- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
daczkó
aktív tag
válasz noorbertt #20148 üzenetére
Az a vendég szoba vendégszoba marad, egy éve áll üresen és nem is akarják kiadni (egy ágy meg egy szekrény a szoba, pár havonta lakik benn valaki pár napig vagy 1-2 hétig és ennyi). Két brit srác (30, 32) lakik a házban, az egyik olajfúró tornyon dolgozik a tengeren valahol (1 hónapot dolgozik, egyet itthon van), a másik pedig sommelier. így ez a lakás csak 3 emberes lenne (velem együtt), illetve néha 1-1 visitor (egyik német barátnője, meg a másik éppen aktuális egy éjszakás kalandja).
(#20149) Dobi 562 : Érdekes hely az biztos. Az utcán szerintem 30 ból 25 ember muszlim (valahonnan a közel keletről), 1 csöves, 4 meg kelet európai, de nekem összességében tetszik, mert nagyon sok kajálda, meg bolt van. Kérdeztem az egyik brit srácot, hogy milyen szerinte a környék, és mondta hogy 8 éve lakik itt és összesen csak egyszer kötöttek bele, de akkor is segg részeg volt, úgyhogy nem igazán emlékszik, hogy mit csinált. Megkérdeztem azt is, hogy mi a trükkje, hogy ilyen olcsó, és mondta semmi, mindenki ezt kérdezi, de egyszerűen csak nagyon jóban vannak a landlorddal és régóta laknak ebben a házban (építettek is hozzá egy plusz részt, ami 8 éve még a kert része volt, most nappali - konyha). Mondta, hogy sokan megnézik a lakást, és nem jelentkeznek utána, mert azt hiszik átverés, pedig rendesen szerződést írunk alá stb.
[ Szerkesztve ]
/ignore wwenigma
-
őstag
Sziasztok. Ket kerdesem van, szerintem itt biztos van valaki aki tudja
1: A parom munkatarsa kocsival szandekozik hazamenni. A kocsi a sogornoje neven van, o additional driver-kent szerepel a biztositason. Igy hazamehet vele?
2: Ha nem lehetseges akkor atiratna a kocsit sajat nevre, de olyasmit mond, hogy az sem jo mert van otthon bejelentett lakcime! Azt mondja, hogy ilyenkor elvehetik Magyarorszagon a kocsit!
En szemely szerint ezt nem nagyon akarom elhinni! Ugyanis itt bejelentett munkahelye van, fizet adot es mindent ami kell. Miert vennek el az autot, ha haza akar latogatni? De biztos ami biztos inkabb itt rakerdezek, itt meg nem kaptam hulye tanacsot
-
Viszlát
addikt
válasz fojtviki #20152 üzenetére
1: igen.
2: valóban, otthoni lakcímmel lécrezgős a mutatvány. Valójában arról van szó, hogy ilyen esetben igazolni kell, hogy életvitelszerűen külföldön tartózkodik, vagyis legyen nála szerződés, fizupapír, számlák, ilyenek. Úgy két éve volt egy eset, hogy ennek ellenére elvették azt hiszem egy Svájcban élő nőtől az autót, mert hát a rend őrének nem kell tudnia angolul, de az egy durva túlkapás volt, ilyesmiről azóta nem nagyon hallani. De amúgy az első pont esetén is ugyanez a szitu, az csak biztosítás szempontjából oldja meg a kérdést, hogy fedezve legyen a jármű akkor is ha ő vezeti. Mivel nem ő a tulajdonos és az ördög nem alszik, egy kétnyelvű meghatalmazást én azért írnék, biztos ami biztos...
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
őstag
válasz Viszlát #20153 üzenetére
Erdekes, hogy egy angol jogositvany nem elegendo ahhoz, hogy igazolja azt, hogy o itt el No mindegy, hat ha atiratja, akkor mondjuk neki, hogy nyomtassa ki a payslippeket, telszamlat stb!! A 3. otlete az volt, hogy otthonrol hoz kocsit, na az itt sem mukodik azt tudjuk Koszonom a segitseget.
-
Viszlát
addikt
válasz fojtviki #20154 üzenetére
Ha átiratja, akkor viszont kötnie kell rá biztosítást, ami elég húzós tud lenni, tekintve, hogy nem nagyon fogadják el az otthoni kártörténetet (bár függ attól is, hogy milyen értékű autóról van szó). Igazából semmi jelentősége nincs, hogy a nevére van-e íratva, ha egyszer a biztosításon szerepel additional driverként, szóval én hagynám így ha egyébként megfelelő nekik a mostani helyzet.
Az angol jogsi amúgy azért nem elég, mert azt nem nagy cucc kicseréltetni, tulajdonképpen csak pénzkérdés és gyakorlatilag úgy is meg lehet csinálni, hogy nem is vagy az országban.
A magyar autó használata necces, nincs összhangban a törvényi nyelvezet a gyakorlattal. Szigorúan véve a törvényt, ha valaki életvitelszerűen él Angliában, akkor rögtön és azonnal honosítania kell az autóját, ha csak látogat vagy ideiglenesen él, akkor pedig 12 hónapos periódusban maximum 6 hónapig lehet használni, akár részletekben, akár egyhuzamban. A gyakorlatban meg 6 hónapig békén hagynak, aztán büntethetnek, kiutasíthatják, elkobozhatják. Persze akármikor szóba kerül ez, 55 ember ugrik egyből, hogy ő bezzeg már hány éve használja gond nélkül, de folyamatosan szigorodik a gyakorlat és nem tudom mennyire éri meg kockáztatni. Tavaly ősz óta például a DVLA hozzáfér a határátlépési adatokhoz (ott ugye rögzítik a rendszámot), így simán ki tudják szúrni ki az aki 6 hónapnál hosszabb ideje használja itt a külföldi autóját. Az ország bizonyos régióiban az év végefelé komoly razziákat tartottak, többezer autót elkobozva...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
őstag
válasz Viszlát #20155 üzenetére
Nem gond a biztositas. Mondta miert nem az o neven van csak annyira nem figyeltem De nem a penz miatt. Tegnap itt nezegettek parommal a biztositasokat, valami £60-al lesz tobb neki egy evere. Az eves biztositast fogja kifizetni. Szoval kozben beszeltek mar, es ez a dontes, hogy atiratja Megegyszer koszi a valaszt.
[ Szerkesztve ]
-
daczkó
aktív tag
Hülye kérdés. Szükségem lenne ezentúl metró bérletre is a busz mellé. A helyzet az, hogy a hármas zónából mennék az egyesbe a District-el, de hajnalban viszont szükségem lenne az éjszakai buszokra is. Tudok tölteni az Oyster-ra 7 napos tube bérletet a station automatáknál, ugyan úgy mint busz bérletet, vagy lehet kombinálni valahogy? Vagy erre már Travelcard kell, ami mindent magába foglal az adott zónákon belül 37,7 fontért hetente?
Sosem használtam még metrót Londonban.
Bónusz kérdés: Eash Ham station az zone 3 vagy 4? Pont a határon van, wikipedia zone 3 szerint a hármas, de ott fityeg mögötte egy "Also in zone 4" felirat.
[ Szerkesztve ]
/ignore wwenigma
-
félisten
válasz Viszlát #20153 üzenetére
> a rend őrének nem kell tudnia angolul, de az egy durva túlkapás volt
Nekem azt mondtak rendorok, hogy a fo oka annak, hogy kulfoldi rendszammal altalaban nem allitanak meg, hogy ilyenkor kotelesek tolmacsot hivni. Tehat a sztoriban vagy total nem volt kepben a rendor, es sulyosan hibazott, vagy a sztori nem kerek.
while (!sleep) sheep++;
-
harcikoca
senior tag
Bankkártya igényléshez milyen okmányok kellenek? elég az amit kapok a jobcenterböl ideiglenesen, amig megnem jön az NI?
AMD+Ati powee'R
-
Viszlát
addikt
Nem emlekszem a pontos reszletekre, illetve csak neten olvastam rola, nem kozvetlen informacio. Az viszont biztos, hogy ez kozvetlen azutan tortent, hogy megvaltoztattak a torvenyt/szabalyt, azota en sem hallottam hasonlorol. Ami szemelyes elmeny januarbol, hogy megallitottak, megkerdeztek van-e magyarorszagi lakcimem, bemutattam az atlyukasztott szemelyit a kulfoldon tartozkodos lakcimkartyaval egyutt es jo napot kivanva elengedtek.
-
MPowerPH
félisten
válasz Viszlát #20169 üzenetére
Na most mi van akkor, ha en nem toroltem meg a magyar allando lakcimemet, es ugy allit meg a rendor? Volt mar ra pelda, nem is egy. Eddig azon kivul, hogy elkertek a papirokat(V5, MOT, Biztositas, Jogsi, szemelyi+lakcim), nem kotottek bele abba, hogy miert van meg meg a szemelyim. Persze telefonszamla, bankszamla kivonat, lakasszerzodes+1-2 szamla, es munkaszerzodes mindig van nalam, a vissza vonat/kompjeggyel egyutt.
Don't Tread On Me
-
Viszlát
addikt
válasz MPowerPH #20171 üzenetére
Elvileg semmi, úgy a normális ahogy írod. Mondjuk az vicces, hogy tőlem nem kértek papírokat, rögtön ez a kérdés jött, de az érdekes része az lenne, hogy mi lett volna ha van magyar lakcímem...
-
sigidi
tag
Sziasztok!
Egz ujabb kerdesem lenne. Sikerult munkat talalnuk parommal (eleg hamar syerintem), de csak 4,5 £ orankent... gondoltuk amig nincs jobb bevallaljuk, nem akarunk nagzon negativba maradni. Viszont ugze kb 6,5 korul van a minimal oraber ugz tudom. Mit tudok tenni ill. mit kene tennem ez ugzben? NI number mar van ( legalabbis nekem egy papir, h ugyintezes alatt, mar scak a levelet varom), ha szamit valamit.
Pentek szombat vasarnap dolgoztunk, a pentek szombatot fizettek ki, vasarnap atcsuszik a masik heti fizuba?
Expect the unexpected.
-
sigidi
tag
Az, hogy kell a pénz, ahogy lesz jobb munka, megyek arra. Csak kivancsi vagyok történt-e hasonlo valakivel, mik a tapasztalatai, hogy oldotta meg stb. Csak azért kérdem mert 2 hét mulva tobb lesz a fizetes, csak nem mondta h mennyivel. En meg ugy hallottam, hogy visszamenoleg lehet kerni a penzt a munkaltatotol, ha alulfizetnek (mmint a 6,5/h alatt).
Expect the unexpected.
-
sigidi
tag
Barátnőmnek is ennyi, neki már van 7-8 éve NI numbere...
és elv nem is dolgozunk illegálisan ezen iras szerint, csak szoban egyeztunk meg minderol (javitson ki valaki, ha nem jol ertelmezem ezt):How should an employee be paid
There is no legal right to have wages paid in any particular way, for example, for an employee to have their wages paid direct into their bank account.
The way that an employee's wages are paid will depend solely on what their contract of employment says about how their wages should be paid. If they do not have a written contract, they still have a contract of employment, but it will be a verbal contract. In cases where there is a verbal contract rather than a written contract, the way wages should be paid should have been agreed between the employer and employee, or if not, will depend on how the employer usually pays the wages of the employees in that workplace.
Expect the unexpected.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz sigidi #20182 üzenetére
nekem ez eleg gaznak tunik. mit kell csinalni erte?
ez max ilyen tanulo/apprentice szintjet uti meg. de normal helyen ott is tobbet adnakhuzni kell a francba onnan
most meg mar 6,7
[ Szerkesztve ]
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
sigidi
tag
válasz BÁ Nutrition #20183 üzenetére
igen az lesz sztem, elotte azert felajanlom nekik, hogy 6,7 ért folytatom szivesen
Amugy semmi extra, csak pörög a hely,: kinai onkiszolgalo etteremben a bejovo embereket leultetni, a piakat kivinni ( poharat mosogatni), koszost hátra, ujrateriteni az asztalt, záráskor meg felporszivozni. Nagyjabol ezek, felvaltva, attol fugg masok mit csinalnak.Expect the unexpected.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz sigidi #20184 üzenetére
akkor azert, kinaiak szeretik betartani a szabalyokat.
kapnak ellenorzest es megkerdezik te vagy a csung csing? nem nem o az unokatestverem en lenni csing csung aztan megusszakyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
sigidi
tag
válasz BÁ Nutrition #20185 üzenetére
Szerintem egy vak is látná egy kinai és köztem a különbséget, de nembaj.. legalabb adnak kaját jo sokat, haza is hozhatok stb..ez kicsit vigasztal a szar fizuert cserébe
Expect the unexpected.
-
fazr
senior tag
válasz BÁ Nutrition #20183 üzenetére
£6.50, de a lényegen nem változtat.
-
fazr
senior tag
válasz BÁ Nutrition #20189 üzenetére
Nem támadásnak szántam, csak azért pontosítottam, hogy nehogy valaki ez alapján reklamáljon a munkahelyén
-
zone
őstag
válasz sigidi #20177 üzenetére
Jól tudod, 21 év felett 6.5 a minimum: gov.uk
Mit tudsz tenni? Felmondasz vagy beszélsz a munkaadóddal, hogy ez így nem törvényes vagy felhívod az Acas helpline-t.Heti fizetés esetén vasárnappal kezdődik a munkahét, nálunk legalábbis így van. Szerdán jön emailben a payslip, pénteken ér a számlára a fizetés.
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
daczkó
aktív tag
Ez nem a kínai kaja hibája, hanem a hely hibája. Én csomószor eszem araboknál. 2-3 fontért adnak 2 burgert, sült krumplit meg kólát és általában finom is. Bár ha másnap fosni fogok, nem fogok meglepődni, viszont eddig sosem volt semmi gond. Amúgy meg itt megnézheted a besorolásukat, illetve panaszt is tehetsz.
/ignore wwenigma
-
MPowerPH
félisten
Ez a hulye Lloyds folyamat visszautasitja a debites penzkuldest a Transferwiseon. Mar kaptam toluk email-t, hogy rendben van, de tovabbra is visszautasitja A masik lehetoseg a bank transfer. Ott mint cegnek, vagy szemelynek kuldjem a penzt? Mert mint ceg, nem talalja az adatbazisban.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Viszlát
addikt
válasz MPowerPH #20196 üzenetére
500 font felett nem engedi kártyával fizetni. Simán felveszed személyként recipientnek és átutalod (közleménybe ne felejtsd el beírni a referenciaszámot amit a Transferwise oldalán látsz).
-
daczkó
aktív tag
Valaki ismeri a PMC Properties-t (=londonfox)?
/ignore wwenigma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik