- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hegyirabló
veterán
válasz blakey #113100 üzenetére
Megnéztem. Nem működik. Negyedik gépen, ahogy ezt már írtam. Tegnap kibontott, újként beállított géppel sem, ahogy ezt már szintén írtam. Szóval nem, a hiba nem nálam van. Mert erre matematikailag kevés az esély. Nagyon de nagyon kevés.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
blakey
titán
válasz Hegyirabló #113101 üzenetére
Valószínűleg nálam van a hiba, hogy alapból megy Terminal alatt.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Hegyirabló
veterán
válasz blakey #113102 üzenetére
Mennyi az esély arra, hogy ez egy egyedi hiba legyen, úgy hogy négy gépen is kijön, egymás után?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
blakey
titán
válasz Hegyirabló #113103 üzenetére
Az elmúlt 23 éves macOS "pályafutásom" alatt még nem volt szükségem a karakterismétlő funkcióra, most, a te kedvedért megnéztem néhány éppen futó programban, és az lett az eredmény, hogy egyes programok alatt működik az ismétlés, ráadásul a gyári appok esetében is vegyes a kép (Terminal alatt működik). Ennél tovább nem mélyedtem bele és nem is nagyon szeretnék. Nincs szükségem erre a funkcióra.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Hegyirabló
veterán
válasz blakey #113104 üzenetére
Világos, de ez nem válasz a kérdésemre. De megértem, te nem mélyedsz bele. Bár eléggé belemélyedtél az elmúlt órákban, de elfogadom, hogy most már viszont nem.
-
Aaron14
őstag
válasz bollokcs80 #113106 üzenetére
Arra mehet pl. Clin és papírtörlő.
Amit kijelzőre használsz, ne használd máshova, mert minél zsírosabb lesz a kendő, annál nagyobb a veszélye, hogy megkezdi a bevonatot.
Ha nagyon koszos lesz a kendő, vegyél inkább újat. Pár száz forintos tétel.
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
blakey
titán
válasz Hegyirabló #113105 üzenetére
Mint írtam, szerintem a parancssor okozza, értem ezalatt, hogy gyárilag, mindenféle belenyúlás nélkül, Terminalban pl. működik, ha ráküldöd a parancsot, hogy máshol is működjön, majd visszaállítod és kipróbálod Terminal alatt, akkor már nem működik és ez a visszaállító parancs miatt lehetséges, ami valóban visszaállítja, míg gyárilag nem volt mindenre érvényes. Nem tudom biztosra írni, hogy valóban ez a gond.
-
Hegyirabló
veterán
válasz blakey #113108 üzenetére
Mint írtam, tegnap bontottam ki a gépet, újként állítottam be, hozzá sem nyúltam a Terminalhoz, még sem működött. Nem akarlak megbántani, de mint nem lehet érteni ezen? Illetve továbbra is az a kérdés, ami korábban, mennyi az esély arra, hogy ez egy egyedi hiba legyen, úgy hogy négy gépen is kijön, egymás után? Válaszolsz erre?
-
Parson
addikt
válasz Hegyirabló #113109 üzenetére
Default bug talán? Ez teljesen 100%-ban kizárható opció?
'Illetve továbbra is az a kérdés, ami korábban, mennyi az esély arra, hogy ez egy egyedi hiba legyen, úgy hogy négy gépen is kijön, egymás után? Válaszolsz erre?'
Most komolyan vaslószinüségszámitásba akarunk belemenni konkrét bemenö input adatok nélkül? Nem lesz jó az Output, még becsléssel sem. Miért kell ezt eröltetni? Hagyjuk már és fokuszálj a megoldandó problémára - ha megoldható.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
blakey
titán
válasz Hegyirabló #113109 üzenetére
Nem állítom, hogy velem nem lehetnek problémák, de veled mi a helyzet? Ugyanis te a Terminalt szerintem a visszaállítás után próbáltad ki, mert előzőleg mutattál előtte, utána videókat. Ha ez így van, akkor (szerintem) a parancssor miatt működik másképp. Esetleg "húzd újra" a gépet.
Illetve továbbra is az a kérdés, ami korábban, mennyi az esély arra, hogy ez egy egyedi hiba legyen, úgy hogy négy gépen is kijön, egymás után? Válaszolsz erre? - nemELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Hegyirabló
veterán
válasz Parson #113110 üzenetére
Nincs ezzel gond, mert meg lehet ezt oldani, ha akarom, ha meg nem, akkor együtt élek vele. Nem is kértem segítséget. Kértem én segítséget valahol ebben a dologban? Mutasd meg, hogy hol! Meg lehet nézni, csak arra voltam kíváncsi, hogy mások beállítják-e ezt. Kizárólag érdeklődés alapon. Erre rögtön ráugrottak néhányan, hogy "- De nincs ilyen dolog!". Én meg az ilyet nem szeretem, mert van ilyen. És az, hogy Xnél vagy Ynál nincs, az még mindig nem jelenti azt, hogy valóban nincs.
-
Hegyirabló
veterán
válasz blakey #113111 üzenetére
Először is köszönöm, hogy annak ellenére, hogy pár hozzászólással ezelőtt azt írtad, hogy nem akarsz ezzel a dologgal foglalkozni, még is foglalkozol vele! Nagyon szép és jó dolog, hogy szerinted én mit, hogyan és mikor tettem, de akkor maradjunk annyiban, hogy szerinted. A "szerintem" szó az még mindig csak feltételezés. Nekem van egy olyan "rossz" tulajdonságom, hogy nem szoktam feltételezni, hanem tényekre próbálom alapozni a véleményemet. De hát nem vagyunk egyformák. Hála Istennek! Mert örülök neki, hogy én nem szoktam feltételezgetni.
-
SharpSA
veterán
válasz Hegyirabló #113098 üzenetére
Arra van-e megoldás, hogy ha egy másik ablakban futó programra váltok, akkor ne 2x kelljen rányomni? Mert csak 2. nyomásra történik meg az amit szeretnék, az első kattintás csak az aktív ablak váltása.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
Hegyirabló
veterán
válasz SharpSA #113114 üzenetére
Hát mit tudom én! A rendszer nem tökéletes. Én ezt elfogadom, nincs ezzel gond.
-
blakey
titán
válasz SharpSA #113114 üzenetére
cmd+TAB-bal válts.
-
SharpSA
veterán
válasz Hegyirabló #113115 üzenetére
Jajj... Bocsánat, nem neked szántam. Most látom, hogy új helyett válaszra nyomtam.
Na nekem erre lenne jó egy valamiféle terminal parancs, mert sokszor másolok adatokat például böngészőből táblázatba és mindig 2x kell kattintanom a kijelöléshez és újra 2x a beillesztéshez.Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
Aaron14
őstag
válasz bollokcs80 #113006 üzenetére
Még egy gondolat. Legjobban úgy tudnám leírni a jó kendőket, hogy velúrhoz hasonló a tapintása. Azt kell venni. Ami selyemhez hasonló vagy ilyen “fluffy” szerű, azt érdemes kerülni.
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
Hegyirabló
veterán
-
SharpSA
veterán
válasz blakey #113116 üzenetére
Azzal sem jó, mert utána még ugyanúgy kattintanom kell az egérrel is a kijelöléshez. Windows alatt egy kattintással lehet az adott inaktív helyre váltani és kijelölni is az adott cellát. Megszoktam már itt pár éve ezt ami van, csak gondoltam hátha van erre valakinek egy kis okosság.
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz Hegyirabló #113112 üzenetére
'Nincs ezzel gond, mert meg lehet ezt oldani, ha akarom, ha meg nem, akkor együtt élek vele. Nem is kértem segítséget. Kértem én segítséget valahol ebben a dologban? Mutasd meg, hogy hol!'
Nem is irtam olyat, hogy kértél segitséget. Irtam én olyat valahol, hogy kértél segitséget?? Mutasd meg, hogy hol!
Ilyen stilusban beszélgethetünk a k nagy semmiröl - kérdés h van-e értelme. Szvsz nincs, ugyhogy ezt inkább ne folytasd. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz Parson #113124 üzenetére
"Hagyjuk már és fokuszálj a megoldandó problémára - ha megoldható."
Ha problémáról írsz és annak megoldásáról, akkor az arra utal, hogy meg akarom oldani, és segítséget várok emiatt. Pedig erről szó sem volt. Ez az "átka", hogy magyar szakon szereztem az egyik diplomámat. A szavaknak tartalma, jelentése van.
Még mindig nem akarok fókuszálni semmilyen problémára, mert nincs. Csak egy érdeklődő kérdést tettem fel.
-
Parson
addikt
válasz Hegyirabló #113125 üzenetére
Nagyon örülök, hogy a magyar nyelv müvelöje mellett annak tudora is vagy, én viszont másmilyen egyetemen szereztem az én papirom, és nálam ez itt most csak szócséplés a semmiröl egy szakmai fórumon, így én ezt a filozást ebben a 'ki segit és miért és minek és egyáltalán miért kérdés ez a segitség dolog' témakörben itt befejezem. Tudnám analizálni, mert nem vagyok már kisiskolás, de nem akarom. Nekem nem ez a világom. Bocs.
Amúgy meg:
A technikai probléma viszont jelen van, különben nem vetetted volna fel, és a többiek sem reagáltak volna rá. Ha neked személy szerint ez probléma vagy sem, az konkrétan senkit nem érdekel, a jelenlévök is inkább csak a technikai problémából adódóan felmerült kérdéseid megválaszolására koncentráltak. Ha magyar szakon végeztél, akkor érted a különbséget. Amúgy meg a kérdésre egy válaszadás is egyfajta segitségnyújtás. És mint kérdezö eképpen segitséget kértél a töbiektöl a számodra helyes válasz megtalálásában, az ö válaszaik által.[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz Parson #113126 üzenetére
Megértettem. Köszönöm a hozzászólásodat és az idődet!
-
instantwater
addikt
válasz Hegyirabló #113077 üzenetére
Rendben kolléga.
Megnéztem.Böngészőben pontosan ugyanúgy működik ahogy eredetileg nálad, tehát bedobja azt a kis popupot, de csak betűknél és számoknál.
Backspace és nyílbillentyűk azok ismételnek a beállításokban beállított paraméterek szerint.
Terminalban (iTerm2) ismételnek a betűk is.
Ez nekem eddig azért nem tűnt fel mert nem akarok sormintát csinálni betűkből.De te mi célból szeretnél?
Tehát igazad van, csak a probléma létjogosultságát nem értem. -
instantwater
addikt
válasz Hegyirabló #113092 üzenetére
Angol billentyűzetes, angol nyelvű macen akár angol akár magyar az aktív kiosztás, böngészőben bejön a popup.
-
formula01
senior tag
válasz instantwater #113130 üzenetére
Na jó, de videót csináltál róla?
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
-mugen-
tag
Parson
Eddig eszembe sem jutott normál kijelzőre fóliát rakni de kevésbé tűnik nyűgösnek mint közérakosgatni valamit meg napi többször "spécin" takarítani.
Ráadásul amikor felnyitom valamennyire van, hogy hozzáérek.lmy
Igen,mert a fóliát lemerem törölni csak úgy,illetve mattá tehető a kijelző.
Nem tudom, ennek szeretnék utána járni,ha leszedi akkor nyilván elvetem.
Én sem tennék rá, de nem látok jobb/kényelmesebb opciót.tboldi
Mágnessel vagy ragasztóval rögzül a szélein?
Ennél nem áll fent az hogy ahol nem tapad ott a mozgás miatt kikezdi a kijelzőt?
Nekem is ez az okom,csak én nem vagyok ilyen türelmes,hogy 2-3 évet várjak.
Használat közben nem zavaró a légbuborék, nem látszik,hogy nem csak a kijelző van ott?"nankurunaisa"
-
SharpSA
veterán
válasz instantwater #113130 üzenetére
Na pont az működik, de akkor konkrét dolgot írok: szöveg vagy cella tartalmának másolása másik ablakban futó programba.
-
Hegyirabló
veterán
válasz instantwater #113128 üzenetére
Mint látod, írtam, hogy semmi célom nincs vele. Csak kérdeztem. Hihetetlen, hogy az emberek csak úgy kérdeznek különféle dolgokat!
-
-mugen-
tag
válasz tboldi #113136 üzenetére
Ha majd leszeded kiderül
Nekem valahogy jobban tetszik a teljes felületen ragadás, de lehet jobb csak a szélen.
Azt szeretném megtudni, hogy amit sok helyen mondanak a ragasztó/bevonat leszedés tényleges probléma-e.Kikapcsolva úgyis le van csukva, szóval használat közben a lényeges,
megnézem van-e 13"-ra.nincs a gyártónál, talán valahol megmaradt[ Szerkesztve ]
"nankurunaisa"
-
Parson
addikt
válasz -mugen- #113133 üzenetére
Végeredményben igazat kell adjak neked... csak akkor legyen jó minöségü fólia, és korrekt felhelyezö személy - mert én a fóliafelhelyezést mindig lepasszolom egy olyan személynek aki ezt begyakorolta már, és akár fizetek is érte... most összel vett iPhone-okra is egy csóka pakolta fel a helyi mediamarktban, és sokkal jobb, mint ha én csináltam volna - se eszközöm se akkora gyakorlatom nincs benne, igy nálam tuti több porszem menne be alá, mint kellene, az meg feleslegesen bosszantó helyzet lenne.
Nem baj ha nem ragad és csak úgy szippantja magát oda mint az iPhone fóliák... a lényeg, hogy magától ne akarjon leválni a kijelzöröl hosszú éveken át, viszont leszedni se legyen gond. És ami a legfontosabb - macbook összecsukás miatt ne legyen túl vastag.
MacBook Air M1-re van ilyen?[ Szerkesztve ]
-
-
-mugen-
tag
válasz Parson #113140 üzenetére
Nekem is csak akkor van értelme, ha kárt nem csinál és észrevehetően nem rontja a látványt.
Komolyan legjobb ha kibontáskor leszedi az ember azt a réteget, akkor biztos,hogy semmivel nem sérted meg....közvetlenül ez után 100-as csiszolópapírral finoman áttörölni a karcok elkerülésének érdekében
Nem is értem minek rakják rá...tükröződni tükröződik és még problémás is.Te is elgondolkodtál rajta ?
Én is annak a fajtának örülnék ami csak úgy felcuppan,de nem tudom melyik az ami jó, mert a azt a csodás réteget nem szeretném kikezdeni.
A vastagság szerintem a legtöbbnél nem lenne gond,ha rendesen oda tapad és vékonyabb mint az a fekete gumi körbe, mert a súrlódás miatti kopás akkor kizárva illetve a billentyűzet se nyomja a kijelzőz, a kérdés, hogy ha nem elég vékony "megnyomja-e" a kijelzőt a billentyűzetetÉn éveket nem várok el, ha olcsó, nyilván drágán csak 1x szeretném megvenni.
Remélem páran azért leírják a tapasztalataikat erről."nankurunaisa"
-
Parson
addikt
válasz -mugen- #113142 üzenetére
Azért 9to5Mac képernyötisztitási videója se nagy hülyeség szvsz... mármint a finom részletek miatt.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Parson #113145 üzenetére
Hasonlóan tisztítóm én is, ráadásul eddig nem is láttam ezt a videót.
-
instantwater
addikt
Ti hogyan használjátok a Time Machinet, hova mentetek?
Jelenleg rádugtam a monitorban lévő hubra egy SSD-t, és arra mennek a mentések.
Viszont amikor lehúzom a gépet akkor figyelmeztet, hogy nem választottam le megfelelően a meghajtót.Tényleg nem akarok napi szinten vacakolni a meghajtó keresgetésével Finderben, és leválasztgatásával.
Van erre valami megoldás, hogy mondjuk válassza le magának 2 backup között, és, ha látom, hogy villog, akkor nem húzom le?Vagy marad a NAS és a network backup?
Abba egyelőre nem biztos, hogy terveztem beruházni. -
Parson
addikt
válasz instantwater #113148 üzenetére
Én Synology NAS-ra mentek...
-
SharpSA
veterán
válasz instantwater #113143 üzenetére
Google táblázatokból másolom a cella tartalmakat a webes számlázóba. 1 katt a táblázatos ablakra, ami után újra 1 katt és ki tudom jelölni az adott cellát, majd CMD+C. 1 katt a számlázó ablakára, majd 1 katt a megnevezés mezőre és CMD+V. Nem akkora gond, de működhetne ez a szerintem felesleges 1. kattintások nélkül is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Eladó 16" M3 MAX Macbook Pro Asztrofekete 2026 Dec.27-ig Garancia
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest