-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TigerCat
nagyúr
Az ESC kihagyására nagyon kíváncsi leszek. Mármint, hogy miként működik majd a gyakorlatban...
Az imént félrenyomtam és előhívtam a pipettát, amit billentyűkombinációval szoktam aktiválni. Természetesen azonnal (automatikusan) rácsaptam az ESC-re és folytattam a dolgom. Csak pár másodperccel később esett le, hogy ha taccsbárom lenne, ezt nem tudnám megtenni. Meg még nézegethetnék is lefelé...
Szóval, baromira érdekel, mi sül ki ebből az egész érintésvezérelt megoldásból?
[ Szerkesztve ]
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Lall
veterán
válasz lugosi #44549 üzenetére
A lehető legkompatibilisebb csatlakozó kiosztás, kis súly, jó üzemidő, jó billentyűzet az uccsó MacBook Air. Én is vártam, hogy az új szériába dobnak valami új Air-t, de inkább kukázták. Szerintem ezzel a "régivel" még pár évig ki lehet húzni irodai és otthoni feladatokra. Ha nagyon kell az ember csap mellé egy Parallels-t, aztán elvan, mint a befőtt.
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
TBMC
addikt
usb-c dock...
talán ami még vállalható kategória(mert minden szükséges megtalálható rajta), bár az ára az tyűűűűű..hááát nagyon megy az agyalás, hogy 2015 high end 15"re váltsak e vagy 2016ra... továbbá, hogy egyáltalán kell-e a 15 dedikált gpuja az erős hardware király lenne de a 13"méret meg annyira must have hajjajj
de ahogy olvastam nem vagyok egyedül a problemmel, külföldi fórumokon se
-
TigerCat
nagyúr
Nekem kellene a hagyományos Thunderbolt is rá, kár hogy az lemaradt. Amúgy a képen a kijelzőt pont azzal kellene bedugaszolni és nem látszik miként oldották meg. Valószínűleg még ebbe is kell egy TB átalakító...
-
GhettoChild
tag
Hi !
Portalanitas, pasztazast garancias gépnél csak hivatalos Apple boltba v bárhol lehet ? -
Csabee.
nagyúr
válasz GhettoChild #44556 üzenetére
A bontás miatt igen.. De garanciális gépet mért kell pasztázni portalanítani? 1 év a garancia.. az alatt nem gondolnám hogy szükség lenne újrapasztázásra. Ha csak nem apple care-t vett valaki és 3 év közüli a kütyü.
Üdv: Csabee.
-
r4z
nagyúr
válasz Somansky #44560 üzenetére
LG 27MU67-B-t használok (27" 4K IPS), kavarj utána. 115-ért vettem az Extreme Digitalnál talán 2 hónapja, konkrétan ugyanaz a panelja, mint a 40-50 ezerrel drágább Dell P2715Q-nak. 5K-ra skálázva az Iris 6100 is elbírja (még ha kicsit akadozik is desktopok közötti lapozáskor), az AMD kártyának meg se fog kottyanni.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
lugosi
MODERÁTOR
Nekem is a 13"-as air áll a legközelebb az elképzeléseimhez. Csak láttam a kijelzőjét közvetlen egy pro mellett és emiatt nem vettem meg. De ha valamilyen kompromisszumot mindenképpen meg kell kötni akkor ez lesz szerintem.
Szidom magam mert 2-3 hete volt egy nagyon erős akció a média marktban és akkor kellett volna lecsapni egy gépre, de én hülye vártam az új gépeket. 😡 -
TigerCat
nagyúr
Na, ilyet sem láttam még itt a PH!-n:
250/25-ös UPC internet mellett...
-
TigerCat
nagyúr
Ezt is megértük végre:
Apple expands App Store Volume Purchase Program to 8 new countries
Tehát végre vásárolhatok céges kártyával. Hurrá!
:-)♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
r4z
nagyúr
Ha teljesül mindez, akkor a következő generációra már valószínűleg benevezek. Még ha nem is Cannonlake, hanem csak Kaby Lake lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Phoenix100
csendes tag
Én is szívtam ezzel a megvárom az új modelleket!
Két hónapja már megakartam rendelni egy 13"as prot. De ugye várjuk meg az újakat.. Most meg egyszerűen lehetetlen jó döntést hozni...10 ezerrel drágább az új tb nélküli pro, DE gyengébb procival plussz költeni kell ugye csatlakozókza, DE ugyanakkor a kijelző az meg sokkal szebb lehet , ha igazak az adatok..., azért a 300 nit és az 500 között azért óriási a különbség.. ha csak az I7re gondolok az az 50 nit mennyit jelent a 6s hez képest... Tehát adott a kérdés közel azonos pénzért mi a fontosabb a szebb kijelző vagy az erősebb proci?? Most az hogy 0.3 mm errel vékonyabb szerintem tök mindegy egy íróasztalos használatnál...
De ez még mind nem elég.. ott van ugye tb-os verzió... ha már ennyi pénzt kiad az ember az a plussz 100 "majdnem" mindegy és ott van az a hülye csík ami szerintem nem is annyira lényeg, DE a touch ID igen vonzó , főleg h többen használjuk majd.... Egyszóval Köszönöm Apple!!! Ha valakinek van ötlete? Köszönöm előre is -
lugosi
MODERÁTOR
válasz Phoenix100 #44577 üzenetére
Én jelenleg 3 gép között dilemmázok, air, macbook 12 vagy MBP 13" 2015.
-
TBMC
addikt
válasz Phoenix100 #44577 üzenetére
Az , hogy gyengebb e az alapmodell procija. Elvileg nem, fentebb ott egy benchmark kep, miszerint a tb nelkuli alapmodell procija is erosebb mint a 2015os rmbproke.
En is nagy dilemmaba vagyok
- 2016 cto 13" i7 , 16gb
- 2015 high end 15"
- 2016 "alap" 15"De egyszeruen mindenhol falakba utkozok, meg en sem tudom minoesz
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Alex91 #44580 üzenetére
Inkább a hiányzó dolgok zavara.
Akárhogy is gondolkozok, szétnézek a desktopomon, az usb-c nekem nem pálya egyáltalán.
Amit rá kéne dugni a gépre, vagy állandóan, vagy időnként:
- billentyűzet, egér
- külső hangkártya
- külső vincsi
- pendrive (ritkán)
- e-book olvasó, telefon
- memóriakártya-olvasó
- külső dvd író
- külső monitor (későbbiekben)A monitor kivételével ezek mind megvannak, ergo nem megy, hogy majd olyat szerzek be, ami usb-c.*
Akárhogy is nézem ez mind a 12"-ossal, mint az új gépekkel csak külső plusz átalakítókkal megy. És ha megvesz az ember 560 ezerért egy gépet, akkor vegyen még kb 60-ért átalakítót? Komolyan?
Szerintem most nagyot tévesztett ezzel az apple, határozottan érzem rajtuk, hogy rossz irányba mennek, nagyon.
* hozzá nem értőként kérdésem, hogy az olyan eszközök, amik egy egyszerű usb kábellel csatlakoznak a géphez, pl vinyó, külső hangkártya, megoldás lehet-e, hogy az ember csak a kábelt cseréli le? Tehát az egyik fele usb-c lesz, a másik fele mini-usb? Vagy egészen másról van szó, és ez így nem megy?
-
r4z
nagyúr
A fenti összehasonlítás csalóka. A Geekbench szerint a 2016-os MacBook is kb egy szinten van a 2015-ös 13" MBP-val negyedakkora TDP mellett, ami több, mint megmosolyogtató. Ahogy az is, hogy a 2015 CTO Air is feljebb van a ranglistán, mint a belépő 2015 13" Pro.
[ Szerkesztve ]
-
r4z
nagyúr
válasz lugosi #44584 üzenetére
5-10 év? Legyen inkább 2. Mellesleg lehet kapni USB-C -> USB-A hubot is, nem kell egyesével vásárolni. Én is használok egy hubot, mert a két USB-A nem elegendő a MBP-n. Öttel már egész jól elvagyok.
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
Persze, amennyiben te csinálod a regisztrációt és te osztod ki a meghívókat, bármikor vissza is vonhatod. Itt a felület, ahol kezelheted, de van egy másik oldal, ahol az egyes gépeket is látod. Szóval elég jó a cucc és árban sem vészes...
-
-
veterán
válasz Alex91 #44587 üzenetére
Ahhoz túl drága...
Amúgy egyszerűen én sem tudom lenyelni az USB-C-t, meg a MagSafe hiányát (meg a világító alma hiányát), ezért vettem inkább egy tavalyi 15-ös AMD-s 512-est. Asszem jó ideig elég lesz még.
Na meg nem akartam még 1 hónapot várni, így is már nagyon sokat vártam.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
vans?
őstag
válasz TigerCat #44586 üzenetére
Koszonom a valaszt, kozben meg is van.
Meg egy fontos kerdesem van mas temaban: ugye 128-as a gepem, es valamiert 36 GB az "egyeb" a Tarolonal, alig van mar helyem. Semmit nem tudok elkepzelni, ami ennyi helyet foglal, tudom valahogy torolni az Egyeb nem szukseges elemeit?
Koszi!
hábm bábm
-
VirsLee
őstag
Van valakinek tapasztalata a 13-as tavalyi rmp melegedésével kapcsolatban? Mennyire zajos a hűtése?
Érdekelne még az is, hogy a 12 macbook-on lehet-e alacsony terhelésű virtuális gépet futtatni időnként? Gyakorlati tapasztalat érdekelne -
TigerCat
nagyúr
-
Parson
addikt
-
TigerCat
nagyúr
válasz Parson #44593 üzenetére
Mr. Monk is megmondta:
"Nincs semmi bajom a változással, ha nem vagyok ott, amikor történik."
Amúgy ha veszek egy USB-A - USB-C-s pendrájvot a probléma nagyja le van tudva. Részemről 90%-ban dokkolva megy a gép, ez a legkevesebb... De igen, sokaknak most nagy gondot okoz, ami 2 év múlva természetes lesz. Majd kiderül az eladásokból, hogy mennyire jött be a dolog...
-
apple87
senior tag
Sziasztok
Szerintetek melyikkel járnék jobban?
Hasznaltan mbpro alap 2015 256gb 2018 apple care garival
350 e ft ertVagy újonnan 2016 alap mbpro
? 550 ert -
veterán
-
Somansky
aktív tag
Én ezekkel szemezgetek: DELL UltraSharp UP2715K és DELL UltraSharp P2715Q. Az előbbi 5K Adobe RGB 99%-os és jóval drágább. Nem tudom kihasználnám e.....
www.somansky.com
-
Parson
addikt
válasz szabogabor10 #44598 üzenetére
Nem fogod elhinni, de hiába gyilkolta ki a CD-olvasokat az apple, itt Németországban még mindig lehet irható CD-ket kapni. És szerintem nagy valószinűséggel otthon Magyarországon is. Ergo, ilyen feltétel, amit adsz, még évtizedekig nem lesz teljesithető (CD-ktől függetlenül USB-C portokról lévén szó - az analógiát remélem nem kell jobban magyarázni).
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Macbook Air M1
- ÚJ/Újszerű APPLE MACBOOK AIR 13 - M2 (MLY13MG/A) Csillagfény - 8GB/256GB SSD- 9 Ciklus - 2+ év gari
- Macbook Pro 14" - 2023, M2 Pro, 16/512GB, 98% akku, garancia
- 2020 MacBook Air 13" M1 16GB RAM 256GB SSD Asztroszürke Magyar billentyűzet 94% Akkumlátor
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar, garancia
- APPLE MacBook Air 2024 M3 13,6 asztroszürke 8GB/256GB
- MacBook Pro 2022 - M2, 256/8GB 13" touch bar
- Apple Macbook Pro M2 Touchbar 13'', Space Gray, 256/8, 100% akku, garanciális
- MacBook Pro 2020 i9 16 inch 32gb ram 3 ciklus 27% Áfás!!
- Apple MacBook Air 2015 i5 1,6GHz , 4Gb RAM , 128 GB SSD , 99% Akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest