Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Devid_81 #57526 üzenetére

    Bánya....
    Az elmúlt hetek eseményeivel kapcsolatban én igyekeztem visszafogottan fogalmazni. Egyrészt, mert ugye mindig visszapattanhat. Másrészt meg bár tényleg esett az árfolyam, de a bánya nem omlott be (te sem ezt mondtad, csak mondom) Meglevő kártyákkal a jelenlegi energia árakon is még szolídan megérheti bányászni - még mindig valami $0,02-0,03 / nap / MH - ha csak az energiaárakat nézzük.
    Ennek megfelelően nem is csökkent az ETH network hashrate.

    Szerintem még legalább meg kéne feleződnie az ETH ártfolyamnak ahhoz, hogy elkezdjenek kiszállni az ipari bányászok. Már csak azért is, mert én abban reménykedem, hogy ez a tevékenység világszinten elég jelentős többlet-energia-felhasználással jár és a beomlás meglátszana az energia világpiaci árán is. (Most valaki bizonyára fog jönni is kiigazít, hogy a bányászat csupán 3-4%-a világ energiafelhasználásának és ha holnaptól nem lehetne bányászni, az se látszana meg.)

    Viszont ez elég ahhoz, hogy új kártyát - pláne régi szériát - már ne akarjon senki se venni ipari bányászati célra. Most egy ilyen status quo van.

    Arra leszek kiváncsi, hogy az új genre majd úgy ugranak-e rá a bányászok, mint éhes malac és hogy kiegészítik-e a kurrens kapacitásokat, vagy lecserélik?

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák