Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lavar

    aktív tag

    Sziasztok!

    Vettem most egy 570 pulse-t én is 50k-ért újonnan 2 év garival (nem az itx-est, hanem a két ventis változatot).
    Mielőtt még visszaigazolnák/átvenném jövőhéten, lenne pár kérdésem.
    Igazából az 580-at csak azért nem vettem 62-ért mert már ez is overkill lesz a procinak.

    Kis háttérsztori:
    1 hónapja vettem 55-ért egy 1060 3gb-ot aprón, de csalódnom kellett, mert BF multiban nagyon visszafogta az i5 4460. A max fps ugyan szinte duplázódott, és mediumról ultrara felrakhattam mindent, de ugyanúgy beesett 40-re, mint a mostani gtx 950-essel, mivel a proci megfeküdt, a vga meg 40-70% között volt, ritkán volt teljesen terhelve, nem bírta tartani a lépést a cpu, így egyáltalán nem éreztem, hogy megérte a pénzét.
    Singleben is kipróbáltam és látszott, hogy mennyire erős is valójában a kártya, de mostanra már csak multizok. Így hát vásárlás után egy héttel eladtam, amennyiért vettem.
    Be kellene szereznem legalább egy i7 4770-et, de erre a Haswell platformra én már nem költök, jövő év végén szeretném az egész konfigot lecserélni.
    Úgyhogy a proci biztos marad.

    Egyébként meg vagyok elégedve a mostani 950-el, de ha már freesync-es a monitorom, így 2 év után elhatároztam, hogy kipróbálnám.
    Csgo, overwatch megy, ezeket beállítottam úgy, hogy 120+ fps mindig van, nincs se stuttering, és a tearinget se veszem észre, szóval ide felesleges lenne.
    Battlefield 1-ben viszont sokszor megy le 40 közelébe (igazából 2 éve játszom már vele így és nem zavart, de most vagyok ott, hogy fejlesztenék), illetve a kövi rész is meg lesz véve, így ott jól jönne a freesync. Monitorom 40-75 hz között tudja.

    Kérdéseim tehát:
    Attól még, hogy bekapcsolom monitoron a freesyncet, és a driverben, az említett két játékban ahol 120+ fpsem van, továbbra is folyamatos lesz az élmény, vagy a sync be fog zavarni neki? Ezeknél nem szeretnék semmilyen input lagot.

    Ha a 1060 3gb-ban hagyott erőt a cpu, akkor biztosan, hogy ebben legalább annyit, ha nem többet fog hagyni. Viszont jól gondolom, hogy a freesync miatt ez nem fog feltűnni? Gondolok itt arra, ha pl. 70-ről hirtelen beesik 45-re.

    Illetve arra is gondoltam, ha a 950-re úgy érzem, hogy elég, és csak a freesync érdekel, akkor elég lenne nekem egy 560 4GB is? Most újonnan mivel egy árban van az 570-el nem volt kérdés melyik legyen, de lehet akkor apróról kellene nekem egy 560...

    :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák