Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz klepto #24755 üzenetére

    Amit néztem használt 1600x az olcsóbb, mint a sima 1600 újonnan; de az új 1600, és 1600x között is csak 3000.-Ft van, ennyit meg megér nekem a picit magasabb órajel.

    Én minimális felár mellett biztosan az 1600x-et venném a sima 1600-zal szemben. Az X-modellel tulajdonképpen megkapsz egy kiegyensúlyozott gyári tuningot, ahol kevés szálon az XFR egészen biztosan magasabb órajelet biztosít az 1600X-nek (4.1GHz), mint amit értelmes tuninggal az 1600-ból ki tudsz hozni. És ehhez az energiamenedzsmentet sem kell kigáncsolni...

    Ha leginkább munkára lesz használva a gép, akkor számomra semmiképpen nem az lenne a kiindulási állapot, hogy "minek fizessek pár ezer forinttal többet, majd jól meghúzom a procit, hátha gyorsabb lesz, mint az 1600x alapon"

    A bizonytalanság oka, mi van ha bedöglik a VGA, és nincs integrált grafikám?

    Kellemetlen, hogy a Summit Ridge-ben nincsen integrált VGA...

    Ettől függetlenül egy low end VGA nagyon ritkán döglik be, ha pedig bedöglik, akkor:
    -(1) Visszaviszed gariba
    -(2) A bolttól kérsz egy cserekártyát, hogy legyen kép, hátha adnak. Ha adnak akkor jó, ha nem adnak, akkor:
    -(3) Veszel apróról egy nV GT1030-at 21E Forintért (ez egy nagyon jó belépő diszkrét VGA)
    -(4) Miután megjött a garanciális csere vagy eladod a GT 1030-at annyiért amennyiért vetted, vagy megtartod és eladod a garanciális cserét mint új kártyát...

    annyira elbizonytalanított a ram sebességének fontossága az AMD vonalon, és az 1/2/4 szálas Intel sebességbeli előnye miatt.

    A RAM intel vonalon is számít, ha kell a kevés szálas teljesítmény akkor AMD vonalon 1600x-et kell venni 1600 helyett

    A gép általános sebessége (gyorsasága) fontosabb a játéknál, de azért ha kedvem szottyan néha játszani, arra is lehessen használni. Nagyjából ennyi az igényem.

    Komolyabb AMD-hez kell diszkrét VGA, ezt nem lehet megkerülni. Ha munkára lesz és nem játszanál, akkor legalapabb modern diszkrét VGA-t hozzá kell adnod az AMD proci árához úgy összehasonlítanod az inteles alternatívával.

    Ha meg tudod magadnak indokolni, hogy miért kell diszkrét VGA (kis játék, hosszabb, jobb támogatás, mint az intel iGP-nél stb) akkor egy legalapabb GT1030 jobb mint bármilyen intergrált VGA. Ebben az esetben számomra nem kérdés, hogy hasonló áron elsősorban munkára egy 1600x (lényegesen) jobb vétel mint egy i5 8400.

    Itt van egy aktuális teszt egy csomó applikációval:
    http://www.guru3d.com/articles-pages/intel-sandy-bridge-core-i7-2600kthe-2018-review-time-for-an-upgrade,1.html

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák