Hirdetés
- Computex 2023: megreformálta az SFF tápszabványt a Streacom
- Computex 2023: futurisztikus köntösben tér vissza az ASUS Matrix VGA szériája
- Computex 2023: monitorok és mesh rendszer is előkerültek az MSI kalapjából
- Computex 2023: előre és hátra is lép a Kingston
- Computex 2023: az Acernél középpontban a fenntarthatóság
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tripla hűtéssel: MSI GeForce RTX 4060 Ti Gaming X Trio videokártya
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Asztrofotózás
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanyoll
addikt
No drága Sanyi-Sucuka barátomnak köszönhetően meg van mentve az életem addig, amíg megveszem az FM2-t, tudniillik hozzámvágott kölcsönbe' addig egy 12xp-t meg gyorsan tekertünk bele egy 400as FF filmet és indulhat a bugi
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
optikus
senior tag
en meg tesztelgettem az uj mini hivotankom. mukodni laccik, mert amit lehivtam azok jok lettek. pl ez a csodavilagoskek mustang is benne volt. felelmetes milyen bugyi szine van eloben...
trix400, xtol 1+1, 9:30, 20C
(kar hogy igy osszenyomoritja a ph a kepfeltolteseket)Buy books not gear.
-
spanyoll
addikt
válasz
optikus #1002 üzenetére
Reméljük, hogy meglesz. Próbálok kifogni egy kicsit esztétikailag viseltesebb és épp ezért olcsó, cserébe mechanikailag tökéletes állapotú darabot. Megkímélt és szeretettel tartott igásló lenne belőle úgyis, aztán majd ha megmilliárdosodok akkor rendelek egy ilyet
-
A Zéé
addikt
itt is megkérdezem, hátha van más tipp: hátfal fényszigetelésére kellene valami anyag.
Indexen a moosgumit/dekorgumit javasolták, csak azt nem tudom mennyire van itt Zalaegerszegen.
Végre rájöttem, hogy mi a hiba... Random képeken volt plusz fény, hol kevesebb, hol több, volt olyan teki, amin sehol se. A mostani tekercsnél leesett, hogy azokon a képeken, ahol rajta volt az MG-1-en a féltok, ott nincs baj, a szentendrei képeken meg minden ott van, néhol nagyon erősen. Ott nem volt rajta a féltok, és nagyon erős volt a napsugárzás.Just a simple Lineman...
-
optikus
senior tag
dekorgumit tutter kapsz zalaegerszegen is. keress muveszellatot, papirboltot, legtobben tartanak. nem art nemi ket oldalas ragszalag is hozza.
zsiletpengevel nagyon jol lehet vekonyra vagni, pl femvonalzo mellett (ha nincs akkor barmilyen kemenyebb femcsik is megfelel, pl rez kuszobsin, ilyesmik csak akad otthon valami).Buy books not gear.
-
Lenne valamelyikőtöknek kölcsönbe szombatra (07.19.) valamilyen FD bajonettes, nagylátószögű (esetleg halszem) Canon obija?
24mm alatti gyújtótáv amit vadászom. -
optikus
senior tag
Latom eleg nagy a pangas, mindenki nyaral havaj szigeteken?
Kompaktal nyomul meg valaki? Vagy csak en vagyok ilyen lokott. Szeretem a kompaktokat csak keves jo tipus van ez azok is dragak. Neha kifogni itthon olcson valaki nem tul kepben levo eladotol de ez ritka. Ebayon meg eselytelen ott tudjak mi mennyit er.
Aztan lattam par franko aps filmes pici gepet is, de meg nem mertem belevagni mert se hivotankom (spiralom) se szkenner betetem nincs ilyenhez.Buy books not gear.
-
A Zéé
addikt
válasz
optikus #1008 üzenetére
bárcsak nyaralás lenne...
Én most kicsit morcos vagyok a gépemre, kicseréltem a szigetelést, most viszont az expó számláló tárcsa vacakol... Vigyáztam a pöcökre, ami az ajtónyitást figyeli, jár rendesen, de a számláló mégse hajlandó mozdulni. Lehet, hogy vastagabb lett a gumi, mint volt, és nem nyomja be rendesen, nem tudom. Ha kijött a mostani teki belőle, megnézem majd jobban. Kíváncsi leszek majd a kövi hívásra, egyrészt azért, hogy sikerült-e a szigetelés, másrészt először fogok push hívást csinálni majd. Ilford PAN 400-at fogok 800-ra hívni, csak még 1-2 kép vissza van a tekiből.
Kompakt: előszedtem az utolsó filmes gépünket (ami amúgy tényleg egyszerű, mint a bot), hogy kipróbálom, de fater úgy emlékszik, hogy azért is lett elrakva annó, mert a képek bal széle minősíthetetlenül szar volt, szóval egyenlőre hanyagoltam, de egy 24 kockás Foma 100-at majd veszek bele.Just a simple Lineman...
-
spanyoll
addikt
Nagyítasz is vagy csak hívsz?
Én ma estem át a tűzkeresztségen Sucuka Sanyi barátom jóvoltából. Hívtunk, nagyítottunk, volt ott minden kérem. Nagyon beleszerelmesedtem az egészbe, úgyhogy amint megvagyok ozorával első dolgom lesz venni hívótankot meg mindent ami nega híváshoz kell, a nagyítást meg megoldom Sucukánál, de az is biztos, hogy 1-2 éven belül ha már kialakul egy állandó lakás akkor lesz ott nagyító is, meg minden ami kellBudapesten milyen helyek vannak amúgy, ahol lehet kontárkodni? Olyan laborra gondolok, ahol ha kell, akkor fogják a kezem, de ha nem, akkor nem állnak a számban. Mindez lehetőleg ne nagyon drágán
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz
spanyoll #1010 üzenetére
csak hívok. Nagyon érdekelne a nagyítás is, de hasonlóan vagyok, mint te, nincs egy fix helyem, így meg nem tudok/akarok ilyenekkel foglalkozni, pláne most, hogy folytonos bp-zeg ingázásban vagyok, de egyik helyen se igazán.
Egyszer nagyon neki voltam indulva, hogy akkor most veszek nagyítót is, meg tálcákat, meg minden szirszart, de leállítottam magam, nem éri még meg. Keresnem kéne nekem is valami fotóklubbot, labort, haver-haverját, ahol egy kis tanulással lenagyíthatom azt a pár képet, ami érdemes rá. Sajnos ebből van a legkevesebb
Kicsit céltalanul használtam eddig a filmest, mondván, hogy amíg a hívást gyakorlom, addig mindegy milyen képek vannak rajta meg próbálgattam az előtétlencséket, amik vannak a géphez, hogy érdemes-e foglalkozni velük. Csak aztán 3-4 teki után rájöttem, hogy ha nem rontom el a befűzést (fém tankom van) akkor nincs mit gyakorolni a híváson...Egyszer kiszámoltam, hogy milyen vegyszerből mennyi kell a hívómba, utána csak méricskélni, meg kutyulni kell.
Lab4art ismét, ami felmerülhet, ha laborbérlet jön elő, 4100 Ft-ért van 1 órád asszisztensel. Bár nem tudom, hogy amatőrökkel mit tudnak kezdeni
Just a simple Lineman...
-
spanyoll
addikt
Én céltudatosan használtam a filmest eddig is, de amióta saját hívásra fotózok, azóta még jobban.
Nekem szerencsére nincs problémám a betekeréssel, csak olyan tankot kell vennem nekem is mint ami Sanyinak van, aztán akkor nincs probléma
A nagyítás meg akkor marad egyelőre a kollegánál, mert 2000ftot sajnálok két órára. Eltökörészek úgyis, elnézegetem a nagyításokat, hogy mi van, mi nincs, nem szeretem ha hajt a tatár.
Majd idővel lesz nagyító is meg nagy tálak, miegymás, de addig nem költök fölöslegesen ennyi pénzt, amikor azt költhetem filmre isMax kibírom, aztán addig a majd nemsoká megépített háziszkennerrel digitalizálgatom, egyszer meg rászánok egy napot és hívok orrba-szájba
-
A Zéé
addikt
válasz
spanyoll #1012 üzenetére
a háziszkenner megoldásodra majd kíváncsi lennék, mert amivel én csinálom most, az kicsit macerás.
Én is arra jutottam amúgy, hogy gyűjtögetem, meg nézegetem digitálisan a képeket, aztán ha van már elég értelmes, akkor majd valahogy lesznek belőle papírképek is, addig meg inkább filmre megy az a pénzJah, a múanyag tankba könnyű beletekerni, tudom, de rábukkantam 12 dollárért ebayen egy kicsit használt fémtankra, aztán nem tudtam nem megvenni
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
spanyoll
addikt
Digivel lefotózni, üveglapból meg valami funérlemezből pedig egy filmtartót építeni hozzá, amit hátulról megvillantok vakuval. Majd ráguglizok, többízben is megkaptam a linket az egyik legjobb megoldáshoz, de a könyvjelzőim útvesztőjében mindig eltűnik
-
tommyx
tag
-
spanyoll
addikt
Első hívásom elég buta digitalizálással ( nagyításokat fotóztam le digivel és próbáltam annyira hasonlóra húzni LR-ben a képet a nyomathoz amennyire csak tudtam ... idővel amint megépítem a "digitalizálóm" hozom a rendes képeket is). Első próbának remélem elmennek.
-
optikus
senior tag
Nekem sincs fix helyem, valszinuleg meg sokaig nem lesz. Hivasnal nem sokat szamit (esetleg sikfiomnel), nagyitasnal ketsegtelen hogy macerasabb.
Arban nem kerul sokba, en pl a nagyitot ingyen kaptam de bagoert lehet venni. Igazabol meg az orosz upa is hasznalhato hisz az obi a lenyeg a tobbi csak a korites. Obibol meg lehet fejleszteni, olcson akadnak.
Talra se kell sokat gyurni. Sot sztem egyszerubb tecsoban venni lavorokat par szaz ft ert mint fotosat jo dragan. A fotos talakat azert nem szeressem mert alacsony a peremuk, konnyu kilottyinteni.
Ezek igy egyutt szinte ingyen kihozhatok max par e ft. Erdemes a soost latogatni soxor van fillerekert megunt esetleg hibas cucc. De persze a vateran is akad. Nem kell a diy megoldadoktol beijedni es sztem nektek ez nem gondBuy books not gear.
-
optikus
senior tag
Sztem siman jo. Ket bajom van vele, igaz nem ismerem az arakat de 16k eleg soknak tunik erte. Masik hogy ez ugy mukodik hogy filmbefuzes utan egybol kihuzza az egesz tekercset majd visszafele exponal ra. Ennek vannak elonyei meg hatranyai is. De sztem kezdokent nem fog zavarni csak ne csodalkozz mikor kitekeri az osszeset
Amugy meg ez is csak egy doboz ami tartja a filmet, a kepet az obi, no meg a fotos csinalja...Buy books not gear.
-
optikus
senior tag
Pan400 nalam leszerepelt, durvan szemcses volt el tudom kepzelni 800on milyen lesz
Persze fikazni konnyu hasonlo aru alternativat nehezen tudnek mondani...Ez a szamlalo dolog sztem nem olyan veszes, vagy kiszeded a tomitest es vekonyitod vagy hagyod a francba es fenykepezel vele. En soxor vagok magamnak toltott filmet, igy hiaba jo a szamlalo ha azt se tudom mennyi van benne
Buy books not gear.
-
spanyoll
addikt
Azok is, bár kevésbé azok nyomaton mint így. Kicsit forrott a vérem, hogy na végre újra van filmesem, f/2 ... na jó f/2.8 de jobban akkor sem rekeszelem le, ha atomrobbanás van, mert bokeeeeeh, ezt pedig nem nagyon szívlelte a 400-as Ilford Pan. Plusz még szoknom kell ezt a ledes fénymérőt, mert a TTL-en ott rendes pálcikás volt, ott sejthettem, hogy mennyivel lőttem fölé vagy alá. Itt meg annyit látok, hogy túl,alá vagy helyesen expozott. Mondjuk megérdemlem a sorsom, butaság volt ilyen célra 400as filmet betekernem.
Nem baj, majd most kompenzálok a foma 100-assal"Super perfundo on the early eve of your day."
-
tommyx
tag
Sziasztok!
Hol érdemes filmet venni? És milyet?
Üdv,
Tamás -
optikus
senior tag
ez kb olyan kerdes volt hogy hol erdemes autot venni es milyet? a valasz is hasonlo lesz...
mi a cel? mit akarsz fenykepezni (vagy inkabb mit akarsz latni?). aztan azon gondolkodtal mar hogy mi lesz a filmel miutan elnyomtad az uccso expot? mert alatlaban addig tart a heppiseg utana jonnek a gondok (hivas,nagyitas,szken,esetleg vetites, sok alternativa es minosegi elvaras lehet).
amugy vehetsz fekete feher negat (de akar ff diat is), szines negat, szines diat, hogy a c41-es fekete feherrol ne is szoljunk. mindbol van amator es profi. amator film az egy ezres korul van, profi az a duplaja vagy triplaja. bolt bp-en pl fokuszfoto.Buy books not gear.
-
yolan
őstag
Szia!
Ez fugg attol, hogy mire szeretned hasznalni, mivel loned el. En a SOOS Fotonal vettem anno par Tudorcolor XLX 200-ast, illetve a DM Paradies filmeket is szeretem. Ar/ertek aranyban eleg jok szerintem, bar en nem utazom a tobb ezres filmekben. Majd jonnek a nagyok es jol megmondjak mi a tuti (ezeken kivul).
Szerk.: 35mm-es tekercsek
[ Szerkesztve ]
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
optikus
senior tag
hat azert ezek a tudor/dm/rossmann filmek nem epp a filmes fotozas csucsat jelentik
sot inkabb a legalja... kombinalva egy jo kis minilabos szkennel...
persze olcso meg minden de olyan is. egy kodak ektar/portra film onmagaban 2k-2500 penz, plusz hivas, ami igy mar vagy 3k (siman kijon a 80-100ft/kocka!). ehhez hozzajon egy jo szken (ami berszkenben nehezen megfizetheto, othoniban meg kell a scanner es bazi sok ido). igy a vegen jon a dobbenet milyen sokba faj egy teki (hogy a diazasrol vagy nagyobb formatumokrol ne is szoljunk). persze sokan valtanak filmesre mert az trendi meg retro meg filing. aztan meglatjak hogy fillerekert lehet hozzajutni (nehany eve meg profi kategorias gepekhez), igy nosza megveszik. csak mindig elfelejtodik hogy igazabol ez a legkisebb koltseg, utana jon a java.Buy books not gear.
-
yolan
őstag
-
tommyx
tag
Sziasztok!
A nemrég vásárolt Canon 300v készülékemnél az alábbi jelenséget tapasztalom: amikor felpattan a vaku, kattan 3-at, és elkezd villogni a kijelzőn az üres elem ikon. Az elem fullon van.
Van valami ötletetek?Köszi,
Tamás -
j.bravo
addikt
Urak, van-e valakinek egy bő hétre nélkülözhető autofókuszos filmes SLR-je amit rám mer bízni?
Nikon lenne a legjobb, akkor elég egy váz. Ha más rendszer, akkor obi is kéne, ugye
Van a Praktica vázam, ami tök jó játék, de pl portrézni nem annyira praktikus az én MF-ben való rutin(talanság)ommal; illetve néha gyanús nekem hogy mintha kicsit backfókuszosan lenne betéve a törőékes mattüveg.
Vettem ellenben már jó ideje egy tekercs Kodak Portra negát, amit szeretnék jól ellődözni.
Türelmes modell a csajom, de pl. ha az ő kezébe adnám a gépet hogy rólam is legyen kép, nem árt az AF...Avagy, B tervként, oké hogy nem nagy összeg, de kidobni valahol mégis az - ennyi pénzért okék-e ezek a vázak?
egy (itt az f601, 10k-ért) kettőWhatever.
-
optikus
senior tag
válasz
j.bravo #1034 üzenetére
nekem nincs af slr-em, de egyszer volt nalam egy f65. na az ver gagyi volt. iszonyat muanyag. persze ettol meg biztos lehet hasznalni es jo kepet is csinal, de hogy semmi szeretni valo nem volt benne az tuti
szoval en a 601-re szavazok bar nem ismerem es az is eleg muanyagos...
ha backfocusos a geped az egyaltalan nem jelenti a mattuveg hibajat, sokkal valoszinubb, hogy a tukor nincs pozicioban. alament valami kosz vagy elallitodott az utkozo csavar. beallitani nem nagy ordongosseg, b idonel lathatod, inkabb az a kerdes mihez allitod? mert ugye kellene egy jo mattuveg es nagyito a filmkapuba hogy jol lasd merre valtozik. pl: http://photo.net/classic-cameras-forum/00UNe6?start=10
Buy books not gear.
-
j.bravo
addikt
válasz
optikus #1035 üzenetére
Közben láttam egy f75-öt is, 28-100g obival, 15k-ért. Tudom, pont olyan műanyag... a digi vázam D50, erre valószínűleg ezek épp eléggé hajaznak fogásra - ha nincs a "jaj összetörik a kezemben" érzés akkor akár oké is lehet.
A 28-100-ról nem olvastam jókat mondjuk, de van egy 28-80-am amiről dettó nem, és - igaz a 6mp, aps-c D50-en - egyáltalán nem voltam vele elégedetlen.
Persze a filmes vázon a terv szerint az 50/1.8d csücsülne legtöbbet...A nagyítós dolog jó ötlet, valamikor rászánom magam... vagy elviszem szakihoz, meglátom.
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
optikus
senior tag
válasz
j.bravo #1036 üzenetére
nem ismerem a nikonokat, foleg az ujakat nem. azt tudom hogy minden forditva volt rajta mint mas rendes gyartonal
15e-ert sztem lehet venni rendesebb, igaz nem af-es slr-eket is. mondjuk ez a g-s obi dolog amin nincs rekeszgyuru az eleg idegesito. persze a fokuszalas azzal a minimalis mozgassal megintcsak nem az ergonomia csucsa es a sotet keresoben nem is nagyon lehet manualozni, azok mar a digitvilag elohirnokei voltak.
ugy vagyok vele ha mar veszek egy filmest akkor az legyen olyan amit jo fogni jo erzes hasznalni. nyilvan olcson sokat nem lehet varni. foleg az af igeny miatt nem nagyon lesz semmi. ehhez kepest egy egyszeru fenymeros fem hazas massziv gepet tok jo erzes kezbe venni es nem is olyan veszesen dragak (pl olympus om sorozat alapobival).
multkor is lattam egy erdekes gepet, ruszki de nikon nikon bajonettel. kiev 19m, feketeben a kis markolataval egesz formas, talan egyszer veszek is egyet kiprobalni.Buy books not gear.
-
spanyoll
addikt
Contax / Yashica vonalon miket tudtok ajánlani consumer szinten? Egy kedves régi motorossal beszélgettem nemrég és agyondicsérte nekem ezeket a gépeket valami jó kis olcsóbb zeissel rajtuk, mintsem hogy Nikonra "pazaroljam" a pénzem és az időm.
-
optikus
senior tag
válasz
spanyoll #1040 üzenetére
En nem akarlak lebeszelni egyikrol sem. Sot azt mondom erdemes kiprobalni mindent amire modunk van. Mas mondhat barmit lakva ismerszik meg az asszony. Lehet van aki szerint a contax a tuti mas meg nem tud megbaratkozni vele sosem. No meg ez is olyan hogy minden gyartonak voltak komoly meg egyszeru gepei ld nikon f3/fm es f75. Ha az ismerosodnek van kerd meg hogy kezbe vehesd esetleg vigyel filmet es probald ki. En baromi sok gepet probaltam mar. Ami nem tetszett adtam el. Sokat buktam anyagilag sokat, nyertem tapasztalatilag. Igaz slr vilagban nem vagyok jartas de abban a korben amit en szeretek abbol szinte mindet megtapasztaltam.
Amugy meg mindegy milyen geped van, ha nem a polcra veszed akkor hasznalni kell. Persze az legyen kezreallo meg elvezet hasznalni de az is biztos hogy 20-30 ev mulva nem az fog szamitani mivel keszult (ha egyaltalan tudni fogod) hanem hogy van rola keped.Buy books not gear.
-
spanyoll
addikt
válasz
optikus #1041 üzenetére
Na ja, csak pl FM2-t nem tudom kipróbálni, csak azok alapján gondolkozni amiket olvastam róla, plusz hát na, tetszik nagyon.
De amúgy igaz amit mondasz, hogy működjön csak és a lényeg, hogy meglőjem vele a képet, nem az, hogy mivel"Super perfundo on the early eve of your day."
-
optikus
senior tag
válasz
spanyoll #1042 üzenetére
Ha nem veszed meg soha nem tudod kiprobalni
Vedd meg ha nem tetszik add el. Ha csak varsz es azon agyalsz hogy de jo lenne csak nem tom kiprobalni akkor ez lesz meg jovore is... Ebayon kell nezni es ha van jo aron esetleg liciten akkor ra kell menni. Eu-bol meg ugye nincs vam afa se. Sztem itthon nem lesz elado vagy olyan aron hogy nem eri meg. Sokan azt hiszik, hogy valami kegyet gyakorolnak azzal, hogy meghirdetik a cuccukat persze irrealis aron aztan hirdetgetik evekig. Amugy meg nem a vaz a draga hanem a jo obik, abban sokkal nagyobb a riziko, hogy milyet fox ki. Mi az ami neked is tetszo, raadasul az utomunka is legalabb ennyit szamit, hiaba popec a kepe ha xar a szken vagy gagyi minosegu filmet hasznalsz, stb.Buy books not gear.
-
contaxg
veterán
Sziasztok, színes negát hol hívnak olcsón? Óbudán és környéke lenne a legjobb. Köszi előre is!
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz
spanyoll #1038 üzenetére
Most látom, hogy kedves ismerősbe botlottam
Valami ilyesmire gondoltam egyébként.Régebben ez olcsóbb volt mint a egy hasonló Nikon és optikai minőségben nehezen tudom elképzelni, hogy rosszab lenne.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
j.bravo
addikt
válasz
optikus #1037 üzenetére
Lehet veszek egyet, aztán legfeljebb továbbadom ha nem tetszik... a Prakticával jókat játszom, csak lassú vagyok vele. Nem tudok vele spontán képet lőni. Lassan mérek fényt (bár nega esetén, mivel viszonylag sokat bír, talán nem igényel olyan nagy pontosságot, tudnék rajta gyorsítani), de főleg, lassan állítok élességet. Portrézni, ilyesmit csak beállítottat tudok, semmi olyat ami legalább többé-kevésbé spontán. Ezért próbálnék egy AF-eset... hátha azzal menne.
Tudom, évtizedekkel ezelőtt megoldották a fotósok, távmérőssel is, meg még nagyobb kihívást jelentő műszaki adottságok mellett is - de mivel alapvetően a digit használom, és az utóbbi időben azt is keveset, egyszerűen nem tudok eleget gyakorolni ahhoz hogy eléggé fel tudjak gyorsulni. Mindemellett persze ezek a CZJ meg Yashica üvegek tetszenek, egyszer lehet hogy azokra kattanok rá és költök sokat; de egyelőre a Praktica +m42 illetve a Nikon AF vonal ami elérhető és épp eléggé leköt[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
MC Pite
veterán
Ha ritkán fotózok filmessel, és elsősorban vidéken hivatok elő, akkor foglalkozzak olyannal hogy a FED4-et Ricoh KR-10-esre váltom (50/2.0-val), vagy a nagy kereső meg az autó záridő-n kívül többet nem ad egy hasonló modernebb gép? Csak kisebb lesz a rontott kép esélye és max annyival jobb a kép, amivel jobb az 5xmm 2.8-as - azaz 10×15 nem minőségi hívás esetén kb nincs különbség?
Obi felhozatal jó kérdés, szerintem nem veszek többet (mondjuk nem tudom hogy K bajonettre milyen felhozatal van; de M39-re sem szereztem be többet) mert elsősorban a digit gépet használom.
Pixel 6a | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html
-
mrmarkus
aktív tag
Pentax filmes vázakat használ itt valaki?
Freedom of Information
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- bacsis: Készülődés a BRSZK-ra
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Tripla hűtéssel: MSI GeForce RTX 4060 Ti Gaming X Trio videokártya
- Gyúrósok ide!