- Projektor topic
- Micro Four Thirds
- Popcorn Hour topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Szerintetek ha kicserélném a jelenlegi HD7970-DC2T-3GD5 VGA-t egy pl. Asus R9 290X-DC2OC-4GD5 AMD 4GB GDDR5 -re, mennyivel lennék boldogabb játékok alatt, 1920x1080 felbontású monitor esetén ha kártyát cserélnék?
(Lap=Asus X79 Deluxe, CPU= Core™i7-4820K, RAM=Kingston16GBHyperX KHX2400C11D3)[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
HSM
félisten
Felesleges szerintem az X-es, és túlárazott, kidobott pénznek éreznéd. Egy jó X-nélkülivel viszont azért lenne előrelépés szvsz 1080P-ben is, néhol több, néhol kevesebb. Asuson kívül lesd meg a Vapor-X és Tri-X és PowerColor PCS+ modelleket is, jóval meggyőzőbb a hűtésük.... Többit a 290 topikban a kereső kiadja...
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz KAMELOT #36956 üzenetére
BF3-ban... De hogy jön ide a BF3? Azt kérdezte, játékokban, nem azt, hogy a BF3-ban!?
Én feltételezem (persze lehet hibásan), hogy ha minden elég gyorsan futna neki, akkor nem is gondolkozna a fejlesztésen....
Én is észrevettem gyorsulást, mikor 290-re váltottam 280X-ről, pedig csak 1080P nálam is... Igen erős kártyák a 280X-ek/7970-ek, de a 290 erőseb. Pont.
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
KAMELOT, HSM köszönöm
Ha már a 7970-290 váltásról "lebeszéltetek" (illetve linkelt dolgok alapján nem vagyok meggyőződve arról hogy most megéri a váltást), szerintetek jutnék-e előbbre 1080p-nél FPS-ben egy i7-4820K - i7-4930K proci cserével? Proci osszehasonlítás
Nem vagyok tele pénzzel, csak hozzájututtam +munkával +jövedelemhez és el kellene döntenem mire költöm: VGA, vagy proci csere, bicikli vásárlás. A három lehetőségből egyet választhatok!kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
HSM
félisten
válasz AusWolf #36960 üzenetére
Azért van játék, ami meghálálja a 6-magost, de nagyon nincs arányban a ráköltött rengeteg pénz a jelenleg leginkább csak számokban finoman látszódó javulásra.
No, meg akkor már inkább egy 290. Negyedakkora beruházás, sokszoros haszon. De inkább bicaj vagy spórolás.[ Szerkesztve ]
-
AusWolf
őstag
Na igen, de ezek olyan apró különbségek, amiket egy kis tuninggal át lehet hidalni, mint ahogy a 7970-290 közti rést is. Én biztos nem költenék VGYke helyében gépfejlesztésre, mert ebben a kategóriában túl nagy ráfordítás kell viszonylag kicsi teljesítménynöveléshez. Ráadásul ahogy néztem, a prociján minőségi hűtés van, és a 7970-e sem egy alap darab ( ugyanaz, mint az enyém ), úgyhogy szerintem simán ki lehet belőle hozni azt a ~10-15% pluszt, amit alkatrészcserével csak nehéz tízezrek ráfordításával lehetne.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
HSM
félisten
válasz AusWolf #36963 üzenetére
Egy jó 290 és egy jó 7970 között azért masszív 20% sebességkülönbség van, ami jobban fekszik a 290-nek, ott mégtöbb. Van ahol igencsak kijön. Tuningolva is marad a difi, mert a 290 is ugyanúgy húzható feljebb.
A 290 fejlesztésben talán csak az a jó, hogy az nem olyan vészesen nagy beruházás. De szerintem is többet kéne rákölteni, mint amit hozna. És különben is, bringázni sokkal jobb, mint kockulni.
-
-
weri
senior tag
Nekem annyi kerdesem lenne hogy, van egy 550-es raider tapom, es eleg meleg szokott lenni jatek kozben, nem tudom ez gond-e neki :d A haz full racs+porszuro 2dv 12-es es 4db 8-as venti van a hazban, amibol egy hatul kifele fuj, egy felul szinten kifele, ketto az oldalan, abbol az egyik ami a vga melett van 12-es befele fujnak. A kartya megy rendesen nincs problema vele, viszont nem ertem miert melegedik nekem ez a tap is. Elvileg elegne kene legyen meg egy 500wattos is nekik. :d
(7950 1125/1500, fx-6100 4ghz)Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
AusWolf
őstag
Én nem aggódnék miatta. Nálam egy ugyanilyen táp hajt egy FX-8150-et 4 ram modullal, egy HD 7970 GHz Editionnel, és 2 merevlemezzel. Terhelve kicsit melegebb, mint egyébként, de ez természetes (nagyobb átfolyó áram = nagyobb hő).
Egyébként vannak erre a célra tápos topicok is, ott valószínűleg több segítséget kaphatsz ezügyben.
-
Apollo_21
addikt
Hi
Volna egy kis gond a 7970 Dual-X emmel..kéknyákos kivitel bár ez nembiztos h lényeges infó.
Levan alapból fedve az egész fekete fémlappal...aztán a borda stb stb...
Ez mind szép és jó. de a vrm kb 2 napja elkezdett mocsok mód melegedni..ilyen 80-90fokok.Gyári hűtővel sem tartja 70alatt...100%fordulattal sem.namondom,rádobok egy Peter 79xx Edition hűtőt 2db 14es BQ ventivel a helyzet nemváltozott..leszedtem újra felraktam rá a fémlapot mindent megigazitottam semmi...mit lehet vele kezdeni? vizes chipset borda a helyre?
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
A petertől azért kellett volna javuljon a vrm hőfok mert jobb venti van rajta..gondolnám bután..hogy a 9centis gyári "izé" ami rajta van 1200-1500körüli fordulattal nemképes annyira mint a 14cm-es BQ 1100-1200on.
De megoldódott..peter ventifelfogatása ment a kukába mivel az külön slotos kieg...
És rátettem a peter bordára közvetlen 2db 12cm-es ventit..láss csodát gpu 56fok vrm1 és 2, 76b fokban maxuimalizálódott meg furmark 15perces teszt alatt.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
HSM
félisten
válasz Apollo_21 #36976 üzenetére
Akkor mégis a ventivel volt a gond.
Hiába tudna elvileg a 14-es venti nagyobb légszállítást a gyári 9-esnél, ha a gyári 9-esnek a teljes légáramlata átmegy ott a VRM-nél, míg a 14-es fele lelóg a semmibe, az a légszállítás nem hasznosul.
Pláne, ha még messzebb is volt a kelleténél, lehet a VRM-borára ár praktikusan nem is jutott légszállítás. -
Apollo_21
addikt
Lehetséges...gondolom amíg a 3. slotból odáig elvánszorgott az a kis levegőcske az még kevesebb volt mint a gyári kavarók által keltett valami.
Mondjuk elöbb is szembetűnhetett volna..mert kb 1.5-2slot a borda..és utánna kb 3-4centi szünet majd a ventis külön izé...
Tudnám akkor mi értelme is van, gondolom nem egyedia gondom, h messze van így a bordától és emiatt nemválik kellően megfelelővé a venti szél amit generál..ez nekik nemtünt fel? Engem csak ez bosszant.
Mondjuk úgy tudtam h a ventis keret az a bordára csatlakozik közvetlen..aztán kiderült h baromira külön slotos móka Itt már kezdtem vakarni a bukót h bajlesz..
Mind1 is, beföttes gumi a bordára tapasztja a 2db 12es ventimet..kellően jó a hűtés csak ismét gány[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
-
Apollo_21
addikt
Ez brutál off..ugyh Oké csak gondoltam miután megszabadultam a rögeszmémtől h csak AMD gépem lesz..így gondoltam hamár normális alapokra építkeztem nem játék kacatokra..akkor legyen minden normális..értem ezalatt h erős intel az alap..nem játék víz hanem építettem egyet, delideltem. Kezdtem felnőni a feladathoz hogy ez nem csak egy netezős filmezős valami ami a mariót futtatja..erre ismét gyorskötöző meg Piroska néni tangája tartja a gép belsejében a dolgokat.
Hogy ON része is legyen..a vrm1 az hol található? a vrm2 az a tápcsatielött sorakozik fel egysorba azt megleltem. de a másikat még nem, az a kari elejében lenne?[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Apollo_21 #36980 üzenetére
A VRM1 az a hosszú csík hátul, a VRM2 pedig a CF csatinál az a 3 kis kocka, ami ugynolyan, amiből sok van a hosszúban, két nagyobb és egy kisebb. [link]
Nézd talán ezzel tudom szemléltetni, hogy mennyire nem a tákoláson múlik, valmai netezős konfig lesz-e vagy sem: [link].
Házi feladat: számolja meg, hány gyári állapotában fellelhető hardver van a képen. -
Apollo_21
addikt
Igen..én csináltam már Kb pont így..jóis volt, de mivel ez valszeg egy 7870..vagy olyan kártya amin a gpu nincs "beültetve" erre felment.. Az enyémet azért nem variáltam még meg így..mer mélyebben fekszik a gpu mint az az ezüst keret körülötte és azt nemtudom leszedni
-
Apollo_21
addikt
válasz fatal1ty1984 #36986 üzenetére
Lenni very big máni Ezt is nagyon küszködősen köhögtem ki.
Az elején csak egy nagy radit akartam amit vhogy összehekkelek az egybevízemmel..aztán jött egy új vga, intel lap és cpu..a normál víz a cpu-ra. Szóval sokvolt a kiadásAsus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
AusWolf
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni...
Az ASUS HD 7970 DirectCUII-m mostanában artifactokat dobál egyes játékokban. Arra gyanakszom, hogy túlmelegszik a VRAM ebben a kánikulában. Nem csodálkozom, mivel alapból 6 GHz-en jár. A GPU is eléri a 78-80 fokot 100%-os terhelés mellett, így elhatároztam, hogy újrapasztázom. Viszont még sosem csináltam ilyen bonyolult VGA-val, úgyhgoy lenne pár kérdésem.
KÉPEK
1. Nos ugye a GPU bordáját a hátlapon található 4 csavar fogja, mint általában, ez eddig világos.
2. A RAM chipek és a VRM bordája milyen módon van rögzítve? Gyanítom, hogy a hátlapi fémlemezt kell hozzá leszedni, de megkérdezem, biztos ami biztos.
3. Ha már leszedtem, a hővezető párnákkal mit csináljak? Kuka, újra felhasználható, vagy pasztára cserélendő? Tudom, nagyon buta kérdés, de ez az első olyan VGA-m, amin ilyen van, és nem akarom megbontani, amíg nem tudok biztosat.Előre is köszönöm.
-
gyuromoj
veterán
HD7950-re csak Peter 79xx Edition megy fel vagy a sima Peter is?
Gondolkodom hogy cseréljek-e R9 290-re az őszi játékok miatt (GTA V, AC: U, FC4) vagy mostani hűtést lecserélve kifacsarjam a lelket is csórikámból?!PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Apollo_21
addikt
válasz gyuromoj #36991 üzenetére
Péterre ne!!! külön slotos a venti felfogató kieg. hozzá.
Nekem 2fajta venti is volt fent rajta..mindegyikkel majd megsütöttem a vrm-eket rajta.
Most csak a Péter borda van rajta..+ rágumizva közvetlen 2db 12cm-es venti..így használható.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
ffodi
veterán
-
gyuromoj
veterán
Köszi a segítséget, Peter 2 kicsit kiesik a keretből.
Merlin-nél van raktáron egy használt 79xx Peter, 13k-ért. Annyiért elgondolkodtató.
Alapból jár hozzá VRM1 és VRM2 süni vagy borda is?
Garancia jövő novemberig van még a kártyára, hogy tudom megnézni hogy szerelhető-e garivesztés nélkül is?[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
-
-
ffodi
veterán
válasz gyuromoj #36997 üzenetére
Talán valamivel jobban kell figyelni, mind a szétszedésnél, mind az összerakásnál. (sok csavar, nehogy lesarkazd a GPU-t, vagy letörj valamilyen kis alkatrészt a NYÁK-ról, stb...) Az Alpenföhn amit ad hővezető ragasztó, arra pedig figyelj oda, mert ha egyszer felrakod vele a bordákat, az később nagyon nehezen fog lejönni. (ezért érdemes meggondolni valami jobb minőségű hővezető ragasztó lap beszerzését....)
Igen jó az a paszta, amit a CPU-hoz is használsz.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Arminocska
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy Asus 7970 DC2-nek a biosát milyen progival tudom flashelni? Olvastam sok helyen, többek közt itt a Prohardveren is, hogy a sima 7970-re felrakták a Ghz Edition biosát és tökéletesen futott vele átlag 10%-al gyorsabban, magasabb gpu órajelen, memória órajelen és optimalizáltabb fogyasztással.
Van bios rom-om de milyen programmal tudom azt rátölteni?
Köszi!
Ármin
"Nem a munkaórát fizeted meg, hanem a gépesített szaktudást, amit el kellett sajátítani és áldozni rá."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest