Hirdetés
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kormányos topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake" (LGA1700)
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanyoll
addikt
válasz
MrChris #1151 üzenetére
Persze, de 40ért sincs nagyon, amikor 30-am van csak rá (legalábbis LESZ majd rá, ha elviszik most aprón a cuccaim). Az 50ért menő darabok meg már +20at jelentenek
DE amúgy most adok magamnak egy három hónapos határidőt és megveszem már tényleg, mert ez nem állapot
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
optikus #1139 üzenetére
körvonalazódik lassan, h mit is szeretnék...
(fontossági sorrendben!)
-(beépített) fénymérő!
-nézzen ki vhogy... (masszív, robusztus darabot keresek, Oly XA pl kizárva)
-nem baj, ha fix az obi! (a Praktikeren...és cserélhetőnek se feltétlen kell lennie...)
-jó ár/teljesítmény (20k körül lenne a plafon! objektívvel, ha cserélhető objektíves a váz!)
-előny a kompakt(abb) méret!
-vszínű -csh legyen összehasonlítási alapom- veszek 1Practit is! és mert tetszik...(és mert nem drága! ill, ha apám előszedi, akkor meg úgyis adott a dolog...)
-ha a Minolta másodvonal, nem azokat a gépeket nézem! ennyi!
-Canon/Nikonból van vmi ami belefér a keretbe, és megfelel a fenti kívánalmaknak?
(a Canonet, ez vmi Canon másodvonal? kinézetre nagyon tetszik pl ez is: Canonet G-III QL17 btw mit jelent ezeknél a gépeknél, h 'félautomata'?) -
spanyoll
addikt
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #1153 üzenetére
Masszív, robosztus, de közben kompakt is?
-
contaxg
veterán
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #1153 üzenetére
Yashica FX-3 Super 2000? Magam is ilyet használok általában egy 35/2,8-as Zeiss obival. Szerintem elég kompakt.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
spanyoll: jaja, olyan tömör gyönyör jellegű!
akkor ezekszerint a Yashica is 'másodvonal', mint a Minolták? (ugyanaz az objektív bajonett, mint Practikán? ezért tudsz rajta Zeiss-et használni?) Nikon-ból has kategória, az jóval drágább? (szempontokat ld lejjebb...
)
miben nyílvánul meg az, h félautomata? mi van rajtuk automatizálva? ("ha olcsosag a fo szempont akkor vagy egy japan fix obis tavmeros (olympus 35 sorozat, pl az rc, vagy canonet ql, ricoh stb). ezekkel az a baj hogy vagy felautomatak vagy ha manualis akkor nincs fenymeres." - optikus)
optikus: nyilván vmien mértékű kompromisszum lesz a végeredmény... de a fix (nem cserélhető) objektív nem volt szempont, cs azt mondtam, h lehet akár olyan is...
és a vásárlással tudok várni, nem sürgős!elején vagyok ennek a témának, tisztában vagyok vele, ettől független lelkes vagyok, meg izgatott, meg kíváncsi, meg...
[ Szerkesztve ]
-
optikus
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #1159 üzenetére
magad se tudod mit akarsz, ezek legtobbjenek meg utana lehet nezni.
a fix obis tavmeros gepek nagyja felautomata vagy teljesen automata. az automatasag ugy mukodik hogy mer egy fenyt, es a beallitott rekeszhez valaszt egy zaridot. a legtobb gep rekeszprioritasos (azaz a beallitott rekeszhez o allitja a zaridot). zarprioritasos keves van. nehany tud teljesen manualis modot (pl rc, rd, ql), de ahogy irtam ilyenkor nincs fenymeres (szoval saccolod a rekesz+zar parost vagy kulso fenymerot hasznalsz). a tobbi gyarto gepe is hasonlo (ricoh,yashica,stb).Buy books not gear.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
optikus #1160 üzenetére
valóban nemnagyon tudom mit akarok, ha tudnám, most nem lennék itt, és nem kérdezgetnék...
de épp ezért mert bizonytalan vagyok, ezért kérdezek... cs nem tudom, h hol tudok utánanézni... sztem erre a legjobb 1ilyen fórum...
hisz, ha bemegyek pl az (am ajánlott) Soós-hoz, ott vszínű azt fogják (elsősorban) ajánlani, ami nekik ott van a polcon. ha megkérdezem apámat, ő azt fogja mondani, h ne vegyek, hisz ott van a Zenit és Practika is... ha megkérdezem nagybátyámat azt fogja mondani, h hülye vagyok, vegyek inkább dslr-t. ezért gondoltam, h felteszem itt a kérdéseim, hisz itt többféle véleményt is hallhatok ami alapján el tudok indulni, és nem tök kukán megyek be a Soóshoz, pl. hanem tudok vmi-t kérdezni... és persze, utána lehet nézni. de ha vmiben nem vagy benne/most ismerkedsz a témával, baromira nem fogod tudni eldönteni, h az amit találok az adott témában, mennyire releváns, objektív, szakmai, stb... v cs 1laikus, szubjektív véleménye...
"ezek legtobbjenek meg utana lehet nezni" - javasolj kérlek vmit! kértem (és kérek továbbra is) szakirodalmat! (lehet netes is, és lehet könyv is! - vatera, antikvárium, könyvtár, kb minden elérhető, hisz főváros...)
és azért elég sokmindent kizártam: ár-sávban, korban, anyagminőségben... (hisz az új, műanyag gépek sem érdekelnek, pl...) -
contaxg
veterán
Hááát a fene se akkor szögbeverőt cipelni. Ha komolyabb gép kell előkapom az Contax RX-et.
Az optika rajzol nem a váz és van még egy tarcsi FX3/2000 a szekrényben. Én nem izgulnék erre a minőségre kérdésre annyira. Amire kell teljesen jó a Yashica. Nem a fronton akarok a sárban csúszva hartéri képeket készítni. Arra való a Leica.
(#1159) Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
Az NDK-és Zeiss Jena és a japán (NSZK) Zeiss nem azonos egymással és ezek az optikák általában jobbak a hasonló Nikon, Canon társaiknál.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
De minek az a veterán autó?
Éveket töltöttem azzal, hogy megpakoljam a fotós táskámat és utána éveket, hogy kipakoljam onnan a nagyon nehéz, strapabíró eszközöket. Néha túldimenzionálunk olyan képességeket, amire igazából nincs is szükségünk. Ciki nem ciki, nem tudom... de nekem egy Smena és/vagy egy átlagos mobiltelcsi kamerája is elégséges ahhoz, hogy az utazásaimat napjaimat megörökítsem.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
tailor
őstag
válasz
contaxg #1164 üzenetére
Mert ez...szerelem
Nincs rá magyarázat: jó érzés kézbe venni, jó a súlya, a tapintásaÉn is meg-, aztán kipakoltam a táskámat, szóval ismerős az utad. De azért ez az Oly nem hasonlítható össze sem súlyban, sem méretben egy godzilla tükrössel
Na mindegy, én csak ötletként dobtam be ezt a típust, mert szerintem egy "örök darab", ha az ember kicsi, mégis profi és masszív filmes vázra vágyik. -
Stauffenberg
nagyúr
Mivel én már régóta nem járok digitalizáltatni, ezért kérdezek:
Egy kedves ismerősömnek kellene Budapesten egy labor, ahol digitalizálnak is. Amivel eddig szemezett (Sooters), ott 1290 Ft / tekercs. Én nem vagyok már képben azzal, hogy ez jó árnak számít-e. Van olcsóbb hely esetleg?
Szerk: Csak kisfilmről kellene digitalizálni.
[ Szerkesztve ]
--- "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau
-
tailor
őstag
válasz
Stauffenberg #1168 üzenetére
A Fotologusnál talán egy ezres a sima, alap scan, de nem tudom leellenőrizni, mert valamiért nem jön be az oldaluk...
-
contaxg
veterán
-
optikus
senior tag
-
Stauffenberg
nagyúr
Megnéztem, 1000×1500 pixel felbontásban 1000 Ft / tekercs, 2000×3000 pixelben meg 2000 Ft/tekercs.
Már csak az a kérdés, hogy a Sooters mekkora felbontásban szkennel. Gondolom nem kell az ismerősömnek hatalmas felbontás, de ez az 1000×1500 pixel kicsit soványka, nem tölt ki egy Full HD monitort sem. Majd ő eldönti elég lesz-e neki, szerintem igen.
El vagyok én ettől szokva, mert fényképezőgéppel szkennelek DIY módon. Persze 16 meg 24 megapixel már túlzás, de egy 4-5 megapixelesre csökkentett kimenet már mindenre elég.
Köszönöm a tippet, továbbítom.
[ Szerkesztve ]
--- "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau
-
tailor
őstag
válasz
Stauffenberg #1172 üzenetére
Nagyon szívesen
Amúgy itt egy minta-szken tőlük: LINK
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz
Stauffenberg #1172 üzenetére
A diy modszered az a tipikus makro es hatulrol megvillantod/megvilagitod modszer?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
spanyoll #1174 üzenetére
Igen. A táblagépem (max fényerő, fehér képernyő) lényegében átvilágító asztalként funkcionál. Nem vakuval villogok.
Van kazettám is amibe 6 képkockás csíkokra vágva bele tudom tenni a negatívot. Ez egy szkennerből van, de nem használom a szkennert, mert ma már a mobilommal is jobb minőségben tudok digitalizálni, rendes digit. fényképezőgéppel meg aztán pláne.
(#1173) tailor: Köszi a mintát!
Ahogy látom ez az alacsonyabb felbontású. Az én otthoni szkennerem messze nem ilyen minőségű, újkorában is csak 9.990 Ft volt. Apámnak viszont jó arra, hogy a régi családi fotóit digitalizálja mikor éppen unatkozik.
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
Adott egy 300V amiben van két CR123 elem, valamint van még egy 3000N váz amiben az elemek le vannak merülve. A 300V tekercs közepén tart jelenleg. Ha kiveszem az elemet és átteszem a 3000N-be, hogy kipróbáljam akkor mi lesz a filmmmel? Van benne annyi nafta, hogy nem felejti el, hogy hol tartott vagy elkezdi tekergetni a filmet?
Más módszer új elem vásárláson kívül van, hogy kipróbáljam a vázat, hogy működik-e?
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
Jupííí, egy hónap és végre magamnak hívom otthon a negákat, csak a löttyöket kell beszereznem, tankot meg kapok drága jó cimborámtól
Azt a DIY scan módszert pedig mindenképp kipróbálom ha lesz rá időm meg rávisz a lélek, mert hiába nem volt drága fotológusnál a scan, azért az 1500-as oldalhossz az nem az igazi na..."Super perfundo on the early eve of your day."
-
krisz12356
tag
sziasztok, canon fd 50 mm 1:1.4 vagy canon fd 24 mm 2.8 mennyire éri meg egy mai full frame vázra?
-
A Zéé
addikt
válasz
krisz12356 #1186 üzenetére
én úgy tudom az FD obikat nem lehet felrakni EF bajonettre. Vagy ha fel is lehet, akkor is rövidlátók lesznek, mert az EF bázistávja nagyobb, mint az FD-é
szerk: és amúgy is inkább ebbe a topicba illene a kérdés
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
MrChris
nagyúr
válasz
krisz12356 #1186 üzenetére
Fuss neki még egyszer ennek a kérdésnek, mit szeretnél mire és mit jelent ebben az esetben a mennyire éri meg?
-
A Zéé
addikt
válasz
MrChris #1189 üzenetére
a "mai fullframe váz"-ból gondoltam, hogy dslr-re gondol, nem slr-re, és éltem az egyszerűsítéssel, hogy Canon obit Canon vázra akar valahogy felrakni (szerk: ahogy látom, jól tippeltem). Bár a megállapításom attól még igaz lesz a többi mai leica kockás (d)slr-re is, rövidlátó lesz minden más rendszeren (kivéve Sony A7).
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
MrChris
nagyúr
válasz
krisz12356 #1191 üzenetére
Ahogy A Zéé fórumtárs is írta ezeknek az obiknak rövidebb a bázistávja, ezért nincs végtelen az 5D-n. De egy kis átalakítással meg lehet oldani ha muszáj. [link]
Keress inkább olyan fixeket amik simán adapterrel felmennek a vázra. -
j.bravo
addikt
Urak, mennyit szabad adni egy Nikon F65 kitért (28-80-nal), amin egy-két tucat tekercs ment át maximum?
És egy F70 vagy F80 vázért csupaszon (obi nélkül)?Tudom, műanyag stb, meg nem az a fíling, de kipróbálnám milyen AF-fel fotózni filmre... egy 50/1.8-am van, amit rápróbálnék.
Van egy Praktica MTL-5B vázam is, de azzal annyira lassan fotózom hogy... lassan, na. Oké, a lelassulás is a feeling része, erre ez jó is, de kipróbálnám lelassulás nélkül is a filmes mókát.Whatever.
-
mr_balage
csendes tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #1161 üzenetére
Szia, nekem egy ilyen van. Nagyon kicsi, félautomata SLR, rekeszprioritásos módban lehet használni.
Teljesen manuálisan vezérelhető társa az ME Super.
Az enyémet 4.000.- Ftért vettem optika nélkül.
Az automata fénymérés jól működik, az összes képet helyesen exponálta, kézi expozíció kompenzációt lehet használni rajta pl. ellenfénynél.Egy teszt róla:
http://www.kenrockwell.com/pentax/35mm/cameras/me.htmFényképezés alapokhoz pl. ez:
http://www.antikvarium.hu/konyv/roger-rossing-fenykepezes-prakticaval-36067Üdv: Balázs
-
optikus
senior tag
lottem nektek parat, nehany filmes gepes bolt becsbol, persze van digit is de inkabb hasznalt filmesben nyomulnak (kepminoseg olyan ph-s...).
gyakorlatilag egy kis teruleten van mind, westbahn strasse kozepetol.
Buy books not gear.
-
optikus
senior tag
komolyan mint a venasszonyok
es akkor meg nem voltatok a leicashop belso reszen.
de nincs am olyan messze, sot meg vonat is jar oda...
van egy par konyvesbolt is, vannak jofele albumok, magyar viszonyokhoz kepest oriasi valasztekban (persze egy webshopban meg tobb van, itt viszont kezbe veheted belelapozhatsz eldontheted hogy kell e).Buy books not gear.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs