- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Assimilator
őstag
Valaki hozatott ki már TV-t otthonról? Ha igen, milyen módon, s kivel hozatta?
(Nálunk 82 centis LCD-ről lenne szó) -
Because
őstag
régi osztálytársamat irigylem nagyon, skóciában kitchen porter, egyágyas szoba, saját fürdővel! este használhatják a szaunát, medencét, konyhát. heti 40+ órája megvan...
a vicc (inkább szomorú), hogy 85-ös születésű vagyok és nem túlzok ha azt mondom, hogy a középiskolás osztálytársaim fele külföldre ment a megélhetésért...
[ Szerkesztve ]
-
callmeakos
veterán
Volna itt egy érdekes szitáció, remélem tudtok valami hasznosat mondani.
A helyzet az, hogy ahol lakunk, van egy hátsó kertrész. Nem nagy valami, de legalább lehetne használni. Viszont a helyzet az, hogy a fószer aki előttünk itt lakott (asszem pont a landlord) telepakolta a kertet szeméttel. Van itt 10 éves rozsdás mosógép, szemeteszsák szeméttel, egy lassan bomlásnak induló kis fakuckó, és szemét, meg mégtöbb szemét. Tesómék mikor tavaly ideköltöztek már szóltak az agencynek hogy kezdjenek vele valamit, de azóta se bagóznak erre a dologra (megjegyzem a rossz bojlert is 4 hónapba telt kicserélni.)A kérdés ilyenkor az, mit lehetne csinálni. Szeretnénk használni a kertet, és hajlandóak is lennénk eltakarítani a cuccokat, ha azt mondanák egy ekkor meg ekkor elviszik. Sajna személyesen a tesómék nem ismerik a landlordot, az agency sz*rik bele mindenbe, ez a kupac szemét meg szinte tarthatatlan. Otthon tuti jönne már a köjál, és csekkolná a dolgokat. Csodálkozom hogy amilyen szigorúan veszik a szelektív hulladékgyűjtést, az ilyenre nem is reagálnak.
Mit lehet tenni? Rágjuk tovább az agency fülét, mire valamit morognak?
[ Szerkesztve ]
All→M8
-
melon
tag
válasz Assimilator #19757 üzenetére
Rengeteg csomagszallito van Anglia - Magyarorszag viszonylatban, mi tobbszor hasznaltunk mar egy ceget, priviben kuldok linket, ha kell.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Ez engem is érdekelne, mert lassan időszerű a költözés, kellene megbízható fuvaros.
-
rup1u5
nagyúr
válasz callmeakos #19763 üzenetére
Agency-nek igazából nem sok köze van hozzá, hogy a landlord milyen kacatokat tart a saját területén.
Az viszont, hogy a landlord is szarik bele már nagyobb baj. Ha szépen kéritek párszor és azután sem hajlandó eltakarítani akkor érdemes felkeresni a területileg illetékes Citizens Advice Bureau-t és bejelenteni mint health and safety issue-t. Szintén érdemes lehet felkeresni a helyi councilt ez ügyben és bejelentést tenni. Mi Westminsterben lakunk úgyhogy nálunk ők az illetékesek.
Health and safety-t azért nagyon komolyan veszik és keményen megbhatják a landlordot.Egyébként mi is szívunk a landlordal. Szaudiak......gondolhatod. Hetek óta nincs fűtés és az így -1 -2 fokban nem túl kellemes. Még jó hogy van villany radiátor és 'all bills included' . Hónapok óta emailezünk nekik hogy kegyeskedjenek elküldeni a deposit schemehez a belépési kódot és a jelszavunkat ami szerződéskötéstől 30 napon belül kötelességük lenne de válaszra sem méltatnak....és a 20 nap lejár november 1-el....kecskebaszó szaudiak. ...nem kis pénzt fizetünk pedig nekik egy studioért a Pimliconál.
Szerencsére van jogász ismerős aki a parlamentben dolgozik és ő segít.....Why don't you knock it off with them negative waves!
-
tildy
nagyúr
Egyik ismerosom hozatott ki, megkerdem kikkel.
"deposit schemehez a belépési kódot és a jelszavunk" Mi csak papirt kaptunk rola 3 eve , semmi belepesi kod jelszo.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
rup1u5
nagyúr
válasz rup1u5 #19766 üzenetére
Pár dolgot elírtam.
Szóval a 30 nap lejárt November elsején. Azóta kb 4szer kértük őket de válasz semmi. Felhívtuk a deposit céget és kiderült hogy soha nem is fizették be, nem vagyunk náluk nyilvántartva.
Bugris szaudiak! Semmi tisztelet nincs bennük a nők felé.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
tildy
nagyúr
Nem tudom, mi csak a levelet kaptuk meg a dpstol, de ennyi. Lehet majd most koltozeskor kikerjuk a kodot is, eddig nem votl szuksegunk ra, a level toluk eleg biztositeknak tunik.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Yeffy
veterán
lenne egy kérdésem, elsősorban bristoliaktól, vagy ott jártasaktól.
ha kijutunk, milyen PAYG mobilkkártyát vegyek/ünk, aminek jó a térereje, ill a 4G lefedettsége? ez utóbbi engem érdekel, amint rendbejövök anyagilag, veszek egy független mobilt, és abba kerül a kártya. addig a meglévő S3-am viszem ki, az H+-t tud.
előny, ha magyar mobilra is olcsó a percdíj, de nem feltétel, mivel skype videózás lesz úgyis a legtöbb itthon maradottal.eddig az EE-t és az Orange-ot kaptam tippnek.
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
suits
tag
válasz Because #19762 üzenetére
én 86-os vagyok de nálam is ez a helyzet,ismerőseim nagy része angliában/németorszában/ausztriában dolgozik,én vagyok még csak ilyen bal..sz hogy egy vidéki kisvárosban dolgozok napi 8,5 órát 75k-ért.Az a poén hogy szerintem több ismerösöm van Londonban mint ahol élek pedig nem is voltam még a közelében sem
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz SityiSXT #19774 üzenetére
Vodefonenak az egyik legrosszabb a terereje a nagyok kozul, el is meszeltek oket lefedettseg ugyben ( sajnos mar nem melkeszem mikor) .
Giffgaff O2 haliozatot hasznal, ami addig jo, amig kapnak belole, de nekunk rendszeresesen volt, hogy abszolut nem ment a net, vagy a hivas, mert ugye az o2 elobb a sajat ugyfeleit szolgalja ki.Nekunk eddig az EE valt be,illetve en meg mindig threen, mert olcso, tok sok orszagban( ha epp turistaskodunk) ingyen telefonalok es netezek (Pl. Amerikaban is siman hasznaltam, nulla pluszkoltseg mellett). Sajnos nekik parom munkahelyen nincs terero.
-
daczkó
aktív tag
Sziasztok, itt is rákérdezek, mert egyre sürgetőbb.
Franciaágyas szobát keresek 3-as zónáig bezárólag (minél közelebb a central-hoz annál jobb, mert a Trafalgar mellett dolgozom mint Bartender). 22 éves vagyok, nem dohányzom, nem iszom, barátságos vagyok egyedül mennék.
asap.
/ignore wwenigma
-
callmeakos
veterán
-
rup1u5
nagyúr
válasz callmeakos #19777 üzenetére
Talan erdemesebb lenne egy masik alberletet keresni.
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
aero.
veterán
Nekem a three abszolút megérte, 15 fontért korlátlan net, 3000 perc belföld. Mo.-ra 18.8p/perc, ebben a giffgaff jobb, ott csak 1p, de a térereje és megbízhatósága közel se éri el ezt.
London Shoreditchben pl. nincs mobilnet. Three-vel meg 3-as zónáig mindenhol 4G elérhető.
-
melon
tag
"Three-vel meg 3-as zónáig mindenhol 4G elérhető" - azert ezzel csak ovatosan. Inkabb fogalmazzunk ugy, hogy szamodra elerheto volt eddig Mindenkinek mas a tapasztalata a Three-vel, nekem piszok sokszor okozott csalodast, sok igen kozponti helyen fogadott a "No service" felirat.
-
rgqjx
aktív tag
Nézd meg itt, hogy melyik szolgáltató bázisállomásához laksz/jársz/dolgozol/élsz/szórakozol közel. Írd be az irányítószámod például. A kék jelekre kattintva bal oldalon látod a szolgáltató nevét (Name of Operator) és az elérhető hálózat fajtáját is (Type of Transmission).
A T-Mobile és az Orange egyenlő az EE-vel, többnyire veheted egy kalap alá. Az Airwave nem halandóknak van, azzal ne foglalkozz. Ez az adatbázis nem túl friss, de tájékozódni megteszi. Az állomások többnyire ott maradnak, max fejlesztettek rajtuk.
szerk:
Ezek a bázisállomással rendelkező szolgáltatók, tehát pl. a GiffGaff O2 nével található.[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Ez igy van, nekem is eddig szinte mindenhol elerheto volt, kiveve a Mall, a Trafalgar square, meg parom munkahelye kornyeket. Ez utobbi kicsit fontos lett volna, leven neki is threeje volt.... Szoval ovatosana mindenhol elerhetovel, tenyleg...
rgqjx: sajnos semmit nem jelent, a fent emlttt helyen a threes antenna van a legkozelebb, megsincs vele jel az irodajukban (virginnek volt, giffgaffnak is, de az meg Stratford kornyeken halt meg( oda jarunk rendszeresen)) ....
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Ez nem magyarazza meg, hogy ugyanott, ugyanakkor egy tavolabb levo mas szolgaltatoi toronynak megis miert van full terereje. Ez nem csak ezen mulik. Sajnos a three ott nagyon alultervezett. Bevallottan. Azaz kapacsitasbeli gondok vannak. Tehat hiaba vagy a torony toveben, akar kulteren is, a hajadra kenheted.
[ Szerkesztve ]
-
rgqjx
aktív tag
Erre nem tudok neked mit mondani. Biztos vagyok benne, hogy ott is működik a fizika.
Ha beállok az ablak elé, akkor látom kint a fákat. Ha balra lépek, akkor nem, mert a fal van előttem, de lehet, így épp látom a távoli madarat az ablak sarkából. Ha beállnak páran az ablak és közém, lehet, hogy nem fogom a fákat látni, de attól még a madarat lehet meglátom.
A szolgáltató néha fejleszt és kicseréli az ablakom nagyobbra, hogy több esélyem legyen a fákban gyönyörködni, de ha ez elé is sokan beállnak, akkor hiába... Ritkán, de vág a falba helyet egy új ablaknak, de ha oda is beállnak... Ha a tudomására jut, hogy sokan jönnek hozzám és szerencsém van, akkor átmenetileg fúr egy lyukat a falba...Hidd el, tervezéskor igyekeznek mindent a lehetőségekhez képest (!) túltervezni.
Az esetek döntő többségében ahol ablak van, ott látom a fákat. Az adatbázis segít megtalálni az ablakot.
-
rgqjx
aktív tag
Van ahol meg a Vodafone-nak a legjobb a térereje, ez területfüggő. A büntetés valószínűleg a lefedettség méretének eltúlzása miatt volt, de azt hiszem egyik szolgáltatót sem kell félteni emiatt.
A giffgaffal kapcsolatos dolgot kétkedve fogadom, mivel jelenleg ugyanaz a tulajdonosa, mint az o2-nek, a spanyol Telefónica. Bár épp mostanában kezdenek tulajdonoscserék kialakulni. (BT, EE, Telefónica stb) -
BÁ Nutrition
addikt
válasz noorbertt #19792 üzenetére
szerintem meg az egesz mobilhalozat az osszes szolgaltatoval egyutt egy szanalom a kobon.
nekem aze van helyben szerencsem mert itt van a vodafon hedkvarter es tul ego lenne nekik ha nem lenne terero. de ha elmegyek kirandulni vmerre akkor...
szal nem a magyar szintyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
rup1u5
nagyúr
Valoban szanalmas ami itt londonban van mobil lefedettseg teren. Nekunk EE elofizetesunk van, 1es zonaban lakunk, kopesre a Temze partjatol es a lakasunk olyan mint egy atombunker. 1-max 2 osztasnyi terero van az egyik sarokban vagy az ablaknal de mashol semmi! Igy aztan eselyem sincs hogy otthonrol intezzek telefonon hivatalos dolgokat pl HMRC-vel. Green parkon megyek at naponta ketszer. Park kozepen nincs mobil internet. Budapesten meg a metroban is fullon van a terero.
[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
callmeakos
veterán
válasz rup1u5 #19795 üzenetére
Azért az o2 se kutya. Múltkor a British Museumnál ment el úgy a net, hogy se kép se hang. A Trafalgarnál tért magához úgy ahogy. De itt Croydonban ahol lakunk, itt is sokszor úgy elmegy a térerő, hogy elérhetetlen a telefon. Jó ez azért nem sűrű, de ahhoz képest hogy otthon egyrészt ilyen nincs, másrészt tényleg még a metróban is van 4G. És az ne legyen mentség hogy többször akkora London mint Pest
All→M8
-
tildy
nagyúr
Az, hogy a tulajdonos egy, még semmit nem jelent, azt hiszed nem a többet fizető. O2sok lesznek prioritasban? Őket fogják előbb kiszolgálni, hidd el. Hiába övék a giffgaff, mint 'community provider'. Ez nem olyan , mint otthon a djuice meg a telenor volt.
A threevel kapcsolatban pedig ők maguk ismerték be wyconak is, meg nekem is, hogy vannak olyan tornyaik, ahol kapacitasbeli probkemaik vannak. WC2N ilyen. Ígértek bővítést tavaly aprilis 1re, semmi.
Tudom hogy működnek a BTC-k, nem kell bemutatni. De ha az adott helyen és a kornyezeteben (mozogva, nem csak takarasban) nincs terero beismert kapacitasbeli problémákkal együtt, ott nem hiszem hogy az arnyekolas a bűnös
-
-
tildy
nagyúr
Az adatbazisrol meg annyit, hogy nem igaz ami rajta van. Konkrétan az épület , ahol lakunk, 3 és voda antenakkal szerelt. Ezt a tornyot kb 200-300 méterrel arrébb mutatja.
emvy: amig nem tapasztalja meg valaki elesben,a ddig nagyon nehez elkepzelni. Nekem sosem volt gond a three tererejevel, egeszen addig, mig paromat nem akartam megvarnia munkahelyen. Na ott a Trafalgartol a munkahelyeig konkretan nem tudtam hivni (en meg mindig threen vagyok) . O rendszeresen nem volt elerheto. Honapokig.
Amugy meg: "Hi Ildiko - Sorry you're having signal issues we can see that there is an issue with coverage in your area, if you fill in our support tab: http://on.fb.me/1e2GgWi we'll be able to investigate these issues further for you. " Ez ment, hetekig, honapokig. 6 honap lefedettseg nelkul. Wyco is tudna meselni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest