Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KaszkóPalkó

    junior tag

    válasz Alogonomus #47895 üzenetére

    ComputerBase tesztben is volt strix point, és messze jobb fogyasztási adatokat produkált a lunar.
    Amit te feszegetsz a workstation szerű felhasználása ezeknek a laptopoknak éppen nem normális használat, csak itt neked tetsző eredmények születnek.

  • Petykemano

    veterán

    válasz KaszkóPalkó #47901 üzenetére

    Szerintem csodásan sikerült a Lunar lake. Lehet kritizálnj a Strix Pointot, de azért ne tegyünk úgy, mintha ez a mobil/mini workstation kategória nem létezne, vagy nem bontogatná szárnyait az Apple égisze alatt évek óta és a Qualcomm nemrég debütált chipje képében.

    A másik sarkalatos kérdés az ár szokott lenni. Lehetne például felvetni, hogy a N3-on készülő, bonyolultabb tokozási technikát alkalmazó Lunar lake előállítási költsége biztos drágább, mint az évek óta használt és finomított N5/N4.
    De sajnos nem ezt fogjuk majd látni, hanem készülékek árait. És nem biztos, hogy abban reflektálódni fog a SoC költsége. Ha egyiken vagy másikon esetleg sokat spórolnak is, miért adná át direktben a fogyasztónak?
    Sok esetben szerintem Intelhez készült designt alakítanak át amdhez, és ennek az átalakításnak a költségét a fogyasztóval fizettetik ki. (Tudtommal legalábbis az intelnek van olyan részlege, amelyik notebook tervezésben segít a gyártóknak)
    Arról nem is beszélve, hogy az OEM számára is biztos fontos szempont az árazásban a skálázódás, vagyis hogy melyik készüléket milyen volumenben fogják rendelni/venni.

    Bármilyen szomorú is abból a szempontból, hogy az AMD tehet vagy nem tehet valamiről, de egyébként végeredményben tényleg azt kell nézni, hogy a célterület szempontjából a Legjobb teljesítményt adja, megfelelő üzemidővel és megfelelő áron.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák