- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Itt van az ASUS ROG szériás kompakt vízhűtéseinek zászlóshajója
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Novemberben kiteljesedhet az Xbox Cloud Gaming
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
Új hozzászólás Aktív témák
-
KaszkóPalkó
junior tag
"bár még nincs a piacon az a konkurens platform, amivel versenyezni fog"
Ezt nem értem. A ryzen 9000 is a 14gen intelhez lett hasonlítva, pedig tudható hogy az arrow lake-el kell versenyeznie.
Vagy csak azért kell megvárni az összehasonlítással a következő gen amd-t, mert szarul jönne ki belőle az epyc?
Kint vannak a lunar procis laptop tesztek, igencsak jól sikerültek.
[ Szerkesztve ]
-
kreestuff
csendes tag
Lehet, hogy erős proci lesz, de két dologban el fog vérezni.
1. Fogyasztás
2. ÁrIlletve meg kell majd nézni, hogy az AMD megoldása mellett hogy muzsikál.
Quake 3 forever!
-
S_x96x_S
addikt
Linux-os benchmark
"Intel Xeon 6980P "Granite Rapids" Linux Benchmarks"
https://www.phoronix.com/review/intel-xeon-6980p-performanceÉs pár dologban eléggé jó, lesz egy kis verseny!
Mottó: "A verseny jó!"
-
hokuszla
senior tag
As a result of numerous enhancements, Intel claims the 6900P series provides up to 2.1x the performance of AMD’s competing 96-core Genoa flagship in the OpenFOAM HPC workload, and up to 5.5x the AI inferencing performance in ResNet50.
2.1x ill. 5.5x gyorsabb az amd-nél
10600k 16GB 1660s 5TB
-
Trailblazer
veterán
Félek tőle, hogy egyhamar nem ilyen platformon fogok videot recode-olni itthon.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz KaszkóPalkó #1 üzenetére
Ahogy ez is az Epyc 9004-hez lett hasonlítva az Intel által, pedig tudják, hogy az EPYC 9005-tel fog versenyezni.
De az tiszta sor, hogy a független tesztek szerint a Xeon 6980P átlagosan 23%-kal gyorsabb az EPYC 9754-nél. Fogyasztásban pedig 40%-kal fogyaszt többet. De ahogy írtam a hírben az EPYC 9005 csúcsmodellje is 400-500 watt közé lesz paraméterezve, tehát az AMD is feljebb lép itt a fogyasztási szintek tekintetében.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem, az a hír járja, hogy árban egész kellemes lesz. Legalábbis messze nem lesz olyan drága, mint a Zen 5-ös EPYC-ek. De az Intel már régóta sokkal olcsóbban adja a Xeonokat, mint az AMD az EPYC-eket. Itt most ne a listaárat nézd, mert az igazából senkit sem érdekel. A legtöbb rendelés ezer darabos tételekkel történik, és arra az AMD és az Intel is egyedi árat szab meg. A Xeonok ára ilyenkor általában a fele a listaár szerinti Epyc versenytársnak. Szóval a mostani generációban is lehet arra számítani, hogy az ára az új Xeonnak hízelgő lesz. Nyilván ezzel az Intel a kedvezőtlenebb CTO-t kompenzálja.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
tasiadam
veterán
válasz KaszkóPalkó #1 üzenetére
Ugy, hogy az asztali es a szerver CPU-k 2 kulon termek. Hasonlo, de megis mas. Es a sierra is intel4 vagy intel3, mig az asztali uj e magok TSMC-nell gyunnek le a sorrol. A zen5 alapu epyc meg nincs boltban, de mar arra lottek kozvetlen. A zen4c es zen5c meg a seirra es annak utodjara lo. Ami szinten nincs.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Pikari
addikt
Az a 144 E mag remélem, hogy csak valami vicc akart lenni. Mert ha komoly, az azért nagyon durva lenne.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
brabbitz
tag
Rohadt jo kerdes. Biztos lesz ra megoldas. Nekem már a 125W FX-et nehéz volt lehűteni, nem hogy ezeket .
Engem inkabb az érdekelne hogy ez a TDP-mérés még az SB óta megmaradt folyamat? Tehát van egy programcsomagjuk amikkel mérik a fogyasztást, majd leátlagolják ebből a TDP-t, vagy itt is kihuzzák a belét a procinak és arra átlagolják a TDP-t?(AMD)Nagyon nem mindegy, bár.... lehet szerver prociknál mindegy mondjuk, gondolom többet fognak maxon porogni mint desktop procik.
na és a VRM-ek mit szolnak ehhez a TDP-hez?
Tényleg kiváncsi vagyok, sajnos nekem ezek kimaradtak
[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
veterán
Ha szereltel mar szervert, akkor valszeg lattal mar rendesen megepitett szerverszobat is. A szerverekben a CPU elott, vagy mogott van a VRM, es egymas mellett sorban csucsulnek, szep bordaval. En dell es supermicro szervereket kaptam szet. A supermicroban kisebb a VRM huto volt, mint az en asztali alaplapomban, mert mas az ambident temp. A szerverszobaban konstans kering a levego, orditanak a ventilatorok, es balanszolva van a load. Az, hogy 500w a TDP, nem jelenti azt, hogy megveszi valami azt a CPU-t es izombol rakuld egy R20-at. Az autodat sem padlogazon hasznalod, barhova mesz.
Nezzunj egy cloudos peldat: Ha meg van egy public cloudban egy VM-ed, ott sem fogod izombol tekerni a CPU-t, vagy nem is 1 teljes magot kaptal, csak 1 mag egyik threadjet, mikozben a masik thread lehet, hogy epp egy LAMP weboldalt hostol, ahova csak paran lepnek be. Es akkor jon meg az is, hogy nen csak ti vagytok igy, hanem a masik 126 magon ugyan ez tortenik, egyik resze idle, masik resze csinal valamit, de ezt szepen lekezeli a hypervisor.
Hutesre visszaterve: a dell gepek, amiket terrorizaltam 2 unitosak voltak, abban 2 unitos rezcsoves bordakkal. Kivan ez talalva. Soha nem lattam meg hasznalatbol eredendo CPU halalt, sokkal inkabb abban haltak meg, hogy a klima leallt, es megfittek a szaunaban. Nezz meg par kepet az AI gyorsitokrol. 2-3-4 unitos hutobordakkal csucsulnek egymas mogott es mellett, tobb sorba rendezve, es nem 500 wattos, hanem tobb.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Win98SE 4.2GHz- en
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nintendo Switch
- Asszociációs játék. :)
- Fogyjunk le!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen