- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Samsung LCD és LED TV-k
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Mini PC
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
-
PROHARDVER!
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok,
adott egy Huawei Y6 Pro, sajnos a készülék topikja elég kihalt, ezért ide írok. Vettünk egy ilyen készüléket, és újraindítások után random elfelejti a beállított csoportokat a névjegyeknél. Olyan is volt, hogy elszálltak a telefonon lévő névjegyek, aztán átmásoltam őket SIM-ről, erre következő újraindítás után minden kétszer volt meg benne. Mit lehet ezzel kezdeni? Szerviz?
-
törölt tag
Sziasztok van egy class10-es philips microSD-m amin régen a régi rootolt telóm belső tárhelye is volt össze vissza partíconálva.... most próbálom minitools-al fat32-re formázni de a windows 10 nem látja ... az új teló látja de nem lehet fájlokat törölni róla tehát valami jogosultsági gond van .... szóval hogyan tudnék a telónak megfelelő üres sd-t varázsolni a kártyából? SOS!
-
vacs
veterán
válasz rasotamas #31888 üzenetére
Ha főzött romod van, akkor biztosan van recovery-d is (twrp)!
Csinálsz egy (teljes rendszer) mentést twrp-ben, majd felteszel egy másik romot és megnézed azzal működik-e (mentés azért kell, mert így pár kattintással vissza tudod tenni a mostani Lineage rendszert beállításaiddal együtt)!(^)(>.<)(^)
-
zeon.hu
nagyúr
válasz #42308056 #31901 üzenetére
Névjegyzék - menü - megjelenítendő névjegyek, itt válaszd ki, amelyiket használnád.
Esetleg a sim névjegyek mutatását ki is kapcsolhatod, néha be tud kavarni.
Névjegyzék - beállítások - dupla névjegyek egyesítése.
(Nem biztos, hogy pont így találod meg ezeket, de ott lesz az)#?*@&!
-
G@ben
addikt
Van egy jó régi telefonom, (SE Xperia Pro), Ultimate HD 5.0.1-gyel, amit kb egy éve raktam rá. Alapból sem volt nagyon gyors, de megfelelt, viszont az utóbbi időben mintha nagyon belassult volna, pedig nem telepítettem rá semmit, ugyanazokat a régi programokat szeretném használni. Különösen a Waze indul lassan, ha nem csinálok előtte újraindítást, gyakran percekig fekete képernyőt mutat, de nem megy, csak az értesítési sávot mutatja. A kérdésem az, hogy okozhatja-e a lassulást a sok szemét, érdemes-e valamilyen tisztítást csinálni, ha igen, mivel, hogy semmilyen adatom ne vesszen el? Tegnap láttam unokaöcsémnél, hogy ilyen tisztítást csinál és kb 300MB-ot törölt, de nem tudom, hogy ez jó lenne-e nekem.
Újratelepítést nem akarok, mert már keresem az utódját és se időm, se kedvem ezzel foglalkozni.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
vacs
veterán
A tisztító programok (Pl Clean Master) több kárt okoznak, mint hasznot, be kéne tiltani őket!
Mivel a telefonon custom rom van, ezért (valószínűleg) van twrp-d is.
Ha igen, akkor twrp-ben csinálj egy törlést: TWRP > Wipe > Advanced wipe > itt pipáld ki a Dalvik Cache és a Cache részt > Wipe (így az adatokat nem bántja)!(^)(>.<)(^)
-
natë
nagyúr
Hi, két frankó stabil customot leltem a Nexus 5X-emre,ez a Lineage és a Slimrom.
Az elvárásom az lenne, hogy minél lightweight-ebb legyen, mivel fotóra és alap dolgokra használom.
Melyik a jobb, "könnyebb" a kettő közül? -
ReSeTer
senior tag
Helló!
Adatbiztonsággal kapcsolatban lenne kérdésem.Ha én munkaidőben telefonról a céges wifiről bejelentkezek facebookba, vagy bármi más oldalra, amihez jelszó kell, azt megtudják szerezni?
Direkt telefonnal kapcsolatban kérdezem, mert PC-re gondolom rakhatnak keyloggert, vagy hasonlót.
Mennyire biztonságos ebből a szempontból egy androidos mobil? -
MODERÁTOR
-
air
nagyúr
válasz Viktor0610 #31914 üzenetére
A kétlépcsős azonosítás hogyan segít?
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
MODERÁTOR
-
ksanc
őstag
No azért keyloggereket meg ilyesmiket semmilyen munkáltató nem telepíthet csak úgy az alkalmazottak gépeire azok tudta nélkül!
Az más kérdés, hogy megtehetik, úgysem fog senki sem pampogni.
Kamerákat sem lehet csak úgy kirakosgatni, csak az feltűnőbb.
Mindazonáltal minden wifit kezelj fenntartással, ami nem a tied.
De ha nagyon muszáj, akkor használj vpn progikat, de sajnos abból sem mindegy, melyiket, egy fél éves cikk szerint elég aggasztó a helyzet ezek terén is.[ Szerkesztve ]
-
iff
senior tag
Sziasztok!
Van egy Huawei y5 ii (android ver. 5.1) telefonom, csináltam rajta egy gyári adatok visszaállítást (sok minden volt már rajta, meg több frissítést kapott) a problémám az, hogy ha beállítom a wifit, hogy kapcsoljon le, nem mindig kapcsol le, vagy 30 perc múlva kapcsol le. (wifi ébrentartása-soha) Visszaállítás előtt 17 perc volt, hogy lekapcsolt és rendben működött. Többször csináltam rendszer visszaállítást, de ugyanúgy sz@ar.
..........""..........
-
Peak
addikt
A szerviz megjavitotta... kár, hogy majd 2 hétig kellett nélkülöznöm a telómat... pedig hiszem, hogy itt segíthettek volna a tapasztaltabbak.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
én ezt értem, csak azért nézzük már meg a regisztrációm... 2000 körül indult a PH!, valamikor 2003 környékén lett engine cserélve alatt, migrálták a juzereket, akkorra mutatja a regisztrációm kezdetét, tele vagyok aprós pirospontokkal, vajh miért kockáztatnám ezt?
ha lefotózom a számlát, a telefont rajta, kibontva hogy látszódjon a sorozatszáma, akkor leírja nekem valaki, hogy hogyan kell megjavitanom magam, ha legközelebb beszopnám hasonló módon?
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
MODERÁTOR
-
air
nagyúr
"2003 környékén lett engine cserélve alatt, migrálták a juzereket, akkorra mutatja a regisztrációm kezdetét"
Akkor nézd meg az én regisztrációmat!
Akik a migrálás előtt regisztráltak, azok azt kapták reg. dátumnak, amit én.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Apámnak lett egy Suzuki SX-4 S-Cross autója. Van benne egy fedélzeti rendszer, ami Androidos telefonok esetében Mirrorlink segítségével tudna normálisan működni. Szeretnénk GPS-t a kocsiba és két lehetőség van:
- SD kártya vásárlása a Suzukitól, ami egyrészt rohadt drága, másrészt x évente fizetni kell a frissítésekért is.
- Egy Mirrorlink-es telefon, Android esetében.
'A másik két kapcsolódási forma már kábeles. Androidos telefonoknál a MirrorLink jöhet szóba (ha a telefon támogatja, újabb LG, Samsung, Sony és HTC készülékekre jellemző ez), az iPhone-hoz pedig adott az Apple CarPlay. ' Teszt.Na szóval...Milyen telefont vegyek, amivel tuti működne normálisan? Olvastam, hogy némely Mirrorlink-es telefon esetében csak néhány funkció működik, a teljes képernyő megosztás, és az autó kijelzőjén a telefon kijelzőjének kezelése nem...
Elvileg itt egy lista a Mirrorlink kompatibilis telefonokról: Link
De most így a hasamra ütök aztán veszek egyet alapon nem szeretnék költekezni, hátha azzal épp nem úgy működik ahogy kellene.
Igazából nem is lenne muszáj új telefon. Elég egy használt, régebbi, amivel tuti működne.(pl.: Xperia Z2, Z3...csak nem tudom működne e normálisan.)Annyi, hogy jó akksi kellene bele, az hogy a kijelző karcos, a szélei kopottak...esztétika dolgok nem nagyon számítanak, ha úgyis csak a kocsira lenne kötve GPS-ként funkcionálna.
Valakinek ötlete?
Köszönöm! -
Peak
addikt
válasz Viktor0610 #31926 üzenetére
Jelszót sohasem felejtek el. A zsebem merényelt meg és szivatott meg.
Privátban?
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
Én kérek elnézést, hogy "hülyeséget beszélek", maximum nem pontosan emlékszem a 17 évvel ezelőtti prohardveres regisztrációimra.
De segítek az arcoskodásotokat tisztázni.
Tehát kb. 1999 óta fórumozok számtech oldalakon, köztük itt is. A regisztrációmat a migráláskor valószínűleg rendesen áttették ( vagy P34k vagy Peako nick volt ), de belépni nem tudtam, de az emailcimem ( akkori citromail ) elvesztettem, stb. ezért ismét regisztrálnom kellett 2003-ban Peak nickel, mivel nem kaptam vissza az eredeti accountomat.
Verni nem szoktam a mellem, a feltételezés is sértő.
Csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy nem kockáztat hazugsággal, törvénysértéssel az ember egy ilyen hosszú accountot (3+14 év), úgy, hogy számtalan fórumozóval személyesen találkoztam, több most is PH!s újságírót és dolgozót is személyesen ismerek, dolgoztam velük együtt, az adatokat logolják, az adatok regisztrálva vannak, rendőrségi ügy esetén úgy kb. 23 perc után kopogtathatnának az ajtómon.Köszönöm a figyelmet helyi nagymenők.
-
air
nagyúr
Szerintem ez itt senkit nem érdekel, nem ez alapján ítélik meg az emberek egymás.
De mivel belekezdtél, gondoltam kiigazítalak.
Egy ilyenen így felhúzni magad és megsértődni, ez többet elmond rólad, mint hogy mikor regisztráltál.
Úgyhogy köszönjük szépen.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
kenyocsaba23
tag
Sziasztok remélem jó topikhoz fordulok a kérdésemmel. Hétfőn vettem egy huawei p10 készüléket és mivel egyik rokon kórházban van kölcsön adtam neki pár napja amíg az ő telefonja nem érkezik meg. Haználta rendben ment minden. Majd mikor megjött az övé a fiókból való kilépés helyett gyári vissza állítást csinált. Most nem tudok bejelentkezni mert mindig az az üzenet fogad, hogy az eszköz visszaállítása megtörtént kérjük jelentkezzen be egy olyan fiókkal amit korábban használt az eszközön. A nagy probléma az hogy az illető akkor generálta a google accountot és semmire sem emlékszik, sem jelszó sem felhasználónév. Ahogyan eddig próbálgattam a telefonhoz kapott sim kártya sem volt hozzá adva ahhoz a fiókhoz. Jól gondolom hogy az egyetlen megoldás ha valami csoda folytán eszébe jutnának az acc. adatai? Esetleg szólgáltató tudna vele valamit kezdeni. Világos hogy itt user hiba van elég szerencsétlen eset ez.
-
air
nagyúr
válasz kenyocsaba23 #31937 üzenetére
Szerviz.
-
mark!
őstag
válasz kenyocsaba23 #31937 üzenetére
gondolom számla, szerződés megvannak, szolgáltatóhoz be, aztán megoldják.
>
-
MODERÁTOR
válasz kenyocsaba23 #31941 üzenetére
Pedig csak a szerviz a megoldás, a szolgáltató max. felveszi, hogy továbbküldje a szervizbe.
Ha pesti vagy, akkor javaslom a Huawei körúton lévő szervizét.
Xiaomi 13T
-
Technoman
őstag
Sziasztok!
Remélem itt tudok ötletet kapni, mert a telóm topicjában nem kaptam érdemi választ, a kérdésemre.
Adva van egy teló (LG G4) amin Android 6.0 fut és nincs rootolva. Feltettem rá az ingyenes utorrent appot,. Az app müxik is, de valami okból fakadóan csak a beépített memóriára hajlandó a filmet letölteni, nem a külső 64GB-s SD kártyámra. Azt írja ki, hogy oda nem lehetséges.
Lehet ezen változtatni, vagy ez a 6.0-s hülyesége?thx
-
kenyocsaba23
tag
válasz Viktor0610 #31942 üzenetére
Az a baj ez mindenhogy fizetős téma lesz mert nem a teló hibás.
-
Bozek
nagyúr
válasz Technoman #31944 üzenetére
Ha az uTorrent-en belül nem tudsz engedélyt adni a külső SD-kártyához, akkor az uTorrent hülyesége. A leginkább problémás az 5.1.1 volt, az nem tudott root nélkül menteni oda. 6.0 óta van rá megoldás, ha a fejlesztő beépíti az alkalmazásba ennek a lehetőségét. Amennyiben egy adott alkalmazás nem tudja, az a fejlesztő hibája.
-
MODERÁTOR
válasz kenyocsaba23 #31945 üzenetére
Már küldtem ilyen "hibával" készüléket szervizbe, nem kellett fizetnie az ügyfélnek.
Xiaomi 13T
-
MATEO6600
őstag
Eddig WP-t használtam, és a telefonszámaim, kontakjaim a felhőben vannak tárolva.
Most Androidon így sim kártyát behelyezve 0 névjegyzékem van.
Hogyan tudnám átvinni az új telefonba a névjegyeket? -
MODERÁTOR
válasz MATEO6600 #31949 üzenetére
Amennyiben van memóriakártyád, az Adatátvitel appal le tudod menteni a neveid memóriakártyára.
Onnan oda teszed fel (pl. Google felhő, készülék belső memória) a neveket, ahova akarod.Ha nincs memóriakártya, akkor böngészőben belépsz a fiókodba, lemented a neveid, majd a mentett fájlt dobod fel a készülékre, Google felhőbe.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Öregszem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Samsung LCD és LED TV-k
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- További aktív témák...
- IPhone 13 Pro 128GB alpesi zöld akku 95% 12 hónap szavatosság
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB ÚJ 12 hónap szavatosság!
- Eladó iPhone 12 Pro Pacific Blue 128Gb független Akku 80% ÚJSZERŰ ÁLLAPOT
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest