és a voksomat az új 2016os 15" CTO mellett tettem le, a későbbiekre illetve a teljesítménybeli különbségekre való tekintettel.Iszonyatosan remélem, hogy sikerült jó döntést hozni, hisz nem kevés pénzről van szó.
A következő task (úgyérzem), hogy silver avagy space grey legyen na ez még elválik hamarosan.
Továbbá, szerintetek ha a napokban megrendelem, az oldalon olvasható 4-5hét az reális a CTO gépek tekintetében? Illetve az Apple.huról rendelt gépeknél szintúgy tudok AFA-s számlát kérni?
Köszi!
-
r4z
nagyúr
A touch bar nélküli modell a zsenérnál szívja be és fújja is ki a levegőt, akár csak az Air. Ha nem terheled az ágyon, nem lesz vele probléma, nagyobb terhelésnél viszont rakd olyan felületre, ahol tud rendesen szellőzni a zsanér alatt is.
Használhatod töltőről folyamatosan, de azért időnként használd az akkut is, és merítsd le 40-50%-ra, hogy ne lustuljon el.
(#44921) apple87: A belépő 13" Proról tudok nyilatkozni. Jól meghajtja a 4K kijelzőt miniDP-n, egyedül a képernyők közötti lapozáskor laggol kicsit, illetve ha négy ujjal lépsz be a Mission Controlba, nem gyorsbillentyűvel (ilyenkor több frame-et kell kirajzolnia).
[ Szerkesztve ]
-
TBMC
addikt
válasz LaptopSystem #44925 üzenetére
igen azt tudom, csak applehurol nem rendeltem még
MÁS:
a belépő 2016os rmbpro valahol van már hazánkban kiállítva? szeretném megnézni milyen előben az asztro szürke, hogy véglegesíthessem a megrendelést.
-
lugosi
MODERÁTOR
iCloud szinkront használja valaki Windows alatt? Vagyis az iCloud drive-ot?
A mai nap az irodában 100/100-as net mellett kb 8 órányi idő alatt sikerült neki 65 megát letölteni a fent tárolt 9 gigából. Nem akarom ezt bőven fejtegetni, ez szánalmas teljesítmény. Az itthoni iMac a 9 gigát pár óra alatt feltöltötte.
Emellett generál egy 30-35%-os prociterhelést Windows alatt. Ami azért is baj mert ez egy laptop, és ahogy elnézem az elkövetkező hetekben ameddig ezt az adatmennyiséget leszüttyögi, hordoznom kell majd a gépet, és nem szeretnék búcsút mondani az akkuidő 1/3-ának. Van valami tippetek, javaslatotok hogy fel tudjam gyorsítani a letöltést?
A feladatkezelő szerint kb 5-10 másodpercenként van egy-egy letöltés, akkor néha másfél megával is száguld lefelé az anyag.
Speedtest.net szerint megvan a 100/100 sebesség. -
r4z
nagyúr
Nem is rossz cucc ez a Touch Bar...
10.12.1 build 16B2657 kell hozzá.
Előhozható a következőképpen:
Xcode megnyit, üdvözlőképernyőn cmd+shift+5
Xcode ablak bezárható, de futnia kell a háttérben, eszik kb 150MB RAM-ot.Arra még nem jöttem rá, hogyan lehet személyre szabni a parancsokat az appokon belül.
[ Szerkesztve ]
-
Eszleny
aktív tag
Hogy ne legyen olyan egyszerű a választás, nézd meg ezt a videót úgy a 21 perc utántól.
-
TBMC
addikt
válasz Eszleny #44932 üzenetére
najo.. ezt nem hiszem el...
komolyan megőrülök ha veszek 1mftért egy gépet + átalakítókat 30-40rongyért és így fogok szopni, felgyújtom az egészet.. hát ez katasztrófa... kajak mindjár visszamondom a pcsába a megrendelésem, ezt nem hiszem el...
vajon az "eredeti" apple adapterekkel is előfordulhat ez? hogy nem lesz megfelelő a külső monitor? illetve hogy nem fogja meghajtani a külső ssdket?
hát ez óriási..
-
totron
addikt
Keresek magsafe1 csatlakozót. Kábellel együtt látni ebayen, mint filléres tétel, de rendre 10 db rendelhető csak, tehát mégsem az. Egyszerűbb lenne pedig a táp felől cserélni, mert a koinedktorttr ledgionkább csak bartmoilnio lehet. Szervizt ne.
-
TigerCat
nagyúr
válasz szabogabor10 #44938 üzenetére
Nem gyenge... Kíváncsi leszek mit lép az Apple. Mert a ha hibáznak is, azt sosem ismerik be. Esélyes, hogy marad így minden és letolják az emberek torkán a csatikat és az új Touch Bar-t is. Utóbbi majd ha fagy, vagy beragad, nagy élmény lesz...
Aki 13 colban gondolkodik, nagy bajban van. Én sem venném meg, mert gyengébb és kevesebbet tud. Az erősebb pedig a béna simogatós bárral a frászt hozza rám. 15 colon nincs más, meg kell venni, mert hardveresen azért jóval komolyabb, de ha nem égető, szerintem érdemes várni egy frissítésre.
Egyébként szép, vékony az új gép. Tetszik.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
veterán
-
TigerCat
nagyúr
válasz szabogabor10 #44942 üzenetére
Teljesítményben lényeges fejlődést ígértek. Bár én inkább várnék még mindig... Kíváncsi leszek, asztali vonalon mi történik majd. Jöhetne 4-magos mini, mint a régi szép időkben...
-
totron
addikt
Az én olvasatomban indokolatlanul akksiról használni laptopot = bankjeggyel való szivarmeggyújtás.
(#44937) TheMarci, brühü, removed.
Emberek, próbálkozzak még a magsafe-fel? Az "L" talpát eltávolítottam már, de a továbbiakban győzött a ragasztás. -
LaptopSystem
őstag
Az lenne a kérdésem,hogy számla nélkül is érvényesíthető a garancia Mac gepeknél?
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
TigerCat
nagyúr
válasz LaptopSystem #44946 üzenetére
Igen. Sorozatszám alapján megy a dolog...
-
TigerCat
nagyúr
válasz LaptopSystem #44948 üzenetére
Csak abban az esetben kell bemutatnod a számlát, ha hivatalosan még benne vagy a garanciaidőben, de a készülék sorozatszáma alapján már lejárt a jótállás. Pl.: kiállított/demó készüléket vásároltál, ami már aktiválva lett az üzletben, vagy hasonló.
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Hobby elektronika
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magisk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NBA és kosárlabda topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 2019 13" i3 8GB 256GB notebook - i3 1000NG4 8GB 256GB garanciával
- ÚJ !! - MacBook Air Retina 13" M3 Chip / 8C CPU / 10C GPU / 16 GB / 512 SSD / ÁFÁ-s
- MacBook Air 2020 8GB/512ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 87%/p3777
- 2020 MacBook Air 13" M1 16GB RAM 256GB SSD Asztroszürke Magyar billentyűzet 94% Akkumlátor
- MacBook Pro 16" M1 Pro Chip 16GB RAM / 512 GB SSD / USA bill / 60 nap garancia
- APPLE MacBook Air 2024 M3 13,6 asztroszürke 8GB/256GB
- MacBook Pro 2022 - M2, 256/8GB 13" touch bar
- Apple Macbook Pro M2 Touchbar 13'', Space Gray, 256/8, 100% akku, garanciális
- MacBook Pro 2020 i9 16 inch 32gb ram 3 ciklus 27% Áfás!!
- Apple MacBook Air 2015 i5 1,6GHz , 4Gb RAM , 128 GB SSD , 99% Akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest