Hirdetés
- ASUS notebook topic
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Computex 2023: megreformálta az SFX tápszabványt a Streacom
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Notebook hibák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eyesis
őstag
-
Gambito
tag
Sziasztok
Barátnőmnek szeretnék egy analog gépet ajándékba. Kb 50 k a teteje, amatőr utcai felhasználásra . Volt régen egy felújított zenitem, aminek ugye nem volt hibája, beszűrődés, záridő.
Ezekről, ha pár szót tudnátok és, hogy honnan érdemes vásárolni, esetleg ajánlások. Leginkabb classic stilusu gépet keresek.nagyon szépen köszönöm!
-
válasz
Gambito #2402 üzenetére
Sima egyszerű utcai fotózásra stb kell a gép vagy lenne még objektív csere is.
Az sokat dob még rajta.
Én Pentaxos vagyok, SLR után a digitális is az lett. (Van még mindig, filmes K de felesleges, nem használom jelenleg)
Klasszikus gépre a K-1000 gépet nagyon tudom ajánlani.
Amivel én szemeztem anno nagyon az a Minolta X széria.
Ami sosem érdekelt az a Canon és Nikon.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Gambito
tag
válasz
MasterMark #2403 üzenetére
[link]
erről vélemény esetleg ?
-
juliensorel
senior tag
válasz
Gambito #2406 üzenetére
Szia!
Ha van facebookod ezt a csoportot ajánlom [link] , mindig van sokféle eladó masina és rengeteg aktív tagja van, akik segítehetnek.
Én nem szívesen ajánlgatok, mert inkább felhasználó vagyok mint technokrata a témában, de azt mondanám, ha alapvetően amatőr a barátnőd, akkor inkább egy "modernebb" slr-t választanék kezdésnek pl: canon eos 300, Nikon F55 vagy F65, nem pedig egy régi távmérős gépet. -
A Zéé
addikt
válasz
Polarstar #2409 üzenetére
Nekem egy Yashica MG-1 van, hibátlan a váz, tele-wide lencsékkel, keresővel, gyári tokkal. Igaz, hogy kb. 10 éve, de valamk 10k körül fizettem érte. A múltkor csak a gépet láttam sokkal leharcoltabb állapotban 30k-ért valamelyik fotós bizományinál.
Just a simple Lineman...
-
Gambito
tag
válasz
MasterMark #2411 üzenetére
Egy pár szoban megfogalmaznad kerlk ?
-
juliensorel
senior tag
Ja igen, igazad van, a stílus előrébb való! Szerintem akkor menjenek be a soóshoz vagy az opticambe és vegyék meg az első random gépet polcrol, azt amelyik a “legjobban néz ki”.
Bár a kérdezőtől eleve nem sok szempontot ismertünk meg, mégis azt gondolom a “stílusosság” alapján ajánlani kissé felületes. -
Gambito
tag
válasz
juliensorel #2413 üzenetére
Nem nagyon ismerem a szempontokat
-
A Zéé
addikt
válasz
juliensorel #2413 üzenetére
nem előrébb való, de igen is fontos szempont szerintem, különösen ha ajándékba megy.
Analógra fényképezni manapság már olyan, mint veterán autózni. Kevesen csinálják, nem is olcsó, de meg van a maga romantikája. Lehet Suzuki Swifttel is veteránozni, de azért a többség nem arra vágyik. Márpedig szerintem az Eos 300, meg az F55 az SLR-ek Suzuki Swiftje és F Astrája.Just a simple Lineman...
-
Gambito
tag
Sziasztok
Konica auto s3 48 ezer, amibol alkudni szeretnek , holnap nezem meg.
valamint egy yashica electro 35 gsn 35 ezerert, ennyire jutottam eddig, nektek mi a velemenyetek, ha jol tudom ket hasonlo gep, nekem a konicahoz húz a szívem . -
MasterMark
titán
A Pentax új analóg filmes gépeken kezd el dolgozni.
Switch Tax
-
válasz
MasterMark #2420 üzenetére
Jaaaaaa..... Olvastam a Pentax rumors-on.
Ez nem csak egy sima felülés lesz a retro vonatra, hanem egyenesen rodeó és galopp!
A helyzet az, hogy a nép kezdi ezt is csipázni, mint a "bakelit" lemezt és a kazettás magnót, meg a polaroid filmet is.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
fezsoo
aktív tag
Sziasztok.
Mi mostanság az a gép, ami egy általános fényképezéshez, esetleg videózáshoz jó lehet?
Semmi extra nem kell.
Új esetleg használt de jó állapotú is érdekelhet.Köszönöm.
Samsung Galaxy A70; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
A Zéé
addikt
szerintem topicot tévesztettél, itt próbáld meg:
Milyen cserélhető objektíves gépet vegyek
Milyen kompakt digitális gépet vegyekJust a simple Lineman...
-
lomposfarkas
tag
Valaki próbált már fotópapírról gombát lecsalogatni, esetleg sikerrel?
-
j.bravo
addikt
Üdv!
Van különösen ajánlott, vagy különösen elkerülendő eldobható filmes gép mostanában?Született egy olyan ötlet, hogy játék/kihívás jelleggel egy szép (vagy épp borús) tavaszi napot 2-3 haverral eldobható géppel fotózzuk végig a napot (esetleg néhány téma megjelölésével).
Össze tudunk szedni a fiókokból persze elegendő filmes full manuál vázat is egy 50-essel vagy alapzoommal, de eggyel tovább gondoltuk a játék részét.
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
-
lomposfarkas
tag
válasz
j.bravo #2426 üzenetére
Eszembe jutott erről a Vasárnap Reggeli Fotográfus feladata, ami bizonyosan nagyon érdekes, de komoly elhivatottságot is követel (én nem mernék nekimenni)
https://textsharing.com/4263/ -
j.bravo
addikt
válasz
lomposfarkas #2428 üzenetére
Itt tényleg elég sok megkötés van, valóban komoly elhatározás kell.
Whatever.
-
e.vit
csendes újonc
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy analóg fényképezőgépeket már egyáltalán nem gyártanak? Úgy értem, ha venni akarok, akkor mindenképpen régi, használt gépet kell venni?
-
e.vit
csendes újonc
válasz
MasterMark #2433 üzenetére
Köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Vicces képek
- E-roller topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ASUS notebook topic
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Streamnet Zrt.
Város: Budapest