Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aszpirin

    senior tag

    válasz Parson #114259 üzenetére

    Na, azt hiszem, közeledik az álláspontunk.
    Ha valaki a legnagyobb stabilitásra hajt, akkor régebbi főverzió utolsó frissítése.
    Én valahol az új, nagyon jó feature-ök és a stabilitás között keresem az egyensúlyt, és a jelenlegi Ventura nekem ezt megadja.
    Én pedig változatlanul azt kérdem, hogy mi az a bug, amit MOST tapasztal az, aki a Venturát "szidja".
    Erre kaptam eddig egyetlen konkrét választ (köszönöm), de egy embernél sokkal többen írták, hogy "szar" a Ventura (nem szó szerint). Az érzésem az, hogy ezek a véleményalkotások zömmel a korai verziókkal születtek meg.

    Elmondom, nálam milyen update-ek okoztak igazi bosszúségot
    - Catalina előtt nem volt semmi érdemleges gondom az OSX-ekkel és macOS-ekkel (talán mintha az El Capitan-nal lett volna valami, de már a ködbe vész).
    - az első és mindenddig legnagyobb bosszúségot a Catalina okozta. A 32 bites alrendszer elhagyásával. Ugye minden app elvileg fel kellett volna erre készüljön, csakhogy a gyártók nem így gondolták. Nekem konkrétan pénzembe került, hogy olyan programokat, mint Photoshop Elements, DXO Optics Pro, stb újra meg kellett vásárolnom, mert az addig tökéletesen működő - és nekem teljesen megfelelő - régebbi változatok 32 bitzesek voltak. Ennyit a "Lifetime" licenszekrő a mac-eken. DE a legnagyobb érvágás a Logitech Harmony One szoftvere volt, ami 32 bites volta, illetve a Logitech "úgydöntése" miatt gyakorlatilag programozhatatlanná tette a kedvenc rendszertávirányítóimat - amik nem éppen az olcsó kategóriába tartoztak. Az állapot kb 8 hónapig tartott, de végül - talán a közfelháborodás okozta nyomásnak engedve - kiadta a 64biten is működő szoftvert.
    - aztán jött a Big Sur. Minden szép és jó, rengeteg újítás - és a Logitech Harmony ismét nem működik. Nyomtatódriverek nem működnek, hajrá. Szkenner nem működik, hajrá. A mai napig csak email-ben tudom küldeni a Canon iSensys-emről a szkennelt dokumentumokat. Direkt gépre nem megy. Egyéb progikat is karanténbe tett (szó szerint), mai napig nem működnek.A Logitech erre már gyorsabban reagált... Aztán egyszer csak a Big Sur nem akarta többé frissíteni magát. egyszerűen nem futottak le az upgrade-ek. Sokáig húztam így, de aztán már tényleg fontos security update-ek jöttek. MINDENT megpróbáltam, mielőtt a vége egy teljes újraformázás (FusionDrive-os 2017-es iMac), rendszer-újratelepítés, és backupból visszahúzás lett a vége. kb 40 órát tartott a művelet.
    - ...és a Monterey. Túl korán tettem fel. Logitech a Harmony900-zal innen fogva nem működik. Megint valami megkerülhetetlen biztonsági izé miatt. Szkenelés vacakságát megszoktam már.
    - nem ide tartozik, de az Apple-csipes Monterey külön téma, az M1 csip miatt... Egy rakat program vált használhatatlanná az M1 csip miatt, ennek eredményeként pl. végleg elbúcsúztam az adobe-tól (Photoshop Elements 2019-et nem voltak hajlandóak M1-en futtathatóvá tenni, és a rákövetkezőket sem) és bevásároltam Affinity Pro-ból.

    A fentiekhez képest a Venturával szinte SEMMI problémám nem volt.

    Szerencsés vagyok :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák