-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal1ty1984
őstag
válasz juve600 #36600 üzenetére
az a boost edition biztos nem a legjobb 7970-esek ami az aláirásodban van. a legjobbak a referencia kártyák voltak és pár egyedi hütös ami még referencia nyákot használt,mint pl az én fekete nyákos dual-x-em
asic 83.1%
GPU - 1Ghz - 0.86mv
- 1375mhz - 1.258mv
mem - 1860mhz a végefüt mint egy kazán az tuti,kellett is rá a full cover blokk a lég helyett,viszont megfordult nállam pár referencia darab és 90%-a vitte az 1300mhz-et
-
HSM
félisten
válasz fatal1ty1984 #36601 üzenetére
Szerintem elbeszélünk egymás mellett... Tuningra biztos nagyon jók voltak a korai 7970 csipek, a maguk magas szivárgásával, inkább ezért mennek jól, nem a refnyáktól. Ugyanakkor a későbbi revíziós (ugye az XT2 csipek, vagyis a 2. revízió, ami a Ghz Edition alapja is) kevésbé voltak torkosak, de a kisebb szivárgásuk miatt tuningban hamarabb végük volt, de mégis kellemesebb kártyák voltak. Pont amiatt, amit írsz, hogy a tiéd is jó tuningos, de mégi víz alatt érzi csak igazán jól magát.
Nálam van egy referencia 7970, későbbi gyártású Asus, és 1125-öt megy kb. 1,25V-al. Szóval a ref nyák nem garancia semmire. Jó kártya amúgy, de semmiképp nem mondanám gy tuningcsászárnak.
Pláne, a sima refik a 6 fázissal, nem voltak éppen a legerősebbek. A speciális változatok, pl. a Te Sapphire OC-d a 7 fázisos refnyákkal azért erősebb. A kék-nyákos Sapphire-okon meg 8 fázis van, az sem mellékes....
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz fatal1ty1984 #36603 üzenetére
Úgy emlékszem, az is az az extra PCB-s. De gondolom, láttad, hiányzik-e egy fázis, mikor rátetted a vizesblokkot.
Sima ref: [link], "extra" ref: [link]
A difi: [link]. Jól látsznak az extra szűrőkondik és a +1 fázis.[ Szerkesztve ]
-
joshua7
veterán
válasz fatal1ty1984 #36601 üzenetére
3d11-et mérnél vele? Érdekelne a graphics score. A procinak se add 5.3-nál alább.
Semper Fi
-
Petyyyyy
addikt
Üdvözlet!
A következő a helyzet: 7970 Matrix - 14.4 driver és nulla futó alkalmazás mellett is váltogatja a kártya az órajeleket 300/150-ről 500/1650-re. Eddig "elkerülhető" volt a dolog, úgy, hogy nem telepítem a monitor driveré-t. Hónapokig úgy tűnt bevált a módszer, de most valamiért megint visszatért pár napja a dolog. Nem rég volt újrahúzva a rendszer és a régiben is volt 14.4, akkor nem volt ilyen gond, szóval teljesen tanácstalan vagyok. Nem okoz nagy gondot, csak így a szokásos 33 fok helyett 40-nen tanyázik, ami nálam nem oké.
Valakinek valami ötlete?Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz fatal1ty1984 #36610 üzenetére
Eddig nálam is volt normális hónapokig, nem értem mitől kergült meg. Mindegy mi van megnyitva ami nem game, akkor is váltogat.
BMW001 Na ezt örömmel hallom. Utána is olvasok akkor a dolognak.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Petyyyyy
addikt
Ezzel a leírással ugrok neki a dolognak. Érdekes mód Rufus-ban nekem 16kb volt a default Cluster méret, nincs itthon kissebb, csak 32 gigás pendrive. A többi ponton nem volt eltérés. Kívánjatok szerencsét.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Petyyyyy
addikt
Flashelés kész, az 113-AD48800-100 BIOS ment fel sikeresen, de még mindig váltogatja az órajeleket.
-
Garsza
veterán
atiflash rom not erased error 0fl01
Mit tegyek ha romcserénél ezt a hibaüzenetet kapom az aláírásomban szereplő kártyánál?
-
KAMELOT
titán
i5-3450 + 7970 alapon----BF3 1440p ultra minden 45-60FPS
i7-4820K + 7970 alapon---BF3 1440p ultra minde 75-85FPS
Ennyit segít egy jó proci!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
HSM
félisten
-
KAMELOT
titán
Ja full HD-ban esetleg. V-Sync meg minden, ami lehetséges maxon van és bekapcsolva. 1440p-ben több pixelt kell számolnia a VGA-nak. És csak +30FPS a minimumhoz az tényleg kevés!
1920x1080 --- 2 073 600 pixel
2560x1440 --- 3 686 400 pixel pontosan 1,7x több pixel(#36621) HSM: Igen ennyire csirke a 3450. Crysis 3 maxon 10-15FPS volt. Majd ma kipróbálom mennyit ad ott neki!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
HSM
félisten
válasz KAMELOT #36622 üzenetére
Csak annyiból fura, hogy nekem 3570K-m volt tuning nélkül, ami elvileg csak 300mhz-el (~10%-al) gyorsabb a 3450-nél, és ahhoz képest, bár akkor a BF még nem volt meg, nem volt 10-15%-nál nagyobb gyorsulás sehol az új procival. A Crysis 3 is végigment nálam, majdnem maxon, de 10-15FPS-ek ha voltak is, a VGA sara volt... Akkor még a 7950-em volt, és nem is nagyon húztam....
-
belinho
senior tag
Azért azt is nézd, hogy az már i7 és nem i5. Én most a Wolfenstein-el nem tudok mit kezdeni, mert már próbáltam 4.2GHz-en is a 3570K-t, de továbbra is pár helyen 100%-on dolgozik mind a 4mag.
Én például a 3570K-ról majd i7-re váltok, főleg ha egyre több lesz a konzolport!
Ricshard444 tesztje is elég jó volt ez ügyben. -
-
Petyyyyy
addikt
Kicsit utánaolvastam ebédszünetben, úgy fest van még remény. Az alábbi ötletek/tippekk kerültek elő az IDLE órajel ugrálás megszüntetésére:
- PMB.exe tiltása
- Visszatérés egy korábbi driverre
- CCC-ben Overdrive kikapcsolása
- Egyedi 2D profil létrehozásaHazaérek rá is lesek mindegyik módszerre, addig meg heavy breath.
-
belinho
senior tag
-
HSM
félisten
válasz belinho #36631 üzenetére
Nem egy nagy csoda az HT, majd rájössz Te is. Garantált válaszidő rovására gyorsít picit, ami sokszor többet ront a helyzeten, mint segít, ráadásul priorizálni se lehet rendesen, ha aktív. Konzolokban sem véletlen van 8 független, gyengébb mag ilyen megosztott vackok helyett. Nekem volt HT-s I7-em, egy 920-as, 3 évig volt rajta kikapcsolva a HT....
Azt ne felejtsd el, hogy a 4 mag HT-val is 4 mag... Bár nem vitatom, egy valódi hatmagos i7 jóféle, azt én is elfogadnám a 4670K helyett a hozzávaló lappal együtt, de még nem éreztem eddig sehol kevésnek a tuning nélküli 4670K-t, pedig egy 290-es Radeon mellett van....[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
Akkor miért van az, hogy a tesztekben a 4 magos i7-ek simán hozzák egy 6 magos i7 szintjét játékokban, természetesen az i5 alulmarad mindenhol. Akkor most mi van? Ez megint tipikus hozzáállás a részedről....
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
belinho
senior tag
A legtöbb játék jelenleg is vga limites, eddig nekem sem volt semmi probléma a 3570K-val, csak egyre több lesz a konzolport, lásd az új Wolf, ami már i7-re van kalibrálva a konzol miatt, s jön majd a GTA V- ami szintén az lesz, az előző is zabálta a procit, erre az újra felettébb kíváncsi leszek.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz daveoff #36633 üzenetére
Szeretnék ilyen teszteket látni. Leheőleg olyat, amiben minimum FPS-t is mérnek, és lehetőleg frametime varianciát is. Én nem nagyon szoktam ilyenekt látni.
Attól hogy valamit nem látsz át (játékok vs. HT viszonya), attól még nem biztos, hogy a hozzászólásom kéne "letipizálni", jelentsen ez bármit is.(#36634) belinho: A konzolok nem HT-sak... Szerintem várjuk majd meg a portokat, min hogy fognak menni.... A régi GTA amúgy 3 szálat kezelt, és szignifikánsan rosszabbul futott HT-val.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
-
Petyyyyy
addikt
Na, kipróbáltam a délután bedobott módszereket, visszatértem 13.12-re de semmi javulás. Még mindig ugrálnak az órajelek.
-
Petyyyyy
addikt
válasz fatal1ty1984 #36644 üzenetére
Most épp egy egy teljes vizsgálatot tolok vírus meg malwarekergetővel, de közben nekem is ez az ötlet körvonalazódott sajna. Lehet köze a jelenséghez annak, hogy UEFI módban lett felhúzva a rendszer?
-
Petyyyyy
addikt
válasz fatal1ty1984 #36647 üzenetére
Akkor szúrok egy reinstallt.
Személy szerint te mit javasolsz: Win 7 vagy 8.1?Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Petyyyyy
addikt
válasz fatal1ty1984 #36649 üzenetére
Nekem meg csak ehhez a kettőhöz van kulcsom. Azért köszi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Windows 10
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mikrotik routerek
- Android szakmai topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest