Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz awexco #50450 üzenetére

    Eh, hát nagy meglepetésekre nem számítok a negyedévessel kapcsolatban.

    A Rome képességei alapján azt várhatnánk, hogy robbanásszerű növekedés áll be. Mármint ezt is vártuk, hogy azért ilyen különbséggel azért csak fel kéne mennie gyorsan a részesedésnek minimum 20-30%-ra. hát mi minden történt? 2x annyi mag, elképesztően sok sebezhetőség az intel oldalán, borzalmas csúszások a termékeknél stb

    Igen ám, de nem eszik olyan forrón a kását. Egyrészt ugye senki se cserél komplett gépparkot, legfeljebb rotálva szeretne bővíteni, viszont akkor itt mindenféle kompabitilitási-fordítási problémák előjöttek. Egyrészt.
    másrészt meg ott vannak a rebate-ek. a notiknál úgy van kedvezmény, ha megfelelnek a feltételeknek.

    Viszont nagy a kétség, hogy vajon ha egy cég úgy dönt, hogy AMD-re vált, akkor kap-e ugyanolyan jó kedvezményeket, valamint hogy az AMD ki tudja-e szolgálni a volumen-igényeket. Abu korábban azt mondta, hogy pl a desktop OEM gyártók azért nem állnak szóba az AMD-vel , mert nem tud nekik megfelelő volument szállítani.

    Tehát keresleti oldalról is óvatos tapogatózás lehet jellemző és nyilván az AMD se tud egyik negyedévről a másik negyedévre lényegesen több kapacitást keríteni.

    Ezért én egyelőre továbbra is arra számítok, hogy negyedévente ilyen 2-3, esetleg max 4-5%-os előrelépéseket fogunk látni.

    Ez igaz a gpu-kra is.
    Szerintem hiába fogja -esetleg - az AMD megnyerni a benchmarkokat és lehet, hogya Mindfactory csodálatos adatokat fog közülni a remek AMD részesedésről (pl 60-70%) ebből semmit se fogunk látni még hónapok múlva sem a steam statisztikákban, de JPR kutatásokban sem, és nagy hiány lesz az AMD GPU-val szerelt notikból is az érdeklődés ellenére. Szintén a kedvezmény miatt.

    Szóval a technikailag mérhető siker ellenére is szolíd üzleti sikereket várok a továbbiakban is.
    Ha a tendencia (a technikai fölény) marad, akkor is még 2-3 év kell, hogy akkor visszatekintve azt lássuk, hogy na hát legalább már látszik valami a befektetett erőfeszítésekből. Ha viszont ez idő alatt - míg épül a mindshare - jön valami használható az inteltől és/vagy az nvidiától, akkor persze minden visszazuhan defaultba. (Végre olcsón hozzájutok ahhoz, amit mindig is akartam. Köszpussz AMD)

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák