Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    válasz Televan74 #39324 üzenetére

    Már a megjelenésének napján is komoly konkurencia lesz a Radeon VII-nek a 1080 Ti is meg az RTX 2080 is, mindkettő egyértelműen jobb fogyasztás/teljesítmény, és várhatóan jobb ár/teljesítmény mutatóval bír... már egy olyan mezőnybe fog érkezni, ahol alig versenyképes.
    Aztán ezen majd házon belül még a Navi is rúg egy jó nagyot... Nagyon kevés ember fog akarni +10% teljesítményért +100% árat fizetni.

    Nem mondom hogy a VII rossz kártya lesz, de nagyon érződik rajta hogy kényszertermék, nem a gamer piacnak megfelelő igényeket elégít ki jól mert nem arra tervezték, és rosszul is van árazva. Ez utóbbi pedig a Computex alkalmával még igazabb lesz...

    Ajándékként, az árcéduláját teljes mértékben nélkülözve egy isteni termék lesz a VII, sok ember nagyon örülne neki ebben a formában, de 700 USD áron nem sok vizet fog zavarni, és azt se sokáig... de nem is gondolnám hogy egyáltalán gyártani sokáig fogják, szerintem ahogy a Navi végleges lesz és felfut a gyártása, úgy a VII-ét le is fogják állítani, a többi Vegával együtt. :U

    Tetszik vagy sem, gaming piacra a Vega GPU nem jó út, nem is volt az már megjelenésekor sem... kb. ugyan az mint CPU fronton a Bulldozerek, túl van komplikálva, túl van gondolva, és hiába vannak papíron nagyon jó képességei, a piac tök más irányba ment és nem kamatoztatja őket, nem is fogja belátható időn belül... Az egyszerű de nagyszerű irányt, azaz a Polaris vonalat kellett volna tovább vinniük (pontosabban nem elkaszálni), és várhatóan a Navi is annak a mentalitását követi, kidobálnak belőle mindent ami nem feltétlen szükséges.

    [ Szerkesztve ]

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák