- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pano
addikt
Aki NEM microsoft office-t használ: Libreoffice-t érdemes felrakni vagy az Apple féle megoldások (Numbers stb) ugyan olyan/jobb? Főleg office formátumok kezelésére gondolok.
-
senior tag
válasz oliwire #113745 üzenetére
"Ha a telefon kijelzője nem kapcsol ki, hanem mondjuk aktív marad, akkor a hotspot sem szűnik meg."
Ezer köszönet, akkor megpróbálom úgy, hogy a telefonon az "automatikus zárolás"-t "Soha"-ra állítom... legalábbis addig, amígy - mint most - nem férek wifihez, és személyes hotspotot kell használnom..
[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
válasz Stauffenberg #113750 üzenetére
Hát, egyelőre nekem nagyon gázul megy az átszokás. Ha eszembe is jut, hogy most melyik billentyűn van ami kell, utána meg azon sakkozni, hogy most shift+billentyű, option+billlentyű, vagy option+shift+billentyű.
Én nem is értem még az alap logikát se, hogy ez miért így van megálmodva.[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
Detto… van egy-két bill kombinacio ami mindig csak 3. próbálkozásra jön össze, vagy még akkor se… Szerencsémre nekem csak otthoni használatra van a mac, ott meg lazaság van, ilyen gond miatt nem görcsölünk…
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Pano
addikt
Köszi szépen!
"Szerencsémre nekem csak otthoni használatra van a mac, ott meg lazaság van, ilyen gond miatt nem görcsölünk… "
Na igen. Csak amikor bele van lendülve az ember a gépelésbe, áramolnak a gondolatai és akkor megakaszt egy ilyen b***ság, hogy keresgélem hol van, engem személy szerint abban a pillanatban dühít.
-
moleculez
veterán
Nekem amúgy van MSO (egyetem miatt), de valami hihetetlen bloatware az egész (nyisd meg ugyanazt a doksit Wordben és Pagesben, és nézd meg a mem. használatot), túl komplex, nem szeretem. Pages sokkal jobban kézre áll. Aztán atmasolom MS Wordbe, hogy az export miatt ne legyen valami kavar (mert előfordul néha), de dolgozni nem szeretek benne.
[ Szerkesztve ]
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Parson
addikt
-
madgie
titán
válasz Stauffenberg #113761 üzenetére
Ezt a mai napig használom
-
Pano
addikt
-
bollokcs80
Korrektor
Egyetértek. Mert ugye luxus lenne rászitázni mi hol van....
Vannak azért apróságok, amik zavarnak (automatikus indulás felnyitásra, VPN kapcsolatok korlátozottsága), de azért elvagyok vele.
Csak példának írtam, HP Probook-on is tapasztaltam hasonlókat. Mostani céges Thinkpad L15-öm aránylag csendes, igaz nincs is nagyon hajtva.
[ Szerkesztve ]
B.Cs.
-
Pano
addikt
válasz bollokcs80 #113766 üzenetére
Gondoltam amúgy arra, hogy elviszem és lézerrel rászitáltatom amolyan lázadásként, de nem akarom bukni emiatt a garit. Pontosabban, nem akarok indokot adni, hogy emiatt azt mondhassák, hogy "csá".
Az automatikus indulás engem is bosszant. Főleg amikor billentyűzetet szeretnék takarítani és szó szerint nem tudom kikapcsolt állapotban ezt megtenni.
A sürített levegő meg azért tud hirtelen hűteni.
Inkább vettem egy légpumpát (körtepumpaként is ismert. Mármint az alakja miatt, nem azért, mert körtét lehet vele pumpálni ). Csak ezzel meg az a baj, hogy mire kitisztítom, az rohadt sok idő. De legalább 100%-ban kíméletes.[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
No keresem-kutatom a google-lel is h (német nyelvü) Monterey alatt ez hol fellelhetö, de nem tudok rájönni. Megirná nekem vki, hogy pontosan hol van ?
Szerk.: Még több billentyüzet (pl német + magyar) esetén sem akar megjelenni ez az opció a menüsávon...
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
M1995
aktív tag
-
-Skylake-
addikt
erosen kezdem nem erteni a problemat. MBP14 UK angol, Keychron V2 ANSI US van elottem, leszamitva az egyertelmu kulonbseget (hosszu I betu hianya, nagyobb enter) , minden billentyurre ugyan azok a karakterek vannak rairva. semmi kulonbseg nincs, a keychron pedig ertelemszeruen nem mac bill (annyiban mac, hogy win meg alt helyett opt meg comm van rajta)
mi az ami itt hianyzik a macbook billentyuzeterol ?
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
kivlov
aktív tag
válasz -Skylake- #113771 üzenetére
Az angol billen minden ott van de magyaron sajnos minden is hiányzik a speciális karakterek pl sehol nincsenek.
És még csak nem is ott vannak mint a hagyományos billeken így még fejből sem tudod mi merre...
Legközelebb én is us billentyűzettel veszem mert többet kell mint a magyar[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
Teljesen, bár én szinte mindent PDF-ben küldök el. Xlsx-re szinte csak a Planmakert használom. Persze nincsenek bennük nagy dolgok, de szett van jó pár függvény. Docx-nél volt korábban, hogy a beillesztett képek nem teljesen ott voltak, de mostanában már úgy látom ez is rendben van. Sajnos docx esetén a Textmaker nem tudja kezelni a beillesztett xlsx-et, erre maradt a word-excel páros.
[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
SharpSA
veterán
válasz Albert.Tamas #113776 üzenetére
Most itt mit is kellene látni, figyelni?
-
Pano
addikt
válasz bollokcs80 #113773 üzenetére
Linkeltem a hsz-ben.
-
SharpSA
veterán
válasz Albert.Tamas #113779 üzenetére
Azt megnéztem telefonon, azért is kérdezem, mert nem tudom mit kellene látni. Nem látok villogást, csak hogy kétszer egy pillanatra eltűnik a kép. Ha ez a "probléma", akkor sem értem, mert ez csak a boot képernyő. Ha használat közben is lenne ilyen jelenség, akkor már érteném a problémát.
-
M1995
aktív tag
válasz -Skylake- #113771 üzenetére
A magyar billentyűzet feliratozása botrányos. Angolon értelmesebb az elrendezés, kacsacsőrök, zárójelek minden ott van és egyszerűbb bill. kombinációk. Programozók főleg inkább angol gépet vegyenek.
Magyar gépen új Mac user mindjárt belefut abba, hogy a kukac jelet a Q gombra tették, nem mindegy valaki Option vagy Command Q kombinációt nyom! Kezdő Mac user az egymás melletti Command és Option gombok közül rosszat választ hirtelen és bezárja a programját amikor csak kukacot akart írni. Mert angolul logikus, a Quit parancshoz a Q gomb kell. Magyar billentyűzeten mire gondolt a költő? Levezették a @ jel mint egy kukac, a Q betű egy O egy kis kukaccal, hát akkor kerüljön Q gombra!
Kíváncsi lennék Cupertinoban ráhagyták a magyar forgalmazóra, mivel kicsi piac vagy konkrétan ki döntötte el milyen legyen a magyar billentyűzet?Ha rajtam múlna, az IT oktatás angolul zajlana, angol lenne a default nyelv rendszerekben és programokban is. (FKERES helyett VLOOKUP függvényt tanulnának) Hibakeresés is egyszerűbb angolul. Aki nem tud, nem akar persze maradna a magyar lehetőség is. (TV és mozi ugyanígy, eredeti nyelv lenne alap és a szinkron csak kisegítő lehetőség. Most nem könnyű eredetiben mozizni.) Mégis alapvetően az angol az IT nyelve, egy egészségügyis vagy jogász se mondhatja egyáltalán nem akar latin szavakkal foglalkozni. Érdekes, az Esc, Tab, Del, Space, Enter, Shift, Control gombok jelentését is tudja még egy 70 éves is, mert azok szerencsére soha nem lettek lefordítva.
-
-Skylake-
addikt
válasz M1995 #113784 üzenetére
igen sry, erre nem gondoltam. mmint arra hogy a magyaron mashol vannak mint az US win billeken. igy mas. +1 indok az amugy 56.877 indok mellett, hogy miert kell UK/US billel gepet venni. (en ansi us parti vagyok, csak sajna nem sikerult ezt annyiszor elmondani a munkaltatomnak, hogy azt rendeljenek be...igy lett UK az mbpm. de azert az UK meg kibirhato termeszetesen)
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
-mugen-
tag
MIért van az,hogy safariban mostanában random bezárja a lapot amin épp megnyitná a weboldalt vagy vissza lép?
"nankurunaisa"
-
senior tag
válasz bollokcs80 #113766 üzenetére
"Egyetértek. Mert ugye luxus lenne rászitázni mi hol van....
Csak halkan jegyezném meg, hogy a MacBook-ok billentyűzetén világít minden betű, jel, szimbólum, stb., szóval egy szitázás nem lenne elég. Meg eztán eléggé zsúfolt lenne, ha minden kombináció rákerülne...
De hogy mi hol van, az tényleg "pain in the ass" sokszor (egy egyszerű kisebb/nagyobb jelet is a billentyűzet Shift+Option+Y/X kombinációval kell előcsalogatni a magyar billentyűzrtrn, zseniális, közben meg a sima option-nel olyan karakterek jönnek, amiket garantáltan SOHA nem használ egy magyar) -
Stauffenberg
nagyúr
válasz Aszpirin #113790 üzenetére
Ez egy standard HP EliteBook magyar kiosztású billentyűzete. Mi a túlzsúfolt benne? Egy Mac-hez képest nyilván az, de inkább csak azért, mert a design oltárán az Apple feláldozta a funkcionalitást. Nem tudom van-e értelme a kettőt összehasonlítani.
Amúgy vannak világítós billentyűzetek, ahol a speciális karakterek nem világítanak, de legalább rajtuk vannak, hacsak nem teljesen vaksötétben használod, azért látni látod őket így is.
-
senior tag
válasz Stauffenberg #113793 üzenetére
Nagyon félreértettél. Nincs értelme windows-os géppel hasonlítani, mert a windowson minden, ami a billentyűzeten van, vagy simán billentyű, Shift+Bliientyű, vagy AltGr+Billentyű kombinációkkal kell előhozni. Ezeknek a kombinációknak megvan a helyük a billentyűzeten: tudod, hogy ami fölül van a betű/számhoz képest, azt shift+billentyűvel, ami alul, azt AltGr+billentyűvel hozod ki.
Namost, a Mac-en van a sima billentyűnyomás mellett shift + billentyű, Option + billentyű, Fn+billentyű, Shift + option + billentyű is és az utóbbi hármas-kombinációval is karaktereket csalogatsz elő, olyanokat mint: < > © ‚ ’ & Ezeket is érdemes lenne elhelyezni egyértelmű helyen a billentyűkön, de akkor már tényleg "periódusos táblázat" lenne a Mac billentyűzete, ahogy egy fórumtárs szellemesen megjegyezte. Erre gondoltam, és nem a mac-ek általános minimalista dizájnjára (amit őszintén lesz.rok).
Abban nagyon egyetértek, hogy a - legalábbis a magyar - billentyűzetkiosztás egy nonszensz a macen.
Remélem így már érthetőbb voltam.Mellesleg én régebben használtam egy Ukelele nevű kis programocskát, amivel billenytűzetkiosztást lehetett szerkeszteni a Mac-en. Újabban már nem használom, de ajánlom figyelmetekbe, ha nem ismeritek, ezzel akár windows-ossá is lehet alakítani (nem kevés munkával) a mac-billentyűzetet (de ettől még persze nem kerülnek rá a szimbólumok a fizikai billentyűkre).
Így néz ki az Ukelele nevű billentyűzetkiosztás-szerkesztő program:
[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
-
SharpSA
veterán
Több különböző MacBook-on telepítettem és ugyanezt az "egyedi" gondot tapasztaltam. Minden dokumentum 100%-ra állítva kb 150%-osan jelenik meg. Persze működik a két ujjas kicsinyítés, csak akkor a kb 70%-ra kicsinyített dokumentum a Microsoft Officeban kicsi lesz, ott vissza kell állítani 100%-ra.
-
rjg
őstag
válasz SharpSA #113796 üzenetére
Akkor nem tudom, milyen default beállítás lehet más nálunk. Én amióta forkolták az Open Office-ból, azóta használom. Ha jól számolom minimum három Air (11 és 13"), két MBP 13 (2017-es és 2018-as), illetve egy MBP16 2019, amiken használtam, a jelenlegi gépem előtt. Ezek közül kettő családban maradt, szűz telepítéssel, új userekkel, náluk sem volt gond. Most rákerestem a Google-ban is, de nem látszik általános hibának.
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Eladó 16" M3 MAX Macbook Pro Asztrofekete 2026 Dec.27-ig Garancia
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest