Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szaki1986

    tag

    Sziasztok!

    Olyan problémám lenne, hogy a jó öreg Praktica MTL 3 gépem (OK, fater gépe :) ) egyszer csak bemondta az unalmast. Próbáltam egy képet lőni, exponálás -> tükörfelcsapás -> tükör fenn marad -> homlokráncolás. 1 tekercs filmet próbálok már kb. 2 hónapja ellőni szépen apránként, most vagyok 21-nél a 36-ból, eddig ilyet egyszer már csinált. Akkor megnyomtam még egyszer az exponáló gombot és újra fasza volt minden. Most viszont sehogy sem akar megjavulni.
    Leszedtem az obit, kicsit megpiszkáltam a tükröt, le is jött, mondom szuper. Viszont most meg nem tudom felhúzni :F . A keresőben sincs ott a kis jelző, hogy "haver ellőtted a képet, tekerd tovább!". Úgy tűnik, hogy a zár nem sült el, viszont akárhogy nyomogatom az exponáló gombot, semmit sem csinál. Lőni se tudok, felhúzni se tudom, dafuq.
    Utánaolvasgattam kicsit a neten, úgy látom, hogy sok embernél előfordult már hasonló hiba ezzel a géppel.
    A gép alját már lecsavaroztam, de ott sok mindent nem tudtam megpiszkálni ami sztem segíthetne bármit is. A gép tetejét pedig sztem azért nem tudom leszedni, mert van benne film. Legalább is jobban nem próbáltam feszegetni, de nem akart lejönni.
    Kérdésem az lenne, hogy találkozott-e már vki hasonló problémával, illetve, hogy ki lehet-e ilyen esetben vhogy szedni "menet közben" a filmet ill. visszatekerni, hogy az eddigi képek ne vesszenek kárba.

    Előre is köszi a segítséget.

    https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/

Új hozzászólás Aktív témák